d79ed7a7d79cd795d7aa d7a9d795d79d d792d7a8d799d7a1d799d7a0d799 - אצבעות שום מבצק שמרים קליל ונפלא

אצבעות שום מבצק שמרים קליל ונפלא

d79ed7a7d79cd795d7aa d7a9d795d79d d792d7a8d799d7a1d799d7a0d799 - אצבעות שום מבצק שמרים קליל ונפלא
אצבעות שום בבצק שמרים מומלץ .
כמות הבצק גדולה ולכן אמליץ להכין בחלק מהבצק את מקלות השום ובחלק בייגלה פרעצל .
צריך להקפיא את התוצרים המוגמרים ולחמם לפני ההגשה בתנור או בטוסטר אובן.
ההכנה קלה ויש לחכות רק להתפחה יפה.

המצרכים לבצק בקערה:
5 כוסות קמח לבן רגיל
2 כפות סוכר לבן או אבקת סוכר
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/2 1  כוסות מים חמימים (קצת פחות)
5 כפות שמן
כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים לקערה את הרטובים ומערבבים היטב בעזרת היד כ-3 דקות לבצק טיפה דביק .
לא להוסיף קמח.
מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר להתפחה יפה של כמה שעות. אצלי אחרי שעתיים הבצק כבר תפח והתחלתי בהכנות.
מפזרים על הבצק טיפונת קמח וגם על השיש.
מכינים אצבעות בעובי 1 ס"מ ואורך לפחות 12 ס"מ או יותר (תשמנו את כפות הידיים בשמן זית כדי להקל על העבודה.) אם הבצק ממש דביק ולא נוח לעבודה תיעזרו בקצת קמח ולא בשמן.
לסלסל את הבצק בצורת ספירלה כמו בתמונה.
מניחים את האצבעות על ניר אפיה בתבנית גדולה ומתפיחים כחצי שעה
כשתופח—- מותחים קצת את המקלות מ-2 הקצוות

מכינים תערובת של:
4 כפות שמן זית , 4 שיני שום כתוש, פפריקה לצבע, תבלין פטרוזיליה ומלח לטעם

מברישים בתערובת השום את האצבעות מכל הצדדים ואופים בחום 175 עד הזהבה יפה
האצבעות נאפות מהר לשים לב ולבדוק אחרי 8 דקות או לפחות עד שיהיו זהובות ופריכות.
מקפיאים ומחממים בטוסטר או תנור

"טיפ"
1. ראו בקטגוריות את אופן הכנת הפרעצל ב"לחמים ולחמניות"
תהנו

51 תגובות על “אצבעות שום מבצק שמרים קליל ונפלא

  1. וואי וואי וואי :!:
    אצבעות השום האלה הן פשוט חבל"ז
    אני ממש מקווה שישאר להערב ולמחר כי הן משגעות וקצת קשה לא לטעום עוד אחת ועוד אחת
    אני הולכת לחפש נייר דבק כדי לשים על הפה
    שתהיה לך שבת מקסימה smile

  2. שבוע טוב פירגה
    רק רציתי להגיד לך שאצבעות השום נעלמו בשניות מהשולחן
    בדרך כלל בארוחות שבת מטבע הדברים החלה מככבת, אבל בכל זאת החלטתי לקחת אותן לארוחת ששי בערב. חיממנו אותן טיפה על הפלטה והן בקושי הצליחו הגיעו לשולחן.
    תודה רבה!!

    ובנתיים קיבלתי בקשות להכין עוד ממולאים מהבצק הלבן הנהדר שלך, הוא הזכיר לאנשים עוגיות מהעבר שלהם

  3. פירגה יקרה!
    עכשיו יצא מהתנור טעים טעים .מהר החבאתי כדי להקפיא, שישאר לנו משהו מיוחד לחג השבועות.החסרון היחיד במראה ,לא הצלחתי לעשות אותם יפים וזהובים כמו שלך.איך בדיוק את מסלסלת?ואיך נוצר הצבע המשגע שלך?
    עוד קצת הסבר ואני בטח יעשה אותם שוב.

    • דורית יקרה ערב טוב
      אחרי שאת עושה שרוך לפי הגודל שרשום את מגלגל אותו סביב עצמו בצורת ספירלה.בעדינות קצת תהדקי כדי שישמור על צורת הספירלה.
      הצבע משמן זית+פפריקה בהברשה. כמו שכתוב.
      תהנו.הם מצויינים.
      smile

  4. פירגה יקרה!
    אכלנו כ"כ

    הרבה דברים בחג ,אבל אם היה משהו שפשוט כולם אהבו ונעלם כלא היה ,זה אצבעות השום עם מטבלי גבינה שונים ומשונים.פשוט נחטף!תודה לךובעוד שעה תוכנס נגלה חדשה לתנור!כבר מתגעגעים….

    • דורית יקרה
      באמת נפלא. תודה ששיתפת אותנו.
      בהצלחה ותמשיכו להנות smile

  5. היי פירגה
    עכשיו הוצאתי מהתנור, האצבעות נהדרות אבל לא הצלחתי לסלסל לספירלה
    הבצק מאוד דביק ורך, הכנתי הכל לפי ההוראות
    מה דעתך?
    בסוף התיאשתי ושיטחתי את כל הבצק על התבנית, חתכתי עם סכין לאורך
    והכנסתי לאפיה
    יצא טעים מאוד, אבל בצורת ספירלה זה נראה יפה יותר
    תודה
    איריס

    • איריס יקרה
      תנסי להוריד 1/2 כוס נוזלים ממה שרשום.אולי בגלל שחם מאד הבצק זקוק לפחות נוזלים.
      אפשר גם בזמן הכנת המקלות להכין את המסולסלות עם קמח ולא עם שמן.
      תנסי בפעם הבאה ובהצלחה. smile

  6. תודה פירגה על התשובה המהירה
    בפעם הבאה אנסה לגלגל עם קמח

    תודה
    שבוע טוב

  7. היי פריגה אני רוצה להכין את המקלונים האלה ליום שיש ….איך אני מקפיאה אותם לפני או אחרי האפייה???

    • פדאא,אוהבת להקפיא אחרי. תאפי אותם עד לצבע חום בהיר וכך בחימום תוכלי להגיע לצבע המושלם.
      הם משהו משהו.ממליצה להכין בחום.
      בהצלחה ותשלחי לנו חוות דעת.תודה מראש smile

    • מיכל בקר נפלא לך
      קודם להגיד לך שהאצבעות האלה משגעים ותודה שבחרת להכין אותם.תהנו.

      מכינים אצבעות ( גלילים ) בעובי 1 ס"מ ואורך לפחות 12 ס"מ או יותר (תשמנו את כפות הידיים בשמן זית כדי להקל על העבודה.)
      הכוונה להכין מעין "שרוכים" כמו לפני שמכינים כעכים…..

      גם כעכים מכינים קודם שרוך ואז מחברים ומדביקים לצורת לעיגול.

      תופסים צד אחד של השרוך…ומתחילים ל "סובב" אותו על עצמו עד שמגיעים לצד השני.השרוך עקב זה מתקצר מעט.
      פשוט מסובבת את הבצק עד שתתקבל צורת בורג כמו בתמונה.
      אם הבצק ממש דביק ולא נוח לעבודה אפשר להיעזר בקצת קמח ולא בשמן.

      מקווה שהבנת.ובהצלחה smile

  8. פירגה יקרה,

    תודה רבה על התשובה המהירה!

    אני רוצה שהאצבעות תהיינה מוכנות בערב. האם להכין עכשיו את הבצק? מה המקסימום שניתן להשאיר את הבצק במקרר?

    את אולי זוכרת כמה אצבעות בערך יוצאות מהכמות.

    תודה

    • מיכל הי
      תכיני את הבצק עכשיו ושמרי במקרר עד הערב
      בערב תכיני את כל הכמות.יצא לך הרבה…אבל את מה שיישאר תקפיאי ויהיה לך נשנוש לאורך זמן.
      בהצלחה ותהנו smile

  9. היי פירגה
    במקום שמרים יבשים יש לי שמרית בשקית כמה עלי לשים
    אשמח לקבל תשובה
    כמו כן אני חושבת שאת מדהימה כל דבר שאני מכינה יוצא מדהים

    • נילי
      תודה יקירתי
      שימי קצת יותר מ1/2 חבילה
      מקווה שגם זה יצא מדהים.אשמח לתגובתך.
      smile

  10. קיבלתי את האתר מחברה טובה, אני אוהבת לבשל אבל מאוד חוששת , אפילו שהייתי בקורסים ,אני עדיין חוששת אני מקווה שבעזרת האתר והמתכונים הנפלאים שאליה אני נחשפת אוכל להוסיף עוד דברים לידע שלי.
    בברכת שבוע טוב
    רחל דבורה :lol:

    • רחל ערב טוב ותודה לחברה שהעבירה אליך את האתר.
      אם את אוהבת לבשל הכל יהיה לך משחק ילדים ובקלי קלות.
      תבחרי מהמתכונים שלי מה שאת אוהבת.הכל כתוב בצורה ברורה ותבחרי מתכונים שכבר יש עליהם חוות דעת טעימות.
      אשמח לעזור תמיד smile
      פירגה :lol:

  11. ניסיתילעקוב אחר ההוראות ופיספסתי את עניין ההתפחה במקרר (היה קר בחוץ והקערה הוכנסה למיטה מתחת לפוך חם). מאוחר יותר עליתי על העניין והכנסתי את הקערה לצינון של שעה. הסיבוב לא הצליח והכי ליד שיצא היו אצבעות ענק באורך כל התבנית ובעובי 2 אצבעות לערך. בהתפחה השניה תפחו שוב, ובאפיה שוב. לבסוף קיבלנו מין מיני חלות בטעם שום. בחוץ קריספי בפנים רך. יאאמי. בת השנתיים מכרסמת בלי סוף.להבא, האם הבעיה היתה שלא קורר דיו?
    תודה

    • אשר הי
      מה שאני מציעה שתכין בפעם הבאה בדיוק לפי ההוראות שכתבתי ואז יצא לך אצבעות שום ולא חלות ;)
      בכל אופן,מזל שיצא משהו אכיל. תמיד אני מתבאסת אם זורקים אוכל.
      הבצק הזה מתאים גם ללחמניות ופיצה כך שאי אפשר לפספס ומשהו תמיד יוצא ממנו.
      לא לשכוח גם את ענין הספירלה.
      חיבוקי לקטנה המקסימה smile

  12. בוקר טוב פריגה !
    אני קמה בכל בוקר ומחפשת משהו מענין להכין . האתר שלך עוזר לי מאד.
    שאלה במתכון כתוב שאפשר להכין מהבצק גם פרעצל . שהסתכלתי במתכון חסר כמה מצרכים כמו סילאן
    חמאה . האם אפשר לותר על מצרכים אלו. ואם כן האם יש הבדל בטעם.
    תודה רבה לך את עוזרת לי לגוון את הארוחות.
    smile smile smile

  13. פריגה יקרה ! ;)
    עשיתי את האצבעות שום ויצא טעיםםםםםםם
    ללקק את האצבעות..
    המשפוחה חיסלה הכל . מחר אעשה עוד נגלה.
    תמשיכי לתת מתכונים טובים ושאלוקים יברך אותך.
    בעלי שואל ממי המתכון הפעם?
    והתשובה בזמן האחרון אחידה
    פריגה פריגה smile smile

    • ליז יקרה בקר טוב
      זה נכון.ללקק ת'אצבעות.באמת מעדן.
      תמשיכי להכין,להנות. אשמח תמיד לראות את תגובתכם.
      smile

      • יש תגובה חדשה לפוסט #3342 "מאפה גבינות סגור"
        מאת : ענבר‏ (IP: 147.237.70.106 , 147.237.70.106)
        תגובה:
        פירגה, תודה.
        היתה לנו ארוחת מלכים עם כל המטעמים שהכנתי בעזרת האתר שלך..
        זה התחיל עם המאפה הזה – שהיה מוצלח וקצר מחמאות אפילו מהבת הסרבנית אכילה שלי.
        המשיך עם השטרודל פרומעז – המושקע. שאפילו דודה שלי, שלא נוהגת לחלק מחמאות ;) , לא הפסיקה ליישר….
        והמשיך עם מקלות השום שהכנתי מרוב התלהבות… הבנות שלי, לא הפסיקו להסתובב במטבח ולקחת עוד מקל, ועוד מקל, תוך כדי שהן מגרגרות שיש להן אמא טבחית.

        אני טבחית ????

        חחחח… רק בזכותך פירגה העזתי.
        כי בחיים לא הייתי מעיזה להתעסק בשמרים לולא האתר שלך.

        תודה פירגה יקרה – :P מאחלת לך המון בריאות, אושר וסיפוק בחיים – כמו שאת תורמת לנו.

        נשיקות חמות.

  14. הכנתי. יצא לי בצק מושלם !
    לא דביק, חלק ונעים לעבודה, התפחתי על השיש ויצא מוצלח (ואני אחת שלא מבינה כלום בבצק שמרים).
    עשיתי בדיוק בדיוק לפי המתכון, ושמתי קצת פחות מ-1.5 מים. ומהתחלת העבודה הבצק היה טוב אליי… ;)

    רידדתי את הבצק, וחתכתי עם גלגלת לרצועות, בלי לסובב…. יצא מרשים והכי חשוב טעים !

    רק שאלה קטנה – הבצק אחרי כמה שעות התייבש… והמקלות היו קשים, אבל עדיין טעימים מאוד.

    האם ככה זה צריך להיות ? או שפיספסתי משהו ?

    יישר כוח פירגה. :lol:

    • ענבר,הסוד הוא לא להוסיף בכלל קמח. אם הוספת,זה מתקשה.
      את צריכה להעביר את הבצק ה ד ב י ק לשיש וליצור את המקלות עם טיפה קמח על הבצק או על הידיים.
      זה הכל.זה כלל לכל מאפי השמרים שלי.
      בהצלחה smile

      • ענבר הי,
        תודה שאת משתפת אותי
        אני מאחלת לך הצלחה ושתמשיכי להכין ולהצליח.
        בעיקר להיצמד להוראות החשובות. smile
        חיבוק smile

        • בנוסף חשוב מאד smile

          אחרי שמתקרר,לשמור בהקפאה ולחמם בתנור או באובן ממש לפני ההגשה. יוצא כמו חדש.
          פשוט ונפלא.
          תהנו smile

  15. הי פירגה..
    תמיד חשבתי שבצק אמור לתפוח רק בחום..עכשיו נורא קר בחוץ(בכל זאת חורף)
    גם בחורף להכניס לתפיחה במקרר?

  16. בסד
    היי, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באבקת שום ובשום כתוש מוכן בקופסאות.
    תודה מראש

  17. הי פירגה!
    האם צריך להוריד את הנפח של הבצק אחרי ההתפחה או להשתמש בבצק כמו שהוא?
    תודה רבה המתכונים פשוט טעימים…… :lol:

  18. היי פירגה,

    אני רוצה להכין ליום שבת, אז אני אקפיא אותם מוכנים נכון?

    אפשר להכין עכשיו ולהשאיר במקרר עד מחר? או כבר להכין מחר? מה עדיף?

    תודה רבה!

  19. תודה! אבל התכוונתי אם אפשר להכין עכשיו את הבצק ולהתפיח עד הבוקר..או כבר להכין הכל מחר?

    • עניתי בלי שהיות.
      כלומר,להכין,לאפות,לקרר ולהקפיא.
      בהצלחה ויום מתוק smile

  20. שלום לך יותר קל לחלק את הבצק לפתוח במערוך
    לחתוך לרצועת ואז לגלל כמו שכתוב שהוא דביק אז
    כתבת פחות נוזלים ואם הוא במקרר הוא מתקשה
    ויותר קל לעבוד איתו
    שבת שלום

  21. שלום לך רצתי לשאול מה זה תבלין פטרוזיליה
    האם זה פטרוזיליה יבשה ותודה אל המתכונים הנהדרים

  22. היי יקרה,
    אני כרגע בסופר, האם יתן להשתמש בקמח שמרים?
    מישהי ניסתה? תודה!!

  23. מלכה בקר טוב
    ראיתי את התגובה שלך במייל ולא באתר.
    בכל אופן,תודה על המחמאות למתכון.
    תהנו smile

  24. הי אני רוצה להכין כמות קטנה(בערך 10 לחמניות) האם זה אפשרי? ובכמה לחלק?

    • בקר טוב, כדאי לחלק את המצרכים לחצי ולהכין באותה מתכונת. בהצלחה kiss

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *