d790d795d7a8d796 d79ed79cd790 d790d7a4d795d799 d799d7a8d7a7d795d7aa - פשטידת אורז מלא אפוי עם ירקות

פשטידת אורז מלא אפוי עם ירקות

d790d795d7a8d796 d79ed79cd790 d790d7a4d795d799 d799d7a8d7a7d795d7aa1 - פשטידת אורז מלא אפוי עם ירקות

אורז מלא אפוי עם ירקות

נפלא.נסו ותהנו.

מצרכים:

שימו בתבנית פיירקס גדולה:
תפוח אדמה מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
בטטה בינונית מקולפת מ ג ו ר ר ת במיגררת גסה
גזר גדול מגורר מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
בצל אחד בינוני קצוץ
כוס אורז מלא
כוס אטריות דקיקות וקצרות
5 כפות גדושות שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לטעם
3 כוסות מים רותחים.

אופן הכנה:
ל ע ר ב ב
לסגור עם ניר כסף ולאטום.
להשאיר שעה על השיש.
לאפות בחום 180 מעלות כשעה וחצי. עדיין מכוסה היטב בניר הכסף.
במידה והאורז לא מוכן יש להוסיף מהצד עוד מים רותחים ולבדוק שוב אחרי 20 דקות.
תהנו

42 תגובות על “פשטידת אורז מלא אפוי עם ירקות

  1. בוקר טוב פירגה

    יופי, אני שמחה לראות שהמתכון חזר (באמת לא הבנתי מדוע אני לא מוצאת אותו פתאום).
    כמו שהגבתי אתמול – המתכון הזה נפלא!
    הוא מאד מאד טעים וגם מאד יפה לארוח. היות והכנתי אותו מחצי כוס אורז אדום וחצי כוס אורז שחור מעורב (שניהם מלאים), כי שתי השקיות היו לי פתוחות, הוא יצא גם מאד צבעוני ויפה.
    בהתלהבות העברתי אותו גם לדודתי
    מומלץ בחום :!:

    • ויני יקרה תודה על ההמלצה
      תהנו ובאמת בכיף,תעבירי הלאה שכולם יהנו smile

    • מאז שמצאתי המתכון של האורז הזה אני ובני מישפחתי מוכנין לאכול את זה בכל ארוחה צוהורים וערב.טעים מאוד

      • מרתה שלום, בבקשה…..להבא תכתבי את התגובה למטה אחרי כל התגובות שכבר יש. בקושי מצאתי אותך……

        תודה רבה על המחמאות לאורז. זה הראש שלי שממציא לי מאכלים טעימים ואני שמחה לשתף את כולכם.
        באהבה ולבריאות smile

  2. פירגה בוקר טוב
    המתכון נוסה אתמול בהצלחה רבה,בתי אהבה מאוד את התבשיל,אני אנסה אותו שוב בארוחה עם כל
    השבט היות שיש לי כלה שלא אוכלת בשר.
    מאוד מאוד טעים תודה על המתכון
    ממני אנטה :lol:

    • אנטה בקר אור smile
      שמחתי לקרוא את התגובה שלך
      תמשיכי להכין שכולם יהנו smile

  3. חגית היי
    חבל להוריד הם תורמות לכל ההרמוניה של המצרכים.
    טרם ניסיתי עם אטריות מקמח מלא. תנסי ותעדכני.
    smile ערב טוב

  4. הכנתי את המתכון לשבת, רק שעשיתי מאורז רגיל והיה טעים טעים!! (רק לידיעה ;) באורז רגיל זה יתבשל משהו כמו 50 דק'.

    נכנס לספר המתכונים שלי :lol:

    תודה.

    • חופית חמודה
      אני מודה לך מקרב לך על התגובה ושכתבת לנו את זמן האפיה לאורז הלבן
      אני מניחה שזה יסקרן רבים מהקוראים שלנו באתר.
      תהנו גם בהמשך smile

  5. שלום פירגה, laugh
    הרגע סיימתי להכין את המתכון, אחרי שעה וחצי אפיה והוספה של אבקת קינמון ודבש. יצא מדהים, מתקתק ומזין. אני רוצה לציין שהאתר שלך הוא האתר המועדף עלי לקבלת מתכונים.
    ( הרכיבים, הכמויות,התמונות , התגובות, הכל מדוייק ומאוד עוזר ומקל על תהליך ההכנה ).
    כל מה שניסיתי עד היום (וניסיתי לפחות 10 מתכונים) כולם יצאו טעימים, מיוחדים ובריאים, הצלחה מסחררת עם בעל !
    (שמאוד אוהב את מתכון הקציצות ה"שמנמנות" והמתקתקות) … תודה רבה על כל העידכונים וחידושים,, יישר כוח,
    תבורכי !! smile
    מאיה (דרום ספרד)… :lol:

    • מאיה יקרה ערב טוב
      מאד שימחת אותי עם הפירגון והתגובה הנהדרת.
      מקווה מאד שתמשיכו להנות גם הלאה ממבחר המתכונים הגדול שבאתר.
      באהבה גדולה ושיתוף,פירגה smile

  6. רציתי לשאול,האם מכניסים אורז מלא לא מבושל ?
    מאחר והכנסתי אורז לא מבושל, הכל התאפה חוץ מהאורז,כולל תוספות הזמן. מה עושים ?
    תודה

  7. המשך לשאלה :
    האורז בפנים התבשל , אך נוצר מעל אורז מלא מפוזר לא מבושל. מה עושים ?
    תודה

    • הי טובה
      האם הכנת לפי כל השלבים?
      1. לסגור עם ניר כסף ולאטום.
      2. להשאיר שעה על השיש.
      3. לאפות בחום 180 מעלות כשעה וחצי. עדיין מכוסה היטב בניר הכסף.
      4. במידה והאורז לא מוכן יש להוסיף מהצד עוד מים רותחים ולבדוק שוב אחרי 20 דקות.
      תורידי את השכבה שלא עשויה כרגע אחרי האפיה כבר אין מה לעשות :!:

      להבא, תיצמדי לשלב 4. במידה ולא מוכן להוסיף מים כמו שרשום. הסגירה צ"ל הרמטית.
      המשך יום נעים smile

  8. היי
    ניראה מתכון מעניין רק יש לי שאלה: האם ניתן לשים את התערובת לתבנית חד פעמית ולא על תבנית פיירקס? האים זה ישנה את זמן הבישול?

    • דורית הי,
      את יכולה להכין בתבנית חד פעמית.
      זמן הבישול תלוי עד שהאורז מוכן.
      טועמים ואם לא מוכן מוסיפים מאחד הדפנות של התבנית מעט מים רותחים וממשיכים באפייה.
      כך עד שהאורז מוכן.
      בהצלחה ותהנו smile

  9. מצטערת שלא יוצא לי לעדכן יותר, אבל מידי יום אני מכינה לפחות אחד מהמתכונים שלך(עיקרית, תוספת או עוגה) והכל מדהים כך כבר כמעט שנה. תבורכי

    • גלי מקסימה
      בכל אופן תודה רבה . באמת חשוב לי לכתוב את חוות דעתכם על המתכונים כי יש המון מתכונים ללא חוות דעת. אבל לא נורא ;) העיקר לשמוע ממך.
      העיקר שתמשיכי להכין ולהנות.תודה מקרב לב :lol:

  10. הי פירגה- עשית לנו את ארוחת השבת, יצא טעים טעים. הדבר היחיד ששיניתי: במקום איטריות הוספתי בערך 5 כפות קוואקר טחון. מנסים לאכול בריא. הכנתי גם את החצילים עם העגבניות והטחינה. החברה נהנו משהו. שיהיה לך שבוע טוב, המון תודה, נאוה מלוס אנגלס.

    • פירגה שלום, אני מעונינת להכין את האורז המלא עם ירקות
      האם לשני כוסות אורז אני צריכה להוסיף עוד שמן
      והאם יש צורך להוסיף עוד איטריות
      תודה

      • אני הכנתי את הכמות הזאת שרשמתי .לא בטוחה בכמויות אחרות.
        אולי להוסיף עוד 2-כפות שמן ואטריות זה לא חשוב,אפשר להסתפק בכוס אחת.
        מקווה שיהיה בסדר smile

  11. שלום פירגה!
    נרא לי שראיתי אצלך אורז עם אטריות דקיקות מבושל אבל בלי ירקות. יש לך?

    • לאידה, אורז אטריות

      מצרכים:
      3 כפות שמן
      1/2 1 כוסות אורז יבש
      3/4 כוס אטריות דקיקות קצרות
      3 כוסות מים רותחים
      כפית כורכום – לא חובה
      מלח לטעם

      הכנה:
      מחממים את השמן
      מערבבים בו את האטריות עד הזהבה ומיד מוסיפים את האורז והמים
      בוחשים שניותיים
      טועמים ומוסיפים מלח
      מנמיכים להבה ומבשלים על הלהבה הכי קטנה כשהיא מבעבעת 20 דקות
      במהלך הבישול לסגור היטב את הסיר עם מכסה תואם.
      אחרי 20 דקות סוגרים להבה ומכסים את הסיר במגבת (מעל למכסה)
      תהנו

  12. היי פירגה :P
    ניתקלתי במתכון זה והחלטתי להכינו היום smile
    מה אגיד ומה אספר יצא פשוט מעולה laugh
    הצטרף לו עוד מתכון טעים לקלסר שרק משמין מאוצרות ידיה של פירגה :lo smile :lol:
    יישר כח פירגה יקרה שלנו על המסירות ההשקעה וההתמדה להפתיע כל פעם מחדש . smile smile smile smile

    • אתי,אהבתי את התוצאה הנהדרת.ואני עוד יותר שמחה שהקלסר מבית פירגה משמין אצלך.
      תודה.

  13. פירגה בוקר טוב ,
    יש לי אורז מלא אבל מבושל כבר , האם אני צריכה לטגן קלות/לאדות את הירקות קודם או להמשיך במתכוון רגיל ואולי פחות זמן אפיה ?

    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *