תפוחי אדמה מיני ברשת צלויים בטחינה סילאן ועוד.
חבילה תפוחי אדמה מיני ברשת שטופים ומיובשים.מורידים רק נגעים ואת הקליפה משאירים.
מי שרוצה יכול לחצות אותם לשניים.
מניחים אותם על ניר אפיה בתבנית גדולה של התנור.
מערבבים בכלי סגור:
חצי כוס שמן זית+2 כפות עשבי תיבול טריים או יבשים +כפית שום מעוך+מלח גס+פלפל שחור+ כף טחינה גולמית +כף סילאן
מערבבים הכל ביחד וטועמים. משפרים טעמים כל אחד וטעמו.
יוצקים על התפוחים בתבנית ומערבבים. יוצקים ע ו ד קצת שמן זית מעל לכל.
תנור בחום 200 מעלות כ-30 דקות.מדי פעם לערבב עם כפות עץ שלא לפגוע בתפוחים.
תהנו.
שלום פירגה,
מה שלומך?
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.
רציתי לשאול:
1. אפשר שמן רגיל במקום שמן זית?
2. אפשר לוותר על הטחינה?
תודה מראש
יום נפלא
הכל אפשר.תכיני לטעמך.
פירגה
תודה על תגובתך המהירה!
אוי פירגה יקירתי-צהריים טובים
תודה ושוב תודה על הרעיונות הפשוטים והנפלאים שלך – (האנחה באה משמחה לגלות עוד מתכון שאפשר בהחלט לחוש בו את הטעם הטוב)
תבורכי
כרגיל,עם המון אהבה ושמחה בלב.
תודה רחל.
אחלה תוספת
אהבתי ! :lol:
תו|חיבוק|דה דליוש
האם צריך לכסות את תפוחי האדמה על מנת שיתרככו?שאלתי נובעת מכך שמנסיון בעבר 30 דקות אינם מספיקים לריכוך תפוחי אדמה.חוץ מזה המתכון,כרגיל,נראה מעולה!!! :lol:
אם לא יספיק תמשיכי עד שהיו מוכנים.
לא מבשלים את הסוג הזה קודם.לא צריך.
לא מכסים בשום אופן.מערבבים מדי פעם.
תהנו.
פירגה שלום, האם את יודעת לבשל צלי לשון ברוטב,אחותי כבר הטילה עלי משימה לפסח.אמרתי לה״בטח אצל פירגה אמצא מתכון״ זו פעם ראשונה שאני מבשלת לשון.
בבקשה אורלי
לשון
קונים נתח לשון יפה
מבשלים שלם בהרבה מים וקצת מלח כשעתיים
מחדירים סכין ובודקים שרך או ממשיכים לבשל
מקררים את הלשון היטב
כשהיא קרה,מושכים את החלק העבה ומסירים אותו.
חותכים לפרוסות נאות
מכינים כל רוטב של צלי שנראה לך
מתוק הולך טוב עם: יין, סילאן, 2-3 עלי דפנה
מטגנים כמובן בצל ושום , אפשר להוסיף קצת פירות יבשים,גזר ובטטה.
אפשר לבשל 20 דקות על הגז
או 30 דקות בתנור
הבישול/אפייה קצרים כי למעשה הלשון כבר מוכנה מהבישול.
בהצלחה
שלום לפירגה ואורלי
אנחנו מטגנים בצל, מוסיפים גזר חתוך ומבשלים כשעה וחצי בסיר לחץ, לשון אחת או שתיים ביחד .
הלשון יוצאת רכה מאוד.
אחרי הבישול מקלפים את הקליפה של הלשון וחותכים לפרוסות.
ניתן לבשל לפני החג ולהקפיא. כשנשארת לנו לשון אנחנו תמיד מקפיאים ולאחר ההפשרה, בכלל לא מרגישים שהלשון בושלה במועד מוקדם מיום ההגשה.
שיהיה בהצלחה.
לפני שאני מבשלת , ואת יכולה לבשל בעזרת המתכונים הנפלאים , אני מרתיחה את הלשון , מקררת מעט ואז מורידה את העור המגעיל. אאח"כ אני משרה את הלשון במרינדה ל 24 שעות. את המרינדה אני מכינה מיין – יבש אם את לא אוהבת טעם מתקתק או חצי יבש או אפילו מתוק , יין ישן נושן זול ומצוין למטרה , מוסיפה כמעט 2/3 יין ומים לכסות , מוסיפה :עלי דפנה 2-3 , פלפל שחור , פלפל אנגלי , כמה שיני שום ,2 בצלים חתוכים מעט מלח.
אחרי 24 שעות , אפשר פשוט לבשל עם המרינדה , להוסיף עוד ירקות שורש, ולקראת הסוף לשפר תיבול.
וואו הכנתי לילדים עם שניצל וכל המגש התחסל מיד טעיםםםםםם לירון
תודה לירון ולילה טוב לכם.
מתכונים מעולים כן יישר כוחך
משום מה הפסקתי לקבל את המייל שלך בזמן האחרון
אולי אפשר לבדוק מה הסיבה אשמח לקבל את המתכונים שוב
ולהמשיך להנות מטעמם הטוב
שימי לב אולי לא היו מתכונים חדשים.
ראי באתר איזה מתכונים אחרונים הכנסתי , אולי כן קיבלת אותם.
המשך טעים וביחד.
תוספת נהדרת
תודה פירגה
באהבה
היי פירגה ,
ניראה ממש טעים !
אכין היום בערב.
התכוונת לשום כתוש שרשמת שום מעוך ?
איזה שום שאת רוצה.
בהצלחה ובהנאה.
פירגה שלום,
צריכה את עזרתך בבקשה:
1. האם מרגישים את הטחינה?
2. עשבי תיבול: למה הכוונה? מה אני צריכה לקנות?
מחכה לעזרתך
תודה מראש
יום נעים
רותי שלום רב,
עשבי תיבול לטעמך. מה שאת רגילה להשתמש כל יום.
תכיני ותראי לבד לגבי הטחינה.אני כבר רגילה למתכונים עם טחינה.אישית לא מרגישה משהו מיוחד.קשה לתאר טעם אישי.
יום נעים.
פירגה,
תודה על תשובתך המהירה.
לא סתם שאלתי לגבי עשבי תיבול, אני לא משתמשת ביום יום,אז רציתי
את עזרתך, מה עלי לקנות?
אם לא קשה לך,אשמח לקבל את עזרתך.
תודה
אני אוהבת זעתר,רוזמרין.
אם את לא בטוחה אל תשימי.
נקרא נפלא!
אני מארחת מחר וזו נראית לי תוספת נהדרת.
האם אני יכולה להכין בשעות אחה"צ ואז רק לחמם שוב בתנור לקראת ערב?
תודה
הי שירוש
ברור שכן.
בהצלחה ותהני מהאירוח שהכל יהיה טעים טעים.
לבריאות.
הי פירגה
עשיתי את תפוחי האדמה לארוחת שישי יצא מעולה ואת כל המחמאות מעבירה אליך
שבת שלום :lol: :lol: :lol:
מלכה,נפלא לקרוא וכיף שאהבתם. זה טעים,באמת.
תודה רבה ושבת נפלאה לכם.
ללא ספק הברקה .לא נשאר פרור.
נפלא נחמן
המשך טעים ותדאג לשמח אותי בתגובות כאלה גם בהמשך.
תודה.
היי פירגה
נכנסתי לעדכן אותך שהכנתי את זה ביום שישי כתוספת
לארוחה חלבית בשבת,ושמתי את הטחינה,יצא מעולה מעולה.
קניתי את תפו"א המיני, חתכתי ל-2, אפשר לטרוף את זה
ישר אחרי היציאה מהתנור….
תודה
רותי
הי רותי,התענגתי לקרוא שהכנת ושאהבתם.
באהבה וחיבוק ותודה שחזרת לשתף.
הי פירגה
שאלה קצת טיפשית.איך מנקים טוב טוב את התפוחי אדמה?
ולמה משאירים אותם עם הקליפה?
מירי,זה נהוג שתפוחי אדמה מיני לא מקלפים.פשוט שטפי טוב במים זה הכל.
ניסיתי יצה טוב
תודה על התוצאות הטעימות.
יופי של מתכון! קטף מחמאות בליל הסדר
רונית,המשך טעים ונהדר.
הי פירגה יקרה,
יום שישי הגיע ואני מבשלת מתכונים שלך… אז כתוספת הכנתי את תפוחי האדמה. (העיקרית להיום זה חזה העוף הצרוב במירנדה).
הבלילה של תפוחי האדמה יצאה טעימה בטירוף ולאחר שהתרכך בתנור ונאפה יצא טעים, אבל הרוטב לא נספג בתוך התפוח אלא רק במעטפת. האם זה אומר שהיחס בין כמות התפוחים לרוטב לא נכונה? האם הייתי צריכה להגדיל את כמות הרוטב או אולי להשרות את תפוחי האדמה למשך זמן מסוים?
מחכה לתשובה ממך.
שתהיה לך שבת מופלאה וקסומה.
הי אתל
אם התפוחים לא חתוכים הרוטב רק יעטוף, הרוטב ייכנס רק אם תחתכי אותם לקוביות.
או לפי הרעיון הזה:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/תפוחי-אדמה-מחורצים-ב-2-סגנונות
שבת שלום וטעים לכולכם.
היי פירגה ,
רציתי לשתף בתוצאות המתכון הטעים:
בישלתי את התפו"א במים רותחים ,במשך 5 דקות בלבד, לאחר מכן קילפתי כול אחד לחצי :
חצי אחד השארתי עם הקליפה, וחצי שני ללא הקליפה.
אח"כ הכנתי לפי ההוראות והתיבול, ולבסוף הוספתי פטרוזיליה יבשה וזעתר,ומעל הכול זירזופי -שמן.
יצא ריחני ומאוד טעים.ממש רעיון נפלא שלך פירגה, לשלב עם הטחינה והסילאן.
המתכון מוצלח ,
ומומלץ,
פירגה יישר כוח,
רינת.
רינת יקרה,תודה על התגובה הנהדרת והטעימה לתפוחי האדמה.
תודה על אופן ההכנה שלך,נקרא מעולה.
המשך טעים ושבת שלום.
פירגה
הכנתי את התפוחי אדמה הטעימים האלה פעמיים,
ורציתי לעדכן:
שהיום הכנסתי אותם לשקית קוקי ,שהונחה בתנור בכלי חד פעמי,
והם יתבשלו נפלא גם בדרך זו,ללא ליכלוך של תבנית.
מומלץ לכול מי שעדיין לא הכין.
רינת תודה על השיתוף והשידרוג.
בבקשה ושבת שלום
פירגה שלום,
רגע לפני ארוחת שבת גיליתי שאין לי סילאן.
מה יכול להיות תחליף?
דבש?
דבש בסדר.שבת שלום
תודה על מהירות התגובה!!!
אני בטוחה שממש ממש תתלהבו מתפוחי האדמה.
בהצלחה והנאה
שבת שלום
פירגה יקרה! נקרא מתכון נפלא, כתמיד… שאלה קצת טיפשית – אפשר להשתמש בתפוחי אדמה רגילים, ולחתוך לקוביות? במקרה כזה – כן לקלוף אותם או לא?
תודה!!
יעל שלום, תודה יקירתי.
לפעמים אני מקלפת ולפעמים לא.
תכיני איך שאת רגילה.
עדיף תפוחי אדמה קטנים,אבל נראה שיהיה בסדר גם אם רגילים.
יום נעים
פירגה יקרה,
הכנתי את תתפו"א בדיוק לפי המתכון,
יצאו תפו"א מאוד מאוד טעימים.
ההמלצה שלי ,למי שעדיין לא הכין ,
תכינו בדיוק לפי המתכון ייצא לכם ממש טעים ומוצלח.
דניאל הי,תודה רבה ועונג לי להוסיף עוד מחמאה למתכון הטעים
חג חנוכה נפלא לך
הוספתי אורגנו ובזיליקום טריים, פפריקה מעושנת ותערובת תבלינים "מג'יק ספייס", יצא מושלם! תודה
בקר אור גאיה
כיף שהכנת וכיף שהגבת.
תמשיכי להכין ולהנות
פירגה יקרה,
תודה על המתכון הנפלא,חזרתי לעדכן:הכנתי את התפו"א הקטנים בטחינה וסילאן,
בדיוק כפי המתכון ,ויצאו כול כך טעימים.
עונג אמיתי.
שושי יקרה,
אני מרבה להשתמש בטחינה וסילאן. זה טעים