מצרכים לבצק:
מיכל שמנת לבישול 15% = 250 מ"ל
1/2 2 כוסות קמח תופח (להכין עוד קמח לזמן לישה )
חבילה מחמאה /חמאה = 200 גרם
2 כפות אבקת תחליף סוכר (תמונה למטה)
מצרכים למלית:
1/2 מיכל ממרח תמרים 200 מ"ל
מיכל ממרח טחינה עם שוקולד ללא תוספת סוכר – 400 גרם
100 גרם שקדים מולבנים שטוחים
ביצה טרופה – לציפוי הכרוכיות לפני האפיה
אופן הכנה:
ללוש את הבצק לבצק לא נדבק , אז במידה וצריך להוסיף קצת קמח.
לחלק ל-3 כדורים שווים
לקמח את השיש ואת המערוך
לערבב את הממרחים
למרוח בנדיבות מהממרחים על פני כל עלה
לפזר כ-2 כפות שקדים מולבנים פרוסים ולגלגל לכרוכית
מלית שנשארה אפשר לשמור במקרר כממרח לכל דבר.
תיכף פסח,מתאים גם לממרח על מצות.
לסדר את הכרוכיות בתבנית עגולה
לפני האפיה לחתוך למנות
למרוח / להבריש ביצה
לאפות בחום 175 כ-30 דקות עד שמוכן
תהנו.