ברוקולי ארומתי בשום מוקפץ בפטריות ושומשום
כה פשוט טעים ומוחמא
מצרכים:
ווק או סיר עמוק ורחב
קילו פרחי ברוקולי טרי ירוק
300 גרם פטריות שמפיניון טריות -חצויות
10 שיני שום משומר שלמים (בצנצנת)
2 כפות רוטב סויה בטעם סיני
כף חומץ בלסמי
כף סוכר חום
כפית טימין יבש
2 בצלים
את המלח והפלפל להוסיף אחרי ההקפצה לשיפור הטעם
אופן הכנה:
לחלוט במים רותחים את פרחי הברוקולי כ-4 דקות ולסנן
לטגן בצלים פרוסים לאורך ולהזהיב
להוסיף פטריות ולטגן ביחד עוד מספר דקות
להוסיף את כל המצרכים ב ל י הברוקולי ולטגן בבחישה 5 דקות
להוסיף את פרחי הברוקולי לסגור מכסה ולהקפיץ מדי פעם
ס"ה כ-5 דקות
משפרים טעם
אופציה להגשה: לפזר שומשום/אגוזים קלויים
תהנו
וואו!!
שילונת
טעים ובריאותי ! :lol:
אילניתוש, תודה מתוקה
היי פירגה,
זה יעבוד גם עם ברוקלי קפוא, או שיצא רך מדי?
לימור ברוקולי קפוא לא צריך לחלוט.תוותרי על השלב הזה.
שיטפי אות במים רותחים ומיד אחרי זה בקרים והמשיכי לפי המתכון.
בהצלחה ותהנו
ירגה בוקר טוב
מזמן לא התכתבנו, ובכן המתכון הזה נראה מנצח ואותו אכין במיוחד לכלתי שהיא צמחונית.
תודה על רעיון מנצח.
תודה ממני אנטה
אנטה יקרה
האם קיבלת את המתכון במייל או שראית אותו כשפתחת את האתר?
תודה מראש על תשובתך החשובה להמשך הבדיקה.
סוף שבוע נעים
שלום
אתמול התודעתי לאתר שלך וגלשתי בו עד הלילה.הכל נראה כה מעורר תאבון.
שאלה קטנה
האם אפשר עם שום רגיל? לא אוהבת לקנות משהו חריג שקשה למצוא או שאחר כך אני לא משתמשת בו יותר.
ורד ברוכה הבאה בצל קורתינו החמימה והביתית
אפשר לוותר על השום הכבוש ולהוסיף 2-3 שיני שום טרי,בהחלט.
במתכונים שלי כמעט תמיד יש אלטרנטיבות,שווה לשאול.
תמשיכי להנות ולשתף אותי במעשה ידייך.אשמח לחוות דעתך בתגובות על המתכונים שבאתר.
מאחלת לכם חג נפלא וטעים
פירגה יקרה כל המתכונים שלך מדהימים אך יש לי בקשה ג ד ו ל ה אם אפשר לציין בסוגריים מה התחליף לחלויי צ ל י א ק. אני יודעת שיש הרבה אנשים שיודו לך מקרב לב. תודה רבה רבה בשם כולם וחג שמח רחלי
רחלי חמודה
צר לי כל כך שאין לי מושג לגבי התחום הזה.
כתבתי פעם שאם מישהי מחליפה במתכון שלי למוצרים שמתאימים לחולי צליאק שתכתוב לי ואני מיד אכניס לקטגוריה.
בינתיים זה לא עובד. אם יהיה בעתיד אוסיף לקטגוריה לרווחת כולם.
חג שמח
פירגה שלום
ראשית- תודה על קבלת הפנים החמה.
חייבת להתוודות -אני מאוד אוהבת לקרוא מתכונים ול"פנטז" איך אני מכינה אותם ,אך יש לי חרדת בישול (מתוודה בפעם הראשונה בפומבי )וברגע האחרון חוטפת רגליים קרות או יותר נכון -ידיים קרות.
אז הרבה לא יהיה לי לשתף אבל מבטיחה שכשאכין משהו משלך אספר איך היה . הברוקולי נראה כל כך פשוט וטעים ולכן מצא חן בעיני.(ויש לי במקרה …ברוקולי במקפיא)
אז שוב תודה וחג שמח גם לך
ורד יקרה
לא לפחד.התאמתי את רוב המתכונים שלי שיהיו בגובה העיניים ולא פלצניים. אחרי הכל אנחנו בבית אוכלים את מה שאני מבשלת.
הכל פשוט,קל להכנה ומאד טעים.
תתחילי לאט לאט ותראי שלא תרצי להפסיק.
שלך,פירגה
חג שמח וגם
היי פירגה,
האם ניתן לאכול את הברוקולי גם קר?
אני רוצה להכין אותו היום לארוחת ליל הסדר….
חג שמח
מיטלי
צריך חימום.לא טעים קר.
חג שמח לך ולמשפחה
לכרטיס האישי של m i t a l y
תודה רבה פירגי
מאוד אהבנו את הברוקולי כמו שאנחנו אוהבים את כל המתכונים שלך…
חג שמח גם לך,
מיטלי
מיטלי
תודה חמודה
אין עליך
חג שמח לך ולמשפחה :lol:
פירגה שלום רב
הכנתי והיה טעים ביותר. תודה
אילו ניתן היה לפתור את בעית הצבע הדהוי שהברוקולי קיבל הרי שהיה זה מתכון מנצח!
הכנתי בדיוק כפי שאמרת אך תוך כדי הטיגון וגם בהמשך הברוקולי האפיר ולא היה מלבב לעינים אם כי טעים לחיך כפי שצינתי
.
יש לך אולי פטנט לשמירת הצבע ?
(למחבת הוא נכנס ירוק)
ורד,את הברוקולי לא מטגנים. מוסיפים אותו אחרי הטיגונים בסוף להקפצה.
את יכולה פחות זמן ולא 5 דקות כפי שרשמתי. אפילו אחרי דקה יהיה טעים וירוק.
את יכולה אחרי בישול/אידוי הברוקולי להעביר אותו מיד לסיר עם מי קרח ולהשאיר במסננת לייבוש קל.
ואז להתחיל בהליך ההכנה.
היי פירגה,
האם צריך ברוקולי "חי" או שאפשר להסתפק בתפרחת ברוקולי קפואה כמו זו? http://www.mega.co.il/resources/107295.jpg
כרמל הי
בטח שאת יכולה עם קפוא.
בהצלחה
האם אפשר לוותר על הסוכר?
קרן, חבל לוותר אבל לשיקולך
פירגה יקרה,
הכנתי את המתכון הזה מספר פעמים ויצא מעדן. אבל עכשיו אסור לבעלי חומץ ורוטב סויה. במה לדעתך כדאי להחליף? צ'ילי מתוק יכול להתאים או משהו אחר?
תודה וחג שמח
סיגלית,כל התבלינים מותרים לפי טעם אישי.תזרמי.
באהבה. חג שמח.
פירגה שלום רב לך, הרבה זמן לא הגבתי אבל אין זה אומר שאני לא מכינה ונכנסת לאתר כמעט כל יום. זהו אחרי החגים אני רוצה להכין אוכל בריא וקצת דיאטטי ובחרתי במתכון הזה רק יש לי שאלה האם אשר להוסיף כרובית לאחר חליטה לכל התבשיל? לתשובתך אודה.
תנסי ותראי.לדעתי זה ענין של טעם אישי. כדאי לחלוט.
פירגה שלום
קודם כל מודה ומתוודה שמאז שגיליתי את האתר שלך אני מחפשת עכשיו בגוגל את שם המתכון + פירגה תמיד אני מגיעה למתכוןן מנצח.
שאלה בקשר למתכון – האם נראה לך שאפשר עם כרובית במקום ברוקולי?
תודה מראש ובכלל תודה על האתר הנפלא שלך.
פרידה.
פרידה,לדעתי אפשר להמיר לירק אחר.
לבריאות ובהנאה.
תודה, אנסה.
המתכון נוסה בהצלחה!
הוגש עם פילה קוד על הפלנצה עם שמן זית וגרגרי חרדל צהוב ושחור.
יצא סוף!!!!!
תודה
תודה מרים.
יופי שחזרת לעדכן ולשתף אותי.
המשך טעים ביחד.
יצא מדהיייים תודה רבה על המתכון
לבריאות רעבה,תודה רבה לך
שלום
שאלה קטנה, האם יעבוד גם עם פטריות משומרות?
תודה מראש (:
פנינה יעבוד.
פחות, אבל אפשרי.
שבת שלום
הי ,
אפשר לשמור במקרר? לא יהפוך את הירקות לסמרטוטיים וספוגי רוטב?
עפרה, אחרי שמכינים עדיף לאכול מיד או בסמוך.