d79ed790d7a4d794 d7a4d799d7a8d794 d795d798d795d7a0d794 - מאפה פירה במלית טונה

מאפה פירה במלית טונה

d79ed790d7a4d794 d7a4d799d7a8d794 d795d798d795d7a0d794 1 - מאפה פירה במלית טונה

הרעיון מהמאפה האירי המוכר כפאי רועים. אני אישית מעדיפה טונה ולא בשר.

מצרכים:
תבנית בקוטר 20
5 תפוחי אדמה גדולים מקולפים מבושלים ל"פירה"
ביצה
בצל קצוץ מטוגן ב-2 כפות שמן
כף קמח מכל סוג
מלח,פלפל שחור פפריקה,תבלין פטרוזיליה.  לערבב הכל ביחד לעיסת "פירה".
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים ופירורי לחם לציפוי.

טונה בשמן (כ-4 קופסאות קטנות) סחוטה מהשמן ומעורבבת עם:
2 כפות מיונז, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ואפשר להוסיף מעט גרודת לימון.

אופן הכנה:
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ משומנת.לפזר עליה גם פירורי לחם .
מסדרים שכבה של קצת יותר מחצי כמות הפירה ומיישרים בעזרת מזלג

אופים בחום 175 כ- 25 דקות.

ממלאים במלית הטונה.
מכסים את פני הטונה בגושים מיתרת הפירה ומיישרים עם מזלג.
מכסים בשקדים מולבנים שכבה נדיבה ומעל גם פירורי לחם. מתבלים בפפריקה.

מזלפים מעל לכל שמן.

ממשיכים לאפות בחום 180 עוד כ-30 דקות עד שהשקדים משחימים.
לאכול פושר.
תהנו

31 תגובות על “מאפה פירה במלית טונה

  1. היי פירגה, כצימחונית המתכון הזה ממש מתאים לי נראה טוב וטעים אני הולכת להכין…ויום אהבה שמח!

  2. היי פירגה ! מתכוונת להכין את המתכון… אבל שאלה ? למה את אופה תחילה את השיכבה הראשונה של הפירה ללא הטונה ? …. אגב אוהבת מאד את המתכונים שלך… פשוטים ביתיים וטעימים וכבר עשיתי לא מעט . תודה לך smile

    • בת שבע שלום,את לא חייבת לאפות ואז השכבה התחתונה של המאפה תהיה ממש רכה "פירתית".
      אז איך שאת רוצה.
      אני אוהבת את השכבה התחתונה של הפירה יותר קשה, אז אני אופה אותה קודם לבד.
      זה באמת לא קריטי,אז לשיקולך.
      בהצלחה ותהני.יצא לי מעולההההההההההה.

  3. פירגה הרגע סיימנו לאכול אני ובנותיי ויצא מעולה!!!! אפילו הגדולה שלא סובלת בצל אכלה בהנאה טעים מאוד :lol: smile :lol: smile

  4. היי פירגה יש לי שאלות בנוגע למאפה

    האם אפשרי להוסיף לטונה לימון כי היא הולכת מצויין עם לימון

    האם אפשרי לטגן אותם כקציצות ממולאות (או לאפות כקציצות בודדות ובטח אצטרך להוסיף עוד פירורי לחם וביצים אז אשמח לתשובה

    תודה :| רחלי

    • רחלי הי,
      הכל שאלה של טעים אישי. אצלי זה פשוט זרם כמו שאני אוהבת.
      כל אחד יכול לשנות על דעת עצמו וטעמו. כל מה שכתבת לא הכנתי ואני לא יודעת.
      ערב טוב.

  5. אני מאוד מרוצה שהתחברתי לאתר שלך שקיבלתי במקרה מחברה מאז כל מה שאני מבשלת הכל מהאתר שלך ופתאום בגלל האתר התחלתי לאפות יותר האתר פשוט נפלא תודה רבה

    • הכל בעיסת התפוחים

      קרן בקר טוב

      5 תפוחי אדמה גדולים מקולפים מבושלים ל"פירה"
      ביצה
      בצל קצוץ מטוגן ב-2 כפות שמן
      כף קמח מכל סוג
      מלח,פלפל שחור פפריקה,תבלין פטרוזיליה.

      לערבב את המצרכים האלה למעין עיסת בצק.

  6. הכנתי את המאפה לערב שבת והוא גרף מחמאות רבות, כולם אמרו שהוא מעולה וגם יצירתי!
    אז…. אני מעבירה ישר אלייך את המחמאות!!! תודה על היצירתיות ועל המתכון המשגע
    נשיקות ושבת שקטה smile

    • סיגל הי חמודה
      תודה רבה על המחמאות.
      אני שמחה שהכנת,אהבת,וחזרת לשתף אותי.
      נשיקות ושבת נפלאה גם לך.

  7. פירגה הי שבוע טוב לך ולבני ביתך.
    בקשר למילוי אני לא אוהבת טונה האם אפשר למילוי אחר

    • שרה,

      יש את פאי רועים שמכינים אותו דבר עם בשר. עדיף להכין מתכון מסודר ולא לנחש או לשדרג כשלא בטוחים.

      בהצלחה.

  8. פירגה בוקר טוב.
    אתמול היו לי אורחים והכנתי את המאפה.
    מאוד אהבו זה ניגמר ראשון אני גם מאוד אהבתי את המראה ואת הטעם.
    תודה .
    מוריה.

  9. פירגה זו הפעם הרביעית שאני מכינה את המאפה והוא גורף מלא מחמאות שמועברות אלייך. smile

  10. שלום פירגה אלופת המתכונים!
    רציתי לשאול מה אפשר להוסיף לטונה אם אני לא מעונינת להוסיף מיונז ורוטב טריאקי?

    • הי עדית,תוסיפי מלפפונים חמוצים, או בצל ירוק, או מחית מאבוקדו אחד.ובכלל, כיד הדמיון והטעם שלכם.
      בהצלחה smile

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *