
שוקולד עם אבקת שקדים
תבנית 27X33 בכוס של 240 מ"ל
לא חייבים מיקסר אבל אז צריך לערבב את הביצים עם הסוכר עד שיתפחו.
מצרכים:
4 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
¾ כוס שמן קנולה
קצת תמצית רום
1/2 1 כוסות דחוסות של אבקת שקדים טחונים או אגוזים
2 כפות מלאות אבקת קקאו
קורט מלח
אפשר לשלב 3/4 כוס אגוזים שבורים
אופן ההכנה;
לרפד תבנית 27X33 בנייר אפייה ולרסס שמן.
להמיס קוביות שוקולד בבן מארי או במיקרו
לערבל במערבל יד את הביצים עם הסוכרים
להוסיף שמן ורום ולערבב. להוסיף את השוקולד ,
אבקת שקדים טחונים, אבקת קקאו ומלח ולערבב למסה אחידה
מי שרוצה יוסיף אגוזים שבורים
לאפות בחום 175 מעלות
כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז יוצא עם פירורים לחים .
לקרר היטב ולחתוך לריבועים קטנים בתוך ספלוני ניר.
ניתן להקפיא לתקופה ארוכה
לפני שימוש לחמם 20 עד 30 שניות במיקרו.