dscf63422 - עוגת שושנים בלי שמרים והמלית כבר בפנים

עוגת שושנים בלי שמרים והמלית כבר בפנים

dscf63422 1 - עוגת שושנים בלי שמרים והמלית כבר בפניםאחרי הצלחת שושני הגבינה המלוחים שלי, עכשיו למתוקים.
יש גבינה ושמנת והמון הפתעות וסירופ מייפל ושקדים שחומים ופריכים
בקיצור, כל ביס מפתיע ובטעם של גן עדן.
והכי חשוב בשבילי? שכל כך קל להכין.

רק לבחוש לכדרר לתבנית וזהו….

מצרכים :
תבנית עגולה משומנת (26)
1 חבילה גבינה טוב טעם 250 גרם
1 מיכל שמנת לבישול 10% = 250 מ"ל
1 ביצה
1 כוס סוכר או לאוהבי המתוק אפשר יותר
1 כוס שמן אפשר כוס חד פעמית
1 כף קינמון או לפי הטעם
1 כפית קליפת הדרים
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס הפתעות (קיצוצי פירות יבשים,מבחר פיצוחים וכו')
1 כף דבש או סילאן או טחינה גולמית (לניחוח חלבה)
3 כוסות קמח רגיל ומכינים עוד כוס לזמן לישה

ציפוי לפני האפייה:
4 כפות סירופ מייפל וחצי כוס שקדים מולבנים

אופן הכנה:
בקערה גדולה ללוש הכל ביחד וכאמור להוסיף את כוס הקמח האחרונה תוך כדי לישה לבצק קצת דביק ונוח ללישה.
להכין 11-12 כדורים בגודל תפוז .אפשר לשבלל אותם כפי שאני עשיתי.
לסדר מסביב לתבנית וגם 3 בתוכה. כמו בתמונה.
לזלף על כל העוגה את סירופ המייפל ולפזר את השקדים המולבנים.

לאפות בחום 175 שעה שלמה כדי שמבחוץ ישחים ומבפנים יאפה היטב.
תהנו

47 תגובות על “עוגת שושנים בלי שמרים והמלית כבר בפנים

  1. smile :)פירגה איזה כייף לראות כל יום את הדברים החדשים שלך.
    שווה לנסות.אפשר ניראה לך עם כמו סוכר.או קצת סוכר והשאר כמו סוכר.
    אני עושה כבר כמה פעמים את העוגת פירורים עם תפוחים וריבה ממש מעולה..תודה יקרה :lol: :lol: :lol:

  2. פירגה יקרה
    אין עלייך!!
    זה לא פייר, אני כאן בעבודה, רואה כאלה תמונות, זה פשע!
    אפשר לשלוף ביס מהתמונה??
    טוב, לפחות, זה שאני מסתכלת בתמונה זה לא משמין אותי…..חחחח
    יום חמים ונעים
    רותי

    • רותי יקירתי,שיהיה לך אחלה יום חמים נעים ואף טעים למרות שאת בעבודה.
      אפשר רק לדמיין שזה טעים עד שתכיני ;) :lol:

  3. פירגה את המתכון הזה אני לבטח יכין לבני החייל שמאוד אוהב עוגות כאלה
    ואנא אם תוכלו לעזור לי בבעיתי שבטעות כתבתי בתגובות של הפוקאצ'ה ולא כאן
    סליחה…ציפי

  4. קור אימים אצלינו בצפון. 7 מעלות…………..
    אבל כשרואים את העוגה מלאת התוכן והמעלות,
    כובש אותך החום.לפחות 30 מעלות…….
    פריגה, ישר כח ,שאי ברכות ורוב תודות.

    • אסתי חמודה,אני לא יוצאת מהבית וצמודה למזגן. ;) :lol:
      תודה לך,וזה כיף להכין ביום כזה משהו שמחמם את הלב והבטן smile

  5. נראה נהדר ויינוסה
    ממש אוצר של הפתעות,מבית היוצר המפואר של פירגה הנהדרת!!!
    שיהיה,סופשבוע נהדר חמים,,נהדר,ופלומתי,וטעים,בטח טעים,ע האתר
    הנהדר,של פירגה
    תודה פירגה סופשבוע טוב שבת שלום
    רחלי
    ;) ;)

  6. פירגה ערב טוב,את הבצק הכנת במיקסר או במג׳ימקס.
    צריך לעבוד הרבה עם הידים נכון?

    • אורלי,לא כלום . לא טוב עם מכשירים.
      לעבוד רק בידיים
      הבצק מאד רך על גדר טיפה דביק.
      קלי קלות smile

  7. פירגה שלום!

    רשמתי: שושני גבינה מלוחים ולא קיבלתי שום מתכון. מהו השם המדויק שלהם?

  8. פירגה בוקר נפלא!
    יש לי מתכון של עוגת מייפל ואגוזים כשאת המייפל יוצקים בסוף לאחר האפייה כשהעוגה עוד חמה. כאן אמרת ליצוק את המייפל לפני האפייה – האם המייפל לא מתייבש ונשרף?
    תודה ויום טוב

  9. פירגה
    תודה על מתכונים נפלאים קלים וטעימים. האם להוסיף סילאן או טחינה או סילאן וטחינה כדי לקבל טעם של חלבה? איזה פיצוחים הוספת?

  10. נראה מעולה…..יש תחליף לגבינה טוב טעם? כל גבינה אחרת…? :? אנחנו נצורים בשלג ורוצה לאפות את העוגה…

    • הי אמירית
      צריך גבינה בלי נוזלים.

      את יכולה לנסות להכין עם גבינה לבנה רכה ואז אולי להחליף את אחוזי השמנת ל38% הכוונה לשמנת מתוקה להקצפה.
      יום חמים נעים וטעים :lol:

  11. הי פירגה, הכנתי וזה ממש קל ולא מסובך להכנה כמו שחשבתי :eek:
    פשוט צריך להצמדנלהוראות שלך ו…זהו
    עכשיו כולנו התענגנו עם תה צמחים ;)
    שווה ומומלץ מאוד!!! :lol: אלין

    • אלין,תמיד כדאי להצמד להוראות שלי ותמיד יהיה קל ויצליח smile
      לבריאות ותהנו

  12. הי פירגה יקרה ,
    העוגה ניראת ניפלאה , וקלה להכנה,
    זו עוגת לשבת הקרובה אצלי ,
    המון תודה על כל המכונים הניפלאים .
    שבת שלום . :lol: :lol: :lol:

  13. נראה ממש מדהים. אני רוצה לעשות את העוגה הזו אבל בפיירקס מלבני, כדי שאוכל לחלק למנות לחברים. . לא הבנתי איך ניתן לשבלל את גושי הבצק. האם לרדד ולמרוח משהו ?
    או לעשות נקניק ולגלגל אותו ?
    ותודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!!!

    • נורית ערב טוב
      חלקי את הבצק כפי שכתוב ל-12 חלקים כדוריים. הם יוצאים בגודל תפוז בינוני.

      לא לרדד. קחי כדור אחד ביד ותגלגלי אותו טיפה בכף היד לצורת נקניק שמן (לא ארוך) את הנקניק תשבללי על כף היד……ותניחי בתבנית משומנת.

      מרוב שזה קל זה נשמע מסובך חהחהחהחהחה

      לא צריך למלא כלום כי המליות כבר בתוך הבצק.

      בתבנית מלבנית פשוט תניחי אחד ליד השני .גם כך תקבלי צורה נאה.
      בהצלחה ותהנו smile משלל המתכונים שלי.

  14. הי פירגה יקרה! מה שלומך? תשמעי העוגה הזו נ -פ-ל-א-ה! באמת טעם גן עדן ואין בכלל מה להסתבך זה כל -כך טעים והריח שהתפשט בכל הבית וואוו! תבורכי שבת שלום, מיטל מאילת. :lol: :lol: :lol:

    • מיטל,תודה חמדתי
      איזה כיף שהכנת ושהגבת. שימחת אותי מאד
      תודה רבה ולילה נפלא לך.

  15. שלום פירגה ותודה על מתכונים נהדרים.
    כמה זמן לדעתך תחזקנה מעמד לא בהקפאה? שוקלת לשלוח עם בן זוגי לשבוע סקי.
    תודה ושבת שלום!

    • חני,לפחות מקרר. בגלל הגבינות חובה מקרר. מהמקרר העוגות טעימות אפילו אחרי מספר ימים.
      בילוי נעים בסקי.

  16. שלום פירגה, זה נראה טואובבבב חבל"ז!!! :lol:
    רק בבקשה תגידי לי איזה פיצוחים או פירות יבשים את שמת? :?
    חשוב לי שזה יצא הכי טעים ובעיקר גם לילדיםf

    • חגית בקר טוב
      הכי טוב שתשאלי את הילדים מה הם אוהבים ותשימי להם בעוגה.
      אני אוהבת בעיקר צימוקים. smile
      בהצלחה ושבת שלום smile

  17. פירגה עשיתי הלינק הראשון. ,חצי כמות
    יצא מ ד ה י ם
    הבנות והבעל חיסלו 2 העוגות…
    תודהsmile

  18. שבוע טוב פירגה יקרה, סןך סוף חזרת למחשב הפרטי שלי כמו שהיה "פעם". נקווה שכך יימשך. המתכון ניפלא וינוסה בקרוב. האם יש לך מתכון לעוגה דומה לא חלבית -"פרווה" חיבוקים וחודש טוב עם הרבה מתכונים טובים שלך. smile smile smile smile

  19. בוקר טוב פירגה.
    כמו בכל פעם מחדש אנחנו מתענגים על המתכונים שלך.
    יצא לי טעים מאוד .
    תודה מקרב לב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *