d790d795d79bd79ed7a0d799d795d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd793 d79cd791d79f d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d - עוגת גבינה שוקולד לבן בציפוי אוכמניות ופירורים

עוגת גבינה שוקולד לבן בציפוי אוכמניות ופירורים

d790d795d79bd79ed7a0d799d795d7aa d7a9d795d7a7d795d79cd793 d79cd791d79f d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d1 1 - עוגת גבינה שוקולד לבן בציפוי אוכמניות ופירורים

העוגה בחושה ובקלי קלות תהנו מעוגת רושם נפלאה וטעימה
עשר ואריציות קפצו לי לראש ורשמתי את כולן.
זו האחת נבחרה לערב החג.
מצרכים לבצק:
תבנית עגולה חד פעמית 27 משומנת
שמים בקערה גדולה שתשמש גם למלית הגבינה:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
שקית סוכר וניל
1/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
1/4 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2-3 כפות מים –  להוסיף תוך כדי לישה רק אם צריך
הבצק כדורי ונעים למגע .
לחלק את הבצק ל-2 כדורים
כל כדור בנפרד משטחים ומיישרים בתבנית.
דוקרים במזלג את פני הבצקים , כדי שלא יתפחו יותר מדי.
את הבצק לעוגה אופים בתנור שחומם מ ר א ש לחום 175 מעלות רק 10 דקות (צבע זהוב) ומיד מורחים 2 כפות ממלית האוכמניות. משאירים את הבצק על השיש.
את הבצק לפירורים אופים אפייה מלאה כ-30 דקות, עד לצבע זהוב חומי.
כשמתקרר,מכינים ממנו את הפירורים .

מצרכים למלית גבינה ושוקולד לבן:
באותה קערה שהכנו את הבצק בלי לשטוף:
קילו גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת חמוצה החל מ9%
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
3 ביצים שלמות
100 גרם שוקולד לבן מגורר ג ס בעזרת סכין /מספריים גדולות (השוקולד מטבעו רך וזה קל לגרר)
מערבבים היטב בעזרת מקצף ידני

על הבצק המרוח ב-2 כפות מריבת האוכמניות יוצקים את מלית הגבינה
אופים 40 דקות באותו חום (175) להוציא את העוגה גם אם נראית לא אפויה מספיק.
מצננים היטב במקרר מספר שעות
מורחים בכף את יתר ציפוי האוכמניות ומפזרים את פירורי הבצק הזהובים מעל

הערה:
אם לפני ההגשה העוגה מאד רכה.תכניסו אותה לפריזר לחצי שעה וזהו……(היא לא צריכה להיות קשה)

d790d795d79bd79ed7a0d799d794 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d7aa 300x225 - עוגת גבינה שוקולד לבן בציפוי אוכמניות ופירורים
תהנו

42 תגובות על “עוגת גבינה שוקולד לבן בציפוי אוכמניות ופירורים

    • פירגה בוקר טוב,
      העוגה נראית נפלא,כמו שאר מטעמייך…לא הבנתי איזה מילוי אוכמניות ומה הכמות בו משתמשים במתכון.
      תודה ושבת שלום…….הרבה בריאות..תבורכי!

      • חבצלת הי
        יש מליות מוכנות של חברת פוליבה .

        תחפשי בסופר את המדף של המליות יש מגוון גדול מאד.

        הקופסה מכילה בדיוק את הכמות שצריך לצפות עוגה.

        בהצלחה.

  1. בוקר טוב, האם אפשר לוותר על השוקולד הלבן? ואם כן מה כדאי להוסיף.? תודה

    • רותי הי
      בוודאי שאפשר ולא להוסיף/לגרוע כלום
      בהצלחה וחג שמח
      smile

  2. פירגה יקרה
    שיהיה לך חג שמח ועתיר מאכלי חלב
    ועוד אוסיף שאותך תמיד אהבתי ,ואוהב.
    המשיכי לשמחני בשלל מתכונייך בעתיד ,כמו שעכשיו
    לעד המשיך לעודד ,ולתת לך גב.

    • אבי יקר
      מאחלת לכם חג שמח וטעים
      ותמיד תמיד אראה אותך בברכה באתר שלי
      יש לך אצלי בלב מקום חם ומיוחד
      :lol:

  3. פירגה יקרה,אני רוצה לאחל לך ולמשפחתך חג שמח.
    הפשטידה של "לקט הירקות" בדרך לתנור,ועל כך תודה ענקית לך.
    וחוץ מזה שאני לא מקבלת את המיילים שלךכל יום,אבל נכנסת לאתר שלך כל יום……

    • אביבה יקרה
      חג שמח וטעים לך ובני ביתך.
      תהנו מהמטעמים ואת גם מהמחמאות smile

    • אביבה יקרה
      אם את חושבת להגיב על הפשטידה,אנא תגיבי במתכון עצמו שכולנו נראה ונקנא ;)
      תודה ושוב חיבוק לחג נפלא smile

  4. אימצתי בחום רק בלי השוקולד, משיקולי מתיקות וסוכר יתר. חג שמח ותודה כרגיל!!!! :lol:

    • עופרה,חבל,תראי בתמונות איך השוקולד נמס בתוך הגבינה ויש גם חתיכות קטנות מהשוקולד בפרוסות כשאוכלים.
      יאמייייייייייייייי טעים.
      תכיני עם ותאכלי רק חתיכה קטנה. שווה שווה smile
      חג שמח :lol:

  5. חג שמח – קצת במאוחר, אבל מוטב היום מאשר מחר…… העוגה נשמעת יאמי יאמי בלי להוסיף או להחסיר
    דבר- אז- שוב- אנסה אותה מחר!!! יישר כוח – שאת עוזרת לנו לאפות ולבשל בכיף ולשמוח!

    • רינה היא מדליקה וטעימה מאד
      מקווה שתכיני ותתלהבי כמונו.
      חג שמח smile

  6. האם אפשר לוותר על האוכמניות
    חג שמח וטעים לך ולבני משפחתך : smile smile smile !

    • ליאור כן,אבל יש המון עוגות בקטגוריה עוגות גבינה אפויות ואפשר לקחת משם אחת העוגות בלי אוכמניות
      בהצלחה ;)
      חג שמח smile

  7. פירגה חג שמח לך ובני מישפחתך . שמחתי לקבל את המתכונים המאוד מוצלחים וכמובן טעימים שאת שולחת לי מידי יום חלקם נעשו חלקם עוד לא הספקתי מפאת הזמן אבל אלה שנעשו קיבלתי אליהם ציון 10 וברור שהשותפה לציון זו את.. שאפו פירגה .

    • תודה אביבה
      את מוזמנת לעיין גם במתכונים הישנים שהם לא פחות טעימים ולפעמים אפילו יותר ;)

      הכנתי קטגוריה חדשה . כנסי להתרשם:

      מאפים מבצק גבינה ללא שמרים

      תהני smile

  8. העוגה מרשימה. אני שמחה כל יום לקבל ממך את המתכונים הנפלאים
    עוגת הגבינה בשילוב שוקולד לבן נראית מאוד מענינת
    שולחת לך חיבוק חם ואוהב :lol:
    שולה

  9. שלום אני סבתא של נירית מהתגובת, תציעי לי מה לעשות כדאי להכין עוגת גבינה אפויה
    בלי חמאה אודה לך. smile

  10. הי פירגה!!!
    מה שלומך?מקוה שתמיד טוב….רציתי לציין לשבח את המתכון smile ולתת לו ציון :lol: :lol: 10…אני מאוד בררנית עם גבינות,אבל את העוגה עם ציפוי האוכמניות,לדעתי!עולה על כולם…פשוט כל "ביס" תענוג…הספקתי להכין אותו לילדי פעמיים,אבל הם מבקשים שוב……גם גסתי "טרפה"ואמרה שאמסור לך שאת נשמעת לה אישה מיוחדת במינה!!!….והיא מסתפקת "בלטעום" ממני….כי אם היא תכין תגמור אותה באותו רגע חחחחחח….טוב נשמה יום נעים לך ;)

    • בשם כל האמהות :lol:
      המחמאות עושות לי חלושס :oops:
      אני מתמוגגת.
      תודה גם לגיסתך על המחמאות.שולחת לשתיכן חיבוק
      שבת שלום והמשך טעים smile

  11. פירגה שלום לך
    אפיית מלית הגבינה 40 דקות
    כלומר היא אמורה להיות יציבה בצדדים ורוטטת כזה באמצע ?

  12. שלום לך, פירגה.

    השילוב של ריבת האוכמניות נראה מעניין. על איזו ריבה את ממליצה? האם מלית של מיימונס טובה לזה?
    ושאלה נוספת – האם העוגה לא מתוקה מידי עם הסוכר והשוקולד הלבן ? אפשר להפחית 1/4 כוס סוכר, או שזה יותר מידי?

    תודה ושתהיי בריאה תמיד ,
    את נכס יקר ;)
    גלית.

    • גלית חביבתי, תודה רבה.
      לא מכירה את כולן,אבל לדעתי אוכמניות זה שילוב מנצח.
      את יכולה להפחית מהסוכר.
      לבריאות ובאהבה גליתוש.

  13. תודה…
    התכוונתי בשאלה על איזו חברה של ריבת אוכמניות את ממליצה? באיזו את משתמשת?
    ולא ענית לי על שאלת המתיקות :oops:

    תודה
    וסליחה על הניג'וס… אני פרפקציוניסטית !!!

    • את יכולה פוליבה. מתיקות אני לא יודעת כי אני כמה סוכר שאני שמה אף פעם לא מספיק לי. חולת מתוק.
      אולי תכיני כמו שאני מכינה ובפעם השניה תחליטי לטעמך.
      חג שמח.

  14. הי פירגה, האם ניתן לדעתך להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש? והאם ניתן להקפיא?
    תודה smile smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *