img 0266 - פוקצ'ה נפלאה

פוקצ'ה נפלאה

img 0266 1 - פוקצ'ה נפלאה

האחיין שלנו מכין למשפחה הפתעות טעימות . את המתכון הבא הוא העביר תלאות עד שהגיע למושלם ביותר.
מהכמות של הבצק מתקבלות להן 2 פוקאצ'ות נהדרות ויש גם 2 אופציות לציפויים.

מצרכים:
מתכון בסיסי לבצק (מספיק לשתי פוקאצ׳ות):
שלוש כוסות קמח (עדיף שטיבל 2)
כוס מים פושרים
10 גר׳ שמרים יבשים – בערך כף (או בסביבות 30 גרם שמרים טריים)
כפית מלח
30 גר׳ סוכר או דבש (לא חובה, אני עושה בלי, אבל בתמורה יש להאריך מעט את זמן התפיחה)
כף וחצי של שמן זית

אופן הכנה:
לשים כעשר דקות לבצק אחיד ודביק ומניחים לתפוח כשעה עד שעה וחצי. הבצק אמור להכפיל את נפחו.
לאחר מכן יש להוציא אוויר ולחלק את הכדור ל-2. כל חלק יש לרדד לעובי של 1/2 ס"מ ,
לעצב ולהתפיח התפחה שנייה לעוד כחצי שעה.

רעיונות לציפוי:
גבינה בולגרית מפוררת עם זעתר ומעט מלח גס (מעט. הגבינה כבר מלוחה)
או
פלפלים קלויים עם שום וגבינה בולגרים, מלח גס ושמן זית. אני משתמש בפלפלים קלויים ספרדים שנקראים pimientos del piquillo שהם יותר מתוקים אבל אם אין, גם פלפלים קלויים ללא הקליפה יעשו את העבודה היטב.
או
אפשר תמיד גם פוקאצ'ה קלאסית עם רוזמרין ומלח גס (כמובן לא לשכוח לשים בנדיבות שמן זית משובח). אני כותש את הרוזמרין עם המלח הגס לפני – זה מוציא

לאחר שמוסיפים את הציפוי והמלח הגס, עושים כמה שקעים עם האצבעות כדי שהתוספות יתחברו טוב יותר לבצק. מוסיפים שמן זית משובח ויאללה לתנור – 220 מעלות לכ-15 דקות או עד שמזהיב
תהנו

88 תגובות על “פוקצ'ה נפלאה

  1. פירגה יקרה שלי המתכון הזה בא לי בול בזמן היום בבוקר הילדים ביקשו מאפה חם לארוחת הערב שתהיי בריאה, והנה עכשיו בדקתי ולא האמנתי אז כמובן שברגע זה אני הולכת להכין שיהיה שבוע נפלא פירגל'ה ובערב אעדכן אותך איך יצא …דלידה :P

  2. שלום פירגה
    זה עתה יצא מהתנור כולם כאן מעולפים פשוט נפלא לארוחת ערב
    פירגה יש לי שאלה איזה בצק שדומה לשדטרודל את מציאה לי למלא בגבינת כנען מתוקה
    תודה smile smile smile smile smile

  3. נפלא….אין כמו פוקאצ'ה ביתית..

    דליוש עכשיו ראיתי שגם את שמת
    פוקאצ'ה,אם הייתי יודעת הייתי מחכה עם המתכון :lol:

  4. פירגה יקרה שלי עכשיו סיימנו לאכול ויצא מדהיםם כל בני הבית השתגעו כמה זה טעים מהיום זה יהיה המתכון הקבוע של המשפחה פירגל'ה אני מודה לך בשמי ובשם כל המשפחה נשיקות ותודה רבה לאחיין תבורכו לילה טוב, דלידה :lol: :lol: :lol:! :lol:

  5. היי יקירה!
    לאן נעלמת לנו?(לי לפחות)
    שמחתי לקבל את המתכון הזה.
    כמה טוב בערב חורפי בארוחת ערב להנות מפוקצה חמה.
    רציתי לדעת אם ניתן להכין מבצק השמרים החדש של אוסם והאם ניסית מתכונים ממנו.
    יום חמים וטוב. אלה

    • אלה? לאן אני נעלמתי? למה?
      האתר פורח כמעט כל יום מתכון חדש. קשה לי להיפרד ממנו ליותר מכמה שעות.חהחהחהחה
      בכל אופן, את הבצק החדש לא ניסיתי. חברה ניסתה להכין את השמרים המיתולוגית ולא הצליח לה. כלומר, אכיל,אבל פחות טעים.
      חתני הכין ממנו 2 חלות טעימות מהמתכון שלי.
      אני דובקת להמשיך בשמרים היבשים ולפעמים בקובייה של פעם.
      יום חמים ובהחלט טעים smile

      • ערב טוב!
        אכן לא הגיעו אלי מתכונים שלך מס שבועות ולא היה ברור לי מה קורה.
        שמחה שהכל בסדר ומקווה שלא אקופח יותר.
        נהנת לקבל את מתכוניך!!!

  6. פירגה היקרה,
    תודה רבה על המתכון – ינוסה בקרוב.
    אני מתה על פוקצ'ה – כולם מתים על פוקצ'ה.
    אפשר אפילו להכין אחת לפי אחת ההצעות שלך ואת האחר באופן פיצתי: כלומר, רוטב עגבניות, גבנ"צ וזיתים.
    תבורכי על האתר הנפלא ועל מתכונייך.
    חלק מהם נעשו כבר למיתוס במשפחתי.
    :lol: :lol: :lol:

    • הי רותי,באמת כולם מתים על פוקצ'ה ובעיקר שאפשר לגוון ולשים לכל אחד את מה שהוא אוהב.
      נמשיך להכין ולהנות,בכיף, smile
      תוד :lol: ה

  7. צהריים טובים לך פירגה זו הפוקאצ'ה הכי טעימה שאכלתי בחיי!!! :lol:
    ממש טעיםםם :lol: המשך יום חם וטעיםםםםם :lol:

  8. קודם כל תודה לאחין,שמו לא מוזכר,אז תודה לו ולך פירגה
    שמתי על הפוקצ'ה,רסק שקשוקה,עם גבינת חלומי,ומעט קשקשבל,,,,,
    ויצא מהמם,
    בשני שמתי טונה,חריפה,ופלפל,צ'ומה,,,,,יצא מאה נהדר
    שוב תודה רבה
    רחלי
    ;) ;)

  9. אני אוהבת את המתכון שלך – פוקצ'ה של פירגה
    מאוד נוח
    בצק קל להכנה – לשים ביד ללא מיקסר (ויש לי אחד טוב)
    לשים פעם אחת בלבד –
    ההתפחה נעשית במקרר – שעתיים
    הולכים לנוח
    45 דקות לפני בוא האורחים – מרדדים מוספים ירקות
    והופה לתנור
    קל מהיר זריז נוח והכי חשוב – טעים ומדהים !!! :P

    • שושי,תודה על המילים החמות והתגובה הטעימה
      שימשיך להיות טעים ונפלא ביחד
      יום חמים smile וחיבוק

  10. איזה פוקאצ'ה טעימה יאמי!!! הכנתי עם תערובת גבינות ועיטורי עגבניות והיה מדהים!!!
    מתכון מוצלח מאוד!!!מאוד!!! :P

  11. גברת פירגה תבורכי נשמה אני הכנתי הפוקאצות למשפחה וכולנו מברכים אותך.
    הילדים אכלו עם סלט ואני ובעלי עם מרק ירקות והיה משהו משהו,
    גם הנכדים אהבו מאוד, אני הכנתי שלוש פעמים כי זה לא הספיק לכולם
    והייתי חיבת לחזור לדווח ולשבח …מאחלת לך ערב טוב וחמים פירגה
    ועכשיו אני יחפש מתכון למחר בצוהרים תודה רבה, שושנה.

    • שושנה יקרה ערב טוב לך
      תודה על הברכות.
      אני שמחה שכל המשפחה שלך נהנתה מהפוקצ'ות שהכנת.
      שיהיה לכם המשך ערב חמים וטעים ואני מאחלת לכם שגם מחר תכיני מטעמים ושכולכם תהנו smile

  12. שלום פירגה היקרה
    את כל הזמן מפתיעה ומחדשת בכל הקטגוריות. אפיה בישול פינוקים . תודה על הכל.
    פוקצ'ה זה אחד הדברים הנהדרים שאני לצערי מאד אוהבת (אני יודעת זה לא אתר של דיאטה :lol: )
    קניתי אבן שמוט. את יודעת איך אני עובדת איתה? האם כדאי להשתמש בה עם המתכון הזה?
    תודה ויישר כח smile

    • שרה חמדתי תודה רבה על המחמאות.באהבה.
      אני לא מבינה באבן שמוט.
      הצעה: כתבי בגוגל אבן שמוט ואני בטוחה שתקבלי את כל התשובות לשאלות .
      יום חמים,טעים ונעים smile

    • שרה,
      את האבן שמים בתחתית התנור ומשאירים אותה עם התנור בטמפרטורה גבוהה לפחות כחצי שעה לפני האפיה. כך האבן תתחמם היטב ותספק את מכת החום הדרושה לפוקאצ׳ה או ללחם. את הפוקאצ׳ה מחליקים ישירות על האבן עם הרבה קמח למטה (כדי שתחליק).
      האבן תיתן צבע ומרקם פריך למאפה – כזה שמשיגים רק במאפיות.

      בהצלחה!

  13. פירגה יקרה שלום רב, אני משתמשת במתכונייך כבר שנים באדיקות רבה
    עכשיו יש לי שתי בנות בדיאטה ואני ממש בבעיה, אחת מהן אפילו הפכה לטבעונית,
    וכל מה שאני מכינה להן יוצא לא טעים אני ממש מתוסכלת ואובדת עצות
    "הפכתי " את כל האינטרנט וכל מתכון שאני מכינה הולך לפח, לכן החלטתי לכתוב לך
    אני ממש מתחננת פירגה שתעזרי לי או אולי מישהו מהגולשים מכיר אתר אמין
    למתכונים לא משמינים וגם טבעונים ושיהיה טעים!
    אני ממש בצרות בעיניין הזה גם הדיאטנית של קופ"ח לא עזרה
    ולכן אני מחפשת גם תזונאית/ דיאטנית פרטית שתעשה לנו סדר בבלאגן
    מאוד מקווה שמישהו יכול לעזור לי אנא מכם…
    ובלי קשר פירגה אותך אפשר רק להלל ולשבח על כל המתכונים שתמיד יוצאים נפלאים
    ואני בעלי ובני החייל תמיד נהנים תבורכי את אשה יקרה תודה על הכל ו…סליחה אם אני מפריעה…ציפי

    • הי ציפי יקרה,את אף פעם לא מפריעה smile
      אני מבינה לליבך ולבעיה שצצה לך פתאום.
      לי אין אפשרות לעזור ואני חושבת שיש דיאטניות נפלאות בקופות החולים שיכולים לתת את הכיוון ואפילו מתכונים .
      אני מאחלת לך ולבנותייך בהצלחה בדרכן החדשה.
      לך,המון נחת ובריאות smile

    • רוצה להגיב על מתכונים טבעוניים ואתרים,לאישה שלא רשמה את שמה smile אפשרי מאוד לחפש באתרים של אוכל דווקא הודי יש להם מיגוון עצום של אוכל טבעוני
      הקישי בגוגל גם באנגלית ,indian recipes with photos,עולם חדש של אוכל מדהים יפתח בפנייך
      מקווה שעזרתי
      רחלי ;) ;)

    • כתוב במתכון לבצק אחיד ודביק,אז להוסיף טיפה מים וללוש עד שיהיה אחיד ודביק.
      בהצלחה smile

  14. רציתי לשאולצ אם התנור צריך להיות מחומם מראש?
    תודה

  15. ואווווווווווו!איזה טעים :lol:
    לא ציפיתי כ"כ מהבצק הזה ויצא פשוט טעים ואמיתי כמו במסעדות smile smile
    לכל מי שמתלבט כדאי לכם לנסות זה מתכון מעולה!

    • משפחת הלחמים תמיד עשויה ממצרכים בסיסיים שבאמת מפליאות התוצאות שלהם smile תודה רבה smile

  16. יצא מדהים. נטרף תוך דקות :lol:
    הכנתי אחת בסיסית עם מלח וזעתר ושהיה עם פלפל קלוי ובולגרית. מהמם❗
    בוודאי אכין עוד ועוד בהמשך בגיוון הקישוטים
    תודה smile

  17. פירגה זה טעיםםםםםם מאודדדדדדדדד!!!!!!!!!!!!!מתכון מעולה נטרף תוך דקות תודהההההההה

  18. הי פירגה
    הכנתי גם הכנתי. לפי המתכון שלך ללא סוכר אבל עם קמח מלא. הוספתי כוס מים נוספת ומעט שמן מאחר ונראה שהקמח המלא לוקח יותר מים. יצא טעים וזכיתי לשבחים. תודה.

    • ליאורה בקר אור
      קמח מלא אכן, לוקח יותר מים. לגבי הטעם יש חילוקי דיעות,לפחות במשפחתי.
      תודה שהגבת ושיתפת smile שיצא טעים וזכה לשבחים

  19. שלום,
    מה ההמרה מ10 גרם שמרים לכפות? בדיוק התחלתי להשתמש בשמרם יבישם. עד עכשיו הייתי משתמשת בשמרית ולא מכירה עדיין את הכמויות
    תודה רבה

    • אלה חמדתי
      אפשר לחרוך אותם על מחבת או בתנור חם מאד. גם גריל טוב.
      מדי פעם מסובבים על שישחימו מכל הצדדים.
      כמובן,יש לקלף את הקליפה.

      • אלה,
        אחרי החריכה אפשר להכניס אותם חמים לשקית ולסגור. האדים יעשו את העבודה, יפרידו את הקליפה ויקלו במלאכת הקילוף. לא חובה – רק פטנט קטן שעוזר לפעמים.

        • תודה לאחיין שעוקב מרחוק ;)
          הפטנט שלך עם השקית לאחרי החריכה , מנסיון,עוזר לקילוף, אז שווה לנסות.

  20. הכנתי אתמול לארוחת ערב כמות כפולה ,כל פוקצ'ה בטעם אחר : בצל אדום עם עגבניות+ עגבניות מיובשות + פלפל גמבה קלוי כמובן הכל בתוספת שמן זית ומלח גס יצא מצויין אכלו הכל טעים טעים .
    תודה על מתכון מצויין .

    • כרמית בקר טוב
      אני אוהבת אותך שחזרת לשתף אותי בתוצאות הנפלאות. תודה רבה.
      המשך טעים וסוף שבוע מקסים לך
      חיבוק smile

  21. פירגה
    תודה רבה!
    ברשותך,אגזול עוד כמה שניות מזמנך. האם אפשר להקפיא מייד אחרי ההוצאה מהתנור (כשזה עדיין חם מאד)? או צריך קודם לקרר? ואיך להקפיא? כי הרבה פעמים, נשאר טעם לוואי של המקפיא.
    אשמח לקבל את עזרתך
    יום נפלא,ותודה
    תבורכי

    • הי רותי

      איך להקפיא ולהפשיר פוקצ'ות?

      ניתן בהחלט להקפיא פוקצ'ות לאחר אפייתן. יש לעשות זאת בשלבים הבאים:

      1. לאפות את הפוקצ'ות עד לקבל גוון זהבהב.

      2. להוציא את הפוקצ'ות מהתנור ולצנן בטמפרטורת החדר.

      3. לעטוף את הפוקצ'ות בניילון נצמד (כל אחת בנפרד) ולהקפיא.

      4. כשרוצים לאכול, מוצאים את הפוקצ'ה מהקפאה ומפשירים רבע שעה.

      5. מפזרים מעל הפוקצ'ה את הציפוי שבוחרים ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות מספר דקות

      חיבוק להמשך יום נפלא. smile

  22. פירגה יקירתי
    תודה על תגובתך.
    רשמתי לך מקודם שלפעמים יש טעם לוואי לחלות / פוקצ'ות אחרי הקפאה,
    זה לא קורה אצלך?
    יום נעים
    חיבוק

    • אישית אני לא מקפיאה.פוקצ'ה פיצות אני מכינה וישר לשולחן.
      חיבוק ובהצלחה smile

  23. פירגה היקרה,
    אני ממליצה שהמתכון הזה יהיה ב"פיצות ופוקצ'ות"
    תודה שרי

  24. תודה על כול המתכונים פירגה (פאר המתכונים)
    אני מכינה את זה מקמח מלא ומתפיחה במקרר ,
    קולה חציא את הירקות ומפזרת מעל ואופה :lol: :lol: :eek:
    שנה פוריה מאוד

  25. פירגה שלום רב
    כמו תמיד נהנית מהאתר ומהמתכונים הנפלאים. מידי יום נכנסת לבדוק מה חדש.
    אני מעוניינת להכין פוקצה ויש לי קוביית שמרים טריים
    איך לשלב את הקובייה בבצק.
    שבת שלום
    רחלי

    • רחלי הי,
      במתכון הזה רשום לך כמויות.תעשי אותו לפי מה שרשום smile לדעתי בקובייה יש 50 גרם.
      שבת שלום smile לך ולכל המשפחה

  26. עשיתי עכשיו, יצא מהמם
    עשיתי מיד כמות כפולה וחילקתי ל8 פוקאצות
    כמה עם בצל מטוגן
    כמה עם שומשום שחור ולבן ומלח גס ושמן זית
    וכמה עם קוביות חצילים ובצל מטוגנים
    תודה לך פירגה המתוקה! smile

    • מלילה תודה על השיתוף והמחמאות.
      תודה על ההמלצות.
      המשך טעים ביחד smile
      לבריאות smile

    • בקר אור מלילה יקרה, לבריאות.
      אהבתי את הבחירה ;) :lol:
      סופ"ש טעים ונעים לכולכם smile

להגיב על נטלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *