d79ed7a8d7a7 d7a2d793d7a9d799d79d d793d79cd7a2d7aa d797d7a6d799 d79bd7aad795d7a9 - מרק עדשים ודלעת

מרק עדשים ודלעת

d79ed7a8d7a7 d7a2d793d7a9d799d79d d793d79cd7a2d7aa d797d7a6d799 d79bd7aad795d7a91 300x225 1 - מרק עדשים ודלעתמרק נהדר לימי חורף סגריריים במיוחד.מאד עשיר ומזין.

מצרכים:
כוס או יותר עדשים ירוקות –  להשרות בהרבה מים כל הלילה
שמים בסיר מרק גדול:
1/2 מכמות העדשים (אחרי ההשרייה) (רק חצי)
קילו דלעת מקולפת וחתוכה גס
בטטה גדולה מקולפת וחתוכה גס
בצל גדול קצוץ גס

אופן הכנה:
מבשלים ה כ ל 40 דקות וטוחנים בתוך הסיר (בלנדר יד)
אחרי שהכל טחון בסיר

מוסיפים:
2 שיני שום כתושות
עלי פטרוזיליה,שמיר בצרור ( ואחר כך אם רוצים אפשר להוציא ולזרוק)
את העדשים שנשארו
אם רוצים וכמה שרוצים:  קישואים,גזרים תפוחי אדמה.
ממשיכים לבשל על להבה קטנה לפחות שעה ואפשר שעתיים.
תבלינים : מלח ופלפל שחור
אבקות מרק (כף אבקת מרק בצל,כף אבקת מרק פטריות, כף אבקת מרק ירקות)
אני שמה מהכל. אפשר לשים תבלינים אחרים כמו חוויאג' למרק . בסוף אפשר להוסיף קצת אטריות מבושלות.
תהנו

30 תגובות על “מרק עדשים ודלעת

  1. המרק מעניין, רק לא ציינת כמה כוסות מים להוסיף ומה זה עדשים שנותרו? הרי טחנו אותם לא? האם להשאיר בצד כמות לפני הטחינה?

    • שרה, הנה כתוב בשורה הראשונה כמה.

      חלק לטחינה וחלק תראי רשום בהמשך המתכון.

      ממלאים תמיד 3/4 סיר מים.

      smile

  2. נכון, את צודקת, לא שמתי לב…. תודה. אכין כבר ביום שישי הזה.

    השבוע הענתי את המגולגלות, מרשם מלפני שבוע ויצא נפלא. לא היו לי קליפות תפוזים מסוכרות אש קניתי קוביות מנגו מסוכרות והיה טוב. רק שעד שיכולתי לעבוד עם הבצק היה עלי להוסיף הרבה קמח (הכמות שציינת במתכון). נדמה לי שנקבת בכמות של 2+1/4 כוסות.

  3. אשר למרקים…..טוב כל השנה ובכל עונה………….smile

    תודה רבה.

    עד כה עשיתי רק עם עדשים כתומות, למדתי משהו ועל כך הערכתי ;)

    • כנסי לקטגוריה מרקים.לדעתי יש הרבה שהם לא שיגרתיים וביתיים.
      אני אוהבת ל"שגע" את המרקים שלי ;)
      תודה רבה smile

  4. פירגה יקרה,
    עכשיו סיימתי עם בישול המרק, אומנם -השתמשתי בעדשים כתומות, אבל-
    המרק יצא מעולה! הרעיון של הטחינה בבלנדר הידני,משדרג את כל העסק, ויוצר מרקם קטיפתי!
    תבורכנה ידייך! :lol:

  5. היי פירגה,
    הכנתי את המרק עם מעט שידרוגים משלי.
    יצא מצויין.
    בד"כ כל מתכון שלך שהכנתי, לא איכזב.
    תבורכי!!! smile smile smile

  6. היי פירגה
    כרגע הורדתי מהאש, טעמתי ולא חדלתי, מרק ממש כמו שצריך בימים אלה.
    אני מקווה שישאר למחר(סתם).
    טעים טעים
    שבת שלום

    • רחל יקרה,נהדר להוסיף עוד תגובה טעימה למרק
      לבריאות ושבת שלום smile

  7. המרק נראה נהדר.
    מכיוון שאני לא כל כך משתמשת בעדשים.. שאלה…:
    האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות? ואם כן, האם גם אותם צריך להשרות לפני או שאפשר מיד לבשל?
    תודה!!

    • נאוה, חפשי בקטגוריה:מרקים
      יש שם מרקים לעדשים אדומות.
      בהצלחה smile

  8. תודה שוב
    אבל יש לי שאלת הדיוט…
    מה ההבדל בין העדשים? הטעם? עוד משהו?
    זה נכון שכתומים לא צריך להשרות בכלל וירוקים כן?
    תודה!!

    • יש כאלה שמשרים ויש כאלה שלא משרים
      תתייחסי לכל מתכון למה שכתבתי.
      לגבי הטעם לא בטוחה. אולי יש כן הבדל. smile

  9. איזה מרק מהמם!!!!!!!!11 המרק עדיין מתבשל על הגז (כבר אחרי טחינה והוספת ירקות) לא הצלחתי להתאפק ומזגתי לעצמי צלחת…. מדהים!
    אין ספק שיככב אצלי עוד רבות במשך החורף… איזה כיף שהתחילה עונת המרקים…
    smile

    • אביטלי הי
      תודה רבה ובאמת כיף שעונת המרקים התחילה. הכנתי קטגוריה עשירה ונהדרת למגוון מרקים.
      גם אצלי היום המרק כבר מוכן.

  10. הכנתי את המרק עם עדשים כתומות והוספתי 2סלק אדום יצא טעים ……. אגב אמש ישבתי וזפזפתי במתכונים שלך יש לציין שאהבתי מאוד אפילו וגם הכנתי את עוגת בתפוזים החדשה שלך עם הקוקוס והסירופ תפוזים מייפל יצא עולמי שדרוג מעלף תודה

להגיב על נירית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *