d790d795d7a8d796 d7a8d799d799d7a6d79c - אורז פרסי עם פול ושמיר על מצע של תפוחי אדמה

אורז פרסי עם פול ושמיר על מצע של תפוחי אדמה

d790d795d7a8d796 d7a8d799d799d7a6d79c - אורז פרסי עם פול ושמיר על מצע של תפוחי אדמה
מתכון טעים מאד ואהוב על כל העדות. לא קשה להכין ונראה הרבה יותר מסובך ממה שבאמת.
המתכון מהצד העירקי במשפחתי.
המצרכים:
2 כוסות אורז יבש
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות פול ירוק
1/2 כפית מלח
כוס שמיר קצוץ
2 תפוחי אדמה
אופן ההכנה:

מנקים את הפול (סנפרוסט) מהקליפה – לא חובה
שוטפים את השמיר וקוצצים.
מערבבים את השמיר והפול בכלי נפרד.

מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את המלח והאורז.
מבשלים חצי בישול 10 דקות ומסננים.
מערבבים את האורז עם הפול והשמיר.מתבלים.
פורסים תפוחי אדמה ושמים בתחתית סיר עם קצת שמן וכורכום.
שמים מעל לתפוח אדמה את האורז- מיישרים– ומשקים מלמעלה עם כל השמן.
סוגרים היטב במכסה תואם
מבשלים כ-שעה על אש קטנה.

לידיעתכם,אין תוספת מים במתכון.
תהנו

35 תגובות על “אורז פרסי עם פול ושמיר על מצע של תפוחי אדמה

  1. פירגה הכנתי את האורז עם הפול והשמיר וזה יצא מששששששגגגגגגעעעע הוספתי גם רצועות קטנות של חזה עוף וזה יצא ארוחה שלמה , הילדים אהבו מאוד וכל הזמן ביקשו שאוציא להם מלמטה עוד תפוחי אדמה
    מתכון מצויין .

  2. היי פירגה יקרה
    בעלי ממוצא עיראקי. הייתי רוצה להפתיע אותו במתכון נפלא זה לארוחה מפסקת,
    יש לי שאלה קטנה- האם צריך לבשל את הפול במים עד לריכוך קל. או רק לשטוף
    במים על מנת להוציא את הקרח? :?

  3. היי פירגה
    לא יכולה להתאפק עד יום ראשון… אני חייבת לספר לך שיצא כל כך טעיםםםםםםםםםםם
    ובתחילה חששתי להכין, אולי לא יצליח… נראה קצת מורכב…
    איזה כייף שיש לך מתכונים מוצלחים כל כך , ואני זוכה למחמאות , בזכותך… :)( אני כמובן מספרת
    על האתר שלך לכולםםםם )
    תודה רבה יקירה ושבת שלום.

    • סימה יקרה.
      תודה רבה על המחמאות למתכון הטעים.
      מאד שמחתי לקרוא שהכנת ואהבתם.העונג גם שלי smile

  4. פירגה היקרה,
    מה אפשר לשים במקום פול? (אסור לנו)
    תודה מראש
    אוהבת שרי – מעריצה שרופה

    • שרי יקרה
      הפול מתבקש במתכון הזה. חובה.
      תנסי גרגרי חומוס מבושלים,לא בטוחה איך יצא
      smile

  5. פירגה, את אלופה כתמיד. עשיתי בשישי האחרון כפי שהבטחתי, יצא משגע. תודה! :lol:

  6. היי פירגה-מחפשת מתכון כזה מזמן.האם ניתן לוותר על הפול? ומה ניתן לשים במקום שמיר?
    אחרי הכנת האורז כ-10 דקות וסינון -יש צורך לשטוף האורז בכדי לעצור תהליך הבישול?תודה

    • ענת תכיני בדיוק כמו שרשום לא לשטוף ולא כלום.במקום שמיר=פטרוזיליה
      במקום פול,חומוס או אפונה גדולה
      בהצלחה smile

  7. ואו…פריגה יקרה החזרת אותי בגלגל השניםלפחות 24 שנים אחורה., חמותי ז"ל היתה מכינה לנו את האורז הזה מ.ע.ד.ן. אכין לשבת בלי נדר! smile

  8. פירגה בוקר נפלא

    תודה על כל המתכונים המשגעים
    יש לי בקשה קטנה למתכון הנ"ל .
    דרוש לי כמות התיבול :twisted:

    • אני לא יודעת כמויות,מה גם שכל אחד אוהב אחרת.
      מתחילים לשים קורט וממשיכים להוסיף תוך כדי טעימות.
      בהצלחה

  9. פירגה בוקר טוב וחג שמח
    רוצה להכין את המתכון ואין לי שמיר.

    זה מאסט?
    לשלוח את הבעל לירקן ?
    או שאפשר לוותר ?

    תודה ופסח טעים ושמח

    • ענבר יקרה,
      ברור שלשלוח את הבעל לירקן.
      השמיר זה כל האישו במתכון. לא לוותר.
      חג שמח ותכתבי לי אחרי החג כמה שזה היה טעים לכם ;)

  10. תפוחי האדמה יצאו שרופים… פחמים ממש!! אבל האורז היה טעים מאוד.

    • בטוח שטעית בהכנה. אין סיבה שיצאו שרופים.
      בהצלחה בפעם הבאה smile smile

  11. היי פירגה,
    הכנתי ואלה התוצאות:
    רוצה חלציין כי תפו"א נאפו נפלא ,יצאו ממש ממש זהובים וטעימים.
    הוספתי לאורז 3 כפות עדשים שחורות ,שהוסיפו לטעם ולניחוח.

    פחות מרשים היה השימוש באפונה ופול קפואים,
    כיוון ,שהם נמסו ונבלעו באורז,ולא היה ניתם לזהותם בתבשיל.
    לכן ,להבא אכין מאפונה ופולי טריים (ולא קפואים),
    או שאבשל אותם בסיר נפרד ,ואצרף ביחד עם האורז לקראת הסוף.
    לסיכום :
    מכיוון שזה נסיון ראשון שלי באורז פרסי, למרות הכול, יצא תבשיל מאוד מאוד טעים וריחני,כ
    אשר התפו"א השזופים עיטרו ביופיים את האורז שבצלחת.
    ההמלצה :
    להשתמש ב- פול ואפונה טריים , בלי לחפש קיצורי דרך- כמו שאני ניסיתי.
    תודה לך פירגה על המתכון ,שהיה קל להכנה ,ונפלא בטעמו.

    • דניאל,תודה רבה
      אכן,כפי שכתבת, עדיף כשמשתמשים בירקות קפואים,להוסיף אותם בדקות האחרונות לבישול כדי שיישארו נאים וירוקים.
      טוב,ככה לומדים ומשתבחים עם השנים ;) :lol: בעיקר,ידע בישול ,אף פעם לא יודעים הכל :oops:
      ערב טוב ונפלא לך,ושוב תודה רבה smile

  12. הכנתי לשבת, יצא מושלם!! האורחים הספרדיים היו בשוק שאשכנזיה כמוני הכינה דבר כזה smile

    • רחל,את נהדרת שחזרת לשתף אותי.
      המשך טעים בכל מה שתכיני.
      לבריאות smile

להגיב על עדי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *