המעדן הבא נולד מתוך זכרון טעמים שלי.
מי שאוהב בצל יתמוגג מהנאה.
שמים בסיר:
קילו בצלונים מקולפים בגודל אגוז
כף חמאה
כף שמן
4 כפות סוכר חום
3 כפות סילאן או דבש
כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כוס יין אדום מתוק או ברנדי
כף רוטב סויה סיני מתוק
מרתיחים את הכל ביחד
טועמים ומשפרים טעמים – ניתן להוסיף מעט מלח או אבקת מרק בצל לטעם
מנמיכים ללהבה קטנה ומכסים את הסיר
מבשלים כשעה או עד שהבצלים רכים . הבצלים נשארים שלמים. מדי פעם לנער בעדינות את הסיר.
אפשרות:
לפני ההגשה, בכדי להדגיש את הקירמול, כדאי להעביר את הבצלים המבושלים עם הרוטב , לתבנית משומנת, ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות- כ-10 דקות .
תהנו
ניסתי, עשיתי, יצא מעולה, ללקק את האצבעות
הי אולגי
תודה על התגובה הראשונה ;) :lol: .
מקווה שבהמשך יהיו עוד תגובות על המעדן הזה.
המשך טעים לשבת נפלאה
פירגה שלום,
ניתן להוסיף עוף/קציצות/בשר?
תודה.
ערב טוב פרח
נראה לי שלא מתאים,אבל לא ניסיתי :lol: