d7a2d795d792d799d795d7aa d79cd799d79ed795d79f - עוגיות לימון

עוגיות לימון

d7a2d795d792d799d795d7aa d79cd799d79ed795d79f 1 - עוגיות לימוןואת אלה הכינה: אמא של נועה

d7a2d795d792d799d795d7aa d797d79ed790d794 d79cd799d79ed795d7a0d799d795d7aa d790d79ed790 d7a9d79c d7a0d795d7a2d794 300x225 - עוגיות לימון

עוגיות חמאה שהכינה אמא של נועה

עוגיות סוכר לימוניות

כיף לעבוד עם הבצק וגם ילדים יכולים להתכייף איתו.

לשים בקערה:
200 גרם חמאה רכה/מרגרינה
1/2 כוס שמן
3 כפות מיץ לימון + גרודת לימון
ביצה שלמה
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1/2 קילו קמח =בערך 3 כוסות
3/4 כוס סוכר
ללוש לבצק נעים ולהוסיף קמח תוך כדי לישה (אם צריך)
להכין צורות כיד הדמיון
להניח על ניר אפיה ואפשר (לא חובה) לנעוץ צימוק/שקד/שוקולד וכו'
אפיה בחום 175 כ-15 דקות – העוגיות נשארות לבנות ורק בתחתית הן כהות.
כשהעוגיות חמימות לטבול אותן באבקת סוכר. אפשר רק לפדר.
כמות: 2 תבניות הגדולות של התנור
תהנו

62 תגובות על “עוגיות לימון

      • smile
        smile smile הכנתי את העוגיות .השתמשתי ב2 כוסות קמח רגיל, ו1 כוס קמח תופח +אבקת האפיה .
        בתוך העוגיות הכנסתי לכול עוגיה קובית שוקולד מריר.
        יצא מדהים טעים, אין דברים כאלה.
        תודה רבה.

  1. תודה שחשבת עלי……ועל כל האמהות, פעילות קיץ עם הילדים בחופש. אני הולכת לנסות עם הילדים. :lol:

  2. היי פירגה
    כל הכבוד על כל הרעיונות החדשים והמוצלחים שאת שולחת לנו מדי יום.
    האם ניסית להכין את העוגיות גם עם מיצי פירות אחרים? לדוגמא: תפוזים, קיווי וכד' ???
    שיהיה לך יום נעים והמשיכי לאתגר אותנו עם מתכונים חדשים וטעימים. :lol: smile

  3. בוקר טוב פירגה
    האם אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח מלא מטמי בריאות
    תודה מראש ויום מלא בהשראה

    • בוקר טוב!
      לרוב, ממליצים להחליף רק מחצית מכמות הקמח לקמח מלא.
      גם אצלי בבית אנחנו שומרים על בריאות, וכדי שאכין משהו וההורים שלי יהנו גם לאכול אותו, אני מקפידה להמיר רק 50% מהכמות לקמח מלא. פעם אחת ניסיתי להחליף במשהו ליותר מכך וזה יצא דחוס, כבד, א טעים ופשוט נזרק לפח.
      אני מניחה שגם אם תחליפי 60% זה לא יהיה נורא, אבל (וזה הכי חשוב)- קחי בחשבון שקמח מלא סופח הרבה יותר נוזלים מקמח רגיל, לכן ייתכן מאוד ותצטרכי להוסיף עוד נוזלים לתערובת.

      בהצלחה! ;)

  4. היי פירגה,צריך לרדד את הבצק ולקרוץ צורות או פשוט להכין כדורים.? :?

  5. איזה יופי, יהיה לי מה לעשות עם הילדים אחה"צ
    ניראות אחלה עוגיות!

    רחלי.ג.

  6. לפירגה שלום רב.תבורכי נפלא נפלא נאכל כמו גרעינים מחכה למתכונים נוספים. ערב טוב ציפי :lol:

  7. פירגה ערב טוב.
    עוגיות טעימות וקלות להכנה.
    מתכון שאחזור להכין שוב ושוב.
    תודה פירגה.

  8. פירגה יקירתי :lol: חייבת לנסות עוד היום ממש מתחשק לי להכין משהו טעים וקל :lol:
    את ממש גדולה מהחיים :lol:
    מזלי שיש לי אותך -קבלי חיבוק ענק smile smile smile
    יום קסום וקריר smile
    לאה

  9. פירגה שאלה נוספת לי אלייך בבקשה :oops:
    האם ניתן להכפיל כמויות זה בסדר? אני אוהבת לשלוח לחברים -ולמישפחה smile
    תודה מראש :lol:

    • לאה,אני מציעה לך להכין פעמיים ולא להכפיל.
      בהצלחה וכיף לחברים ולמשפחה שלך smile

  10. תודה רבה על התשובה המהירה :lol: :lol:
    הבצק כבר מוכן ממש כיף לעבוד אתו :lol: :lol:
    פירגה יקרה יום קסום ושמח smile

  11. הי פירגה,
    הכנתי עם הילדים,הבצק מאוד נעים לעבודה.
    התוצאה טעימה מאוד.תודה לך והמשך יום נפלא. smile

  12. בוקר טוב פירגה
    המתכונים שלך באתר מעולים!
    האם ניתן להמיר את החמאה למרגרינה מטעמי : כשרות

  13. פירגה יקרה הכפלתי כמויות ואפילו הוספתי 2 כפות שוקולית, פשוט תאווה לחיך……………… מדהים! יש עוגיות לשבת וזאת פעם ראשונה שאני בכלל מכינה עוגיות, כלום עבודה. תודה!!! smile

  14. אני רוצה לגיד לך שיש לך מתכונים אכי טובים וטעמים כל מרשם שלקחתי היה מעול תודה לך את מקסימה

  15. שמתי עין על העוגיות האלו נראות טעימות וקלה להכנה מחר יש לי כבר עבודה פירגוש פירגוש… :lol: אין כמוך.

  16. הכנתי את העוגיות עם נכדתי בת הארבע וחצי. :lol:
    שתינו כל כך נהננו. :P
    יצא טעים או כמו שנכדתי אומרת יאמי יאמי. :lol:
    כמובן שלאחר מכן הייתי חייבת להכין עוד כמות לנכדה השניה ולבית.
    תודה רבה smile

  17. פירגה היקרה,
    העוגיות שלך מדהימות, אני ואמי הכנו אותם ונאכלו עוד באפיה .
    הן ממש מוצלחות אנחנו מאוד אוהבות את המתכונים שלך
    וכל פעם בודקות איזה מתכונים חדשים פרסמת.
    תודה ושנה טובה
    :lol:

    • חן יקרה
      חגיגה לחיך.טעימות להפליא. תודה ששיתפת.
      המשך עשייה וטעימה מהנה smile
      שנה מתוקה :lol:

  18. פירגה היקרה !
    נתנו לנו משימה בשיעור אנגלית להביא מתכון של מאכל שאנו אוהבים אז היחלטתי את העוגיות הללו
    תירגמנו את המתכון מעברית לאנגלית ושבוע אחרי זה (אתמול) הינו צריכים להביא את זה המורה טעמה עוגיה אחת ואמרה שזה טעם גן עדן וגם המורה השנייה והשלישית המורה לקחה את הקופסה עם העוגיות והיחזירה לי בהפסקה הגדולה את הקופסה ריקה כל המורות שהיו בחדר מורים ומרות שזה טעם גן עדן ודבקה הפעם התפקשש לנו כי שמנו ביצה אחת במקום 2 ויצא באמת יותר טעים הם יצאו פריחות יותר
    שבת שלום ושבוע מתוק!! :lol:

    • חן מתוקה
      לא סתם טרפו.חהחהחהחהחהחה ליגה א א…. smile
      איזה רעיון נפלא התרגום וההכנה והכל.קיבלתם ציון? ;)
      והכי הכי ? שהתרגשתי מאד לקרוא את התגובה
      שבת שלום מכל הלב
      smile

  19. לפירגה המדהימה
    ראיתי שחן כתבה לך על עלילות העוגיות המעולות שלך.
    חן בחרה להכין לשיעור את העוגיות שלך האהובות עליה.
    כשהתבנית הראשונה היתה בתנור ראיתי שהעוגיות יוצאות שטוחות ושונות מהרגיל ואז גיליתי ששכחתי להכניס ביצה לבצק (לא טוב לאפות כשחולים).
    כמובן שהכנתי עוד בצק עם ביצה והעוגיות יצאו עגלגלות ויפות כמו תמיד, כולם אהבו אותן עם ובלי ביצה והטעם מעולה.
    רציתי לספר גם על הטעות ,כי אולי אפשר להתאים את המתכון לנמנעים מביצים. העוגיות יוצאות קצת שטוחות ושבירות יותר במיוחד כשהן חמות ,אבל טעימות ופריכות.
    תודה על כל המתכונים שאת מפתחת ,תמיד כל כך נעים להיכנס לאתר שלך.האיכפתיות שלך וההתיחסות לכל תגובה, חן כל כך שמחה שאת תמיד עונה לה. אנחנו מכינות רבים מהמתכונים שלך ,שהפכו לקבועים אצלנו במטבח.
    שוב תודה ושיהיו לנו זמנים רגועים ושקטים יותר ללא חדשות קשות.

    • אמא של חן,למעשה המתכון בלי ביצים זה המתכון דומה לבצק הלבן והמגוון.

      כל מי שנכנס למתכון קורא את התגובות שלכם וכך יקראו את התגובה שלך וילמדו שיש עוד אופציה.
      להכין בלי ביצה.
      תודה על המחמאות ותמשיכי להכין ולהנות את בני ביתך.
      גם אני רוצה כבר שקט מהמצב המלחיץ .שיהיה קצת יותר רגוע,עד כמה שניתן במדינה כמו שלנו smile

  20. פירגה יקרה אפיתי עוגיות ליום ההולדת של בתי וכמובן שקצרה מחמאות
    אהבתי את הטעם של הלימון
    המון תודה
    אפיתי עוד את עוגת הקוקוס על בסיס מים
    ואפיתי עוגיות תמרים עם הבצק הלבן שלך כמובן שכולם אהבו
    אני אגיב גם במתכונים האחרים
    תודה smile

    • בקר אור ענת יקירתי
      שמחתי לקרוא שהכנת מטעמים מהאתר והצליחו לך.
      תמשיכי להכין ולשתף אותי.
      בהצלחה ושבוע נפלא smile

  21. האם אפשר לים משהו אחר במקום לימון אני לא כל כך אוהבת את הלימון

  22. עשיתי כל מה שאמרת, הבצק רך כזה.. כשאני מגלגלת לכדורונים יש שמן על היד וזה..
    להוסיף עוד קמח עד שיהיה כמו בצק כזה 'קשה' ויציב או להשאיר כך?
    זה טעים לאכול את הבצק אפילו לפני האפיה חחח laugh

  23. היי פירגה ,
    בקשר לסוג השמן, בבקשה עזרתך:
    באיזה שמן מומלץ להשתמש לבצק.
    יש לי שמן תירס ו-שמן אבוקדו ,
    האם אחד מהם יתאים ?
    פעם אמרו שרסק תפוחים יכול להחליף מחצית מכמות השמן ,
    האם זה נכוןן ?

    אודה להתייחסותך.
    בברכה,
    סיון.

    • סיון שלום
      אולי אפשר אבל אני משתמשת בקנולה.לא מכירה אחר.
      לא מכירה המרה עם רסק לעוגיות.
      בהצלחה

  24. פירגה היי
    היום הכנתי את העוגיות האלה
    מדהימות קלות טעימות
    שמתי 5,יחידות במיץ הלימון של הסוכרזית המסתי טוב טוב
    והכל עורבב במו שאר המתכון( ללא סוכר) מחזיק טוב ויוצא מדהים.
    אכין לשבועות אחלה
    תודה פירגלה הנהדרת
    רחלי
    ;) ;)

  25. היי פירגה היום אורחים אמורים להגיע
    הכנתי את העוגיות עם אגזים בתוך הבצק
    יצא מדהיםםםם !!!!.
    תודה פירגה
    רחלי ;) ;)

    • בקר אור רחלי
      אני מקווה מאד שכולם אהבו ונהנו מהעוגיות
      באהבה גדולה smile

  26. היי פירגה,
    האם צריך לתת לבצק לנוח במקרר או שמיד אפשר לחתוך ממנו צורות?
    והאם הוא נוח לעבודה ולא נדבק?

להגיב על ענת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *