פסח 730x410 - בסבוסה מהממת לפסח

בסבוסה מהממת לפסח

פסח 1 - בסבוסה מהממת לפסח

תבנית בקוטר 24. קינוח חגיגי וטעים מאד.

עוגה בחושה רק עם 2 ביצים.
אני מניחה שכמו יתר עוגות הפסח שלי גם זו תגרום לכם להגיש אותה בגאווה גדולה.


תבנית עגולה 24 משומנת עד למעלה- זורים על התבנית גם קצת סוכר

מצרכים:

שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם  או 5 כפות גדושות מהאבקה
כוס קוקוס
כוס קמח מצה מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה כשרה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שמן
לערבב היטב ולהוסיף:
כוס מיץ תפוזים סחוט
כוס מים פושרים
( חשוב : ל ע ר ב ב היטב ולא להתפתות להוסיף קמח )
לצקת לתבנית משומנת שמפזרים עליה גם קצת סוכר.

חום תנור 175 . מתחילים לאפות בלי נייר אפיה 30 דקות.
מכסים בניר כסף ברפיון וממשיכים לאפות עוד 30 דקות.
ס"ה זמן אפיה מ ש ו ע ר שעה.
בודקים שהעוגה מוכנה.

יוצקים עליה כשהיא עדיין חמה כמה כמות מסירופ התפוזים .

סירופ תפוזים :
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
להרתיח עד שמקבלים סירופ מקורמל בצבע אדום קרמלי.
לקרר.
לצקת לא יותר מ-5 כפות מהסירופ ה ק ר על העוגה החמה.
אם הסירופ מתקשה,תוסיפו כף מים ותבחשו על להבה קטנה עד שיימס שוב.
לקרר את העוגה מספר שעות (לפחות 6 שעות) לפני ההגשה.
רצוי לשמור את העוגה במקרר.
תהנו

4 תגובות על “בסבוסה מהממת לפסח

  1. היי שלום
    אפשר במקום לנפות את קמח המצה פעמים לשים קמח מצה לעוגות דק יותר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *