d7a2d793d7a9d799d79d d790d793d795d79d d795d790d795d7a8d796 - מרק אורז עם עדשים

מרק אורז עם עדשים

אדום ואורז - מרק אורז עם עדשים

מרק אורז עם עדשים

הכי פשוט ומלא הנאה.

מצרכים:

סיר מרק גדול ועמוק

אורז עם עדשים

הכי פשוט ומלא הנאה.

סיר מרק גדול ועמוק

nn
כוס עדשים אדומות – אין צורך להשרות
כוס אורז מה שיש בבית. מלא, ארוך,רגיל….
למלא את הסיר במבחר ירקות חתוכים ג ד ו ל : קולורבי,בטטה,גזר,קישוא בצל וכו'….
לשים גם עלי ירק גדולים כמו:סלרי,פטרוזיליה,כוסברה, שאפשר יהיה אחרי הבישול להוציא מהסיר בשלמות.
תבלינים:
אבקת מרק עוף מלח פלפל שחור אחרי טעימה
למלא את הסיר במים.
לבשל על להבה קטנה כשעה וחצי עד שהמרק מסמיך מאד.
"טיפ"
למי שמפריע הצבע ה"אנמי" של המרק ורוצה להוסיף צבע אדום ,יוסיף: 2 כפות קטשופ ולגוון בתבלינים+מעט סוכר.
תהנו

33 תגובות על “מרק אורז עם עדשים

  1. היי פירג'ה.
    ניסיתי להכנס במדור "חגים" למתכונים של חנוכה ולא הצלחתי.
    קיבלתי מתכונים דיאטטיים. האם יש בעיה?
    אני מחפשת מתכון לדונאטס וסופגניות.
    תודה ויום נעים

    • דליה בקר אור
      יש קטגוריה: חגים ומועדים
      הראשון הוא חנוכה.
      תנסי שוב.

      יש מגוון גדול של מתכונים לסופגניות . כולן נפלאות ומומלצות.

      הנה מתכון מ ע ו ל ה לדונאטס:
      דונטס ללא שמרים
      36 דונטס

      2 ביצים
      4\1 1 כוסות סוכר
      1 כוס חלב
      5 כפות חמאה מומסת
      4 כוסות קמח
      4 כפיות אבקת אפיה
      4\1 כפית קינמון – או –1 כפית גרירת לימון
      2\1 כפית מלח
      4\1 כפית אגוז מוסקט
      מערבלים ביצים במיקסר ומוסיפים בהדרגה את הסוכר
      מנמיכים מהירות ומוסיפים חלב וחמאה
      מערבלים לעיסה אחידה
      בקערה נפרדת מערבבים חומרים יבשים
      מוסיפים את היבשים לבלילת החלב
      לשים בצק ומרדדים
      קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ
      בעזרת עיגול בקוטר 4 ס"מ צרים חור במרכז העיגול
      מחממים את השמן
      מטגנים מ-2 הצדדים כל צד לפחות 2 דקות
      גוון הדונטס חום
      לטעם תפוז משתמשים במקום כוס חלב ב- 2\1 כוס חלב ו-2\1 כוס מיץ תפוזים
      במקום גרירת לימון – להשתמש בגרירת תפוז
      בטעם של עוד-תנובה

      • היי פירג'ה,
        היום הכנתי את הדונטס. הייתי צריכה הרבה יותר מ-4 כוסות קמח כדי לקבל בצק שניתן לעבוד איתו.
        הדונטס יצאו טעימים, תודה רבה

  2. :lol: פירגה יקרה חג החנוכה מתקרב כל כך חיפשתי את המתכון של הדונטס ולבסוף מצאתי את המתכון שלך המתכון מעולה וקל תודה רבה וחג חנוכה שמח לך ולכל בניי בייתך. :P

  3. מרק קלאסי טעים מאוד. בתוספת עוף יהייה אפילו יותר טעים ומכיל את כל אבות המזון בצלחת אחת.
    אפשר במקום האורז , גריסים.
    וככה בלי תוספות אדומות טעים יותר. תהנו ……..

  4. מ ע ו ל ה! עשיתי את המרק כבר פעמיים והוא נטרף. פעם אחת עם בטטות גזר וגריסים במקום אורז, ופעם נוספת עם תפו"א ובטטה. העדשים נותנים למרק מרקם סמיך , ונהדר. וגם הצבע נהדר, וזאת מבלי להוסיף קטשופ.
    תודה. זה יהיה נהדר אם תפרסמי, לכבוד החורף, עוד מרקים לוהטים.

    • שרון תודה מתוקה
      כנסי לקטגוריה מרקים ותהני מהמגוון שלי. smile מדי פעם אוסיף עוד מרקים.

  5. הצבע של המרק לא אנמי, הוא נהדר ומזכיר לי את בית סבתי זכרונה לברכה – אני אפילו יכולה "להריח" את הריח החם הביתי והמנחם.

    שאלה – הכל נכנס לסיר ביחד? לא לפי סדר של התרככות מקשה לרך? ואיך זה שלא צריך להשרות את העדשים?

    • הי דורה יקרה
      תודה רבה.
      הכל נכנס בסיר אחד ולא משרים עדשים אדומות למרק.אין צורך.
      ממליצה את הבטטות והדלעת להכניס למרק בחצי שעה אחרונה.

      אני מכניסה ה כל מההתחלה חתיכות גדולות או אפילו ירקות שלמים וזה לא מתפורר.
      בישול על להבה הכי הכי קטנה והרבה זמן.
      תהנו :lol:

  6. מרק מצויין וכל כך קל בלי להשרות ובלי הכנות , אתמול אכלנו אותו סמיך כמו תבשיל ולמה שנשאר הוספתי מיים ותבלינים והיום יש מרק , איזה יופי ארוחת ערב ליומיים במינימום עבודה ומקסימום טעם , שוב תודה .

    שיהיה חורף חם ונעים :lol:

  7. מירי יקרה ערב טוב
    אין יום בלי מרק סמיך וטעים. תודה על ההמלצה.
    למרות המגוון הגדול,אני עדיין מגוונת לנו ולכם את הטעמים.והעיקר? שיהיה קל וזמין להכין smile

  8. פירגה יקרה
    המרק על האש, וזאת בשעה 22:00 בלילה, לא יכולתי להתאפק להכין מחר.
    הריחות בבית מטריפים את הדעת :eek:

    הוספתי לצבע וקצת לטעם – כורכום, ניראה סוף הדרך.
    לא היה לי בבית עדשים אדומות, אז שמתי עדשים ירוקים.
    הוספתי תפוח אדמה חתוך לקוביות וגם 2 שיניי שום כתושים.
    אה, והוספתי גם גריסים במקום אורז.

    ניראה לי שמחר אנו חוגגים עם המרק הזה :lol: :lol: :lol: יאממממי….

  9. היי דליה יקרה
    העתקתי את התגובה שלך לדונטס , למתכון החדש של הדונאטס ששמתי באתר.
    תודה לך וחג שמח smile

  10. עוד מרק נהדר ממטבחה של פירגה היקרה :lol:
    הכנתי אותו עכשיו, ואפילו לא יכולתי להתאפק ולקחתי לי מיד מנה קטנה.
    אני השארתי אותו "חיוור" (לא הוספתי קטשופ) כי הוא כל כך טעים שלא רציתי להוסיף סתם

    תודה פירגה, ושבת שלום :P

    • וויני יקרה
      אני תמיד שמחה לראות אותך בינינו ועוד עם מחמאות ;)
      תודה ושבת שלום smile

  11. פירגה שלום, :lol:
    הכנתי אתמול את המרק (יום גשום וקר) כל כך התאים לאוירה , הוא כל כך קל להכנה, וכל כך טעים והבית הדיף ריח של מרק חורפי, ממש תענוג. בני ביתי מאד נהנו ממנו , הופתעתי לטובה מהתוצאה.
    כל הכבוד לך שאת גורמת לנו להנות מהמתכונים שלך smile הקלים והטעימים.

    • אירית חמדתי תודה גדולה שחזרת לשתף אותי
      בכיף,באהבה ובשמחה רבה,ממני אליכם smile

  12. וואייי מרק מ-ע-ו-ל-ה-! פשוט טעים…
    ביתי הכינה אותו היום ופשוט התענגנו לנו :lol:
    תודה ואני בדרכי לחיפוש המתכון הבא.. (הפעם עוגות ;) )

    • חגית,תודה לך ותודה לבת שהכינה
      שמחתי שכולכם התלקקתם בהנאה מהמרק.
      תודה לך

  13. שוב, כמו תמיד, אין לי תמיד הכל, וזה מה שיפה במתכונים שלך.. הוספתי רסק עגבניות, כי הבת שלי ביקשה, ויצא נהדר, כולם יושבים ואוכלים וזה ממש טעים, סוג של ארוחה בפני עצמה. חסך לי עוד ארוחת צהריים למחר… ;)

  14. אכין לשבת, פריגה יקרה האם יש להביא תחילה את המרק לרתיחה ולאחר מכן להקטין להבה?

    תודה

  15. היי, מה שלומך?
    אם מחליפים את האורז בגריסים יש צורך להשרות אותם. כמה זמן?
    תודה

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *