d7a8d799d791d7aa d7aad7a4d795d797d799d79d - קונפיטורת תפוחים

קונפיטורת תפוחים

d7a8d799d791d7aa d7aad7a4d795d797d799d79d 1 - קונפיטורת תפוחים

השם של המתכון , המתכון והתמונות נשלחו מאחותי המקסימה שמכינה ריבות מאד טעימות.
המצרכים:

1 קילו תפוחים

750 גרם סוכר

אופן הכנה:

מקלפים קילו תפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות (כמו בתמונה)
התפוחים לא צריכים להיות טריים או יפים. הזדמנות טובה להשתמש בתפוחים שעמדו זמן רב ולא נאכלו, או לקנות תפוחים "סוג ב'".
כל תהליך הבישול הוא על האש הקטנה!
את קוביות התפוחים שמים בסיר – כלשהו, אני שמה בסיר-מחבת שטוח וגדול.
על התפוחים מפזרים 750 גרם סוכר (3/4 חבילה). מניחים על הלהבה הגדולה של האש הקטנה, עד שמתחיל לבעבע.

אז מערבבת ומחכה לרתיחה. ברתיחה מקטינה את האש.
הסיר נשאר על הלהבה הקטנה של האש הקטנה כ-3 שעות. מדי פעם לערבב.
לאחר כשעתיים וחצי – במידה ומופיע קצף סמיך על הריבה יש להסירו.
לאחר 3 שעות להכניס מיד לצנצנות ולסגור היטב!
באותה צורה בדיוק אני עושה את כל הריבות:
ענבים, אפרסקים, אגסים, שזיפים. בדיוק!
רק שלריבות אלו, יש להוסיף ליבות של תפוחים (2 לפחות) כדי שלא יצאו מימיות מדי. זאת בגלל הפקטין שיש בתפוח והוא המייצב של המרקם.

תהנו

15 תגובות על “קונפיטורת תפוחים

  1. פירגה יקרה איזה סוג תפוחים משתמשים בחמוצים? או בצהובים?
    מה עדיף?
    תודה לאה

  2. נפלא ומה לגבי הכנת הקונפיטורה עם תחליף סוכר? אשמח לקבל הנחיה גם לטובת המתוקים…

  3. האם חייבים לבשל שלוש שעות? שמעתי על קונפיטורות
    שמכינים במיקרוגל. האם מכירה???

  4. פירגה יקרה, "מעדן קונפיטורת תפוחים", הגדרה צנועה. פשוט נפלא! חגיגה מתוקה. תודה תודה על המתכון הנהדר.
    חג חנוכה שמח, מלא אור וטעמים מופלאים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *