d79bd7a8d795d791 d7a0d799d7a6d7a0d799d79d d7a8d795d798d791 d791d799d7aa - כרוב ניצנים ברוטב הבית של פירגה

כרוב ניצנים ברוטב הבית של פירגה

d79bd7a8d795d791 d7a0d799d7a6d7a0d799d79d d7a8d795d798d791 d791d799d7aa - כרוב ניצנים ברוטב הבית של פירגה

כרוב ניצנים ברוטב הבית של פירגה

אחרי המלצתה של אחותי,הכנתי את הכרוב ו"שידכתי" לו את הרוטב הנפלא שלנו. טעים.
מצרכים:
שקית כרוב ניצנים –  קפוא ,  ומשתמשים בכמה שרוצים.
רוטב הבית של פירגה:
1/4 כוס שמן   (לא שמן זית)
1/3 כוס חומץ
4 שיני שום כתושות
3 כפות סוכר
2-3 כפות מיונז – יותר….יותר טעים.
ולפעמים אם אוהבים,מוסיפים קצת חרדל.
את הרוטב מכינים יומיים לפני ההגשה .
שומרים אותו במקרר בתוך צנצנת זכוכית עם מכסה תואם. למה יומיים לפני? כדי שכל הטעמים יתמזגו והרוטב יסמיך מעט.
ממש לפני ההגשה מבשלים את הכרוב לפי הוראות האריזה ומסננים.
את הרוטב משקשקים היטב ויוצקים על הכרוב ומערבבים.
בתמונה פיזרתי אורגנו מעל,אז מי שרוצה יכול להשתדרג.

"טיפים"
1. אפשר להשתמש רק בחלק מהכרוב ובחלק מהרוטב. הרוטב נשמר היטב במקרר מספר ימים והוא משתבח מיום ליום.
2. הרוטב מתאים מאד לסלטים שהבסיס שלהם:חסה/כרוב.
תהנו

22 תגובות על “כרוב ניצנים ברוטב הבית של פירגה

    • אחד מהירקות שאם אוהבים אז אוהבים ואם לא, אז לא זוכרים שהוא קיים.
      בכל אופן, השילוב הזה טעים.פיקנטי.
      תודה אילניתוש smile

  1. אני מאד אוהבת
    אבל בכל פעם נכוונתי ממנו…. היה מאד מר
    כמה צריך לבשל?
    האם ניתן לוותר על הסוכר??? (יש לי סכרת הריון)

    • ליאתי ערב טוב
      הכרוב טיפונת מר.ככה זה כרוב ניצנים.
      הסוכר חשוב לרוטב ולא טעים בלי.תכיני עם תחליפי סוכר.
      בישלתי כ-20 דקות.בדקתי אחד וראיתי שמוכן.
      לילה טוב smile

    • נתושה,לדעתי הכי "מתלבש" על מיונז.
      לא יודעת אבל כנסי לרטבים ותעייני.אולי משהו "ישתדך" לך.
      בהצלחה smile

  2. נקרא ונראה נפלא.בדיוק לטעמי! תודה על מתכונים מופלאים שאנו נהנים מהם מאוד כאן. :lol:

  3. פירגה, אני אוהבת מאוד את הרוטב הזה שלך.
    הכנתי אותו עם כרובית מבושלת קרה ויצא נפלא נפלא.

    את מגישה את הכרוב ניצנים קר?
    או חם עם רוטב קר?
    או מגישה חם ומחממת את הרוטב?

    נועה

    • נועה,אני הגשתי מיד אז יצא שהכרוב חם והרוטב קר.
      אבל יצא לי לטעום גם קר והיה לי טעים.
      תודה על ההמלצה לכרובית משולבת עם הרוטב.
      smile

  4. יאמייייייי , אוהבת כרוב ניצנים , אך לא אוהבת מיונז ואורגנו ……..

    אנסה להפחית את כמות המיונית , אם לא ישתדך טוב , אנסה ללא , או ויניגרט אחר ……..

    לפעמים למרות שלא אוהבת מיונית , יש סלט שמתחבר טוב עם המיונית ופחות דומיננטי …..יש לי אחד כזה .

    תודה על התזכורת מזמן לא הכנתי כרוב ניצנים ..

    עושה רושם שטעים ….

    :lol: smile וגם נשיקות ,
    שרית

    • שריתי,אני לא מוותרת,את חייבת להכין את הרוטב הזה..חייבתתתתת.השילוב אממממממ חלום.
      המיונז משתלב ולא דומיננתי..נו,עד כמה שאפשר ;)
      למעשה זה הרוטב של סלט הבית שלי – סלט ירוק חסה,כרוב…..מנצח,כבר אמרתי?
      חיבוקי
      smile

      • שריתי,
        דווקא על האורגנו אין לי בעיה שתוותרי,זו היתה הבזקה של שניה ושמתי…למזלי כולם אהבו בבית.
        אני בעיקר smile

    • במתכונים עם מיונז אני משנה ל שליש מיונז שני שליש יוגורט .יוצא מעולה .
      הרוטב הנ"ל כמעט תמיד במקרר,בצנצנת סגורה, מוכן להשתדך עם ירקות מבושלים או סלטים ירוקים.
      מעולה בתוספת עשבי תיבול (שמיר או בזליקום)

  5. רעיון נפלא לגיוון התוספות. תודה!
    פירגה יקירתי, האם אינך מתרשמת מהפרסומים השליליים על שמן קנולה? לאחרונה יש מיתקפה רצינית עליו כשמן נחות ביותר ומאוד לא בריא, ממליצים להחליפו ב"חמניות" ואפילו סויה. אני הפסקתי לקנות אותו. בין השאר פורסם שישראל ועוד מדינה שכוחת אל, שאת שמה שכחתי . הן היבואניות הגדולות של קנולה.
    השם נשמע כמשהו "בריא", אך למעשה אילו ראשי תיבות של: קנדיאן אויל- לו אסיד=שמן קנדי-חומציות נמוכה.
    אשמח לשמוע דעתך, מליסנדה.

    • מליסדה יקרה
      אני לא חוששת מכלום.
      עד שלא ירד מהמדפים אמשיך לקנות.
      כל אחד ושיקוליו עימו.
      כמובן שכל שמן יכול להוות תחליף מתאים.
      בריאות עם smile

      • וכדי שתרגישי/ו יותר נוח מחקתי את המילה קנולה ותשתמשו בכל שמן אחר שאתם אוהבים.
        כנ"ל לגבי יתר המתכונים שלי שרשום קנולה. כל שמן אחר יהווה תחליף מתאים.
        תודה smile

  6. שלום יקירתי!
    רציתי לשאול אני לא יכולה לסבול את הריח של החומץ האם אפשר להשתמש במשהו אחר ואם כן אז במה?
    שבת שלום פירגלה :lol:

    • שירלי חמודה
      שימי במקום חומץ כפית לימון ואחרי טעימה תראי אם לשפר טעמים
      בהצלחה smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *