d790d793d795d79d2 - אורז אדום בלי תוספות

אורז אדום בלי תוספות

1אדום - אורז אדום בלי תוספות

ע"פ בקשה מיוחדת של חברה מהבלוג
כמה פשוט ככה טעים.
גם הרווחנו תוספת נחמדה וטעימה לצהריים.
מקור:פירגה
מצרכים:
בצל חצוי ופרוס ד ק
3 כפות שמן
2 כפות מלאות רסק עגבניות (קופסה קטנה)
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה רצוי הונגרית
כפית וחצי מרק עוף
מעט מלח אחרי טעימה (אחרי שיוצקים את המים)
2 כוסות אורז י ב ש
4 כוסות מים רותחים

הכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן
מוסיפים את כל המרכיבים למעט המים ומערבבים ד ק ה
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים ה י ט ב
מנמיכים ללהבה ה כ י קטנה ומבשלים בסיר מכוסה (מכסה תואם)
20 דקות .
תהנו

40 תגובות על “אורז אדום בלי תוספות

  1. הכנתי מתכון פשוט וקל
    טעים מזין וכהרף עין מחוסל
    סוף שבוע נעים ומוצלח
    כבר אמרתי שאני אוהב אותךךךךךךך

  2. פירגה
    הכנתי לארוחת ערב שבת
    מעולה!!!
    גם ילדי הבכור שלא אוהב בצל
    טרף בהנאה גדולה

  3. הו פירגה
    את מככבת אצלנו במטבח
    הכנתי המון מתכונים שלך
    את פשוט מעולה
    מחכה לספר שתוציאי
    (מזדהה כאנונימי לא מצליחה אחרת)
    טל מרמת גן

  4. פירגה יקרה,
    חיפשתי פה מתכון לאורז רגיל שיוצא אחד אחד ואין.
    אולי תוכלי לומר לי בבקשה איך את מכינה אורז?
    לי זה יוצא דביק משום מה….אני שמה פחות מדי מים זה יוצא לא מוכן…אני מוסיפה יותר מים זה נדבק.
    זה אמור להיות פשוט, לא?
    תודה,ריקי

    • ריקי בקר אור חמודה
      שמים בסיר : 3 כפות שמן רגיל, כוס אורז י ב ש על 2 כוסות מים רותחים ומעט מלח לטעם.
      מערבבים.
      מרתיחים ומיד מנמיכים ללהבה הכי קטנה מכסים במכסה
      20 דקות בישול וזהו…… סוגרים להבה….משאירים מכוסה ומניחים מגבת מעל.

      יש לי קטגוריה: אורז עם מבחר מתכונים גדול.
      שווה להכין ולהנות smile

      • פירגה היי,
        שמים את המגבת על המיכסה או מתחת למיכסה ? כמו"כ כמה זמן את משאירה את המגבת ?
        האם את לא מפוררת אח"כ את האורז עם מזלג ?
        בתודה מראש !

  5. גדי שהאורז לא יצא דביק צריך להשרות אוחו במים עם מעט מיץ לימון למשך

    שעה וחר כך לשטוף אותו היטב ולהתחיל לבשל לפי המתכון.

    לעצלנים ולאלה שסתם ממהרים שטיפה טובה של האורז במסננת תעזור .

  6. הכנתי את האורז יצא פצצה…דרך אגב באוכל אי אפשר להפתיע אותי יש לי מסעדה,הצלחת!

    ישר כוח!

  7. בזכותך האורז יצא לי אחד-אחד, כולם בבית התלהבו. כל מה שאני מכינה (כמובן מהמתכונים שלך) אני מקבלת מחמאות אדירות.
    אוהבת שרי

    • שרי יקרה
      תודה smile
      תמשיכי להכין ולפרגן ;) .זה עונג גם בשבילי שמצליח לך והכל בכיף וטעים.
      נפלא :lol:

  8. רחל613
    תגובה מפורום אוכל תפוז – בישול ילדים בשעה 12.11 בתאריך: 14/09/10

    הכנתי את האורז ומאד מאד טעים :P

  9. היי פירגה -על איזה סוג אורז את ממליצה?
    2 כוסות מים לכוס אורז-לא יוצר דביק?תמיד חשבתי ששמים כוחס וחצי מים רותחים.יום טוב

    • ענת שלום חמודה
      לפי המתכון כל סוג של אורז מתאים אם לא ציינתי אחרת ולא לשנות דבר. כך בכל תבשילי האורז שלי.
      אין אפס תמיד יוצא מדהים רק לדייק בהכנה.
      תודה smile

  10. תודה פירגה.אני תמיד משתמשת בסוגת קלאסי.אולם אתמול ראיתי באיזה תוכנית בישול
    שאמרה -שאורז בסמטי – יוצא יותר טעים,אחד אחד ולכן שאלתי.תודה

  11. בקר טוב!
    הכנתי היום.
    טעים מאד.אורז קצת שונה שיהייה מעניין.בארוחה.

  12. היי פירגה,
    כעבור 20 דקות של בישול את פותחת את המיכסה ישר ומפרידה את האורז עם מזלג ?
    או שאת פותחת המיכסה ולא נוגעת באורז ?
    סליחה על השאלות הקטנוניות אבל איני רוצה שהאורז יהפוך לדייסתי.
    בתודה מראש !

    • רונית אני אף פעם לא מפרידה.
      כל אחד יעשה בצלחתו מה שהוא רוצה.
      אגב, אחרי 20 דקות האורז שלי,אף פעם לא יהיה דייסתי.
      האורז משגע.
      תהנו smile

  13. פירגה-
    הכנתי את האורז לשבת, בלי מרק עוף כי אני לא משתמשת. יצא טעים מאוד!
    תודה רבה!

    • רייזל,עם מרק בלי מרק,כל אחד וטעמו.
      שמחתי לקרוא שיצא לכם טעים.
      תמשיכו להכין ולהנות
      שבוע טוב smile

  14. פירגה – עכשיו ששתי בנותי עברו להיות צמחוניות אני מחוברת אלייך כל שבוע לנסות לגוון להן את האוכל. תודות למתכונים הפשוטיםשלך, בד"כ עם חומרים שישי בבית – אני מצליחה להפתיע אותם מידי פעם. תודה /שנה טובה וגמר חתימה טובה :lol:

    • סימה,תודה, אני שמחה שאת מנעימה ומטעימה את האוכל לבנותייך.
      מאחלת המשך טעים ונפלא ביחד.
      שנה טובה וגמר חתימה טובה.

    • אורנה יקרה, את צודקת, המתכונים שלי מאד קלי הכנה ופשוטים.תמיד מצליחים ובעיקר טעימים.
      אני שמחה שגם לך מצליח ושאת נהנית.
      שנה טובה לך smile

  15. בקר טוב פירגה בבקשה את מתכון עוגה חמה (גבינה) לא מצליח לי לשחרר את הלינק ת ו ד ה וחג שמח :lol:

  16. היי פירגה
    מתכון מעולה!!!
    הכנתי את המתכון עם 2 בצלים גדולים קצוצים -גס,
    ועם אורז בסמטי -מלא. (כלומר,אורז בקליפתו.),
    בלי אבקת -מרק עוף ,במקומה הוספתי כפית וחצי של חוואיג' -למרק, (זה תבלין שעושה המון טעם לתבשילים.)

    אמנם לאורז -המלא, היה דרוש קצת יותר זמן לבישול, עד שמתרכך,אבל התוצאה מ מ ש – ט ע י מ ה !
    אפילו הילדים אהבו,וגם ביקשו עוד תוספת.

    תודה פירגה למתכון הכל כך טעים,שגרם לכולנו לאכול מנה -כפולה.
    פירגה,יישר -כוח,
    אין עלייך,
    כמה שזה טעים!

    • שרון יקרה,תודה רבה.
      שימחת אותי כל כך. כיף שאתם נהנים.
      יום נפלא ורגוע heart

  17. הכנתי יצא בטעמים טעים אבל הרבה מהאורז נישאר קשה עשיתי לפי המתכון
    באיה סןג אורז את משתמשת? השתמשתי ביסמין

    • הי ליטל, אני משתמשת בפרסי רגיל. אבל כל אורז טוב.
      את צריכה לפני שאת סוגרת את הלהבה, לערבב קלות ולטעום. אם האורז קשה, להוסיף עוד קצת מים כ1/4 כוס ולהניח על האורז ניר מגבת ואחר כך את המכסה שיסגור היטב. להמשיך לבשל על להבה קטנה עד שהאורז רך כחמאה.

  18. היי,
    שמי לירן ,
    היום ניסיתי להכין בפעם ראשונה אורז אדום ,
    אבל מחוסר ניסיון בהכנת אורז כנראה שהגזמתי קצת בכמות הנוזלים ,ולכן האורז יצא דייסתי ודביק ,
    האם יש דרך לשפר ולתקן את המצב כדי שהאורז כן יהיה אכיל ?
    אודה לתשובתך.

    • לירן בקר טוב, לצערי, לא ניתן לתקן אורז דייסתי. אלא אם כן טעים לכם לאכול אותו כפי שיצא.

  19. יש לי עוד שאלה בבקשה:
    במידה והאורז הדביק יהיה בתנור לשעה אפייה ,
    האם הוא יתייבש מעודף הנוזלים, וזה יהיה בסדר ?
    אשמח לתשובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *