23 730x410 - כרוכיות תפוחים עם פרג

כרוכיות תפוחים עם פרג

23 - כרוכיות תפוחים עם פרג

מתאים גם לחג הפורים.

מצרכים לבצק שמתאים ל-3 כרוכיות:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
1/2 2 כוסות קמח תופח
250 מ"ל גבינת טוב-טעם או מיכל שמנת חמוצה = 200 מ"ל או שמנת ריץ' פרווה
חלמון ביצה (החלבון ישמש לציפוי)
3 כפות אבקת סוכר
ללוש לבצק כדורי נעים ולהוסיף קמח במידה וצריך תוך כדי לישה. לעטוף את הבצק בניילונית ולשמור במקרר 1/2 שעה.

להכין בצד ממרח תמרים או ריבה לטעמכם, למריחה על הבצק.

מלית בסיר בינוני:
חצי קילו פרג טרי ישירות מהמעדנייה (פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר)
1/2 1 כוסות מים או חלב
1/2 כוס יין מתוק לקידוש או תירוש ילדים
להוסיף 1/2 כוס סוכר ולבחוש .
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 6 כפות דבש / סילאן  וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף:
3/4 כוס צימוקים או אגוזים לפי טעם אישי
2 תפוחי עץ גדולים מסוג גרנד קלופים חתוכים לקוביות קטנות , או מי שמעדיף מגוררים ג ס
לקרר.
אם תישאר מלית שמרו בפריזר. המלית מתאימה גם לכיסונים/אזני המן/עוגיות ממולאות.

לחלק את הבצק ל-3 כדורים. על משטח מקומח לרדד כדור בצק (לא דק) למלבן
למרוח על העלה כ- 2 כפות ממרח תמרים
על ממרח התמרים למרוח בנדיבות מהפרג
כורכים סיבוב אחד וסוגרים בצדדים (כמו לבלינצ'ס) וממשיכים לגלגל.
מניחים על ניר אפיה בתבנית גדולה במרווחים כש"התפר" למטה.
להבריש את פני הכרוכיות בחלבון מוקצף
לדקור במזלג את פני הבצק רק מלמעלה.
לאפות בחום 175 כ-35 דקות א ו עד שישחים.

"הערת פריזורה"
1. אם מורחים את הפרג רק לאורכו של שליש העלה מקבלים כרוכית מלאה בפרג והבצק עוטף מסביב.
2. אם מורחים את הפרג על כל העלה מקבלים כרוכית כשהפרג משתלב עם הבצק ובפריסה יש פסי בצק ופרג לסירוגין.
אני הכנתי את האופציה הראשונה ולכן רואים הרבה פרג והבצק רק עוטף מסביב.
תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *