הפירורים של פעם – עוגה מיוחדת כיאה לעוגות נוסטלגיות.
תבנית עגולה משומנת 26
הכנה וצילום:שיר123
מצרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה / חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 2 כוסות קמח תופח
כוס סוכר
לפורר עם האצבעות עד שיתקבלו פירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה.
להוסיף לכוס וחצי שהורדנו עבור הצ י פ ו י , חצי כוס אגוזים שבורים גס והם ישמשו לפירורים.
ליתר הבצק (בלי האגוזים) להוסיף:
מיכל שמנת חמוצה
סוכר וניל
ביצה שלמה
לערבב עם כף לבצק דליל.
לשטח עם הכף בתבנית עגולה ולאפות כרבע שעה(חצי אפיה) לקרר.
ניתן למלא במגוון מליות ותוספות לפי בחירה.
מלית תפוחים שמים בסיר:
8 עד 10 תפוחי עץ "גרנד" מקולפים, פרוסים , כף קינמון, 3 כפות סילאן תמרים, 3 כפות סוכר חום +כף חמאה לבחוש מדי פעם עד שיתקרמלו ויקבלו צבע אדום. לקרר.
על הבצק החצי אפוי למרוח קונפיטורה אדומה ולסדר את פרוסות התפוחים למעלה. (בלי נוזלים עודף נוזלים לסנן).
לפזר על התפוחים את הפירורים עם האגוזים ששמרנו בצד.
לאפות בחום 175 מעלות כ-35 דקות או עד הזהבה יפה של הפירורים. תגדילו את התמונה כדי לראות.
להגיש עם אבקת סוכר למעלה. אפשר להוסיף בין התפוחים עוד שברי אגוזים
תהנו
העוגה שודרגה ע"י נירהמ1 ולהלן השידרוג והתמונות:
הערות שלי (נירה):
– השתמשתי בחמאה כמובן
– הורדתי חצי כוס מכמות הסוכר שבבצק – יחד עם צנצנת הקונפיטורה שהשתמשתי לעוגה היא היתה מתוקה די והותר.
– הוספתי מעט קליפת לימון ומעט קליפת תפוז לבצק. משדרג את הטעם.
– שמתי יותר מ-1 ק"ג תפוחים כי רציתי שתהיה שכבה עבה יותר של פרי.
– בישלתי את התפוחים כמו במתכון של עוגת תפוחים ומקצפת מרנג של פירגה, אלא שבמתכון הזה נוסף הסילאן – שמוסיף המון לטעם.
– השתמשתי בקונפיטורת דובדבנים (350 גר') שאת הרוב מרחתי על הבצק, ואת היתרה זרזפתי על העוגה לאחר שהקונסטרוקציה (בצק, ריבה, תפוחים, פירורים) היתה מוכנה.
להגדלת התמונות של נירהמ1 יש ללחוץ על התמונות.
תהנו.
המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://pirge.co.il
כתובת המתכון: http://pirge.co.il/נוסטלגיה/עוגת-תפוחים-ופירורים-נוסטלגיה
לחץ כאן להדפסה.
© כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
והעוגה נראית מוכנה
תהנו
הי פירגה,
וואו איזו עוגת נוסטלגית נהדרת ובמיוחד עם סילאן וקינמון.
עוגה קלה להכנה וטעימה ביותר :lol:
ינוסה בקרוב כמובן :P
אני מעוניינת להכין עוגות בתבנית מקרטון, עדיין לא ניסתי בהם לאפות.
האם העוגות יוצאות מוצלחות ואפויות בצורה טובה בתבנית כזאת?
שולחת קישור להמחיש את התבנית:
http://www.bakers.co.il/image/users/39178/detail/big/608943.jpg
יפעת בקר טוב
בעונג רב,.
העוגות בתבנית קרטון יוצאות מעולה בעיקר הבחושות או בסגנון כמו הנוסטלגית מהיום.
תכיני ותהני
תודה פירגה
החשש שלי היה מתבניות אלו שהן ישרפו בזמן האפייה. אמא שלי הכינה
בתבנית מקרטון עוגה, אבל התבנית הייתה בצבע לבן ולא כמו בקישור ששלחתי לך.
בזמן האפייה הקרטון נשרף לה.
יתכן שהתבניות הלבנות לא עמידות לחום התנור? ראיתי למכירה אצלי תבניות לבנות
מקרטון, כדאי לנסות לאפות בה?
יפעת,במחשבה שניה,שווה לנסות לאפות עוגה אחת ולראות את התוצאה.
מפחיד אותי הרעיון שיישרף בתנור. עוד לא שמעתי על דבר כזה.
בהצלחה חמודה
תודה פירגה, אנסה וניראה. כולי תקווה שיעבור בשלום
פירגה, קניתי עכשיו את תבנית האפייה מקרטון.
האם יש צורך לשמן את התבנית לפני האפייה או לשים בה נייר אפייה?
צירפתי את התמונה לתבנית האפייה מקרטון שקניתי:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/JhwwoF#5339316001072046594
את הגבינה אנו מכניסים לתוך המסה? והאם מרגישים את טעם הגבינה ? אני מכינה מתכון דומה גם ישן כמוני חחח רק שיכבה ראשונה מעל הבצק גבינה ומעל את הריבה והפירורים יום טוב הבלוג מקסים :lol:
מיני הייי חמודה
בוודאי שמכניסים את הגבינה לכל המסה.זה המיוחד שבמתכון.
זה לא עוגת גבינה זה יוצא דומה לטורט יותר נימוח . לא ממש מרגישים את הגבינה אבל מרגישים שהעוגה מאד מיוחדת ושואלים מה יש בעוגה?
נכון,יש המון מתכונים דומים וכל אחד בעצם הוא בכל זאת קצת אחר.
תנסי ותשתפי אותנו בחוות דעתכם.
היי פירגה. באיזו תבנית את ממליצה להכין את העוגה?
אילנה,כתוב תבנית עגולה 26.
:lol:
בהצלחה ותהנו
פירגה יקרה
שבוע נפלא וחג שבועות שמח
מחמם את הלב אלה דברים שמחזירים אותי 40 שנה אחורה
תודה מכל הלב הנוסטלגים אלה הם הדברים הנפלאים מרגש ביותר
תודה
ריקה חמדתי בקר אור
מרגש ללא ספק,גם אני כל פעם שמכינה מהמחברות משהו נוסטלגי אני מאושרת.
בעיקר שיוצא כל כך טעים.
לבריאות ובכיף :lol:
יפעת צהריים טובים
אני מעדיפה ניר אפיה .
את יכולה גם לשמן.
בהצלחה
לפירגה ערב נפלא קצת באיחור אבל רוצה לומר לך המתכונים מעולים של עוגות לפסח
:lol: :lol:
בקר אור ותודה רבה ואף פעם לא מאוחר להחמיא לעוגות פסח הנהדרות
המשך הנאה ויום נפלא
אין מילים
כל הכבוד פירגה
רחלי
תודה רחלי מתוקה
מאחלת לך אחלה של יום
הי פירגה! העוגה נראית מעולה ותנוסה בקרוב!
שמעתי שיחס ההמרה בין מרגרינה לחמאה הוא שונה ולא 1:1 כיוון שהמרגרינה היא 100% שומן ביחס לחמאה שיש בה חוץ משומן גם מוצקי חלב ונוזלים. ניסית להכין את העוגה עם חמאה באותה כמות והרגשת בהבדל משמעותי בטעם או המירקם?
תודה
היי פירגה
עוגה מדהימה
עשיתי אותה לכבוד יום הולדתי ולקחתי לעבודה.
כולם התלהבו… והמתכון הודפס מהאתר לכולםםםםםםםםםםםםםםםםם
תודה
ליאתי יקרה
תודה
בקר אור חמודה
בשמחות ומזל טוב
חיבוק
:!: :!: רבותי ההסטריה חוזרת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
טעים להפליא נהדרת,,,,,,,
פריגה יקירתי הכל אבל הכל יוצא פה טעים,,,,,,,,,,
חברים שווה מאמץ ,,,,,,
זה יצא אנונימי .
מיכל?
התגובה שלך מרגשת אותי מאד.
כל הכבוד שהצליח ושאת מרוצה. :lol:
היי היי
יאני לא אנונימית
חהחהחהחה סיגל יקרה.טוב לראות שזו את.
:lol:
תודה על המחמאות המתוקות
פירגה יקרה!
ניסיתי כמה מהמתכונים שלך ונהניתי מאוד
רציתי לדעת – האם בעוגה זו מתאים לזלף סירופ מייפל במקום סילאן?
זה שילוב מתאים?
תודה
עדית
עדית כן,מתאים גם מייפל
תכיני ותהנו
תודה רבה. :lol:
תודה רבה
אנסה בלי נדר
דרך אגב, מדוע העוגה אינה נמצאת בקטגוריה עוגות גבינה?
עדית
אבדוק זאת עדית,אולי התפספס לי.
תודה לך
רק עכשיו גיליתי את האתר, נראה מדהים ואתחיל לנסות. רציתי לשאול אם נראה לך הבדל גדול בין גבינה 9% או 5%. פשוט מטעמי קלוריות יש לנו תמיד 5% בבית ו-9% צריך לקנות במיוחד ואז לא תמיד ניתן לאפות בספונטניות, מה שקורה לי לפעמים.
הי ריקי יקרה
תודה רבה שנרשמת לאתר שלנו.מקווה שיהיה לנו טעים ביחד.
אפשר להמיר ל-5% ואם אין 5% אז אפשר להמיר ביוגורט אשל או שמנת חמוצה
העוגה נהדרת ואשמח לחוות דעתך.
ברוכה הבאה ושבת שלום
היי פירגה,
העוגה נטרפת ברגעים אלה ע"י בני משפחתי. השתמשתי בגבינה 5% וקצת שמנת חמוצה 9% שנשארה לי. מרחתי ריבה ביתית והפרורים למעלה ויצא מעולה.
תודה, תודה על התשובה המהירה שלך.
אפרופו ריבות, אשמח אם יש לך מתכון לריבת לימון, אני מאד אוהבת ריבות חמצמצות.
אני ממש מאושרת ל"פגוש" באינטרנט אנשים שיש להם תאוות מטבח כמוני ואמשיך ל"חרוש" את האתר שלך וכמובן להכין.
ריקי בקר טוב
נהדר ששיתפת אותי . יופי שהכנת את העוגה ושכולם אהבו.
הנה לך מתכון שלי לריבת לימון:
קופיטורה לימון
מאת:פירגה
פשוטה להכנה כמו כל הריבות . טעימה ומיוחדת.
הריבה במרירות עדינה בגלל הקליפות וזה נהדר לטעמינו
למי שלא מתאים – יקלף את הלימונים.
מצרכים והכנה ל-600 גרם ריבה.
7 לימונים טריים ג ד ו ל י ם צהובים – משאירים את הקליפות
קילו סוכר
1/4 כוס מים
מקל קינמון לטעם
שומרים את הגרעינים מהלימונים
אופן הכנה:
משרים את הלימונים השלמים 12 שעות לפני ההכנה בקערה מלאה מים. מחליפים לפחות פעם אחת את המים.
מסננים.
חותכים את 2 קצוות הלימונים וזורקים .
פורסים את הלימונים ע ם הקליפה מאד מאד דק וחותכים כל פרוסה לרבעים .
את החרצנים שומרים בצד
מרתיחים פעמיים ואחרי כל רתיחה שופכים את המים
מרתיחים בפעם השלישית ומוסיפים (בלי לשפוך את המים) קילו סוכר . בוחשים להמסת הסוכר.
את החרצנים אוספים לשקית בד סגורה או מסננת סגורה ומצרפים לסיר הבישול
החרצנים הם שעוזרים לריבה להסמיך.
מבשלים ברתיחה איטית לפחות שעה או עד שהסירופ מסמיך ומשנה לצבע חום.
חשוב מדי פעם לבחוש.
במהלך השעה הראשונה לכסות בחצי כיסוי את הסיר ובמהלך סוף הבישול להוריד מכסה.
בסוף הבישול זורקים את החרצנים , מצננים ושומרים את הריבה בצנצנת סגורה.
"טיפים"
1. כמות הלימונים אחרי הרתיחה השנייה=2 כוסות חתיכות לימון נטו אחרי סינון המים.
2. כמות המים בסיר ב"נגלה" השלישית והאחרונה לפני הוספת הסוכר=1/2 3 כוסות
3. הערה בונה לכל הריבות: במידה ואחרי יום הריבה מתקשה מדי, מחזירים אותה לבישול קצר עם
תוספת של מעט מים ומערבבים עד לריכוך.
תהנו
תודה רבה ושבת נעימה
שלום פירגה
יש לי גבינת סקי 5% של שטראוס בטעם טבעי
האם היא מתאימה לעוגות?
אם כן, על אילו מתכונים את ממליצה לי?
תודה
עדית
עדית הגבינה שיש לך מתאימה מאד
והעוגה מדהימה ;)
בהצלחה
עוד שאלות בקשר לעוגה:
האם את הגבינה והמרגרינה ושאר החומרים מערבבים במיקסר או ידני?
והאם לתבנית מס' 28 צריך להגדיל כמויות?
זו אני עדית, פשוט כתבתי ממחשב אחר…
עדית,ערבבתי ידנית.
אולי יצא טיפה יותר נמוך.
בהצלחה
פירגה יקרה
העוגה מדהימה. קצרה הרבה שבחים.
בכלל כל המתכונים שלך מ ד ה י מ י ם.
רחלי
רחלי,אפשר להגיד שזו אחת העוגות האהובות עלי ביותר.
אני שמחה שהכנת וששיתפת אותי בהצלחה. תודה.
לבריאות מתוקה
שלום פירגה.
קראתי את המתכון כמה פעמים ברצוני להכין אותה. אבל לא ברור לי עניין הגבינה, פרט לשמנת לא רשום גבינה. כמה גבינה יש להוסיף?
גבינה?
הי
במתכון אין גבינה. אנשים כתבו בתגובות לגבי הגבינה. אין גבינה בעוגה.
הבנתי
שלום רב,
המתכונים שלך נפלאים. לאחר שניסיתי כמה וכמה, אני אוזרת אומץ לנסות ולהכין את העוגה הזו. גם אני שואלת לגבי הגבינה. אני קוראת את התגובות ומרביתן בעניין גבינה אך במתכון לא מופיע דבר, למעט שמנת חמוצה. האם פספסתי משהו? :?
אם את רוצה מלית גבינה תלכי על עוגת גבינה פירורים או גבינה שתי וערב.
שלום יקירתי

מה אוכל לשים במקום מיכל השמנת בגלל רגישות
תודה
חובה שמנת יקירתי
תנסי שמנת מסויה/טופו?
שלום פירגה ותודה על המתכונים הנפלאים שמנוסים ונאכלים בהנאה.
גם אני מצטרפת לשואלות – מה הקשר גבינה שמופיעה בתגובות לעיל? העוגה במלית תפוחים, לא?
אשמח שתבהירי..
תודה מראש
:P
לעוגה הזו יתאימו שלל מליות.גם גבינה,גם ת"ע ועוד אלף מליות.
תכיני ותהנו.
פירגה שלום
האם אני יכולה להכין את העוגה הזאת בתבנית מרובעת , אם כן באיזה גודל?
תבנית:27X33. אפשר גם חד פעמית בגודל דומה.
במידה ואני לא רוצה עוגה חלבית מה לשים במקום השמנת?
תיקי בקר טוב
אולי שמנת מתוקה צמחית פרווה? אולי רק חצי מיכל?
לא הכנתי,אז אני לא בטוחה…..לדעתי יכול להיות רעיון תחליפי טוב. צריך לנסות.