d797d7a6d799d79c d797d7a8d799d799d799d79ed799 - חריימי חצילים

חריימי חצילים

חרימי1 - חריימי חצילים

"טיפ" שלי:  במקום להשהות את הקוביות במלח להגרת נוזלים,אני פשוט מכניסה אותם למיקרו (בלי מלח,לא צריך) לא מכוסים ל-3 דקות (אין צורך לערבב או להפוך) הקוביות מתייבשות ובזמן הטיגון לא סופגות שמן. אם יש הרבה קוביות עושים את הפעולה במספר פעמים.

מצרכים:
3 חצילים גדולים מקולפים חתוכים לקוביות גדולות של 3 ס"מ
שמים בסיר ג ד ו ל כפית שמן ומזהיבים ראש שום שלם נקי פרוס דק(מי שרוצה פחות ישים פחות)
מוציאים את השומים המוזהבים לצלחת
מכניסים לאותו הסיר כל פעם "נגלה" של חצילים ומטגנים בבחישה כ-5 דקות.
אני טיגנתי ב-3 "נגלות" כשבכל "נגלה" הוספתי רק כפית שמן.
כל הזמן בוחשים עד שהקוביות משחימות.
את כל קוביות החציל מוציאים לקערה.
בסיר הטיגון שמים:
כפית פפריקה מרוקאית חריפה –רצוי לשלב גם מתוקה

אפשר להוסיף פלפלון חריף קצוץ דק- רצוי בלי גרעינים למנוע חריפות יתר

אני אוהבת להוסיף גם 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפית כמון טחון
פלפל שחור ומלח וקורט סוכר
את שיני השום הזהובים
100 גרם קופסה קטנה רסק עגבניות
260 גרם קופסה של עגבניות מרוסקות
למלא פעמיים את הקופסה של העגבניות המרוסקות במים
לגרר 4 עגבניות ישירות לסיר בלי קליפה
להרתיח ולהנמיך  להבה ומבשלים עוד 5 דקות
סוגרים להבה ומכניסים את קוביות החצילים.זה בדיוק הזמן לשפר תבלינים.
אפשר להגיש חם או קר עם או בלי רבעי לימון טרי.

חוויות מהמתכון:
הסיר מלא רוטב לטבילת החלה או לחם שחור אחיד (של פעם) אם אתם לא מכינים לבד….
אפשר לקנות לחמים כאלה בסופר (הם לא פרוסים)ולצערי הם גם לא ארוזים אלא נמכרים בתפזורת . לפני הארוחה מברישים אותם בשמן ומכניסים לתנור חם מאד למספר דקות. לא חייבים לחתוך את הלחם עם סכין,אפשר לבצוע אותו בידיים.
יאמי מובטח.
תהנו

22 תגובות על “חריימי חצילים

  1. אחלה מתכון.

    שאלה: האם שמים במיקרו כל פעם נגלה של קוביות חצילים ככה בלי מים בלי כלום? או ה 3 דקות במיקרו זה עבור כל הכמות?

    תודה רבה וסוף שבוע טוב.

    • פנינית יוצא המון , ממש כמות גדולה מ-3 חצילים, אז חילקתי ל-3 "נגלות" .
      לא לכסות. לא מים. כלום . רק את הקוביות. אחרי 3 דקות הם יתייבשו מהנוזלים ואז נשאר לטגן במחבת או ישירות בסיר הבישול של הרוטב…..על כפית שמן תוך כדי ערבוב עם כף עץ.
      בהצלחה smile

  2. לא נכנסתי כמה ימים, ושלל הפתעות,איזה כיף. חצילים בדיוק כאילו אני אוהבת.המזלג שלי לא נכנס למחשב(כנראה סוג ב'),אבל את הריח מהמחשב אני כבר מריחה,ושבוע הבא(היום שבת),זה בדיוק מה שאכין.תודה פריגה,ושבת-שלום.

  3. שלום פירגה
    האם אפשר לבנות על זה כתוספת למנה בשרית ?
    האתר שלך זה האורים והתומים, את נהדרת כי הכל בא מכל הלב
    שתהיי בריאה ותמשיכי עד 120
    תודה על הכל

    • שרי הי חמודה

      אנחנו אכלנו ליד עוף. כמובן בתוספת תפוחי אדמה קטנים צלויים ואורז אטריות.

      אישית,הכנתי לי מנה חומוס ושמתי מלוא המצקת מהחצילים (על החומוס)
      זה כל כך טעים שמתאים לכל ארוחה.
      אם אתם אוהבים חצילים,לכי על זה.
      בהצלחה ותהנו smile

  4. הכנתי היום למחר בערב,וכמובן הייתי סקרנית לטעום,
    מתכון זה מעולה!

  5. לא פלא שגדל פה דור ילדים שמן מאד. הכל עם שמן , או מטוגן…חבל שאין מתכון בלי שמן ובלי טיגון רק בישול.

    • הי ש.
      באופן כללי ו……לא רק באתר שלי.
      כל מתכון של טיגון ניתן ל א פ ו ת.
      יש באתר שלי המון מתכוני חצילים אפויים,ולא רק :|
      בריאות smile

  6. לפירגה שלום,
    לאחרונה בישלתי את המתכון שלך לקישואים ברוטב אדום ויצא מעולה, במתכון זה את מטגנת את הקישואים במחבת סגורה ביחד עם השום.
    רציתי לשאול, האם כדאי גם במתכון זה לטגן את החצילים עם השום במחבת סגורה?
    אין לי מיקרו, אבל אני ממליחה שוטפת ומנגבת את החצילים לפני הטיגון.
    מה שקורה אצלי בדרך כלל בטיגון חצילים, אם אני שמה מעט שמן (בכל מקרה תמיד יותר מכפית), זה שאו שהחצילים נשרפים מדי, או שהם יוצאים קשים מדי.

    לגבי החריפות, חשבתי להוסיף פלפל צ'ילי גרוס במקום הפפריקה המרוקאית שאין לי, מה דעתך?

    (יש לי פפריקה חריפה רגילה שאני לא כל כך אוהבת) , האם יש הבדל משמעותי בטעם בין פפריקה מרוקאית לפפריקה חריפה רגילה?

    • שלום יהודית,צריך לבחוש ולערבב כל הזמן. גם אם את מכסה במכסה,יש צורך מדי פעם לערבב.
      לגבי התיבול,מה שאתם אוהבים. הכל אפשרי. גם פפריקה,זה לא משנה.מה שיש בבית.
      בהצלחה והנאה smile

  7. תודה על התגובה המהירה.
    אכן, את הקישואים ערבבתי בזמן הטיגון.

    השאלה שלי היא האם השיטה עם המכסה הסגור כולל ערבוב מדי פעם, שהצעת במתכון של הקישואים תתאים גם למתכון הזה של החצילים?

  8. הי
    המירשמים שלך אין דברים כאלה הכל טעים מאד
    האם אפשר להוסיף עוד ירק לחציל
    בתודה
    את תותחית

    • תודה דליה.
      שימי מה שנראה לך,מה שטעים לך.לבריאות והמשך טעים ביחד smile smile

להגיב על דליה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *