d798d797d799d7a0d794 d79ed794d7a4d7a8d799d796d7a8 - עוגיות טחינה - קפואות פריזר

עוגיות טחינה – קפואות פריזר

d798d797d799d7a0d794 d79ed794d7a4d7a8d799d796d7a8 - עוגיות טחינה - קפואות פריזר 

עוגיות חלבה/טחינה פריזר-קפואות
את העוגיות האלה שולפים מהפריזר ונוגסים – חגיגה לאוהבי חלבה

לא צריך לחכות להפשרה,לשלוף ולהנות.

חומרים לבצק:
שקית קטנה קמח תופח = 1/2 2 כוסות
מיכל שמנת חמוצה רגילה
200 גרם מרגרינה רכה – בהנחה שאפשר גם חמאה
כף חומץ
ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף עוד קמח לפי הצורך תוך כדי לישה.
לשים במקרר 1/2 שעה.

מצרכים למלית:
כוס מלאה וגדושה טחינה גולמית
כוס סוכר
כף וחצי שוקולית
לערבב בבלנדר או מג'ימיקס לממרח.
לחלק את הבצק ל-3 כדורים.
לרדד כל כדור על משטח מקומח ולמרוח מהממרח בנדיבות
לגלגל לכרוכית
להניח 3 כרוכיות על ניר אפיה
לפני האפיה לסמן מנות לא עד הסוף
לאפות בחום 175 כ- 30 דקות
להוציא ולחתוך את המנות עד הסוף.
לקרר .
להכניס לפריזר ולהגיש ללא הפשרה.
תהנו

25 תגובות על “עוגיות טחינה – קפואות פריזר

    • אמירה,שאלתי את אמא כי המתכונים עם החומץ הם נוסטלגיים.
      כנראה שהבצק יותר קריספי.תנסי פעם ותראי בעצמך.
      אגב, לא תמיד אני מוסיפה את החומץ.לא שהוא כ"כ חיוני פה.
      smile

      • ביום שישי הכנתי את העוגיות המטריפות האלה, וכרגיל יצא פצצה, בעלי מאוד התלהב. אני חייבת לציין שאף אחד לא מתקרב לקרסוליים שלך. מבחינתי ובצדק, את הטובה מכולם. אני רק את המתכונים שלך מכינה (גם אפיה וגם בישול)
        אוהבת, שרי – מעריצה מס' 1

        • שרי יקרה
          לא מצאתי את התגובה שלך בקראנץ' שוקולד בלי שמרים כי לא כתבת אחרונה מתחת לכל התגובות.אנא הקפידי לרשום אחרונה בתגובות כדי שלהבא אראה אותך ואוכל להגיב. תודה חמודה.

          התרגשתי לקרוא שאת כל כך אוהבת את המתכונים שלי,מצליחה בהם ומקבלת המון מחמאות.
          זה חשוב לי מאד ואני מתמוגגת בעצמי.
          חן חן והמשך טעים smile

  1. כמה פשוט ככה טעים!
    תודה על כל הרעיונות!!! הכנתי עם חמאה כמובן…
    מעניין אם אפשר להשיג פריכות כזו עם שמן?…[שיהיה פרווה הכל]

  2. שלום לך פירגה, זאת הפעם הראשונה שאני מגיבה אבל כבר הרבה זמן אני נהנת מהמתכונים שלך, בכל סוף שבוע אני נכנסת לאתר ובונה לי תפריט לארוחת שישי מהמגוון הרחב והמדהים שלך כל מתכון שאני מכינה קוצר מחמאות ולכולם אני מספרת על האתר המופלא שלך.
    בעוד 9 ימים אני אמורה ללדת (קיסרי) וכמובן שהכנתי כמות גדולה של מתכונים שלך והקפאתי כדי שיהייה לבעלי לילדים וכמובן בשבילי לאחר הלידה גם את העוגיות האלו הכנתי ופשוט יצאו מ ד ה י מ ו תתתת.
    אז תודה לך פירגה שאת קיימת ובלי שתדעי את עוזרת לי המוןןןןן. smile

    • שני יקירתי,את מדהימה ותודה על הכל. כיף שכל מה שאת מכינה מצליח וטעים.
      מאחלת לך בהצלחה ולידה קלה. חיבוק ונשיקה.

  3. פירגה היקרה
    עשיתי את העוגיות לפני כשבוע והן יצאו נהדרות למרות שהוספתי לבצק גב' סקי כי לא
    היתה לי שמנת חמוצה.. תודה !
    אני חייבת לספר לך שאמא שלי כל כך מתפעלת בזמן האחרון ממה שאני מבשלת
    ואופה שהיא בקשה "סיור" באתר שלך ורשמה לעצמה מס' מתכונים (אמא שלי לא יודעת
    להשתמש במחשב ובאינטרנט).
    תודה רבה על מתכונייך המופלאים ועל כך שאת חולקת הכל בהמון אהבה עם כולם.
    שבת שלום

  4. היי פירגה !
    יש לי שאלה מדוע מקפיאים את העוגיות האם יותר טעים ככה? ואם הן קפואות איך נותנים ביס במשהו קפוא?רוצה להכין את העוגיות האלה כבר הרבה זמן אבל חוששת למרות שקראתי תגובות טובות אנא הסירי את החששות מליבי smile

      • אני מקפיאה את רוב העוגיות שאני מכינה. טעים מאד מהקפאה ונשמר מעולה ולאורך זמן. smile

        • בוקר טוב

          חייבת להכין את העוגיות האלו ,בדיוק תכננתי להכין בצק אחר שלך לעוגיות (בצק לבן)
          יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות אם אין לי מגימיקס ובלנדר?

          תודה
          קרן

          • בקר טוב קרן,
            קשה לערבב טחינה ביד,אבל אם יש לך כח ;) אז את יכולה.זה ייקח יותר זמן.
            תכיני ותהנו smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *