שכבות של פרג תפוחים ופירורים זהובים
מצרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה -או חמאה רכה
כוס סוכר
חבילה קטנה קמח תופח = 1/2 2 כוסות
להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף תוך כדי לישה עוד קמח עד שיהיו פירורים.
להוריד הצידה כוס וחצי פירורים שישמשו לכיסוי העוגה.
ליתר להוסיף:
ביצה+מיכל שמנת חמוצה +שקית סוכר וניל ולערבב.
לשטח בתבנית משומנת חד פעמית 27X33 או תבנית עגולה מספר 26 ולאפות עד הזהבה.
להוציא ולקרר.
כשקר, לזלף על הבצק 2 כפות סילאן או דבש ומעל 2 כפות אגוזים שבורים גס
מלית פרג:
2 כוסות פרג טרי וטחון מהמעדנייה
כוס חלב
2 כפות מרגרינה/חמאה רכה
3 כפות סוכר + 3 כפות דבש/סילאן
חבילה שוקולד מריר שבור לקוביות
להרתיח חלב ולהוסיף את הפרג והסוכר לבחוש עד שהחלב נספג.
להוסיף חמאה ושוקולד ולבחוש היטב.
לשמור בינתיים במקרר.
מלית תפוחי עץ:
8 תפוחי עץ "גרנד" גדולים מקולפים נקיים מליבה, חתוכים .
להכניס את התפוחים לסיר ולהוסיף:
2 כפות סוכר חום+כף חמאה+ 2 כפות סילאן/דבש+כף מיץ לימון לערבב ולבשל כ-15 דקות.
כשהתפוחים יקבלו צבע כתום מהסילאן/דבש ויתרככו מעט לסגור להבה .
לסנן שלא יהיו נוזלים.
ליצוק את הפרג הקר על הבצק ומעליו לפזר את התפוחים .
להוסיף לפירורים שהורדנו הצידה 3 כפות אגוזים טחונים גס, לערבב ולפזר על העוגה.
חום 175 מעלות . לאפות עד שהפירורים מוכנים.
לקרר, ולפזר אבקת סוכר.
תהנו
מסוג העוגות שאני אוהבת :lol:
בשמחה דליושה
פירגה, העוגה הזאת מזכירה לי עוגה שאכלתי בבית הורי בילדותי לפני הרבה שנים וכמובן מעונינת לנסות.
האם את חושבת שאפשר להכין עם שמן במקום מרגרינה?
תודה מראש
שושנה
שושנה,אם בא לך לנסות,בבקשה,אני לא ניסיתי.
ההמרה שלי על 200 גרם חמאה = 3/4 כוס שמן (כמובן את הקמח להוסיף תוך כדי ערבוב לאט אולי תצטרכי פחות)
בהנאה