פסח 730x410 - בסבוסה מהממת לפסח

בסבוסה מהממת לפסח

פסח 1 - בסבוסה מהממת לפסח

תבנית בקוטר 24. קינוח חגיגי וטעים מאד.

עוגה בחושה רק עם 2 ביצים.
אני מניחה שכמו יתר עוגות הפסח שלי גם זו תגרום לכם להגיש אותה בגאווה גדולה.


תבנית עגולה 24 משומנת עד למעלה- זורים על התבנית גם קצת סוכר

מצרכים:

שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם  או 5 כפות גדושות מהאבקה
כוס קוקוס
כוס קמח מצה מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה כשרה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שמן
לערבב היטב ולהוסיף:
כוס מיץ תפוזים סחוט
כוס מים פושרים
( חשוב : ל ע ר ב ב היטב ולא להתפתות להוסיף קמח )
לצקת לתבנית משומנת שמפזרים עליה גם קצת סוכר.

חום תנור 175 . מתחילים לאפות בלי נייר אפיה 30 דקות.
מכסים בניר כסף ברפיון וממשיכים לאפות עוד 30 דקות.
ס"ה זמן אפיה מ ש ו ע ר שעה.
בודקים שהעוגה מוכנה.

יוצקים עליה כשהיא עדיין חמה כמה כמות מסירופ התפוזים .

סירופ תפוזים :
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
להרתיח עד שמקבלים סירופ מקורמל בצבע אדום קרמלי.
לקרר.
לצקת לא יותר מ-5 כפות מהסירופ ה ק ר על העוגה החמה.
אם הסירופ מתקשה,תוסיפו כף מים ותבחשו על להבה קטנה עד שיימס שוב.
לקרר את העוגה מספר שעות (לפחות 6 שעות) לפני ההגשה.
רצוי לשמור את העוגה במקרר.
תהנו

4 תגובות על “בסבוסה מהממת לפסח

  1. היי שלום
    אפשר במקום לנפות את קמח המצה פעמים לשים קמח מצה לעוגות דק יותר

להגיב על מרים לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *