d79bd791d793 d797d7a6d799d79c - סלט חצילים בטעם כבד

סלט חצילים בטעם כבד

 

d79bd791d793 d797d7a6d799d79c 1 - סלט חצילים בטעם כבד

זוכרת אותו מבית אמא מגיל צעיר מאד.

יש לנו עוד נוסטלגיה נפלאה.

המצרכים וההכנה:
לטגן ב-4 כפות שמן 3 בצלים קצוצים גס ולהזהיב.
להוסיף חצי קילו ( 2 חצילים גדולים) מקולפים ומגוררים גס.
לערבב עד שכל הנוזלים ייתאדו והחצילים יקבלו צבע חום .
יש לגרד את תחתית המחבת כל הזמן שהחצילים לא יידבקו.
לקרר ולהוסיף 2-3 ביצים קשות מגוררות על פומפיה גסה .
אפשר להגיש כמו שזה במירקם גס.
אפשר להעביר במג'ימקס כמה פולסים למרקם הרצוי
להוסיף 2 כפות מיונית + מלח+פלפל שחור.
כדאי להוסיף קצת שקדים או אגוזים טחונים.

עוד אופציה : להוסיף את הביצים טריות למחבת ולטגן בבחישה ביחד עם החצילים עד שיתקרשו.

מגישים מיד עם לחם שחור טרי.
תהנו

8 תגובות על “סלט חצילים בטעם כבד

  1. היי פירגה
    הכנתי את הסלט לארוחת צהריים בראש השנה. כולם היללו ושיבחו את הסלט.
    שנה טובה לך ולכל משפחתך.
    והמשיכי ביצירתיות שלך. smile smile

    • מירי מקסימה
      תודה שחזרת לשתף אותי.באמת סלט טעים במיוחד בטעם של פעם
      שנה טובה smile

  2. פירגה שלום.
    הכנתי היום את הסלט החצילים הזה
    פעמים היום .מרוב שיצא טעים להפליא.
    טיגנתי את הבצל . ולאחר מכן את החצילים .ובמגביל הכנתי ביצים קשות .
    {מזכיר את הסלט של אחלה}
    }הוספתי מלח ופילפל שחור וטחנתי הכל במיקסר פשוט ומשגע.
    חן חן לך יישר כוח.

  3. היי פירגה. אני רוצה להכין את הסלט לשבת.
    את החצילים ניתן לחתוך לקוביות במידה ואני מרסקת אחכ בבלנדר, או שבכל מקרה כדאי לגרר?
    smile

  4. היי, מה שלומך?
    מגוררים. הכוונה לגרר חצילים על פומפייה?
    כמו גזר למשל? אף פעם לא גיררתי חצילים.
    תודה smile

להגיב על אמא של נועיתה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *