d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa d7a9d79cd79ed795d7aa d7a7d79cd795d7a4d795d7aa - עוף עם עגבניות שלמות קלופות

עוף עם עגבניות שלמות קלופות

d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa d7a9d79cd79ed795d7aa d7a7d79cd795d7a4d795d7aa 1 - עוף עם עגבניות שלמות קלופותהנכדים באים ואני בהתלהבות של סבתא אוהבת בא לי להכין משהו טעים ובעיקר מהיר.
רוצים גם? כבר פה מוכן ומצולם.

מצרכים:
סיר רחב ושטוח
5 כפות שמן זית
חלקי עוף בלי עור (כמה שרוצים)
8 בצלים קטנים חצויים
קופסה עגבניות שלמות מקולפות 800 גרם
למלא מים בקופסה הריקה של העגבניות (עד למעלה)
ראש שלם של סלרי+עלה סלרי האחד ירוק
4 עלי פטרוזיליה
תמרים לחים בלי חרצנים (לא חובה) וכמה שרוצים.
תבלינים:
2 כפות סוכר חום, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פפריקה חריפה, 1/8 כפית קינמון, כפית כמון, כף מלאה תבלין גריל עוף.    מרק עוף מי שרוצה יוסיף לטעמו.

אופן הכנה:
מטגנים בצל ואת העופות ומוציאים לקערה.
מוסיפים לסיר את העגבניות מהקופסה (כל התוכן)  והתבלינים ומערבבים דקה.
מוסיפים את הנוזלים ואת יתר המצרכים.
מבשלים שעה וחצי על להבה הכי קטנה.כדאי לטעום ולשפר טעמים.
מגישים על אורז לבן.
נהדר גם עם "פירה" בטטות ותפוחי אדמה.

d7a2d795d7a3 d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa d7a9d79cd79ed795d7aa d79ed7a7d795d79cd7a4d795d7aa d7a7d795d7a4d7a1d794 300x225 - עוף עם עגבניות שלמות קלופות
תהנו

15 תגובות על “עוף עם עגבניות שלמות קלופות

    • נורית תערבבי מהרגע הראשון שאת מכניסה את העוף לשמן. לא להפסיק לערבב.
      עדיף לשים קודם בצל ולהזהיב ואז את העוף.

      • הי נורית
        זו נורית אחרת.
        תנסי לטגן בסיר טפלון, לפי ההוראות של פירגה. הסיכוי שהעוף ידבק הוא קלוש.

  1. היום עשיתי את העוגת קרמבו שגם כשרה לפסח,
    אבל עשיתי ציפוי אחר עם שוקולד וברנדי משהו טוב.
    אני מקווה שתפתיעי אותי ממתכוניך. :lol:

  2. כמובן שאכין,בשבוע הבא,כי השבוע הכנתי כרעייםברוטב עגבניות חריף עם פלפל שאטה כרוב ותפו"א
    (לבעל מרוקאי מגיע לפעמים אוכל בסגנון רוסי-כעונש)חה חה חה :P

  3. שלום פירגה
    רוצה להכין את זה למחר אבל 2 שאלות
    1. העוף מיועד לפעוט וילדה שאוהבים עוף רך הסרת העור לא מייבשת את העוף? למה בעצם להסיר עור?

    2. יש לי כבר בבית עגבניות מרוסקות בקופסאת שימורים אפשר להשתמש בזה במקום העגבניות השלמות?

    תודה

    • לימור בקר טוב
      אפשר עגבניות מרוסקות.
      כשמבשלים עוף בסיר אין בעיה להוריד את העור שהוא שמן מאד ודי מיותר.העוף יוצא רך מאד ועסיסי מאד.
      תהנו.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *