d79bd795d7a9d799d7aa d793d791d7a9 - עוגת שוקולד עם דבש ומייפל

עוגת שוקולד עם דבש ומייפל

24642240 - עוגת שוקולד עם דבש ומייפל

להיט היסטרי

חשקה נפשכם בשוקולדית בטעם דבש? טוב,אז היא לא דומה לעוגות הדבש המוכרות, אבל בכל זאת יש בה משהו.
משהו שמזכיר ומרגיש את טעם הדבש שמשתלב נפלא בטעם השוקולדי שלה.
העוגה עסיסית כל כך כאילו הכנתם עוגת פאדג'.ולמה לחכות לראש השנה כשאפשר להנות ממנה כל השנה.
המצרכים בקערה:
כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס דבש נוזלי
כוס שמן
לערבב היטב ולהוסיף:
1/4 1 כוסות מים פושרים
לערבב היטב לתערובת אחידה
לשמן תבנית (לא קפיץ) 24 ולצקת את הבלילה הנוזלית
אפיה בחום 175 כ-40 דקות ויש לבדוק כרגיל בשיטת הקיסם.
אם אחרי שעה העוגה עדיין נוזלית ורכה ,יש לכסותה ברפיון בניר כסף ולאפות עוד כ-10 דקות או עד שמוכנה.

ציפוי לעוגה:

מיד כשמוציאים מהאפיה מצפים:
1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה
3 כפות סירופ מייפל
מבשלים ביחד לסף רתיחה ומצפים באופן שווה . כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
להכניס את העוגה למקרר ולחכות לפחות 6 שעות לפני הפריסה.
תהנו
המתכון על כל שלביו מצולם ביו טיוב של אבי שקדי ולהלן הסרטון:

62 תגובות על “עוגת שוקולד עם דבש ומייפל

  1. בס"ד
    שבוע טוב מבורך

    עשיתי עוגה מעדןןן משיהו כמה ילדים אהבו את עוגה שלךךךךךךך אוהבת אותך המון תודות לךךךך

    • לוצי בקר אור
      את יכולה להמיר את השמנת במים+מייפל.
      תהני מעוגה נפלאה וטעימה
      smile

  2. היי פירגה,
    ברוכה הבאה smile
    תודה על כל המתכונים המצויינים.

    מה ההמרה מבחינת המצרכים לתבנית אינגליש קייק 1 חד פעמית?

    רוב תודות ושבת שלום smile
    יפעת :lol:

    • יפעתי שלום רב
      תכיני ב-2 תבניות אינגליש קייק ואחת תקפיאי.
      תודה רבה smile
      שבת שלום :lol:

    • יפעת שלום
      כן יתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק ולמלא רק 3/4 גובה התבנית.
      בהצלחה smile ושבת שלום

  3. פירגה,
    אין עלייך!
    הכנתי אתמול, ומשם נשלחה למקפיא- כך שלגבי הטעם נאלץ לחכות לחג…

    אבל הריחות, המרקם והכל נראה אחלה.

    אני כבר יודעת שבמתכונים שלך- אין פספוסים- כל מתכון בונבון!

    תודה רבה.
    שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה!

    • ספטמבר 7th, 2010 at 14:42

      יעל יקרה
      זו אחת העוגות המיוחדות והלא שגרתיות לחג.
      אני שמחה שהמצאתי אותה. אני "מתה" על משפחת השוקולדיות שלי. משפחה מדהימנית.
      פרסי לפרוסות קטנות כי העוגה מאד עסיסית ומתוקה.
      לא לשכוח לעדכן אותי אחרי החג.
      שנה מאושרת וטעימה smile

  4. פירגהל'ה
    העוגה נראית סוף הדרך.
    האם אפשר לציפוי למעלה במקום מייפל לשים סילאן ללא סוכר???
    אודה לתשובתך. אני חושבת להכין את העוגה להיום בערב.
    חן חן

  5. פירגה,
    העוגה יצאה עכשיו מהתנור, משום מה היא סדוקה מאוד למעלה, נראית כמו אחרי רעידת אדמה, מה עושים במקרה כזה, ולמה זה קורה. אפיתי אותה 40 דקות בחום של 180 מעלות. אין לי בתנור 175 מעלות. האם יש לך רעיון?? היתכן שאחרי שתתקרר הסדקים יסגרו ויתייצבו??
    חן חן על עזרתך.

    • י.כ.
      זה תרחיש שקורה לפעמים בעוגות בחושות. לא פוגם בטעם.
      צקי את הרוטב לתוך החריצים וזה מאד ישבח את העוגה.
      אם זה מאד מפריע לך , צפי את העוגה בשמנת מתוקה+חלב+אינסטנט פודינג או בקרם שוקולד נוסף.

      עוד רעיון:
      לקרר היטב את העוגה אחרי כל התהליך כולל יציקת הסירופ..
      לחתוך את העוגה לפרוסות ולסדר אותה שוב במגש בצורה יפה. לקשט את המגש.
      כתבי לי מה עשית. תודה smile

  6. פירגה,
    בסוף מה שעשיתי החלטתי להשאיר את העוגה בשבילנו, הרווח כולו שלנו, ולמארחים קניתי עוגה. טעמתי קצת מהעוגה והיא טעימה מאוד רק שיצאה סדוקה. יכול להיות שהייתי צריכה לאפות 30 דקות?
    בדרך כלל, כמה זמן צריך לחמם את התנור לפני אפיית העוגה? חיממתי את התנור כ-20 דקות ואח"כ הכנסתי את העוגה, נראה לך שיש קשר? אולי הייתי צריכה לאפות על 170 מעלות? היות ואין בתנור שלי 175 מעלות, עד היום אפיתי את כל הבחושות על 180 מעלות.
    סילחי לי על הבלבול מוח, בכל אופן אני מודה לך על תגובתך.

    • אין משהו שיכול להצביע בוודאות על בקיעת העוגות הבחושות.זה קורה גם לשפים הכי טובים.
      לא תמיד אני מחממת את התנור וזו לא סיבה . תנסי לא לחמם מראש ולהכניס את העוגה שתתחמם לה לאט לפי הקצב של התנור. עדיף לאפות בחום נמוך מ180 אפילו 160.
      בטוחה שתהנו מאד מהעוגה.
      חיבוק smile

    • אליה ערב טוב
      עוגה מיוחדת מאד גם לדעתי ולא שיגרתית בכלל.
      שילוב מנצח בשוקולד ודבש.
      יופי שחזרת לשתף אותי,את 10 smile תודה.

  7. ערב טוב פירגה יקרה
    הבת ביקשה שאני אכין עוגת שוקולד טובה ,
    האם ניתן להכין את העוגה 1, בלי הקרם מפני שאין לי שמנת מתוקה בבית
    2,אין לי דבש בבית
    מה עושים?
    תודה מראש והמשך ערב נעים smile smile

  8. פירגה יקירתי!
    הבעל שלי מתלונן!!! בגלל העוגות הטעימות האלו, הוא מעלה במשקל….(לא בגלל הפיצוחים…)הוא קורא להן "צנטריות"!!! ;)
    בכל אופן הכנתי אותה ליומולדת של אימי וההצלחה היתה גדולה. עוגה מופלאה בטעמה. מה שעוד יותר מדהים שהיא ממש לא מסובכת ואפילו קלה מאוד להכנה.
    השילוב של השוקולד עם הדבש והמייפל פשוט הורס!!! :lol:
    אגב, בחרתי אותה בגלל שהיא היתה בציונים הגבוהים של החודש. אמרתי לעצמי, אם כל כך הרבה החליטו שהיא כל כך טעימה להיות בנבחרים, אז כדאי שגם אני אנסה אותה.
    יישר כוח לעוד מתכונים נפלאים ומאכלים טעימים שגורמים לנו לחייך ולהנות דרך החיך
    חיבוקים smile smile smile

    • נורית,תמיד כדאי לקרוא את התגובות והציונים או לשאול אותי. זה מקל על הבחירה.
      שימחת אותי היום מאד מאד מאד.
      בשמחות וחיבוק חם לכולכם (גם לבעל שאוהב) ;)

  9. התנדבתי להכין עוגת דבש לכיתה של הבן שלי, ומייד באתי לאתר שלך לחפש מתכון. :P האם זו יכולה להתאים? אני יודעת שילדים לא תמיד אוהבים עוגות דבש והשילוב עם השוקולד יכול להיות שילוב מנצח! בנוסף יש רגישות לחלב בכיתה, מה דעתך- האם להימנע מהשמנת המתוקה או שהשמנת פרווה היא בסדר? והיא נראית ממש כושית או שגם דומה לעוגת דבש? :? סליחה על כל השאלות…. ותודה רבה smile

    • השוקולד דומיננטי והעוגה רכה מאד ועסיסית בזכות הדבש.שווה לנסות ולהרגיש משהו אחר.
      אפשר לוותר על הציפוי או להכין ציפוי פרווה בלי שמנת מתוקה בכלל.
      יש עוד המון עוגות דבש בקטגוריה : עוגות דבש וקטגוריה :עוגות לראש השנה.
      שיהיה בהצלחה ושהילדים יהנו

      שנה טובה

  10. פירגה שלום, רציתי לעדכן שהכנתי את העוגה לילדי הכיתה של בני (כיתה א), העוגה התחסלה והתגובות היו נהדרות! אז הרבה תודה לך, ידעתי שאפשר לסמוך על המתכון שלך smile
    שתהיה לך שנה נפלאה ופוריה

    • לילך,מרגש אותי מאד שהילדים אהבו את העוגה. הכושיות שלי הן באמת סיבה למסיבה.
      תודה על המחמאות ושתהיה שנה נפלאה ומתוקה

  11. בוקר טוב,אפשר להמיר את הקקאו בשוקולית או בשוקולד מומס אם כן מה הכמויות?,תודה פרירגה

  12. פירגה שלום
    עוגה מדהימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (אני מצפה בקרם שוקולד )
    כל הכבוד לך על המתכונים הנהדרים!
    תודה

    • רחלי,באמת עוגה כלבבי.חולה על הכושיות שלי,לדעתי זו הקטגוריה הכי הכי באתר שלי.
      בטוח שהיא נהדרת עם קרם שוקולד
      תהנו ותודה רבה לך שטרחת לבוא ולשתף אותי

  13. שלום לכולם.
    אמרו לי להביא עוגהלעבודה לכבוד יום הולדת של אחת הבנות.
    רציתי משהו מרשים אך הבעיה תמיד הזמן.
    בחרתי את העוגה הזו כי את כל המיצרכים היו לי בבית.
    העוגה יצא רכה טעימה ופשוט מדהימה. צריך לטעום כדי להבין כמה הרכות והטעם מדהימים.
    הבנות אמרו שזו העוגה הכושית הכי טעימה שהם אכלו עד היום ומדובר ב 13 נשים.
    תודה רבה פירגה.
    מניבה.

    • ניבה
      בחרת עוגה מיוחדת מאד שלא ראיתי כמותה. כולה עוגה בחושה ומהירה ומנצחת בגדול. אחת מהכושיות הנפלאות שהן כולן פרי דמיוני.
      תודה רבה לך ולכל החברה שאהבו.
      באהבה וחיבוק מקרב לב.

  14. השעה רבע לשלוש בלילה ואני זוללת לי חתיכה נאה מהעוגה.
    היא יצאה נהדרת! במיוחד אחרי שהיא ספגה את כל הסירופ וישבה קצת במקרר.
    תודה רבה לך! יש לך מתכונים נפלאים ופשוט תענוג להכנס למטבח אחרי הצצה באתר שלך.

    חייבת להוסיף כי אני מכינה בקביעות את פוקאצ'ה לפי המתכון שלך והיא אחת המנצחות אם לא ה-!
    אז תודה רבה לך כן ירבו מתכונים מצוינים שכאלה!

    אה ולילה טוב :oops:

    • צול שלום
      שימחת אותי בתגובה הטעימה על העוגה.
      היא מעולה לראש השנה ותמיד מפתיעה. אין הרבה שילובים כאלה. אולי יהיו חיקויים אבל זו תמיד תהיה המקורית והמיוחדת.
      גם במתכון של הפוקצ'ה שלי אני גאה.כולם כבר מכינים ונהנים. כיף לקבל עוד תגובות כאלה עליה.
      המשך טעים ביחד.
      בברכה,פירגה.

  15. פירגה היקרה!!
    אני מתכננת להכין את העוגה לראש השנה. שתי שאלות: 1. אם אכפיל את הכמויות בב-1.5 או ב-2 בשביל תבנית גדולה יותר, את חושבת שזה יצא טוב? ו-2. את חושבת שאפשר להחליף את השמנת של הסירופ בחלב? (בגלל הקלוריות…)
    תודה רבה רבה!
    שרונה

    • לא מומחית לשנות את העוגה.

      עדיף להכין 2 עוגות זהות.
      לא מכירה המרת סירופ בחלב.

      עדיף להכין כמו שרשום ולהנות מעוגה מושלמת.(פעם בחג מותר,לא?)
      תהנו וחג שמח.

  16. פירגה היקרה,
    בסוף הכנתי עם שמנת אבל העזתי להכפיל את הכמות באחד וחצי בשביל תבנית גדולה יותר.
    יצא מעולה!!
    אכן להיט הסטרי לראש השנה, אפילו אצלי, שלא כל כך אוהבים עוגות דבש!
    תודה רבה על עוד מתכון מנצח!

    • אתי,תודה רבה על התגובה הטעימה.
      אפשר לגוון . זו שאלת טעם אישי.
      לבריאות ושבת שלום.

  17. את כבר יודעת שאני אוהבת לשוטט בארכיון שלך , מצאתי את העוגה הזו שאני רוצה להכין לשבת בע״ ה,
    לגבי הציפוי , אין שוקולד מריר בנוסף לשמנת ? הציפוי נראה שוקולד ..
    תודה

    • גלית,אם את מעדיפה שוקולד על מייפל,שימי שוקולד.
      אני שמתי מייפל והשילוב נהדר.
      לשיקולך ותהנו smile

  18. העוגה בתנור , נראה טוב , ועוד יותר טוב שלא צריך ללכלך את המיקסר smile
    מכינה בסוף ציפוי שוקולד כי אין לי מייפל , לא נורא בפעם הבאה .
    שבת שלום

    • גליתוש,היא מעולה,שימי שוקולד ובפעם הבאה תכיני בהתאם.
      חיבוק smile

  19. המתכון משגע כמו כל המתכונים האחרים שלך. תבורכי!!!
    בגלל בעיות סוכר, אני מתכוונת להחליף את הדבש בריבה דיאט צהובה, את הסוכר ב"כמו סוכר" ואת המייפל באותה ריבה. כבר שנים אני מכינה עוגת דבש בלוף לראש השנה, ואיש אינו חש בהבדל

  20. אני רוצה להמיר את השמנת המתוקה במים ומייפה
    האם תוכלי לפרט כמה מים וכמה מייפל והאם להרתיח ולשפוך על העוגה?
    יש לי במקפיא שמנת מתוקה ואינסטנט שהכנתי ונשאר לי האם אפשר לצפות את העוגה בזה או שזה כבד מדיי
    אשמח לתגובה במיידי רוצה להכין מחר

    • רונית,לגבי המים אני לא בטוחה.

      לגבי הקרם,לי זה נראה,אבל זו שאלת טעם אישי.
      אז לשיקולך.
      שנה טובה.

  21. היי פירגה,
    הכנתי את העוגה הזאת היום – בעלי הזמין חברה אלינו הבייתה וחיפשתי מתכון פשוט וקל להכנה –
    טוב…. יצא פ צ צ ה!! smile
    תודה לך על המתכונים הנפלאים שלך :lol:

    • לבריאות ובאהבה סוזן יקרה.
      מסרי תודות לבעל שהזמין ואהב.
      גמר חתימה טובה לכולכם smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *