d79cd798d7a8d795d7a3 d7a2d795d7a3 - עוף צלוי בשום ודבש

עוף צלוי בשום ודבש

 

d79ed797d79ed790d795d7aa 5 1 - עוף צלוי בשום ודבש
קלאסי וטעים וכרגיל קל הכנה

מצרכים למרינדה:
בכלי שמים:
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס דבש נוזלי
1/3 כוס יין אדום יבש
4 כפות שמן
5 שיני שום קצוצות
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
משקשקים ומשרים כ-8 או יותר חלקי עוף
השרייה החל מ-3 שעות עד יממה
מדי פעם להפוך את העופות לספיגת טעמים.

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את העוף והמרינדה לתבנית
אופים כ-50 דקות והופכים לפחות פעם אחת במהלך האפיה
מדי פעם גם יוצקים מהרוטב על העופות.
בודקים שהעופות רכים ושחומים ומגישים
הוספתי גם פלחים נדיבים מבטטות ופרוסות בצל.
תהנו

45 תגובות על “עוף צלוי בשום ודבש

  1. היי פירגה,כרגיל נראה מאד טעים ומגרה את החושים.מה אפשר לשים במקום יין? :idea:

  2. אני מוסיפה לתבנית העוף קוביות תפוחי אדמה ובטטה (שרוככו קצת במיקרו) הם סופגים את רוטב הדבש ויצאת ארוחה שלמה וחגיגית שכולם אוהבים.

  3. זו תגובה ראשונה שלי, נהנת מאד מהאתר והשתמשתי כבר בכמה מתכוני עוגות נפלאות שלך, אנסה את המתכון החדש ליום שישי. :lol:

  4. שלום לפירה, אני מאד נהנית מהמתכונים שמוזנים למייל שלי מספר די גדול של מתכונים כבר נסיתי והם יצאו מוצלחים מאד ועל זאת תודה רבה. היות ואני סוכרתית הייתי מאד מבקשת אם מידי פעם ישלחו אלי מתכונים שמתאימים לי. בתודה מראש אסיים את תגובתי. :lol:

    • תלמה בקר טוב
      אני מכינה עוגות בלי סוכר והכנתי קטגוריה:בלי סוכר
      כנסי להתרשם.העוגות/עוגיות ביתיות וטעימות מאד.
      לגבי מתכונים,אני לא מכינה ספציפית מתכונים לחולי סוכר.
      יום נפלא והמשך טעים באתר
      smile

  5. פריגה אין דבר יותר טעים מעוף צלוי בשום ודבש ובתוספת בטטות חבל"ז
    אני גם מכינה כך
    תודה רבה
    אילנה :lol: :lol: :lol:

  6. המתכונים ניפלאים וכיף לקבלם במייל האישי. ההרגשה היא שהמתכון חובר במיוחד לי. המתכון של עוף בדבש עולה כל שבת על שולחן ביתנו ואהוב על כולם , ילדים ומבוגרים כאחד. אני מוסיפה גם קינמון ופירות טריים שהילדים לא רוצים לאכול בגלל מראם. בעיקר חצאי תפוחים.אפשר במקום דבש לשים סילאן. יותר זול ולא פחות טעים. smile smile smile smile

    • רחל יקרה
      שמחה שגם אתם נהנים מהמתכון של העוף. יש לי גם מתכוני עוף עם סילאן וגם מתכוני עוף עם פירות.
      מנסה לגוון שכל אחד ימצא את טעמו וייחודו.
      המשך טעים ויום נפלא ובעיקר תודה על המחמאות. smile

  7. הכנתי ולצערי לא ממש אהבתי
    היין האדום פשוט משתלט על התבשיל והריח שיוצא מהתבשיל ממש חזק…לא נורא
    ננסה מתכון בסגנון אחר

    • הייי נועה
      יש רק 1/3 כוס שזה ממש לא דומיננתי.
      אבל שאלה של טעם.
      בהחלט תנסי את יתר המתכונים בקטגוריה.
      בהצלחה והמשך יום נפלא smile

  8. מה אפשר לשים במקום ג'ינגר , אין לי בבית ורוצה להכין את המתכון לשבת. תודה.

    בנוסף אני יכולה להחליף את היין במיץ תפוזים?

    • קרן,אפשר לוותר על הג'ינג'ר ולהחליף לטעמכם למיץ תפוזים.
      סוף שבוע נעים וטעים smile

  9. פירגה ניסיתי להכין רק את העוף ויצא נפלא…
    אני רוצה להכין שוב עם בטטות, האם יצא טוב גם אם אוסיף תפוחי אדמה וגזרים?
    תודה :P

    • אלה ברור שיצא מעולה .
      תבשלי מראש את הירקות הקשים.(תפוח אדמה וגזר)
      בהצלחה ותודה על המחמאות למתכון smile

  10. פירגה ערב טוב.
    הכנתי את העוף לחג וכולם אהבו והתלהבו, גם הילדים…
    רציתי לשאול אותך האם לטעמך אפשר לבשל בתוך המרינדה הזאת חזה עוף (על הכיריים ולא בתנור)
    ואם כן, כמה זמן לבשל?
    אוהבים אצלי מאוד חזה עוף וחשבתי לנסות…
    תודה! smile

    • אורלי,חזה עוף לא מבשלים אלא צולים או מטגנים די מהר ומגישים מיד לשולחן כדי שלא יתייבש.
      אז לשיקולך.
      smile

  11. תודה על המתכון.
    הכנתי את העוף, ללא הג'ינג'ר והבטטות. יצא מצוין.

    • הלה,אני שמחה שגם עם השידרוג שעשית יצא מעולה.
      המשך טעים
      תודה ששיתפת smile

  12. פירגה חג שמח ,

    האם צריך לרכך קצת הבטטות במיקרו לפני שמוסיפים לתנור?

    שנה טובה לך ולכל בני משפחתך

  13. הכנתי לחג ויצא ממש טעים ללקק את האצבעות אממ יאמי
    פירגה תודה על המתכון הנהדר!! :lol:

  14. אני עוברת בין כל המתכונים שהכנתי לערב החג וכולם מלבד המרק שלך
    העוף יצא מעולה הוספתי תפוחי אדמה בשביל הילד
    אין מילים…. תודה תודה :P

  15. היי פירגה, קודם כל תודה רבה על כל המתכונים.
    ולשאלתי – במקום היין אני רוצה לשים מיץ תפוזים, מהי הכמות ? גם שליש כוס?

  16. :lol: פריגה תודה על המתכון בהתחלה פחדתי להכין אותו כי בעל והילדים לא אוהבים שאני עושה ערליהם ניסויים אבל אחרי שיכנועים רבים הם אכלו וכל כך אהבו עד שביקשו תוספת תודה על המתכון הניפלא :lol:

  17. ערב טוב פירגה יקרה,המתכון נקרא ממש טעים וכהרגלי לפני חגים אני נוברת במתכונים שלך.רציתי לשאול האם אפשר להכין מראש ולהקפיא אם אני רוצה להכין עם בטטות :? שוב חג שמח לך וכל טוב smile smile smile

    • רותי יקירתי ערב טוב
      אני לא ממליצה להקפיא את העוף. מאכלים כאלה צריכים להכין באותו יום ללא הקפאה.
      מאחלת לכם חג שמח ושכל מה שתכיני יהיה פצצה טעים ;) :lol:

  18. היי פריגה
    כמשוטטת מושבעת שלך , מרשה לעצמי לשאול שאלה,
    אין לי תנור בבית (דירת סטונטים פשוטה) רוצה להכין לחג
    יש מצב לבשל את זה על גבי הכיריים?
    לשנות את כמות הנוזלים?
    מישהו ניסה יוצא אותו דבר?

    תודה וחג שמח

    • מירה,פשוט תכיני אותו דבר ותוסיפי כוס מים.
      אם חסרים מים תוסיפי כל פעם קצת במהלך הבישול. תטעמי ותשפרי את הטעמים בהתאם.
      חג שמח ושנה נפלאה לך.

להגיב על אלה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *