0033 - פרגיות עם ניוקי

פרגיות עם ניוקי

003 2 - פרגיות עם ניוקי

 

אז הבזיק לי להכין את הניוקי עם פרגיות ולאו דווקא בשמנת.  נזלל בכיף ובטוח שיאומץ על ידי בני ביתי בחום? למטה תמצאו מתכון לניוקי ביתי.

מצרכים:
3 כפות שמן
קילו פרגיות (קניתי במגש)
בצל פרוס
2 שיני שום פרוסות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה, מעט אבקת מרק עוף .

אופן הכנה:
מטגנים בשמן את הבצל ומזהיבים.
מוסיפים שום ופרגיות ומטגנים מכל הצדדים.
מכסים את הפרגיות במים רותחים ומוסיפים את התבלינים.
מרתיחים. טועמים.משפרים טעם.
מבשלים כ-40 דקות על להבה קטנה כשהמכסה מעט פתוח,עד שהפרגיות יתרככו כחמאה.
מרתיחים סיר נוסף עם מים ומבשלים את הניוקי עד שצפים.
מיד מוסיפים את הניוקי לסיר עם הפרגיות.
מערבבים, טועמים. משפרים.
מגישים מיד.

ניתן להכין עם חלקי עוף אחרים ולתבל כל אחד כרצונו.

הכנת ניוקי ביתי:
ניוקי תפוחי אדמה שרשמתי מתכנית אוכל בטלוויזיה לפני מספר שנים.
לבשל 280 גרם תפוחי אדמה עד לריכוך מלא.
להכין "פירה".
להוסיף 100 גרם קמח רגיל.
לערבב במזלג.
להוסיף מלח ופלפל שחור.
להוסיף 1/2 ביצה . להשאיר בצד את 1/2 הביצה הנותרת ,אולי נצטרך בהמשך.
להתחיל לבחוש במזלג ולעבור ללישה ביד.
במידה וחסר נוזלים להוסיף עוד כפית מהביצה.
ללוש ביד לבצק גמיש ונוח לעיבוד.
לחלק את הבצק ל-4.
לקמח את השיש ואת כפות הידיים.
מכל חתיכה לגלגל צורת נקניק בעובי 1/2 1 ס"מ.
לחתוך באלכסון חתיכות של 2 ס"מ אורך.
להניח את החתיכות המוכנות בצלחת מקומחת או מגש.
לקחת מזלג ולתת קווץ' לכל ניוקי שיקבל דוגמת פסים עמוקים.
להכניס את כל הניוקי למקרר ל-20 דקות.
להרתיח כ-2 ליטר מים.
להכניס את הניוקי הקרים למים הרותחים.
הניוקי ישקע ואחרי כ-3 דקות יצוף מעל למים.
זה הזמן להוציא את הניוקי לקערה. (בעזרת כף מחוררת).
אפשר לטגן שמן זית מהול בשמן קנולה עם שום פרוס ועלי מרווה טריים. כשהעלים נהיים קריספיים לסגור להבה.
לצקת על הניוקי את השמן והעלים.
מלח ופלפל לפי טעם אישי.

תהנו.

נ.ב.   ניתן להשתמש בניוקי קפוא ויש גם ניוקי במדפי הפסטה והאטריות. את הכמות אתם תחליטו לפי מספר הנפשות שאוהבות.

12 תגובות על “פרגיות עם ניוקי

  1. בוקר טוב! האם פרסמת בזמנו מתכון לניוקי או שאת משתמשת במוכן?
    בכל מקרה נראה טוב וכמובן שאנסה. תודה!!!

    • הי אלה,הוספתי את המתכון לניוקי שבאתר למתכון של הפרגיות.
      תחזרי למתכון המקורי ותראי.
      יום נפלא smile
      smile

  2. תודה על המתכונים הנפלאים. מצטרפת לשאלה הנ"ל: האם אפשר ניוקי מוכנים וכמה

    • בקר אור דבורה,
      אפשר ניוקי מוכנים.
      יש במדפי הפסטה חבילות של ניוקי. את יכולה לקנות כמה חבילות שאת רוצה לפי מספר הנפשות.
      יש גם ניוקי במקררים ליד המוצרים הקפואים (לא תמיד).
      smile תודה לך.

      • חן חן על תשובתך. ובאותה הזדמנות- עוגת החלבה קוקוס תפוזים מעולה. קשה להאמין איך מתהליך כל כך פשוט התקבלה עוגה גם טעימה ביותר וגם נאה.

        • תודה דבורה יקרה.
          שימחת אותי.
          אשמח שתכתבי את התגובה לעוגה במתכון המקורי של העוגה. שכולם יראו שהגבת.זה חשוב.
          תודה מראש. smile

    • מירי,את יכולה להוסיף את הניוקי לכל ירק.
      יש מארזי סנפרוסט של ירקות מכל המינים והגוונים.
      תכיני לפי המרשם או לפי מרשם שלך,עם רוטב שמנת ופטריות למשל…..או רוטב עגבניות…ובסוף תוסיפי את הניוקי.
      בקיצור,כיד הדמיון. smile

  3. היי פירגה, אני צריכה לוותר על הרבה מתכונים טעימים שלך כי יש בהם סוכר או דבש או משהו מתוק אחר ואנחנו נמנעים מסוכר. אשמח מאוד למתכונים שאינם מתוקים.

    • הי סמדר,את כל המתכונים שלי ניתן להמיר לתיבלון אחר לטעמכם,בלי סוכר ובלי מתוקים.
      פשוט תבחרי אחד ותשני לטעמך. smile

להגיב על מירי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *