dscf7173 - פשטידת כרוב וגזר עם פטריות

פשטידת כרוב וגזר עם פטריות

dscf7173 1 - פשטידת כרוב וגזר עם פטריותאני הכנתי חלבית אבל אפשר להשמיט את הגבינות ולהכין פרווה.
לפרווה כדאי להוסיף 2 כפות גדושות סלט חומוס או טחינה.

מצרכים:
שקית כרוב וגזר מוכנה (נמצא במדף של הירקות הטריים)
600 גרם פטריות שמפיניון טריות או אחר
2 בצלים בינוניים
1/2 כוס קמח או כל קמח אחר כתחליף
4 עד 6 כפות שמן
3 ביצים
מלח ופלפל לטעם
עשבי תיבול כל אחד וטעמו ואפשר בלי כמוני.

לפרווה להוסיף:
2 כפות סלט חומוס או טחינה

לחלבי להוסיף:
250 גרם גבינה טוב-טעם
250 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג או כמה סוגים שאתם אוהבים

אופן הכנה:
לקצוץ קטן את הפטריות
לקצוץ את הבצלים
לטגן בשמן את הבצלים והפטריות כ-15 דקות עד הזהבה יפה
להוסיף לקערה את כל המצרכים ולערבב . להוסיף תבלינים ולשפר טעמים.
לאפות כשעה בחום 180 מעלות
כל תבנית מתאימה. ניתן לחלק את הכמות לתבניות קטנות.
תהנו

21 תגובות על “פשטידת כרוב וגזר עם פטריות

    • דפנה,אין בעיה בכלל.
      אני גם משתמשת אבל פשוט שוטפת אותם היטב במסננת מתחת לברז ואחר כך סוחטת היטב מהנוזלים.

      תהני ובהצלחה smile

  1. לפסח ישנו קמח חומוס,קמח אורז,קמח תירס,קמח אורז מלא,
    הכל בחנויות טבע

  2. לגבי פטריות מקופסא,אני כמו פירגה שוטפת
    ומעדיפה כדיי לשפר את הטעם,לטגן עם כף מחמאה
    וכפית אבקת מרק פטריות/מרק בצל,+פלפל שחור גרוס
    להעביר מספר דקות באש קטנה
    הפטריות ממש מקבלות "חיים",לטעם
    אחר כך מוסיפה לתערובת שבה רציתי להשתמש
    בתיאבון
    רחלי
    ;) ;)

  3. לחג,מכיוון שלי אישית קמח מצות עושה בלאגן ,בבטן
    אני פשוט לוקחת מתכון של לחם-סודה
    ופשוט את כמויות הקמח הרגיל,מחליפה בכמויות של
    קמחים אחרים, כגון קמח חומוס,קמח אורז,וכו',
    אני מוסיפה ביצה נוספת למתכון,וקצת יותר נוזלים
    ויוצא לי לחם שלא מאמינים שהוא כשר לפסח
    זה הטיפ שלי
    רחלי
    ;) ;)

  4. פשטידה מעולה!!! הכנתי לפי המתכון עם הגבינות ויצא יאמי יאמי :lol:

  5. יש לך דברים מהסרטים רק היום הכניסו לי אותך ואני מחקה לקחת מימך כמה דברים טובים את גדולה מהחיים פירגהשהיה לך חג שמא ובריאות :lol:

    • ערב טוב עליזה וברוכה הבאה אלי לאתר שלי.
      חג שמח ועשייה מהנה וטעימה smile

  6. פירגה ,למי שאלרגי לקמח ,חשבתי קצת לשנות,אך עדיין להישאר עם אותם הירקות,
    מה דעתך על שילוב הירקות לסלט מכרוב גזר , ופטריות ,
    ותיבול טחינה מתובלת במיץ -לימון ,שן שום ,שמיר קצוץ ,מלח ,פלפל.
    לפני שאנסה,אני רוצה לשאול :
    האם מנסיונך ,השילוב הזה אמור לצאת טעים ?

    תודה מראש ,
    שושי

    • הי שושי יקרה
      אוכל זה ענין של טעם אישי בהחלט.
      לא מה שטעים לי טעים בהכרח לך.
      לא ניסיתי את התרכובת שלך.
      מה שיכול להחליף קמח בפשטידות זה: פירורי מצה: שיבולת שועל: פתיתי תפוחי אדמה:סובין ועוד…..
      לשיקולך והנאתך smile

להגיב על עליזה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *