d7a7d795d791d794 d7a8d797d79cd794 - קובה מ ט ו ג נ ת

קובה מ ט ו ג נ ת

d7a7d795d791d794 d7a8d797d79cd794 800x600 1 - קובה מ ט ו ג נ ת

מתכון מסורתי עתיק שעבר מדורי דורות, ממשפחתו של בעלי ממוצא חלאבי,סבתא חיה היתה מכינה לנו את המעדן הזה מדי שישי/שבת והיינו מתענגים עליו מאד. אני ממשיכה את המסורת,למדתי ממנה את ה"סודות" ו….
הכנתי הוראות הכנה מאד מפורטות ,  וכדאי להיעזר בהם בעיקר, למי שמכין פעם ראשונה.
מצרכים לכ-40 קובות:
3 כוסות בורגול דק (לבקש במעדניה בורגול לקובה מטוגנת)
1/2 כוס שמן רגיל
מלח,פלפל שחור, פפריקה וכמון (ממש לשים מעט מכל תבלין)
כוס קמח תופח ולהכין בצד עוד כוס ללישה

הכנה:
שמים את הבורגול בתוך קערה גדולה ושוטפים אותו
כל פעם ממלאים בקערה מים נקיים.
מחכים שנייה שהבורגול ישקע ושופכים את המים.
כך ממשיכים עד שהמים צלולים.
ממלאים את הקערה עד תומה במים נקיים ומשרים את הבורגול לפחות שעה וחצי עד שעתיים .
סוחטים היטב את הבורגול ומשאירים בקערה.
מוסיפים את השמן התיבול וכוס הקמח
לשים בצק ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח תופח רק עד שהבצק גמיש ונוח ליצירת כדורים.
כשהבצק נוח להכנת כדורים מתחילים בעבודה.

מכינים קערה גדולה עם מים כי במהלך העבודה הידיים צריכות להיות כל הזמן לחות
מכינים מגש גדול משומן קלות להנחת הקובות המוכנות (לפני טיגון)
מכינים כדור בגודל ביצה לא גדולה ומניחים את הכדור על האצבעות בכף היד
בעזרת כפית עושים בכדור בור ומרחיבים אותו שתתקבל כמו קערית קטנה
בעזרת אותה כפית לוקחים מהמלית וממלאים את הקערית שנוצרה
מ ה ד ק י ם הבשר בעזרת הכפית כדי שיווצרו שוליים של בצק
סוגרים את הבצק על הבשר ומגלגלים לצורת קציצה אובלית בעזרת כל כף היד
מגלגלים את הקציצה ואם צריך נעזרים ביד השנייה

אפשר לקחת מהקערה חתיכות בצק קטנטנות ולהשלים קרעים בבצק.
את הקובות המוכנות מניחים במגש המשומן
הטיגון נעשה במחבת ע מ ו ק ה וכמות השמן מכסה 1/2 מגובה הקובות
אני מטגנת כל פעם 7-8 קובות ומוציאה לניר סופג
אם צריך מוסיפים במהלך הטיגון עוד שמן.
אחרי הטיגון מחכים שהקובות יתקררו ומאכסנים בקופסה סגורה בפריזר.
החימום ללא הפשרה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות

מלית בשר:
1/2 קילו בשר טחון          (מעורב כבש ובקר)
לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב.
להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים.
להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות.
לתבל בקורט כמון, קורט קינמון ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח.
לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר .לערבב.
באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר.
תהנו

 

87 תגובות על “קובה מ ט ו ג נ ת

  1. פירגה שלום!!

    מאוד נהניתי לטייל באתר שלך, אתר מקסים ומאוד בייתי.
    ממש מדבר אלי, בדיוק מה שאני מחפשת – אוכל בייתי ולא מסורבל מידי.

    אשמח להתעדכן.

    רחלי

  2. שלום , פירגה
    רציתי לומר יצא לי ממש קצת להציץ באתר שלך יש מתכונים מעניים ,
    רציתי להגיד לך שאימי היא מאד כישרונית באוכל מהרבה סוגים של מאכלים , ממולאים, מרקים , כל מיני סוגים של מאכלים עם אורז , בצקים , כל מי שזוכה ליטעום מאוכל שהיא מכינה פשוט מלקק את האצבעות , ואפילו היא מאד כישרונים שהרבה פעמים היא ממצאים מאכלים ופשוט יוצא טעיייייים

    • זיוה יקרה
      תהנו,אין כמו להנות מאוכל ביתי טוב וטעים ובעיקר שהוא יצירתי smile

  3. פירגה חחחחחחחחחחח אין עלייך מצאתי מתכון שלך לקובה מזלי שחיפשתי , :twisted:
    גם אבא שלי חלבי וחשבתי להכין לו הפתעה מקווה להצליח קבלי חיבוק ענקקקק ואוהב :lol:
    smile

    • לאה יקרה
      תכיני ותשמחי את אבא.
      זה המתכון החאלבי הכי טעים בעולם ;)

  4. פירגה נישמתי -אין דבר כזה smile הכנתי השבוע פעמיים את הקובות טעים ברמות smile
    כמה אני מאושרת שיש לי אותךךךךךךך :lol: המון בריאות ונחת smile

    • חהחהחהחהחהה
      לאה יקרה
      את מזכירה לי את הפעם הראשונה שאכלתי קובה אמיתית.כזו. לא הפסקתי להתלהב.
      קשה היה לי אז ל ה א מ י ן שאי פעם אכין לבד. :lol:

  5. פירגה בוקר טוב
    האם אפשר להכין את הקובות ולהקפיא בלי תגון
    ואם כן האם אני צריכה להפשיר ליפני טיגון תודה
    וחולה על המתכונים שלך שבת שלום

    • זהבה יקרה
      את יכולה להכין את הקובות ולא לטגן

      תסדרי אותם בקופסה סגורה בפריזר

      תפרידי בין השכבות בניר אפייה

      לטגן ללא הפשרה. אין צורך להפשיר.

      לחמם היטב את השמן להוריד לחום בינוני ולהשחים היטב בסבלנות מכל הצדדים.
      תהני smile

  6. פירגה נישמתי כמה מחמאות מקבלת על הקובות שלך :lol: :lol: :lol: :lol:
    היו אצלי ביום שישי בערב 2 מישפחות שלי ממש 16 אנשים חחחחח בלי עין הרע ,
    :eek: :eek: :eek:
    כל כך נהנו מהקובות שממש רק דיברו כל הערב רק על הקובות :lol: :lol: ככה זה הסורים אוהבים דברים טובים :lol: :lol:
    שנמשיך להנות ולהכין דברים טובים יחד אוהבת מלא לאה שבת קסומה לך ולבני מישפחתך smile smile smile smile

  7. הכנתי את הקובה בעלי שהוא ממוצא עירקאי אמר שהקובה מאוד טעימה יותר מאשר אצל אימו
    וילדי פשוט אמרו שזה מעדן. תודה תודה.

    • הי יפה
      קצת השקעה אבל שווה שווה שווה את התוצאה smile בעיני זו הקובה הטובה בעולם.
      שמחה שכולם אהבו ונהנו smile

  8. היי פירגה יקרה
    קודם כל האתר שלך הוא הקבוע אצלי לקראת השבת…
    רציתי לשאול איזה סוג של בשר טחון בקר/עוף?
    בעלי מטורף על קובות ותמיד קונה ורציתי להפתיע אותו לקראת השבת smile
    תודה רבה ואת נהדרתתתת

    • תודה דורית.את נהדרת . שולחת חיבוק מכל הלב.

      כבש+בקר

      תהיה לו הפתעה מדהימה שלא יירגע ממנה הרבה זמן.חהחהחהחהחהחה
      תכיני בהנאה ואהבה ותהנו. smile

    • מליות של בורקס יתאימו לקובה. תפוחי אדמה ובצל מטוגן, ירקות,חומוס כמו לסמבוסק….

      • תודה גדולה!! smile
        בינתיים גם גיליתי אצלך את ההצעות למליות צמחוניות לקובות של פסח. :lol: . נראה לי שאני אנסה את מלית הפטריות. לדעתך הביצים הכרחיות או שניתן להשמיט?

        • יעלי בקר טוב
          מחקתי את כל התגובות על הסולת כי זו לא קובה סולת אז שלא יתבלבלו.
          נראה לי שאפשר בלי ביצים .
          smile

          • פירגה, פירגה, מה אומר ומה אגיד?
            הקובות האלו ממש בעייתיות!! את עומדת, טורחת, מכינה (תודה על המתכון המפורט!!) ובסוף – את לא מספיקה למצמץ :eek: וכל הקובות נעלמות כלא היו….. זה פשוט סקנדל!! ;)
            הבטחתי לדווח לך לאחר השלמת המשימה –
            הכנתי את הקובות עם מלית הפטריות שלך מפסח (רק בלי הביצים). בזכות ההוראות המפורטות שלך יצאו לי קובות ממש "דוגמניות" אחת-אחת!!
            הגשתי אותן ביום שבת לארוחה שהכנתי לחברים (צמחונים)., ביחד עם עוד כל מיני מעדנים עם ניחוח ישראלי נוטה לכיוון המזרחי. זו היתה הדרך שלי להביא קצת את ניחוח הארץ לחברים שלנו (אנחנו גרים במלבורן, אוסטרליה).
            פירגה, אני לא יודעת אם אנחות ההתענגות הגיעו עד לארץ, אבל תאמיני לי שהן היו מרשימות.
            מסתבר, שהחברה שלנו "מתה" לאכול קובות בכל פעם שהם מבקרים בארץ, אבל אף פעם לא מצאה קובה צמחונית. עשיתי לה את היום!! היא לבדה "טחנה" איזה 4-5 קובות!! (והיא ממש לא אכלנית גדולה…). היא אמרה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן….
            בזכותך קיבלתי מחמאות רבות! :lol:
            המצחיק הוא, שכשסיימתי לטגן את כל הקובות וראיתי שמדובר בכמות מכובדת – התייעצתי עם בעלי כמה לדעתו כדאי להקפיא. הוא טעם אחת ומייד אמר: "אין לך מה להקפיא!! לא יישאר לך כלום מזה!"
            וואלה – צדק!
            תודה על המתכון ועל ניחוחות ארץ ישראל! smile

  9. פירגה חביבה בוקר טוב !
    הכנתי שוב ושוב את הקובות לפי המתכון הנהדר שלך ,
    הפעם החלטתי להקפיא :twisted:
    לאחר שבוע רציתי לחמם את הקובות -והכל התפורר לי :twisted: בטיגון :twisted:
    חבל מאוד כל כך טעימות אין דבר כזה :lol:
    שבת שלום smile smile

    • לאה שימי לב smile

      הקובות שאת רואה בתמונה אחרי ה ק פ א ה.

      תבקשי במעדניה ולא בסופר אולי פה הטעות שלך…..את הבורגול לטיגון קובה לבנונית סורית.
      יכול להיות שהשתמשת בבורגול לא מתאים. אפילו הגיוני.
      אף פעם לא צריך להתפרק. אין סיכוי אלא אם הבורגול לא מתאים.
      שבת שלום חמודה smile

  10. בוקר טוב ושבת שלום !
    הבורגול ניקנה בחנות לתבלינים בשוק
    ורק לאחר ההקפאה התפרקו
    פירגה יקרה בכל אופן אני ינסה לקנות במקום אחר ולנסות שוב להכין ולהקפיא מקווה שיהיה בסדר
    אל דאגה למרות שהתפרקו לא נישאר פירור בצלחת חהחהחהחה
    תודה על העזרה ועל התשובה המהירה
    אוהבים אותך smile חולה על המתכונים הנפלאים שלך יישר כוח smile
    שבת קסומה

    • לאה יקירתי
      גם אני קניתי בשוק והם לא נתנו לי בורגול מתאים.
      עכשיו אני קונה רק בחנות תבלינים שאני מכירה.

      עוד הצעה. תקפיאי לפני הטיגון. תפרידי בניר אפיה בין השכבות שלא יידבקו.
      תטגני קפואים בשמן חם. כל פעם תטגני כמה שאת צריכה. שמן לא רותח.
      בהצלחה smile

  11. שלום פירגה
    המחותנת שלי ממוצא חלאבי ותמיד היא שולחת לי קובות.
    אך לאחר שהכנתי לפי המתכון שלך יצא טעים ונהדר.
    לא היה לי את האומץ להכין לבד ובזכותך יש עוד מתכון שאוכל להכין ללא פחד.

    שבוע טוב

    • רותי ערב טוב חמודה
      זה מזכיר לי אותי כמה פחדתי להכין וכמה שנים זה לקח לי להחליט להכין .
      אני שמחה שהכנת והצליח ושטעים לך.
      מעדן ששוה לטרוח בשבילו smile
      smile שבוע טוב

      • יעלי יקרה
        אני שמחה שכולם היו מרוצים ונהנו מהקובות. גם הצמחוניות.
        זה מתכון נוסטלגי ומחמם את הלב עד כדי שהוא מעלה דמעות בעיני בעלי.הוא כ"כ מתגעגע לאוכל של אמא שלו. הקובות האלה היו מונחות על שולחנה כל שישי שבת עשרות רבות של שנים. באירועים היא היתה מכינה עשרות רבות.
        תודה רבה לך מקרב לב.
        שולחת חיבוק גדול. smile

  12. וואיייייייייייי מתה על הקובות האלה חושבת שאכין אותם גם לא נראה לי קשה במיוחד :lol:

    כל הכבוד לך ותודה smile

  13. אני משתתפת חדשה באתר–אם כי קוראת קבועה.
    אני עומדת לסוע לבני לטאיוואן ורוצה לקחת אתי בורגול כדי להכין להם שם.
    ניסיתי לבדוק בכמה חנויות תבלינים ואף אחד לא הבין לאיזה בורגול הכוונה. הם מכירים רק בורגול דק ועבה.
    אודה על עזרה והכוונה איפה בדיוק לקנות ומה בדיוק לבקש–לא יכולה להרשות לעצמי פשלות…..

    תודה

    • רוני רשמתי בורגול דק.
      רשמתי לבקש בחנות התבלינים כי שם הם מומחים.
      בורגול לא טוב לא יעשה עבודה טובה.
      אני מבקשת בורגול לקובה סורית/לבנונית והם אמורים לדעת.

  14. שלום רב
    אמח מאוד רוצה להכין את הקובה אבל השאלה שלי:
    חייב קמח תופח(הכוונה לקמח אוסם תופח)?
    אשמח עם תעני לי בכדי שאכין עוד השבו?
    האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
    תודה שוב

  15. פירגה יקירה,

    ובכן הגעתי לטאיוואן עם הבורגול הצנוברים ועם הקמח התופח….
    אתמול הכנו את הקובה ויצא מעולה…..
    בני וכלתי התמוגגו, הכנו כמות שהספיקה גם להקפאת חלק מהקובות.

    תודה וחג שמח!!
    אני משוכנעת שתתעניני במה שהם עושים בטאיוואן. בפייס בוק תכנסי
    Imma bakery & cafe
    יש להם קונדיטוריה מדהימה עם שבעה סניפים במרכזי קניות מאד יוקרתיים ברחבי טאיוואן….

    • רוני בקר טוב
      שמחתי לקרוא שהקובות הגיעו לטאיוואן.גדול.
      לגבי הקונדיטוריה אני לא חברה בשום פייסבוק וכנראה גם לא אהיה.
      בכל אופן תהנו ושימשיך להיות מזל ואושר,עושר ונחת לכולכם
      חג אורים שמח smile

  16. היי פירגה.. קודם כל אומר שאת מדהימה!! כל מתכון שלך הוא הצלחה ואני משתמשת בהם ללא חשש..
    הקובה יצא מדהים.. תודה :lol:

    • שירן, ערב טוב
      קובה כזו זה מעדן שקשה לעמוד בפניו. אחד המאכלים הכי הכי שיש.
      צודקת ;) .
      תודה על המחמאות.תמשיכי להכין ולהנות smile

  17. שלום,

    אני מאוד אוהבת את האתר שלך, עשיתי את הקובות בשישי האחרון והצבע שלהם לא יצא משהו…
    מה לא עשיתי בסדר?

    • תודה שלומית
      לא טיגנת מספיק.לא צריך לפחד לטגן קובה סורי.מטגנים עד שהוא מקבל שיזוף הגון.
      בהצלחה להבא.
      smile

  18. פירגה את מלכה , עשיתי את הקובות פעם ראשונה והם הצליחו לי מעל לציפיות . הורי חלביים וזה הזכיר לי בדיוק איך אימי ז"ל הייתה עושה.

  19. פירגה בוקר טוב

    קניתי אתמול בסופר קובה מטוגנת מוכנה,
    האם לקובה מטוגנת עושים מרק או רוטב?

  20. גם הורי מסוריה ואמי ז"ל היתה מכינה את הקיבה הנפלאה,
    אבל אני מה לעשות עצלנית ועסוקה ומחפשת קיצורי דרך וגם הפחתה בשמן וטיגון,
    אז איך אפשר לעשות קיבה בסנייה – כלומר את אותם חומרים אבל בלי לגלגל אחד אחד ולטגן, אלא לאפות בתבנית בתנור?
    תודה מראש ובהצלחה
    נאוה

  21. שלום: אפשר להוסיף לבצק סולת במקום קמח או להוסיף חצי כוס קמח חצי סולת ? ותודה מראש

  22. איך ניתן להכין ללא קמח מצה ( גלוטן)?
    חמותי ז״ל היתה נוהג
    גת להכין קובה עם אורז ממולא בשומן האם מישהו מכיר המתכון?

  23. שבת שלום, אני מעדכנת לאחר הכנה . קובה כ אלה עוד לא היו ולא נטעמו .יצא פשוט נפלא

    • יפית הי,
      נפלא. הקובות נהדרות ובטעם של עוד.
      תודה רבה על התגובה הנהדרת.

  24. פירגה שלום , תבורכי על פעלך וה' יברך כל מעשייך… מצאתי את אתרך לפני יומיים, עודני חוקרת בהתלהבות..תודה.
    רציתי לשאול מתי כדאי להכין קובות אם אני רוצה אותן לערב שבת..ואיך ניתן לחמם אותם לפני הגשה ושישאר פריך. ודבר נוסף האם יש רוטב מתאים לטבול?
    סליחה על השאלות הרבות ותודה smile

    • טלטל ברוכה הבאה לאתרי. שהות נעימה ומתוקה לך.
      את הקובות את יכולה להכין ולהקפיא בין שכבות של ניר פרגמנט.
      לטגן רק לפני הארוחה.
      אם את מטגנת כמה שעות לפני הארוחה תחממי אותם בתנור חם מספר דקות.
      מגישים עם טחינה,לדעתי, שום רוטב אחר לא מתאים פה.
      יום נפלא לך.

  25. היי פירגה מה שלומך? אני ממש רוצה להכין את הרובות ויש לי רק בורגול עבה. זה לא מתאים נכון?

  26. הלכתי לקנות..
    רק תגידי לי בבקשה כמויות של המלח,פלפל שחור, פפריקה וכמון כי זו פעם ראשונה שלי..
    תודהsmile

  27. פירגה שלום
    קראתי את המתכון והמחמאות ממש מחכה להכין אותם. רציתי לקנות אתמול כבש טחון כפי שכתוב במתכון , אבל בסופר נאמר לי שאין כבש טחון והם לא מוכרים. איפה ניתן להשיג?

    תודה ושבת נפלאה

    • רונית בקר טוב
      רק בקצביות בשוק.אבל אפשר גם עם בקר.
      שבת נפלאה ואשמח לשמוע חוות דעתכם.

  28. הייי פירגה
    האם יש לך מתכון לקובות מבושלות במרק עם בורגול ולא עם סולת אצלי לא אוהבים קובות עם סולת????בבקשה תני לי קישור אם יש לך
    תודה רחלי

    • רבקה,זו מיומנות להכין את הקובה.לא כל אחד מיומן לכך.
      תנסי , עד שתצליחי להגיע למרקם הנכון.
      בהצלחה. smile

  29. היי פירגה,
    אולי יש גם מתכון קובה ,
    במלית ללא בשר ,בכדי שתתאים גם לצמחוניים ?

  30. נהנת המון זמן מהמתכונים שלך – תודה.
    ניתן את הקובה המטוגנת להכניס למרק- אחרי הטיגון?
    תודה רבה

  31. שלום פירגה הנהדרת
    האם יש לך מתכון לקובה סולת ממולאת בשר במרק
    אשמח אם תראי לי היכן המתכון
    תודה

    • בבקשה קובה סולת:
      באמת אני כבר צריכה להכין ולהכניס לאתר שלי.

      קובה סולת

      מצרכים למעטפת הקציצות:
      5 כוסות סולת
      4 כוסות מים ועוד כוס בצד לזמן לישה
      כפית מלח
      שמים בקערה את הסולת ומוסיפים מלח ולשים עם המים לאט ובהדרגה רק עד שהסולת אינה סופחת אליה יותר נוזלים.
      המרקם רך ולא גושי או גרגרי.
      משאירים על השיש.

      מצרכים לסיר:
      בצל קצוץ מטוגן
      1 סלק מקולף חתוך לקוביות
      1/2 2 כוסות מים
      2 כפות רסק עגבניות 28%
      כף מיץ מלימון טרי סוכר, מלח, פלפל.
      1/2 סיר מים כ- 7 כוסות
      מטגנים את הבצל ומוסיפים את יתר המצרכים
      מבשלים עד שהסלק רך.

      מכינים קציצות:
      1/2 קילו בשר טחון מכל סוג מה שאתם אוכלים בבית (אפשר לערבב)
      2 בצלים גדולים מגוררים
      מלח,פלפל,טיפה מיץ לימון,פטרוזיליה טרייה קצוצה
      לערבב לעיסה .

      הכנת קובה סולת:
      מהסולת מכינים כדורים . כל כדור משטחים בכף יד ר ט ו ב ה וממלאים מעיסת הבשר
      מגלגלים וסוגרים את הסולת על הבשר שיתקבל כדור.
      את כל הכדורים מכינים ומניחים בצד
      כשהרוטב רותח מתחילים להטיל את הכדורים בזהירות אחד אחרי השני.שלא יידבקו.
      אם חסר מים מרתיחים ומוסיפים לסיר מים רתוחים וכמובן משלימים תיבול.
      מבשלים כ-30 דקות ברתיחה איטית.טועמים ומשפרים.
      תהנו.

      • ;) וואיי פירגה תוקה גדולה,שבת תהייה חגיגה עם הקובות סולת באמת
        לא מצאתי שום מתכון וחיפשתי כדיי לא להטריד אותך,
        אז תודה ענקית ענקית,אהבה
        רחלי
        ;) ו ;)

  32. ישר כוח! אמא שלי חלבית!
    והיא לא בבית וממש רציתי להכין קובה.
    והנה, באת משמייםץ
    יצא נהדר.
    תודה!

  33. שלום לך פירגה,במתכון קובה סולת ל7 כוסות מים כמה סוכר צריך לשים בבקשה.תודה ושבת שלום

  34. פירגה יקרה,

    הצלומים נראים כל כך מפתים!!

    1. אם הכנתי בצק לקובה סולת שעשוי מבורגול דק וקמח סולת, ושמתי במקרר, ולמחרת הוצאתי מהמקרר וחשבתי לעשות אבל לא יצא ואז החזרתי למקרר, האם אפשר לעשות עם זה משהו היום או שעדיף לזרוק לפח?

    2. חייבים קמח לבן תופח לקובה המטוגן? אפשר סולת + אבקת אפיה?

    תודה פירגה

  35. פירגה שלום
    אני נמצאת כרגע בסין ויש לי רק בורגול עבה האם אפשר להכין עם בורגול עבה??
    אודה לתשובתך
    ג'ולי

  36. הצעות ייעול

    לבצק של הקובה אני מוסיפה כף רסק עגבניות שמחזיק את התערובת

    לבשר המילוי אני מגררת רבע לימון ומקצצת מספר זיתים משומרים מגולענים בלימון ושום לבשר

    מבצק זה ניתן להכין כמו לזנייה בתנור מניחים שכבה מהבצק בתחתית מגש אפייה ומעליה מניחים את הבשר וסוגרים עם עוד שכבת בורגול לאפות עד שמזהיב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *