dscf5691 - עוגת אוכמניות עם פירורים זהובים

עוגת אוכמניות עם פירורים זהובים

dscf5691 1 - עוגת אוכמניות עם פירורים זהובים

בתור לקופאית בסופר עמדה לפני אישה נחמדה ועל המסילה בין הקניות שלה,ניצבה גם קופסת אוכמניות למילוי.
מישהי שאלה אותה מה היא עושה איתה. אותה אישה נחמדה אמרה שהיא מכינה עוגה טעימה (חיתוכיות).
והרי המתכון שקיבלנו בהתרגשות נעימה.
הכנתי בתבנית חד פעמית ענקית. 40X33  העוגיות יוצאות כחיתוכיות ולא כעוגה גבוהה. אם מכינים בתבנית קטנה יותר יהיה יותר עובי לבצק,אז כרצונכם.

מצרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה רכה מאד (בהנחה שאפשר להמיר לחמאה)
כוס סוכר+קורט מלח
2 ביצים שלמות
כף גדושה שמנת חמוצה (לא היה לי אז שמתי גבינה לבנה 5%)
2 שקיות סוכר וניל
1/2 3 כוסות קמח תופח (מי שרוצה בצק פריך שיכין עם קמח רגיל בלי אבקת אפיה)

מלית:
ממרח/מלית אוכמניות קנוי = 400 גרם

אופן הכנה:
שמים בקערה מרגרינה מאד רכה עם כוס סוכר ומערבבים מוסיפים את השמנת ו-2 ביצים ומערבבים
מוסיפים בהדרגה את הקמח וסוכר וניל ולשים כל הזמן עד שמקבלים גוש בצק נעים לעבודה. בצק לא קשה.
מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3
2/3 משטחים בתבנית משומנת ואת היתר מחלקים לכדורים קטנים שמים בפריזר שיקפא קצת כדי שיהיה נוח לגירור.
מורחים את האוכמניות ואחרי כ-20 דקות מוציאים מהפריזר את הבצק שקצת קפא. מגררים גס.
אופים בחום 175 כ-35 דקות.
מקררים היטב לפני שפורסים.
ניתן למלא עם כל מלית אחרת אבל הניגוד בין חמיצות האוכמניות למתיקות הבצק עושה את ההבדל.
תהנו.

47 תגובות על “עוגת אוכמניות עם פירורים זהובים

  1. האם יש צורך לאפות תחילה את הבצק? לקרר ולאחר מכן לשפוך את המלית? מכיוון שיש חשש שהעוגה לא תאפה מספיק..

  2. שבת שלום. בסוף המתכון הזכרת אבקת אפיה, אבל היא לא מוזכרת ברשימת המצרכים. למה הכוונה??

  3. פירגה.זו לא אתי ששאלה בתגובה מלמעלה.
    זואת עוגה נוסטלגית .
    אני מכירה מאז בת הספר{בת45}בחדר האוכל יום שישי הינו אוכלים.
    את בצק הפירורים להקפיא רבע שעה לפחות כך אפשר בקלות לפורר על העוגה.
    מאוד מומלצת ותמיד מצליחה ימי ימייייייייייייי

    \

    • לאה
      בוודאי,אני שומרת במקרר,אבל לא חובה.

      אני מפרידה בניר סנדוויצ'ים בין השכבות כדי שהריבה לא תידבק.

      תכיני ותהנו smile

  4. שבוע טוב פירגה
    קניתי בטעות במקום מילוי אוכמניות מילוי דובדבנים אפשר להשתמש בו?
    תודה smile smile smile smile smile smile

  5. במה ניתן לשנות את השמנת כדי העוגה תהיה פרווה.? תודה מראש ונהנית כל פעם מחדש מהמתכונים
    שלך

    • ברוריה הי,
      ראיתי בתגובות של מי שכבר הכין, שהחליפו לפרווה תקראי את התגובות ותחליטי במה להמיר.
      בהצלחה.

  6. פירגה יקירה מה שלומך אני הכנתי את העוגה הטעימה הזו לנכדים והם מאוד אהבו וחשבו שזה קנוי כמובן שציינתי שזה מהאתר של פירגה תבורכי ממני סבתא נעמי

    • סבתא נעמי יקרה מה שלומך?
      היום הנכדה שלי הכינה את העוגה עם ממרח תמרים,כי אמא שלה לא אוהבת אוכמניות.חהחהחהחה
      יצא 10.
      תודה על התגובה הטעימה לעוגה והמשך ביחד.,פירגה.

  7. בס"ד

    פירגה שלום .

    מה שלומך? ? ? laugh laugh laugh

    רציתי לדעת כיצד ניתן להפוך את העוגה לפרווה ומהי הכמות המתאימה במקום שמנת?

    בברכת יום טוב ומוצלח שרה

  8. עכשיו בתנור. והריח הנעים ממלא את הבית
    תודה על נדיבות ליבך דליה ושבת שלום

  9. היי פירגה, רק רציתי להגיד לך תודה על עוד מתכון נפלא, יש לך אתר מצוין שאף פעם לא מאכזב

  10. הכנתי את העוגיות ושמתי לב לשתי טעויות במתכון:
    1. מה עושים עם 2 שקיקים של סוכר וניל? חסר בפירוט.
    2. מה זה לוותר על אבקת אפייה? הרי כתבת קמח תופח והוא מעורב עם אבקת אפייה. כדאי לתקן.
    אין קשר בין התמונה לבין העוגה השטוחה שיצאה לי. סתם מעצבן לגלות.
    הטעם בסדר אך לא יותר מזה. מסוג המתכונים היקרים שלא יישארו בקלסר.

    • הי אסתר,זו עוגה נמוכה כפי שעוגות ריבה פירורים יוצאות. הבצק בעובי ס"מ ולא יותר..
      לגבי אבקת אפיה כתבתי שאפשר לוותר ולהכין בלי אבקת אפיה (קמח רגיל) ואז הבצק יוצא כמו ביסקוויט.

      ב-2 האופציות הבצק יוצא מעולה עם או בלי אבקת אפיה.

      סוכר וניל מכניסים הגיונית לבצק אבל לא נורא אם לא שמים.

      העוגה נעשית המון פעמים וכך היא יוצאת ללא דופי. אין מה לתקן בה.
      צר לי שלא אהבת smile
      שבת שלום

  11. הכנתי ויצא מצוין. כיוון שהשתמשתי בתבנית קטנה יותר הפחתתי את הכמויות בשליש, חוץ מציפוי האוכמניות שהשתמשתי בכל מה שהיה בקופסה. העוגה יצאה יפה, טעימה מאוד קלה להכנה והשילוב בין האוכמניות לבצק מצוין. תודה רבה :lol:

    • סמדר ערב טוב
      תודה רבה ותהנו מהעוגות הטעימות
      המשך טעים ולילה טוב לך. smile

  12. מאחר והיתה לי קופסא של ממרח אוכמניות חיפשתי בפייס מתכון שיתאים. מישהי שלחה לי את המתכון שלך ואותו עשיתי. הבצק עורבב במיקסר . אפיתי בתבנית מלבנית חד פעמית לא ענקית על פי ההוראות שלך . העוגה נפלאה ואני קבלתי הוראה מנכדותי – סבתא כל פעם שאת באה רק את העוגה הזו. רק שאלה קטנה – עוברת הקפאה טוב? שנה טובה ומתוקה. ושאפו על המתכון. smile

    • הי נירה, תודה.
      לדעתי למרות שלא הקפאתי,אפשרי.
      שנה טובה לכולכם ותמשיכי להכין לפנק ולהנות smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *