d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d79ed795d7a7d7a8d79e d791d79cd795d792d799 - תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת וגבינה

תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת וגבינה

d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d79ed795d7a7d7a8d79e d791d79cd795d792d799 1 - תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת וגבינה
רוצים לשמוע מצמוצי הנאה? תכינו את התפוחים האלה.

מצרכים והכנה:

מבשלים 5 תפוחי האדמה מקולפים חתוכים לחצי מצננים במקרר ופורסים עבה
לרוטב שמנת במחבת עמוקה :
2 בצלים קצוצים מטוגנים ומוזהבים ב50 גרם חמאה
סוגרים להבה.
מוסיפים:
מיכל שמנת מתוקה
2 שיני שום כתושות+שן שום כתושה למריחת התבנית
2 ביצים טרופות
קורט אגוז מוסקט,מלח,פלפל .
לערבב . לא לבשל.
לשמן תבנית בגודל לפי הכיף שלכם אפשר שכבה אחת ואפשר בקומות שיצא גבוה  .  למרוח אותה בשן שום כתושה
לסדר שכבות תפוחי אדמה ורוטב לסירוגין
לסיים ברוטב ולפזר 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (רצוי מגוון סוגים)
להקרים לא מכוסה כ-30 דקות בתנור בחום 160 מעלות או עד שמזהיב.
להגיש חם או פושר
למי שבא יותר גבינה יפזר עוד גבינה בין השכבות
תהנו

15 תגובות על “תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת וגבינה

  1. שלום פירגה יקרה
    האם אפשר להזהיב את הבצל עם מרגרינה במקום חמאה או שההבדל משמעותי?
    תודה רבה מראש

  2. הי פירגה.
    מנה נפלאה וקלה להכנה.. הכנתי אתמול בערב עם שמנת רזה ( ;) ) . ראיתי בשרשור שאלות לגבי גודל התבנית . אני בכל אופן השתמשתי בתבנית אלומניום מרובעת קטנה ( אישית) וסידרתי את תפוחי האדמה כפרוסות אחת על השניה שתי וערב.. המנה יצאה גבוהה וטעימה.. נהננו…. :lol: המשך שבוע טוב אביטל

    • אביטל תודה
      ראיתי השבוע בעיתון שיצאה לשווקים שמנת מתוקה לבישול 5%. מענין אם טעים.
      תודה על התגובה הנהדרת.
      שבוע נפלא וטעים לכם smile

  3. אין לי מושג לגבי שמנת 5%, השתמשתי ב10% ( רזה באופן יחסי..) אבל לגמרי שווה בדיקה…
    תודה

    • ערב טוב אביטלי
      אני לא מתעקשת.מי שרוצה ימיר לכמה שהוא רוצה.לשיקול דעתו.
      כנ"ל בגבינות שבמאפים שלי. מי שרוצה ימיר לרזה.אין בעיה,העיקר שתהיו מרוצים.
      smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *