מתכון נוסף מבית אמא ממחברת האוצרות שלה.
מתכון עתיק מתוק ומיוחד כבקלוואה.
מצרכים והכנה:
מרדדים קלות על שיש מקומח בצק ע ל י ם לעלה ברוחב 14 ס"מ ובאורך 33 ס"מ
מפזרים על העלה פירורי בסקויטים
מרדדים קלות על שיש מקומח בצק ע ל י ם לעלה ברוחב 14 ס"מ ובאורך 33 ס"מ
מפזרים על העלה פירורי בסקויטים
מפזרים גם שברי אגוזים ושקדים,צימוקים,תמרים חתוכים,שומשום,קינמון,גרודת תפוז ונהדר להוסיף חתיכות קטנות רחת לקום צבעוניות.
את המלית מפזרים ממש באמצע העלה (לא על כולו….) ומכסים מ-2 הצדדים אחד על השני.
להכין 4 או 5 כרוכיות ולהניח על ניר אפיה בתבנית.
להניח את ה"תפר" של הכרוכית למטה.
להכניס לתנור מחומם מראש לאפיה של 10 דקות בחום 175.
את המלית מפזרים ממש באמצע העלה (לא על כולו….) ומכסים מ-2 הצדדים אחד על השני.
להכין 4 או 5 כרוכיות ולהניח על ניר אפיה בתבנית.
להניח את ה"תפר" של הכרוכית למטה.
להכניס לתנור מחומם מראש לאפיה של 10 דקות בחום 175.
אחרי 10 דקות להוציא ולסמן למנות –לחתוך את המנות עד לסוף התבנית.
לצקת דבש נוזלי בין החריצים, להחדיר את הדבש בעזרת סכין.
להמשיך לאפות עד שהרולדת מזהיבות ומתחילות להשחים. לא אפויות לגמרי
לצקת דבש נוזלי בין החריצים, להחדיר את הדבש בעזרת סכין.
להמשיך לאפות עד שהרולדת מזהיבות ומתחילות להשחים. לא אפויות לגמרי
להוציא מהתנור ולמרוח שוב בדבש,הפעם למרוח גם בחריצים וגם בצידי הכרוכיות.
לאפות שוב עד השחמה.
לצנן היטב.
לחתוך לפי המנות ולשמור בקופסה סגורה.
אפשר להגיש עם אבקת סוכר או בלי. מזכיר את הבקלוואה,אבל יותר טעים.
לאפות שוב עד השחמה.
לצנן היטב.
לחתוך לפי המנות ולשמור בקופסה סגורה.
אפשר להגיש עם אבקת סוכר או בלי. מזכיר את הבקלוואה,אבל יותר טעים.
תהנו

תהנו מהמתוקים האלה שהכינה וצילמה:sari11
רציתי לאפות משהו מהיר ,קל ושונה.לכן בחרתי את המתכון הזה.
אני חייבת להגיד שיש משהו במתכונים של פעם.עם כל המתכונים והשפע של היום מזל שמשמרים
אותם.
היה טעים מאוד .
תודה פירגה.
פנינה,תודה
יש הרבה בנוסטלגיה.כל כך אוהבת אותה.אין כמו המתכונים של פעם .מאד מנחמים
פירגה, יש לך מתכון של בקלוואה?
תודה שרי
שרי יקרה
בוודאי שיש
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-ועוגיות-דבש/בקלאווה
פירגה ערב טוב.
יצא טעם גן עדן.
כל כך טעים משהו…..
תודה מקרב לב.
אליה תודה על ההמלצה הנפלאה.
"מתה" על העוגות האלה
פירגה בוקר טוב ,
אני רוצה להכין את המאפה המשגע הזה , יש לי שאלה לגבי הדבש הנוזלי שיש לשפוך על הבצק האם אפשר להכין סירופ כמו במתכון של הבקלוואה מבצק עלים (2.כוסות סוכר+כוס מים רותחים+2 כפות דבש+כף מיץ לימון).ועוד שאלה בבקשה האם הסירופ צריך להיות קר? תודה רבה על הכל, המשך יום מקסים,
מה זה דבש נוזלי ?
ואם אני מבינה נכון אז פעמים מוציאים מהתנור
שמים דבש ומחזירים
נכון?
דבש לא סמיך. מזלפים על העוגות כפי שרשום.
ומה הכמות שאני צריכה לקנות של התערובת , שקדים אגוזים וכו'… ?
תקני על משקל 150 גרם מכל אחד.