השילוב של שוקולד ודובדבן נהדר. הבלילה בחושה ולא מוכרחים ציפוי.
מצרכים :
צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ (משתמשים בכוס דובדבנים+2 כוסות מהסירופ)
1/2 1 כוסות סוכר
כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס שמן
אופן הכנה:
שמים את 2 כוסות הסירופ בסיר קטן, מרתיחים ומשאירים בצד.
בקערה גדולה שמים: כוס דובדבנים חמוצים + 1/2 1 כוסות סוכר. מערבבים וממתינים 10 דקות
אחרי 10 דקות…..מוסיפים לקערת הדובדבנים והסוכר:
כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב לעיסה ק ש ה עד שהביצים נספגות היטב.
להוסיף ב ה ד ר ג ה לאט ותוך כדי ערבוב:
2 כוסות סירופ דובדבנים שהורתח . לערבב שוב הכל לבלילה אחידה (חשוב לערבב טוב)
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.
הבלילה שמתקבלת בסוף הערבוב דומה לקרם שוקולד .
להכין 20 תבניות מאפינס ולצקת מהבלילה 3/4 גובה התבניות.
לחמם תנור מראש לחום 175 ולאפות כ-25 דקות או עד שמוכנים
לצנן ולהוציא את המאפינס על צלחת הגשה
ציפוי:
להביא לסף רתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה ולסגור להבה – אפשר שמנת מתוקה פרווה.
להוסיף לשמנת 150 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיתקבל קרם.
לצקת את הקרם על עוגות המאפינס כשהן על צלחת ההגשה.
אם מכינים עוגה יוצקים קרם חם על עוגה חמה.
את העוגות שומרים במקרר. ניתן להקפאה וחימום קצרצר במיקרו.
"טיפים"
1. חשוב להכין בתבניות מאפינס מסיליקון כדי להבטיח עוגות מושלמות ושלמות.
2. נהדר להגיש את המאפינס חמים עם רוטב השוקולד וכדור גלידה וניל או וניל דובדבן ליד.
3. מתאים להכין בתבנית משומנת, עגולה מספר 24.
תהנו
בוקר טוב פירגה.
יצא טעים ונמס בפה למרות שחששתי מכמות הנוזלים הגדולה.
אין ספק שאחזור על המתכון הזה עוד הרבה פעמים.
תודה
ניבה בקר טוב
לבריאות ועם המון אהבה.
המשך טעים
תודה חנה יקרה
המתכון נראה מושלם אבל העוגה לא נאותה לי….. בחוץ נאותה מדי ובפנים היתה נוזלית לגמרי. עשיתי בתבנית עגולה 26 ולא כמאפינס
לפני שמוציאים מהתנור לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה. במידה ועדיין העוגה נוזלית בפנים, תכסו בניר כסף בצורה רופפת ותמשיכו באפייה עד שתהיה מוכנה.
העוגה לא נאפתה… מבחוץ נאפתה יתר על המידה ומבט ים היתה מאוד נוזלית. עשיתי אותה בתבנית 26 ולא כמאפינס. האם זמן האפיה שנה?
סיגלית ערב טוב.
זו עוגה שניתן להכין אותה בהרבה סוגי תבניות. וגם כפי שהכנת בתבנית 26.
מה שצריך זה לערבב היטב את המסה למרקם של קרם שוקולד. לערבב היטב. אחר כך לאפות. אם את מכניסה סכין ולא מוכן צריך להמשיך לאפות בסבלנות עד שהעוגה תתייצב לגמרי. לבדוק כל פעם עם הסכין.אולי בתנור שלך ייקח 40 דקות.בסוף העוגה מתייצבת.
שווה להכין אותה שוב,זו עוגה ממש ממש מיוחדת ונפלאה.
אם יבוא לך,תכיני שוב ותעדכני אותי שוב.
בהצלחה ולילה טוב
וכדאי בתבנית 24.