d790d7a8d795d796 d7a4d7a8d7a1d799 d7a7d799d7a0d79e - אורז פרסי עם תפוחי אדמה,צנובר,צימוקים ושקדים

אורז פרסי עם תפוחי אדמה,צנובר,צימוקים ושקדים

 

d790d7a8d795d796 d7a4d7a8d7a1d799 d7a7d799d7a0d79e - אורז פרסי עם תפוחי אדמה,צנובר,צימוקים ושקדים
אחת מהיצירות הטעימות שלי בנוסח אורז פרסי בהפתעות כמו צנובר,צימוקים ושקדים והכל על מצע של תפוחי אדמה ובטטה שחומים ופריכים עד כדי פצפוץ בפה.
מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי
1/4 כוס שמן+4 כפות
1/2 כוס צימוקים שחורים וצהובים
1/2 כוס צנובר או שקדים מולבנים ארוכים
2 תפוחי אדמה פרוסים
בטטה חצויה לאורך
טיפונת מלח, כף דבש , 2 קורטים קינמון
מעט כורכום, כפית נענע טרייה וקליפת תפוז
אופן הכנה:
1. מבשלים את האורז 10 דקות בהרבה מים רותחים עם תוספת של קורט מלח – מסננים (לא שוטפים).
2. מערבבים את האורז עם הצימוקים השקדים הצנובר והתבלינים
3. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הבטטה לשני חצאים לאורך.
4. שמים בסיר רחב 4 כפות שמן ומחממים היטב
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על השמן ומעל את חצאי הבטטה
מנערים קלות את הסיר כדי שלא יידבקו במהלך הבישול
5. מפזרים את כל האורז על תפוחי האדמה והבטטה ומיישרים
משקים ב-1/4  כוס שמן באופן שווה
סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה
הופכים על מגש ומגישים מיד
התפוחים יוצאים קריספים ושחומים.
"טיפ"
1. מיד כשהאורז מוכן מניחים את הסיר הלוהט (בזהירות) על מגבת מלאה וספוגה במים קרים.
ה"שוק" אמור לשחרר את תפוחי האדמה בקלי קלות מקרקעית הסיר.
במידה ותפוחי האדמה לא יורדים בקלות יש להעביר מרית ולשחרר אותם בעדינות על האורז.
תהנו
d790d795d7a8d796 d7a4d7a8d7a1d799d799d799 - אורז פרסי עם תפוחי אדמה,צנובר,צימוקים ושקדים

99 תגובות על “אורז פרסי עם תפוחי אדמה,צנובר,צימוקים ושקדים

  1. פטנט שלמדתי במקום אחר הוא להניח נייר אפיה משומן בתחתית הסיר ואז כאשר הופכים נשאר רק לקלף הנייר.

  2. 1/4 כוס שמן
    לא מוסיפים מים לתבשיל
    מבשלים את האורז כמו שרשום עם הרבה מים כמו שמבשלים אטריות ומסננים.ראי במתכון.

    ממליצה בחום.טעים מאד smile

  3. אפשר להכין מראש ולחמם בשבת על הפלטה?
    ואם כן, אז לחמם בסיר או להעביר לכלי אחר לפני החימום?

  4. היי פירגה,
    המתכונים שלך נראים נהדרים smile
    שאלה בקשר למתכון האורז ותפו"א – אפשר להכין בסיר רגיל, או שחייבים סיר טפלון, ברזל וכו'?

    • אורלי,אני הכנתי בסיר רגיל.
      זה תבשיל מעלף בטעם. כיף לך שאת מכינה ;)
      תהנו ותשתפו smile

  5. היי פירגה,
    הכנתי את המתכון, יצא מעולה!
    כשהפכתי את הסיר על הצלחת האורז אמנם יצא מושלם, אבל התפו"א.. אוי… נאלצתי לגרד אותם בכוח מתחתית הסיר. יש איזשהו פתרון לעניין הזה?
    שאלה נוספת – בפעם הבאה כנראה אעשה חצי מכמות האורז שציינת במתכון. צריך לעשות איזשהם שינויים נוספים אם כמות האורז שונה, או שהמתכון נשאר אותו דבר?
    המון תודה, סידרת לי ארוחה משובחת :lol:

    • אורלי,לפעמים צריך ל"גרד" את תפוחי האדמה וזה כמובן הכי טעים כשהם שרופים.(לא ממש שרופים,אלא כמו בתמונה).
      הם היו אכילים?

      להבא תכיני על ניר אפיה ותמרחי על נייר האפיה כף טחינה גולמית. אולי זה יעזור.

      לגבי חצי כמות ? הברירה היא להכין 1/2 כמות מכל מצרך בתקווה שיצא טוב. לא הכנתי.
      לבריאות ותהנו.
      smile

  6. בטח שהיו אכילים. אכילים מאוד smile אנסה את עניין נייר האפייה בפעם הבאה. תודה!

    • שרי יקרה
      גם אני "מתה" על האורז הזה ומברכת את הראש שלי שהמציא כזה תבשיל מדהים וטעים.חהחהחהחה
      לפעמים צריך לנסות ולהעיז. ;)

  7. האם האורז לא יוצא מאוד רך אחרי בישול של שעה
    אני מכינה אורז עי בישול של 18 דקות

    • גנט,קראי שוב את המתכון.

      זה לא אורז רגיל

      זה לא בישול רגיל

      אין מים למעט 10 דקות בהתחלה.

      מקווה שהסברתי היטב במתכון.

      זה אחד המתכונים הכי טעימים שלי
      בהצלחה ותהני smile

  8. לפי התמונה הבטטה ותפה"א נראים קלופים אבל לא מוזכר דבר כזה במתכון.. אני מניח שצריך לקלף?

  9. פירגה שלום רב

    לא הבנתי איך מוסיפים את הדבש.

    אני לא מבין איך אפשר לערבב 1 כף דבש עם אורז חצי מבושל

    הרי העירבוב יכול למעוך את האורז. זה לא כמו תבלין שאפשר לפזר ולערבב בעדינות.

    • ברוך הי, בקר טוב
      אל תדאג,תכין כמו שרשום.האורז לא מבושל אחרי 10 דקות .הוא עוד קשה.
      תיצמד להוראות ההכנה ותרוויח אחד המתכונים הכי טעימים.
      בהצלחה ותהנו smile

  10. אז ככה- אשתי שיבחה את המתכון כאחד המובחרים שהיא טעמה, בעיקר בגלל שילוב הצנובר
    אני בדיוק ההפך- לדעתי הטעם של הצנובר הוא זה שפחות מצא חן בעיניי… אולי פעם הבאה אני אנסה בלעדיו.

    • שניצל ערב טוב
      אני כמו אשתך. "מתה" על צנוברים חהחהחהחהחהחה ;) אז תתפשרו. פעם תכינו עם ופעם תכינו בלי ;)
      העיקר,לא לוותר על המתכון הנפלא הזה.
      smile

  11. 1/4 כוס שמן , האורז לא יוצא שומני מדי, מה אפשר לשים במקום שמן?
    אשמח לתגובתך.

  12. פירגה בוקר טוב ושנה טובה
    כרגיל אני כותבת את התגובה מתחת למתכון הנ"ל.
    הכינותי לערב חג עם שינוי קטן מאוד במקום צימוקים שמתי חמוציות, היות שיש לי כלה שלא אוהבת צימוקים. הבאתי לשולחן אחרי שהפכתי את הסיר והאורז היה כמו עוגת שכבות למעלה תפוחי האדמה
    השחומים, והצנוברים עם השקדים והחמוציות בצבצו מבעד לגרגירי האורז. היה חבל לאכול,אבל
    כולם.
    שנה טובה לך מכולנו
    נ.ב.את מככבת בכל ארוחה שלנו

    • אנטה מקסימה
      אני מודה לך כל כך שאת כותבת תגובות מתחת למתכונים שאת מכינה.
      יישר כח.תמשיכי להכין , להנות ולשתף אותי.את עושה אותי מאושרת :lol:
      שנה נפלאה לכם smile

  13. פירגה יקרה שלי
    אחרי הצלחה כזאת הייתי חייבת לחזור ולהגיב. הכנתי את האורז הנהדר הזה לחג, ולמרות שהתפוחי אדמה נדבקו קצת, הם היו טעימיםםםםםם והאורז…אח…פשוט מצוין. כולם שיבחו ושאלו מאיפה המתכון…. לא האמינו שמשהו שמכינים מהאינטרנט יכול לצאת כל כך טעים!! אמרתי להם שכל מה שאני מכינה מהאתר שלך יוצא מוצלח ללא יוצא מן הכלל!!!
    תודה רבה לך
    ושנה נהדרת!!!! smile

    • סיגל,נפלא.שמחתי לקרוא את התוצאה המלהיבה.
      את יכולה לנסות אחרי טיגון תפוחי האדמה,להוציא אותם,ולהכין הכל על ניר אפיה.
      לא ניסיתי אבל אולי הנייר ימנע התדבקות.
      בהצלחה ותמשיכו להנות.
      תודה על שפע המחמאות smile חתימה טובה :lol:

  14. פירגה יקרה,
    כרגע ירד מהגז.
    לא התאפקתי וטעמתי ישר מהסיר.. טעים ברמות-על ..
    אחכה עד שכולם יחזרו הביתה לארוחה המפסקת , ואני בטוחה שכולם יתענגו על הטעם הנפלא.
    ברכות והצלחה בהמשך השנה למשפחתך ולך,חתימה טובה
    תודה ששיתפת אותנו בכל מתכונייך הנפלאים..
    באהבה רבה
    משפחת טיטו

    • סימה יקירתי,תודה רבה ואני בטוחה שכולכם תתענגו על האורז הנהדר.
      המון נחת ואושר ובאהבה מכל הלב smile

  15. היי פירגה, נייר האפייה שמרוח בכף טחינה גולמית שבתחתית הסיר, יעמוד בבישול של שעה ? האם מישהו ניסה ?
    האם יש הבדל בין מריחת טחינה גולמית לבין סתם שמן למניעת הידבקות תפוחי האדמה ?

  16. חג שמח
    כל כך טעים נהננו מכל רגע פשוט חוויה
    הכנתי בערב החג ויצא מעדן
    תודה :P

  17. מרוב שחששתי שתפוחי האדמה יידבקו לסיר שמתי נייראפיה פלוס הרבה תרסיס שמן זית……
    התפוחי אדמה פשוט החליקו מהסיר ולא נשרפו כלל…….האמת……….רציתי שיישרפו קצת
    בכל אופן יצא מהמם……….
    טעם של גן עדן מתוק ומאוד מיוחד
    יבורכו ידייך והאתר שלך……… :lol:

    • גנט בקר טוב
      תפוחי אדמה שרופים זה הטאץ' של המתכון.
      העיקר שיצא טעים.
      smile
      חג שמח ומואר לכם smile

  18. המתכון נראה מעולה, מחרתיים מארחת 15 איש. הכמויות נראות לך מספיקות? האם אפשר לשים יותר תפו"א ובטטות?

  19. פירגהל'ה יקירתי.שוב אני…
    בתור פרסייה שמבשלת המון אוכל פרסי,ברצוני לנגיד לך שהכנת את האורז כמו פרסייה אמיתית ולכל הגולשים שמחפשים קיצורי דרך שיידעו שבאוכל הפרסי זה לא קיים,ולגבי הנייר אפייה,זה מיותר ואז תחתית האורז,הכוונה לתפוחי אדמה,לא ייצאו קריספים כמו שהם צריכים לצאת.פשוט לשים להבה נמוכה ומי שפוחד שישים את הרשת ששמים על הגז.איך שעשית והסברת-זו הדרך הנכונה והמדוייקת.כל הכבוד!

    • אורנה יקרה,ואני רחוקה מהאוכל הפרסי שנות אור.חהחהחהחהחה אבל,יש לי אינטואיציה טובה. :lol:
      תודה smile על ההמלצה לתבשיל הנפלא הזה. אחד המדהימים והמוחמאים שיש לי.

  20. מה זה אינטואיציה,אני שמה אותך באותה שורה עם הבשלניות הפרסיות,באמת!
    אם תתענייני במתכונים למאכלים פרסיים משובחים ,יש לך את המייל שלי,כבוד גדול יהיה לי לשתף אותך במתכונים ממטבחי הפרטי,למרות שבזמן האחרון את שולטת אצלי במטבח……
    אם כבר העלנו את הנושא-איזו עדה את?בחיי שאני מתה להכיר אותך,אשת חייל שכמותך.

    • אני אשכנזיה מ-2 הצדדים אבל נשואה לחלאבי ובמשפחה שלי יש מגוון מכל העדות . אני חשופה לכל הטעמים. אוהבת הכל ובאתר שלי יש מגוון גדול של טעמים מכל העדות.
      smile

  21. רק מילה אחת: תבורכי
    יקירתי הכנתי את האורז המדהים הזה השבת עם עוף המחמאות וקציצות בשר ברוטב אדום- אין לי מילים!בהתחלה די התלבטתי אם יאהבו את האפונה בעוף המחמאות אבל הכנתי כמו שהוא ולפני רגע הילדה שלי אמרה: "אמא יש לי את הטעם בפה של האורז והעוף עד עכשיו"
    האורז יצא לי הפוך ממש כמו עוגה קלה רק שאצלי לא אוכלים צימוקים אז הוספתי שקדים לבנים.
    אני הייתי חייבת להגיב -עכשיו אני בחיפוש מתכונים לשבת הבאה

    • גליתוש יקרה
      זה באמת אחד מסוגי האורז היותר מלהיבים וטעימים שיש .
      אני שמחה שהכל טעים לכם.
      תמשיכי להכין מטעמים ושהילדה תמיד תחמיא לך. אין כיף גדול מזה.
      חיבוק לשבוע נפלא smile

  22. אני הולך לנסות היום את המתכון לארוחת ליל סדר (זה כשר, לא?) מקווה שיצליח לי…

    • עופר,זה אחד המתכונים הקלים להכנה, רק תיצמד להוראות ההכנה.
      אשמח לשמוע תגובה אחרי החג.
      תודה וחג שמח smile

  23. הכנתי עם אורז מלא, ויצא מעולה! בישלתי במים 10 דקות נוספות כמובן (כי לאורז מלא לוקח יותר זמן להתבשל). תודה רבה smile

  24. לא הבנתי למה יש פה מתכונים ששיכים לקטגוריית של יום כיפור,הרי יום זה לא נועד כלל לאכילה ושתייה ומה היא משמעותה של ההישתיכות?

  25. היי פירגה,
    המתכון ניראה מעולה
    האם הוא עדיין אחד המתכונים שאת הכי אוהבת או שיש לך כבר המלצה בשבילי על משהו אחר?
    רציתי לברר אין לי נענע וקליפת תפוז האם הם חשובים למתכון או שאפשר גם בלי?
    תודה רבה
    דסי

  26. פירגה יקרה פעמים רבות הכנתי את המתכון בלי הכפית נענע למה הכוונה לךקחת נענע ולחתוך אותו קצוץ או שיש בתבלין נענע אני מקווה שתוכלי לענות לי בההקדם האורז על הגז

  27. פירגה יקרה

    אני רוצה להכין את האורז יום לפני הארוחה. איך כדאי לחמם מבלי שיאבד מקסמו?

    תודה על כל המתכונים המדהימים. בזכותך הפכתי לבשלנית לא רעה בכלל.. (:

    ענת

    • ענת ערב טוב
      הכי טוב להכין ולהגיש מיד.
      לא חושבת שיהיה טוב יום קודם.
      בהצלחה ותהנו smile

  28. חג שמח
    האם כדאי להוסיף אבקת מרק עוף או שזה יהרוס?

  29. אוקיי תודה.
    אם אוכלים היום בערך בשעה שמונה מתי את ממליצה להכין את האורז?

  30. הי פירגה! הכנתי את המתכון כמה פעמים, בכל פעם יצא מעולה smile תהיתי אם אפשר להכין אותו גם עם אורז מלא (מה צריכים להיות זמני הבישול / כמויות מים ושמן במקרה כזה?)
    תודה!

  31. נסיתי אורז+תפ"א הוספתי פטרוזיליה.כוסברה יצא מעולה קרספי טעים לקח שעה אחד .

  32. הי פירגוש האלופה!
    הכנתי עכשיו אורז צהוב עם תפו"א לפי המתכון שלך, אבל נשפך לי קצת (הרבה) מלח, ואני חוששת שזה יצא מאוד מלוח. יש לך הצעה?
    וחוץ מזה – האורז מתבשל עכשיו עם התפו"את אבל יש רק שמן ואין מים…. זה יספיק לו כדי להתרכך? ה-10 דק' שהוא בילה במים לא ריככו אותו לגמרי…. תודה רבה מראש!

    • מעייני,נראה לי להזביל ולהכין חדש. כלומר,אם הוא מלוח.
      במתכון הזה אין מים. מכינים כפי שרשום בדיוק. smile
      סליחה.

  33. Pingback: rice | Pearltrees
  34. היימיטל ידי פירגה
    אם אני מכינה בצהריים ומגישה בערב איך בדיוק אני מחממת..לפני שהופכת על צלחת? לא רוצה לחמם במיקרו….
    תודה :lol:

  35. שלום, אני רוצה להכין את הסיר הנ" כמקלובה
    אפשר להוסיף חתיכות עוף או בקר
    מה את אומרת?

  36. שלום לך..נהנתי לקרוא את המתכונים שלך…אני רואה שהמתכון הזה ישן אז אני מקווה שתראי אותו ותעני לי…יש לי בעיה להכין אורז לא יוצא לי טוב אף פעם..אפשר לדעת בכמה מים מדובר לבשל אותו.?

    • נריה בקר טוב
      על כוס אורז 2 כוסות מים רותחים.מרתיחים ומבשלים סגור הרמטי על להבה הכי קטנה 20 דקות.

      smile

      האורז הפרסי עשוי אחרת.צריך לקרוא ולהיכן כפי שכתוב.

  37. היי,

    תוכלי לפרט על קליפת התפוז? האם יש לגרד אם קליפת התפוז (דק)?

    תודה מראש!

    • הי ליאת יקרה,
      לא ניסיתי, אז אין לי תשובה מוסמכת לתת לך. אם תנסי ויצליח לך, תעדכני אותי.
      תודה והמשך יום נפלא לך yes

להגיב על רותי ב. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *