d7a4d7a9d798d799d793d7aa d7a7d799d7a9d795 d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d79ed790d7a4d799d7a0 - פשטידת פרווה מקישואים ותפוחי אדמה

פשטידת פרווה מקישואים ותפוחי אדמה

d7a4d7a9d798d799d793d7aa d7a7d799d7a9d795 d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d79ed790d7a4d799d7a0 - פשטידת פרווה מקישואים ותפוחי אדמה
פשטידת פרווה מקישואים עם תפוחי אדמה
אהבתי את השילוב, לדעתי מאד עדין וטעים.
אפשר להכין גם כמאפינס.
מצרכים בקערה:

בצל גדול או שניים קצוצים – לא לטגן
5 קישואים מקולפים מגוררים גס
2 תפוחי אדמה מבושלים מגוררים גס
היתה לי בטטה קטנה מבושלת אז הוספתי גם
3 ביצים
כוס וחצי קמח תופח או רגיל, מה שיש בבית
1/2 כוס מים פושרים מעורבבים עם כפית מרק עוף
2/3 כוס שמן
מלח, פלפל ,1/2 כפית סוכר

שמיר ופטרוזיליה קצוצים רק אם אוהבים (לא שמתי)
מערבבים ומשפרים טעמים.
תבנית 24 עגולה משומנת ולפזר מעט פירורי לחם

יוצקים לתבנית , מכניסים לתנור מחומם מראש על 175 מעלות
אפיה כ-שעה,שימו לב ותבדקו עד שתתייצב ותשחים יפה.
תהנו

63 תגובות על “פשטידת פרווה מקישואים ותפוחי אדמה

  1. בוקר טוב פירגה,

    המתכון נוסה בתחילת השבוע וקצר ים של מחמאות מהילדודס.

    שתי הערות: הפטרוזיליה הוספיה המון לטעם, וזמן האפיה היה כשעה ורבע.

    נבות

    • פנינה יקרה
      כנ"ל יש גם מתירס ותפוחי אדמה.אהובה במיוחד עלינו.תגווני איתה.
      תודה על המחמאות smile

  2. שלום פירגה
    פגשתי אותך אצל דודה נעמי בתל אביב אני בת זוגתו של יצחק אחיה של נעמי.
    קבלתי ממך את האתר ומאז אני מנסה כמה מהמתכונים ומאוד נהינת לבשלם.
    אני מחפשת מתכון של נעמי (והמשפחה) של קוגל לא מתוק שהיא מכינה מאיטריות מאוד דקות והטעם מעולה.אשמח אם תפרסמי זאת.
    בתודה דניאלה

  3. הכנתי עם השמיר והפיטרוזליה, הם מוסיפים הרבה לפי דעתי.
    מומלץ.

    • איילת
      תודה חמודה.
      יש מאפים שאני מוסיפה.אני יודעת ששמיר וקישואים שידוך נפלא.
      יופי ששיתפת smile

  4. פירגה, ממש נהדר.
    חיפשתי מתכון של פשטידה פרווה להכין למתישהו בסוכות.
    והנה, מצאתי.
    המון תודה
    וגמר חתימה טובה.♥

    • הי רותי חמדתי.
      יש באתר מגוון פשטידות ומאפים פרווה.
      בחרת בזו שהיא מעולה ובטוח תהנו מאד.
      חתימה טובה וגמר חתימה טובה smile

  5. בוקר טוב,
    אשמח לדעת אם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא?
    תודה

  6. פשטידה מעולה! הכנתי אתמול בערב יצא מעולה! תודה פירגה מקסימה! :lol:

  7. שאלה – האם צריך להוציא את הנוזלים מהקישואים לאן שמגררים אותם בפומפיה? תודה.

  8. פירגה ערב טוב,
    חשבתי להוסיף לפשטידה 1/2 ק"ג חזה עוף מטוגן עם בצל. אני רוצה להכין לתינוקת שלי.
    נראה לי שזה יתאים ביחד. מה את אומרת??

  9. טוב אני לוקחת סיכון…. אעדכן בהמשך.
    תודה על התשובה הזריזה!
    לילה טוב smile

  10. היי פירגה,
    הכנתי את הפשטידה עם חזה העוף הטחון. העוף לא השתלט על הטעם של הפשטידה ולכן יצא טעים מאוד.
    פשטידה פשוט נהדרת ואפשר "לשחק" עם המרכיבים.
    תודה הדס.

  11. פשטידה מצויינת, אשמח לעוד פשטידות פרווה כי הילד שלי אלרגי לחלב .
    שי רעיונות, מלבד בטטות ותפו"א שאני עושה כל הזמן

    • למעשה את כל הפשטידות אפשר להפוך לפרווה ולהוריד את הגבינות.

      בסיס לפשטידת ירקות:
      קילו ירקות מכל סוג או מעורבב כמה סוגים(אחרי בישול או גירור)כולל קופסאות שימורים אחרי סינון
      4 או 5 ביצים
      1/4 כוס שמן שבחלק ממנו מטגנים בצלים קצוצים
      1/2 כוס קמח
      תבלינים ושום ירק וכו'…..

      תהני

  12. פירגה בוקר טוב זו פעם ראשונה שאני פונה אלייך , כי סיקרנת אותי במתקונים שלך ואני רוצה לשאול אותך לגבי פשטידת קישואים ותפוח אדמה האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ובאיזו כמות וגם את אבקת האפיה במה אפשר להחליף?אודה לך מאד על העזרה ואשמח לנסות את המתקונים הבריאים שלך

  13. הי, אם אני מכינה מאפינס במקום פשטידה-כמה זמן אפייה?וכמה מאפינס יוצאים?

    • אולי יוצאים 12 לא זוכרת בדיוק.אולי יותר.
      זמן אפיה כ-30 דקות אבל לבדוק.
      בהצלחה.

  14. שלום פירגה,
    די הרבה זמן לא הגבתי על מתכונייך מסיבות אישיות ועכשיו רציתי לשאול אם אופים בתבניות מאפינס,עד איזה גובה את ממליצה למלא אותן?

  15. אם אני רוצה להכין פשטידה בתבנית חד פעמית מלבנית בינונית (לא קטנה), צריך להכפיל בכמויות של הכל?

  16. את חושבת שיש אפשרות להפוך את הפשטידה הזאת לכשרה לפסח?
    ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תפוחי אדמה?

  17. פירגה היקרה הכנתי את הפשטידה ומאוד נהניתי ממנה יצאה לי מעולה חג שבועות שמח ומלא גבינות. :P

  18. שלום לך פירגה.
    אני חייבת לציין שאפיתי פשטידות למיניהן מכל מיני מתכונים. היום חיפשתי מתכון לפשטידת קישואים משלך וכמובן שלא התאכזבתי. (כרגיל).
    יצאה מאד טובה , כמובן טעימה מאד.הוספתי גזר אחד, חבילת כוסברה וקורט זעתר ללא שומשום.
    משהו משהו משהו. איך גיליתי אותך? כמובן אחרי בירור במתכונים לרוב.
    שאפו לך פירגה.

    • שלי,תודה רבה
      כמה שמחתי לקרוא שאהבת את הפשטידה ושהכל מצליח וטעים.
      השדרוגים שעשית נקראים נהדר.תודה.
      המשך עשייה משותפת וטעימה smile

  19. היי פירגה אני רוצה להכין את הפשטידה לפסח ולהפוך את הקמח לקמח מצה. האם זו אותה הכמות?

  20. מה יש להגיד….? … אין ..
    פדוט יאמי … עדין , טעים .. מעולה !!!
    ושוב תודה
    ושבת שלום .. smile

  21. שלום
    אפשר לשים יותר תפו"א ופחות קישואים? אם כן, האם יש צורך להקטין את כמות הקמח?

    • כן נדיה,
      קחי 6 תפוחי אדמה עם 2 קישואים.
      את תפוחי האדמה תבשלי 20 דקות שיתרככו אבל לא כמו לפירה…….
      ואז תשימי רק 1/2 כוס קמח.
      בהצלחה. smile

  22. הי,תודה רבה על המתכון,נראה נהדר! אם לא אבשל את תפוחי האדמה,בכמה זמן זה מאריך את האפיה?(הבישול רק כדי לקצר זמנים?)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *