
מיכל שמנת לבישול 15% = 250 מ"ל (אפשר תחליף)
1/2 2 כוסות קמח תופח (להכין עוד קמח לזמן לישה )
חבילה מחמאה /חמאה = 200 גרם
2 כפות אבקת סוכר (או תחליף סוכר, תמונה למטה)
מצרכים למלית:
1/2 מיכל ממרח תמרים 200 מ"ל
מיכל ממרח טחינה עם שוקולד ללא תוספת סוכר – 400 גרם
100 גרם שקדים מולבנים שטוחים (או אגוזים)
ביצה טרופה – לציפוי הכרוכיות –לפני האפייה
אופן הכנה:
ללוש את הבצק , אם הבצק דביק אז להוסיף קצת קמח.
לחלק ל-3 כדורים שווים
לקמח את השיש ואת המערוך
לערבב את הממרחים
למרוח בנדיבות מהממרחים על פני כל עלה
לפזר כ-2 כפות שקדים מולבנים פרוסים ולגלגל לכרוכית
מלית שנשארה אפשר לשמור במקרר כממרח לכל דבר.
מתאים גם לממרח על מצות.
לסדר את הכרוכיות בתבנית עגולה
לפני האפייה לחתוך למנות
להבריש ביצה
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד שמוכן

