d7a6d79cd799 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d7a9d797d795d7a8 d790d795d7a8d796d794 - בשר עם שעועית אדומה ואורז-בסיר אחד

בשר עם שעועית אדומה ואורז-בסיר אחד

d7a6d79cd799 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d7a9d797d795d7a8 d790d795d7a8d796d7941 - בשר עם שעועית אדומה ואורז-בסיר אחד

בשר עם שעועית אדומה ואורז בסיר אחד –בישול ארוך

הפעם , קודם קניתי את המצרכים ואז בא לי הרעיון לשלב הכל ביחד בסיר אחד.  מיוחד טעים ונזלל בעונג רב.

מצרכים:
קילו קוביות (2X2) בשר לצלי (אני מבקשת מהקצב בשר לא שמן)
400 גרם שעועית אדומה מבושלת מראש (המוקפאת מצויינת)
1/2 1 כוסות אורז
1/4 כוס שמן
2 בצלים קצוצים ג ס
כף סוכר חום
3 שיני שום קצוצות ג ס
כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
פלפל אדום חריף קצוץ ד ק — או 2 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות רוטב סויה
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק בצל
פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס קטשופ (מי שלא רוצה ישים 3 כפות רסק עגבניות)
מלח מוסיפים רק אחרי טעימה

אופן הכנה:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים בצל ושום עד להזהבה
מוסיפים את הסוכר החום והבשר ומטגנים עד שהבשר ישחים ה י ט ב מכל הצדדים.
מוסיפים את יתר מרכיבי התיבול (רק התיבול ולא התוספות) ומערבבים
מוסיפים בדיוק 1 כוס מים ולא יותר ומכסים את הסיר
מבשלים כשעתיים על להבה קטנה מ א ד עד שהבשר רך מאד.
מדי פעם להציץ ולבחוש את הבשר.
מרתיחים ב ד י ו ק 3 כוסות מים
מוסיפים לסיר את השעועית והאורז
ויוצקים את המים הרותחים
מערבבים וטועמים ומשפרים טעם
מבשלים כ-40 דקות על להבה קטנה בסיר מ כ ו ס ה
ח ו ב ה כל 2-3 דקות לבחוש את כ ל התכולה כי לאורז יש נטייה להדבק לקרקעית הסיר.
אחרי 40 דקות האורז סופג את כל הנוזלים ונהיה רך וטעים. חובה לבדוק שהאורז רך.
כדאי להפוך את הסיר על מגש ולהגיש בצורה כזו לשולחן.
הוספתי ליד מבחר ירקות מוקפצים ומחמצי סלק.

d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d790d793d795d79ed794 - בשר עם שעועית אדומה ואורז-בסיר אחד
תהנו

56 תגובות על “בשר עם שעועית אדומה ואורז-בסיר אחד

  1. פירגה שלום !!!!!!
    המתכון נראה נהדר אבל
    עד היום לא נתקלתי בסופרים
    בשעועית שחורה מבושלת וקפואה
    אולי את יכולה לכתוב לי איפה ניתן
    לקנות ואיזה חברה מייצרת את זה

    • אשר בקר אור

      קניתי במגה במקרר הקפואים

      אם לא תמצא,תשתמש בקופסאות שימורים בהנחה שיש.
      בכל אופן,אני אבדוק שוב במגה ואצלם את השקית.
      חג עצמאות שמח smile

  2. כל הכבוד לך. נראה שבני ביתך בריאי-בשר עם אמא ורעיה כזאת.
    נראה גם טעים. אבל,,,, מה עושה שם קטשופ?? למה מלכתחילה את לא משתמשת ברסק?
    קטשופ נראה לי מה זה לא שייך…

    • הי קרן
      שייך מאד שייך…. חהחהחהחהחה
      אצלי אוכלים קטשופ עם כל דבר ולכן השילוב מנצח מ ב ח י נ תי נ ו
      את יכולה לשים מה שנראה לך בטעם שלכם.
      תכיני ותהנו smile

  3. היי פירגה!
    רציתי לדעת האם את חושבת שאפשר יהיה להכין את התבשיל בסיר לבישול איטי?
    אני כבר חושבת על סוף השבוע.
    תודה מראש.

  4. פירגה בוקר טוב
    מה שלומך?
    שאלה לגבי השלב האחרון: רשמת שחובה כל 2 -3 דקות לבחוש את התכולה ומצד שני הסיר צריך
    להיות מכוסה 40 דק' מה 40 דק' כל 2 – 3 דק' לבחוש?
    תודה,קרן
    דרך אגב שעועית שחורה יש בכל סופר של סנפרוסט.

    • ב ד י ו ק. הסיר מ כ ו ס ה
      ולהרים מכסה ולבחוש אחרת הכל יידבק לתחתית.
      בהצלחה smile

  5. נראה מתכון מנצח. נראה לך שאפשר לעשות אותו עם עוף במקום הבשר?
    אני כבר מתכננת להכין את המתכון לשבת

    • עדנה,לא יודעת מתבקש פה בשר בקר.
      כנסי למתכוני העוף ותבחרי משהו שדומה.
      smile

  6. היי פירגה, המתכו נראה מעולה.. בנוגע לשעועית , בתמונה נראית השעועית אדומה ולא שחורה, יש חשיבות לדבר?

    • איריסקה
      אני מתנצלת מאד.
      השעועית היא אכן,אדומה והטעות כ ו ל ה שלי.

      שיניתי כמובן את הצבע במתכון…….לידיעת כולם.
      בנוסף,הוספתי תמונה של שקית סנפרוסט עם שעועית אדומה.

      באמת סליחה :oops:
      העיקר,שבסוף יוצא מאד מאד טעיםםםםםםםם
      שלך,פירגה

  7. פירגה שלום.
    האם אפשר להשתמש בגריסי פנינה במקום אורז?
    אצלי לא כולם אוהבים אורז. smile

  8. פירגה שלום !!!!!
    אני מאוד מעריך אותך על הדייקנות
    ועל התייחסותך לפרטים הקטנים
    ביותר לדוגמא הצילום של השקית

  9. דיווח "מהשטח":
    סיימנו לאכול. יצא מדהים – כל כך טעים, שהיה קשה להפסיק. כולנו שבעים ומרוצים laugh

    יצא לי קצת יותר חום-אדמדם מאשר בתמונה, אולי בגלל ששמתי רסק עגבניות ולא קטשופ.

    הבת הבכורה שלי שמחה שנשאר – היא בונה על זה להמשך השבוע…

    בהחלט מומלץ.  :lol:

    תודה רבה על התרומה הקולינרית בהרחבת תפריט הבית הרגיל smile
    וכל הכבוד על הסבלנות וההתמדה לאורך שנים – אני אמנם התוודעתי לאתר רק לפני כמה חודשים, אבל בהחלט מכורה עכשיו, ונהנית כל יום מחדש,

    • פוליאנה יקרה
      ערב טוב ותודה רבה על המחמאות.
      כנראה שאת הצבע עושים התבלינים והתוספות.
      שנמשיך להנות ביחד בהנאה,שיתוף וכיף גדול smile

  10. שלום פירגה,
    אני רוצה להוסיף גריסים לסיר. באיזה שלב לדעתך כדאי להוסיף אותם והאם הם צריכים להיות מבושלים/מבושלים חלקית מראש?
    תודה :P

    • א.א. בקר טוב
      אפשר כתף /פילה מס' 5 או שתבקשי בשר יותר שמן.אני לא אוהבת שמן.

  11. איזה אורז מדובר בשביל 40 דקות, זה כבר נעשה פריך לא….או שמדובר באורז מלא?

  12. האם אפשר לדעתך להכין יום קודם? אני יודעת שלפחות לגבי חלק מתבשילי הקדירה והבישול הארוך- טעמם משתבח יום אחרי. אני פשוט מחפשת דרכים להכין יותר ביום חמישי, ובשישי…לנוח. אשמח לשמוע על רעיונות לכך. תודה רבה לך!! :lol:

    • עינת.תבחרי אחד מתבשילי הקדירה שלי שיש בהם נוזלים כי פה אני לא בטוחה.יום קודם אולי יתייבש.
      smile חג שמח

  13. פירגה שלום, היה בסופר רק שעועית לבנה מבושלת- האם זה גם מתאים? או לחילופין אולי לשים גרגרי חומוס מבושלים במקום? כבר קניתי בשר ואת שאר המצרכים, מקווה שתסייעי..תודה ושבת שלום!!

  14. תודה לך על התשובה המהירה!! הבשר על האש ועוד מעט תצטרף השעועית, אדווח איך יצא!! smile smile :lol:

  15. דיווח בזמן אמת- טעמתי ויצא מעולה עם שעועית לבנה!! תבשיל מדהים!! תודה לך אישה יקרה (ובעיקר על הטיפים תוך כדי בישול- כמו אמא "חונכת" את דור ההמשך..) :lol: :lol:

    • עינת יקרה,אחת המטרות באתר שלי היא להשאיר "נכס" ירושה לכל השושלת שלי.
      הכל כתוב בשפה פשוטה,טעימה ונעימה וכך גם המתכונים.
      אני שמחה שאתם משתלבים,מכינים ונהנים. אושר smile ועושר
      תודה smile

  16. איזה מתכון מדהים
    הפך לאחת המנות הקבועות אצלנו בבית
    תודה רבה(:

  17. פירגה יקרה!!!
    אני רוצה להכין היום את המתכון (קניתי את כל המצרכים), רציתי לשאול אם אני מוותרת על האורז ולא שמה , האם להמשיך את המתכון רגיל? לשים 3 כוסות מים עם השעועית ואז בישול של 40 דקות? או לשים פחות מים?!?
    תודה רבה
    טלי
    :P

  18. פירגה שלום,
    המתכון יצא ממש טעים.הוספתי גם טיפה בהרט ונראה לי שזה הוסיף..
    אני רבות משתמשת באתרך לחיפוש מתכונים וגם יצא לי להכין את הקיש מנגולד וגבינות וגם הוא יצא מאוד טעים ונזלל במהרה. אז תודה רבה smile

  19. היי פירגה,
    יש לי במקרר בשר הודו לגולש,
    האם גם הוא יתאים לתבשיל הזה ? (כ מובן בהנחה שמשך הבישול יהיה קצר יותר).

    המתכון קורץ לי להכין.

    יןם נפלא
    סימונה

  20. פירגה את מלכה.

    יצא מעולה. הדבוע הכנתי שנית את הלחמניות עם הצימוקים והאגוזים ובורקס פיצה. המתעונים שלך שולטים בבית.

    תבורכי

  21. פירגה,

    הצילו !! יש לי בעיה :twisted: עם בצק שמרים!!!
    מה אני עושה לא בסדר ? הקרום יוצא קשה והבצק דחוס.
    בעת הלישה לא מתקבל כדור יפה והומוגני של בצק אלא מלא פיתולים והדבקות כזה. אשר מתייבשות בזמן התפיחה.
    לא תופח הרבה וגם לא מצמיח מן חוטים כאלו כמו שצריך.
    איפה אני טועה ??

  22. מה עוד אפשר להגיד על מתכון שבו הילדים שלא אוכלים דבר אומרים שהבשר מעולה השעועית משהו משהו והאורז פצצה אני מאושרת עד הגג
    והכל בזכותך smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *