dscf8322 - גלילות חזה עוף עם ערמונים ואגוזים לפסח

גלילות חזה עוף עם ערמונים ואגוזים לפסח

DSCF8322 - גלילות חזה עוף עם ערמונים ואגוזים לפסח

מתכון חגיגי ונפלא גם לפסח.

מצרכים:

2 שניצל עוף דפוקים דק ופרוסים – (לבקש מהקצב להכנת גלילה)

2 עלי בצל ירוק או כף בצל רגיל קצוץ דק
2 עלי פטרוזיליה (לזרוק את הגבעולים העבים)
1 עלה שמיר (מי שלא אוהב שמיר,לא חובה)
1 עלה סלרי קטן ירוק
4 כפות אגוזי מלך
4 ערמונים (אני קונה בשקיות ואקום)
2 כפות פירורי לחם זהובים- בפסח פירורי קמח מצות דק
כף גדושה שמן זית
כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מרוקאית בשמן

אופן הכנה:

פורסים את השניצלים ליריעה דקה.
קוצצים על קרש את המצרכים (לא קצוץ מדי)
מערבבים. טועמים ומשבחים טעמים.
ממלאים בנדיבות רבה לאורך השניצל ומגלגלים לגלילה (כמו שממלאים כרוכית )
מכינים צלחת עם ביצה+רוטב צ'ילי/כפית סילאן+מלח+פלפל
מכינים בצלחת נוספת פירורי לחם/פנקו /קמח מצות מתובלים ומי שרוצה יוסיף 2 כפות שומשום
טובלים בביצה ומגלגלים בפירורים.
מעבירים בזהירות עם תרווד גדול למחבת לא גדולה.( כ-4 כפות שמן יספיקו)
מטגנים בשמן חם על להבה בינונית / קטנה בסבלנות רבה. כשהצד הראשון משחים יפה,להתחיל לגלגל ולסובב את כל הצדדים שהגלילה תקבל פריכות נאה,שחומה וטעימה.
מגישים מיד עם "פירה" בטטה,או כל תוספת שתופסת אתכם.
תהנו

24 תגובות על “גלילות חזה עוף עם ערמונים ואגוזים לפסח

  1. פירגה יקרה
    ללא קשר למתכון זה,תודה על כמה שנים שאת מהווה עמוד תווך בבישולי. המשיכי בדרכך היצירתית להנאת משפחות רבות. חג שמח ואביב בלב ובצלחת

    • שושי יקרה,אתם הכח ועמוד התווך שלי,באמת.
      שנמשיך להיות ביחד ,לתת ולקבל באהבה גדולה.
      חג שמח ונפלא לכם.

  2. הי פירגה יקרה
    אני מבינה שזה לשתי מנות בלבד.
    האם הטיגון מספיק לבשל את החזה עוף? אין צורך להכניס לתנור?

    • חגיתה בקר אור
      2 מנות והטיגון טיגון רגיל של שניצל במחבת. (רק בצורה מגולגלת) הכי פשוט והכי נהדר שיש.
      יום מקסים לך.

  3. היי פירגה
    מה מדביק את חומרי המלית? האם הכמות לא קטנה מדי לשני שניצילם?

    • ניצה, השמן והצי'לי מספיק להדביק את מצרכי המלית.
      המלית הספיקה לי ל-2 המנות.
      בגלל שאין פה טיגון או בישול המלית,אלא הכל קצוץ ט ר י על הקרש,את יכולה תמיד להוסיף עוד קצת מכל דבר.
      אשמח לשמוע את חוות דעתכם גם אחרי הטעימות.
      המשך אחלה של יום smile

  4. שבת שלום פירגה
    אין על מתכונייך
    מאחלת לך ובני משפחתך חג פסח שמח!!!! smile :lol: :P

  5. שבת שלום,
    לאחר גילגול השניצל האם את סוגרת בקיסם?
    אם לא, מה את עושה כדי שהגלילה לא תפתח?
    תודה!

    • שבת שלום נגה,
      אין צורך לסגור עם קיסם זה מתגלגל לגלילה נאה וסגורה.

      קודם תטגני צד אחד על "התפר" תלחצי טיפה למחבת,אחרי שהצד הראשון מטוגן ושחום,ממשיכים לגלגל את הגלילה חופשי, מטגנים את כל הצדדים וזהו.
      בריאות ושרק יהיה טעים ;)

  6. פירגה יקרה,
    שבוע טוב חג שמח ואביב פורח
    תודה על מטעמייך הערבים וזמינותך היומיומית תמיד
    בריאות ואושר (-:

    ליאת :lol:

    • ליאת חמודה
      חג שמח ואביבי גם לכם.
      שנמשיך ביחד, אתם גורמים לי אושר גדול.
      smile

  7. שלום פירגה. אפשר לקצות המלת בפוד פרוצסור בפולסים קטנים שיהיה גס? ואוד האם אפשר להכין יום ליפני ערב חג ואם כן איך לחמם?

  8. היי פירגה, האם ניתן להכין ולטגן את הגלילות יום קודם?
    או שניתן להכין יום קודם ולטגן באותו יום של הארוחה?

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *