אם המצרכים מוכנים על השיש , כל העסק לוקח 5 דקות.
בצק לתחתית ולפירורים
תבנית 27X33 משומנת
חבילה חמאה 200 גרם
1/2 כוס סוכר
3 כוסות קמח תופח
2 ביצים
2 כפות קינמון ולא לוותר.
מלית:
1.300 קילו גבינה לבנה 5%
גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה
2 כפות מלאות קורנפלור
4 כפות מלאות אינסטנט פודינג
כוס סוכר
כוס צימוקים
3 ביצים
אופן הכנה לבצק:
שמים בקערה קוביות חמאה,סוכר וקמח ומערבבים לפירורים.
מוסיפים את הביצים ולשים לבצק נעים וגמיש.
מפרישים 1/4 כמות מהבצק ושומרים אותה בפריזר (לפירורים.) את יתר הבצק משטחים בתבנית המשומנת. מפזרים קינמון.
אופים את הבצק 20 דקות בחום 175 מעלות עד שיזהיב
את מצרכי הגבינה מערבבים לבלילה חלקה . מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. יוצקים את הגבינה על הבצק.
מוציאים מהפריזר את הבצק ומגררים על הגבינה במגררת גסה.
אופים בחום 175 עוד (בנוסף לאפיה הראשונה של הבצק) כ-40 דקות. כדאי לבדוק וכשהפירורים חומים העוגה מוכנה.
העוגה מתייצבת במקרר.
העוגה ניתנת לפריסה נוחה ושמירה בפריזר לתקופה ארוכה.
תהנו וחג שמח
מנסיון של שנים ובבטיחון גמור אני יכולה לאמר שזאת עוגת גבינה נפלאה.
מכינה אותה בכיף. היא מעולה גם אחרי הקפאה. נפרסת יפה. בקיצור כל המעלות.
חידשת לי הקינמון בבצק ואנסה באפיה הקרובה של עוגת גבינה.
אני לא אופה קודם את הבצק . מניחה עליו את הגבינה ואופה יחד. יוצא אפוי יפה מאד בחלק התחתון..
הי סבתא,גם לדעתי היא מדהימה ונפלאה. אני תמיד מתגעגעת לטעם שלה שמזכיר לי נוסטלגיה מילדות נהדרת.
אני חושבת שכשהבצק אפוי חלקית הוא יותר פריך ונחמד. במקור אופים את כל העוגה ביחד.
המשך הנאה מבורכת וטעימה
תודה שאת משתפת אותי.
פירגה, שלום,
אני מרבה להתבונן במתכונים שלך ובוחרת כל פעם מתכון וקוצרת שבחים. כל הכבוד לך.
לגבי עוגת הגבינה יש לי מספר שאלות:
1. האם אפשר לוותר על הצימוקים ? עד כמה זה קריטי?
2. בדרך כלל הגבינות באות באריזה של 250 גרם או 500 גרם. איך אני מגיעה בדיוק ל- 1.300 ק"ג?
2 אריזות של 500 גרם + אריזה של 250 גרם ( = 1.250 ק"ג) . וכמה כפות של גבינה הן 50 גרם?
3. יש לך רעיון לקישוט העוגה / ציפוי כתחליף לפירורים?
תודה מראש :lol:
תודה רבה מרווה.
אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים ומצליחה איתם.
לגבי הכמות אפשר לקנות מיכל גדול של 750 גרם ועוד אחד של 500 גרם. זה במידה ואת לא רוצה שאריות.
לא חייב להיות ממש מדוייק. אפשרות לקנות 3 מיכלים של 500 ויישאר לך קצת.
לגבי הצימוקים,לא חובה להוסיף אותם. יוצא נהדר גם בלי.
אפשר לוותר על הפירורים ולצפות אחרי קירור ב: פירות יער, ג'לי, קצפת, קרם שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, גנאש וניל,גנאש מריר,גנאש שוקולד חלב. תותים, דובדבנים. סתם לגרר חבילה שוקולד.
לפורר עוגיות /ביסקוויטים במגי'מיקס. לחמם ריבת חלב ולזרזף על הגבינה. סירופ מייפל, סירופ קרמל,סירופ שוקולד בזירזופים א.ה..סימטריים.
אין גבול למה שאפשר לצפות.רק צריך לאהוב את התוצאה.
בהצלחה והמשכיות טעימה ביחד
לפירגה, היקרה, תודה רב לך. שבת שלום .
:lol:
עוגה נהדרת מכינה אותה מדי פעם :lol:
פירגה יקירה- האם כדאי לסנו מראש את הנוזלים? או להשתמש בגבינה כמו שהיא מהקופסא?
תודה רבה רבה
לאה קליין
הי לאה יקירתי
לא לעשות דברים שלא כתובים.את כבר מכירה אותי מאד מדייקת ;) אז לא לסנן.
בהצלחה ושבת שלום
פירגה יקרה,
תודה על כל המתכונים המוצלחים והטעימים שאת שולחת.
כבר כמה שנים שאני אופה ומבשלת ממתכונייך ונהנית מהתוצאות.
המתכונים מדוייקים,החומרים זמינים והמחמאות מהסועדים,רבות.
מוסיפה טיפ לעוגת הגבינה – אפשר להניח על התבנית שכבה אחת של ביסקוויטים פתי בר, במקום תחתית אפויה. על הביסקוויטים לשפוך את תערובת הגבינה ולאפות.
הי לוזית מקסימה, אנסה פעם בשיטה הזו למרות שאני "חולה" על בצקים פריכים אפויים.
שנמשיך להנות ביחד ולהכין מטעמים לאהובינו.
שבת שלום עם מהלב.
עוגה מאוד מעניינת ואני הולך להכין לשבת .תודה לך פירגה :lol: :lol: :lol:
אריה,אני בטוחה שיהיה לכם יאמי
שבת שלום
נראה לי שזאת העוגה שאני הולכת להכין לשבועות נוסטלגיה של פעם
נעמי,תמיד טוב להכין אותה ולשמור בפריזר כמה חתיכות.
שתהנו
שאלה קטנה: האם אפשר להחליף את החמאה בשמן או משהו אחר? : :?
הי אורית
הנה עוגה כבקשתך מתוך האתר שלי. חשבתי גם עליך ;) באהבה
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-גבינה-אפויות-במגוון-טעמים/עוגת-גבינה-חלבה
הכנתי את העוגה החומרים מספיקים לשתי עוגות בתבנית 24 ועוד יצאו לי גם עוגיות
הי נעמי ,תודה על השיתוף .
פשוט נפלא.תקפיאי ויהיה לכם כיף. מקווה שטעים לכם.
שבת שלום
פירגה היקרה
הכנתי את הבצק חתי לבן וחצי מלא
עם סוכרה נוזלית
:eek: :cool: .
אני הולכת להכין את הגבינה. אני יספר איך יצא
פירגה אין עליך הרבה בריאותתתתתתתתתתת
:lol:
בקר אור בולגריה יקרה,אשמח מאד לשמוע את חוות דעתכם על העוגה הנהדרת הזו.
תכיני ותהנו כמונו.
שבת שלום
פירגה צהורים טובים
העוגה עם הקמח מלא וסוכרה יצא מעולה
נפלא הבולגריה.
תהנו ושבת שלום לך ולבני ביתך
שלום גבירתי,
אם את כותבת גודל של תבנית ולמען הדיוק אני רוצה למדוד תבניות שברשותי, עלי לעשות זאת מהחלק העליון של התבנית או מהקרקעית?
תודה רבה
את לא מודדת עומק.פשוט למדוד. רוחב ואורך.
היא מתכוונת שהתבניות החד פעמיות מתרחבות כלפי מעלה והאורך והרוחב למעלה גדולים יותר מהאורך והרוחב שבתחתית התבנית.
כנראה היא מיוצאי הקהילה הייקית.
אני הולכת להכין את העוגה הזו לראש השנה. נראית מעולה!!
וגם את עוגת הדבש העתיקה
תודה פירגה
ושתהיה לך שנה טובה ומאושרת. (ומה שלום אמא שלך?אולי עדכנת באתר אבל הרבה זמן לא יצא לי להיכנס ואולי פספסתי…)
בקר טוב מלילה יקרה,
שנה טובה לך ולבני ביתך.
אמא די בסדר.עדכנתי קצת מאז…כן.
חג שמח
הכנתי לשבת
יצאה מעולה
מרקם הגבינה מהמם
את הבצק הייתי רוצה קצת יותר עדין ופחות מורגש אולי אנסה פעם הבאה לאפות ביחד עם הגבינה ולא בנפרד כמו שראיתי שרשמת בעוגה השניה עם המתכון הזה.
תודה!!
ושבוע טוב ומבורך
בקר אור מלילה.
יש אפשרות לאפות את כל העוגה ביחד מבלי לאפות תחילה את הבצק.
בהצלחה והמון הנאה
גמר חתימה טובה לכולכם
בוקר אור פירגי מה שלומך יקירה? שאלה…ניתן להכין גם ללא תחתית כלל??הגבינה מתמצקת מספיק לאחר האפייה? אני אעשה ציפוי משמנת חמוצה ואבקת סוכר…והאם העוגה מתוקה מאד?? אגב,סבתא אסתושה שלי לימדה אותי להוסיף לכל מלית גבינה מעט גרידת לימון והיא היתה אלופה! כמוך!!! ממליצה בחום להוסיף…טעעעים! ממתינה לתשובתך כדי להכין! תודה!
הי יעלי יקרה, לא ניסיתי בלי בצק, אבל יש הרבה עוגות באתר שלי ללא בצק. על עוגות גבינה אפויות אפשר לעשות תמיד את הציפוי של שמנת מתוקה ואבקת סוכר. יאמי….. גם גרידת לימון מוסיף המון.לבריאות ותהנו