צלוי המחמאות 2 730x410 - עוף המחמאות מתקתק ואפוי

עוף המחמאות מתקתק ואפוי

צלוי מחמאות אחר - עוף המחמאות מתקתק ואפוי

את ה- "טיפ" של אפי שהכינה את המעדן על הגז….ראו למטה.

עוף וירקות אפוי בתנור בסגנון מתוק
מקור: הבת של פירגה
שמכינה לאחרונה את העוף כל יום שישי
הילדות לא מוכנות כרגע לשום צורה וטעם אחר . נראה כמה זמן יחזיקו מעמד.
כנראה טעים במיוחד ושווה לנסות, בעיקר כשהכל בחוש וכל כך קל להכין.
יש להשתמש בתבנית גדולה וע מ ו ק ה.

המצרכים וההכנה:
שמים בתבנית גדולה של התנור בלי לשמן אותה
6 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות (רצוי לבשל חצי בישול)
2 בטטות חצויות
2 עגבניות חתוכות
2 בצלים פרוסים
1/2 שקית אפונה סנפרוסט
על הירקות להניח כמה חתיכות עוף שרוצים עם או בלי עור
מכינים בתוך צנצנת רוטב:
1/2 כוס שמן זית
5 כפות סילאן
5 כפות רוטב סויה קיקומן
שום לטעם
כף או שתיים קטשופ
כף אבקת מרק עוף
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל מלח וטיפה קינמון
לערבב ולשקשק היטב לטעום ולשבח.
לצקת את כל הרוטב על התכולה בתבנית
להוסיף לתבנית מאחד הצדדים עוד כוס מים
מכסים בניר כסף ומנקבים מספר חורים במזלג
אופים בחום 175 שעתיים

"טיפים"
1. אפשר להשתמש ברוטב להשריית בשרים כשעושים על האש
2. אפשר להכין רק את הירקות ולוותר על הבשר

3. מי שאוהב שום יוסיף בנדיבות
4. רצוי לבשל את תפוחי האדמה חצי בישול.במקרה והכנתם בלי ריכוך מוקדם ותפוחי האדמה לא מתרצים ונשארים קשים
יש להכניס את כל התכולה כולל הנוזלים לשקית "קוקי" (לחורר אותה ב-2 מקומות עם מזלג) ולאפות כ-30 דקות עד
לריכוך מלא של הירקות. אפשרות נוספת היא להמשיך לרכך במיקרו (בכלי מתאים).
"הטיפ" המובטח:
ואגב, פירגוש – הכנתי את עוף המחמאות עם אותםו effyba
מרכיבים בדיוק בסיר גדול על אש קטנה, וכרגיל – קצר מחמאות….והסיבה?? הקיץ כ"כ חם שמקור חום נוסף כמו תנור ממש מכביד….אז תודה תודה ושוב תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה אפיל'ה.
תהנו

94 תגובות על “עוף המחמאות מתקתק ואפוי

  1. עשיתי את העוף לשבת, יצא מדהים!
    לא הפסקנו לאכול גם כשבכר היינו שבעים, וזו בעצם הסכנה במתכונים שלך– הם יותר מידי טעימים!
    תודה רבה!

  2. אני כל כך נהנית מהמגוון והיצירתיות במתכונים שלך. מרגישים כי התבלין העיקרי בבישוליך הוא אהבה גדולה. את מכניסה חדווה גדולה והתרגשות למטבח. המשיכי לעשות חיל ולשתף אותנו בכך.

  3. הכנתי את העוף והירקות לארוחת השבת.
    עוף המחמאות כשמו כן הוא אכן גרפתי מחמאות.
    המשפוחה ליקקו את האצבעות

    המון תודות והמשיכי לשתף אותנו במתכונייך הנפלאים
    שבת שלום

  4. ערב טוב פירגה,אני רוצה להכין את התבשיל הזה מחר ורציתי לדעת אם אפשר לשים בתבנית שעועית ירוקה או פול של סנפרוסט במקום האפונה מפני שהיום הכנתי תבשיל עם אפונה,לא רוצה שמחר גם יהיה אפונה.תודה וערב טוב…. :idea:

  5. בוקר טוב פירגה,אכן עוף המחמאות כשמו כן הוא בהחלט!הכנתי אתמול עם שעועית ועם דבש במקום סילאן[כי לא היה לי]ויצא פצצות לפיות הלועסות.חבל על הזמן כולם התענגו…תודה פירגה,אין עליך כבר אמרתי אבל אין מה לעשות צריך להגיד שוב ושוב….את אלופה , תודה על המתכונים הקלים והטעימים שלך.המשך יום נפלא שיהיה לך ומחכה כבר למתכון המפתיע הבא….תותחית!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

    • שירית חמודה הייתי בטוחה שכך יצא.
      נפלא שאהבתם ונפלא ששיתפת
      כרגיל,את נהדרת smile תודה :lol:

  6. הכנתי עם כל הירקות ועם שעועית ירוקה סנפרוסט במקום אפונה (כמעט שקית שלמה). הגשתי על צלחת אובלית גדולה את הירקות כשביניהם מפוזרות חתיכות העוף השחומות ויצא גם יפה וגם טעים מאד מאד.

    כרגיל פירגה היה מוצלח ביותר :lol: :lol: :lol: :lol:

    • ריקי,
      איזה תבשיל מעלף . מודה מאד על התגובה הנהדרת והטעימה.
      אפשר לגוון בירקות,בכיף
      smile

  7. נגמרו לי המילים!!!
    בעלי העניק לעוף הזה ציון 10.
    איזה שדרוג מטורף לעוף של שבת.
    ומה שמדהים שזה ממש קל להכנה.
    תודה, תודה,תודה
    :P :P :P

    • נורית בקר אור
      בכיף,בכיף,תודה לבעל שכל כך התלהב ונתן ציון גבוה.
      שבת טעימה smile

  8. שבת שלום פירגה יקרה smile
    הכנתי את העוף המחמאות מתקתק ואפוי ויצא הכי טעים שהכנתי אי פעם.
    הכנתי בשקית קוקי, וואי זה חלומי. איזה טעםםםםםםםםם smile
    כולם נהנו וליקלקו את העצבעות. אמרו שזה העוף הכי מוצלח שהכנתי.
    רציתי לומר לך כמו תמיד תודה ענקית על המתכונים הנפלאים שלך.
    כל רגע במטבח הופך לרגעים קסומים אצלי. איזה כייףףףף!!!

    לצערי לא הספקתי לצלם את העוף כפי שאני נוהגת לצלם, המשפחה התנפלה
    על הארוחה עד לפירור האחרון חחחח :eek: ולא נשאר מה לצלם… אוףףףף …

    תודה, תודה, תודה שאת עושה את הארוחות שלנו להכי טעימות שיכולות להיות.
    smile smile smile

    • יפעתוש, שימחת אותי מאד בתגובה הנלהבת שלכם לעוף המחמאות.
      שימשיך להיות מלהיב וטעים smile :lol:

  9. אבל,
    אין לי סילאן – האם אפשר להחליף בדבש או משהו אחר?

    תודה smile

    • בוודאי שאפשר להחליף לדבש או למייפל
      בהצלחה ותהני כמו כולנו
      חג שמח smile

      • איזו זריזות! תודה smile
        אני מתכוונת לנסות היום או מחר ואם זה ימצא חן בעיני הקליינטים – אכין שוב בליל הסדר…

        חג שמח

  10. פירגה שלום,
    גיליתי את הבלוג שלך והפכתי מכורה!
    האם ניתן להכין את העוף גם בסיר? התנור שלנו שווק חיים לאחרונה.

  11. יש!!!!
    מצאתי מתכון לערב. אין עוד יש המון לכתוב אבל אתמצת לשתי מילים- את אלופה!!!!
    שבת שלום ותודה

    • חן חן אורטל יקרה
      מקווה שנהניתם ושנמשיך להנות כל הזמן smile
      שבוע נפלא לך smile

  12. פירגה יקרה, אין לך מושג איזו הצלחה מסחררת!!! בעלי ליקק את האצבעות וכך גם בני הגדול שאת שניהם קשה מאוד להרשים. אומץ בחום. שוב תודה רבה

    • אורטל יקרה
      נפלא.מצאת את המילים הכי חודרות ללב. אז עכשיו,תכיני ברוטב הזה כדורי בשר ובשר ונראה מה יגידו בני הבית.חהחהחהחהחה
      חיבוק תודה ענק smile

  13. פירגה היקרה!

    הכנתי את העוף היום בצהריים.
    אין דברים כאלה! יצא מדהים…
    והכי חשוב הילדים התלהבו ואכלו.

    תודה רבה רבה,
    אודליה

    • אודליה יקרה,נפלא שחזרת לשתף אותנו.
      שמחתי שאהבתם,באמת משהו משהו……תודה רבה smile

  14. היי פירגה,

    אני בדיוק מכינה את העוף המדהים הזה…כבר בפעם השניה, אבל…

    התכוונתי להכין חמין והפשרתי מעיים ממולאים.. השאלה היא אם אפשר לשים את המעיים יחד עם התבנית ולתנור? או אולי בתוך קוקי? או שפשוט להזביל…

    תודה smile

  15. פירגה יקירתי,
    הכנתי את עוף המחמאות ביום שישי … חוסל… תודה וחג שמח :lol:

    • כוכי הי,אין על העוף הזה .טעים ברמות קשות ;) תודה ששיתפת.
      חג שמח ולבריאות smile

  16. עוף המחמאות כשמו כן הוא
    הכנתי אתמול וקצרתי מחמאות מאוד טעים
    תודה וחג שמח
    עכשובתנור עוגת השוקולד קוקוס בפעם השנייה :lol:

    • מאיה תודה על המחמאות לעוף המחמאות
      תהנו מעוגת השוקולד קוקוס.
      המשך יום מתוק ונפלא smile

  17. היי פירגה, אני טירונית בנושא הבישולים,
    האם מחממים את התנור לחום 175 ובמהלך האפיה יש להוריד את החום או שלהשאיר את החום הזה כל הזמן?
    לפני כמה זמן הכנתי פשטידה על החום הזה והיא נעשתה כולה מבחוץ ומבפנים לא נעשתה לגמרי, או שעוף מתנהג אחרת, סליחה אם השאלה נראית מטופשת אני פשוט ממש מתחילהsmile

  18. נראה טוב והתגובות מעודדות לרוץ להכין אז זה מה שאעשה :P אבל לפני זה כמה שאלות…
    אני מכינה 4-5 שוקיים, חצי כוס שמן זה לא הרבה?
    אפשר לוותר על הסויה?
    והשום,צריך לפזר בצידי התבנית או לשים על העוף?
    תודה מראש ! smile

    • מירב,שימי בהתאם לכמות העוף.
      שימי רק 3-4 כפות שמן ואת יכולה לוותר על סויה
      את השום אני כותשת ומורחת על העוף עם התבלינים והשמן.

      בהצלחה ותהנו המתכון מעלףףףףףףףףף :lol:

  19. פירגה, כיוון שלא ענית לי מהר כפי שאת עושה בד'כ והייתי כבר להוטה להכין את המתכון הזה, הכנתי בדיוק לפי מה שכתוב (טוב נו, לא בדיוק, ויתרתי על הסויה) ונחשי מה?? יצא מ-ע-ד-ן laugh
    מאוד מאוד טעים תודה על עוד מתכון מנצח !! smile

  20. היי פירגה, הדפסתי היום כל כך הרבה מתכונים שלך, שאני מתכוונת להכין לחג.
    אשמח לשמוע את דעתך לגבי הכנת עוף שלם ללא עצמות בבישול ולא בתנור , עם אותם המרכיבים
    של עוף המחמאות. (אולי אפשר למלא אותו בבשר, אורז וצנוברים )
    חג שמח ושנה טובה.

    • מרסל, לדעתי עוף ממולא זה רק בתנור.

      שנה טובה ומתוקה לך ולמשפחתך.
      חיבוק באהבה

  21. פיגרה יקרה
    גמר חתימה טובה
    בבקשה, עם איזה חלקים של העוף להתשמש במתכון הזה?
    נראה מגרה חבל"ז
    תודה
    smile

  22. עוף המחמאות כשמו כן הוא, הכנתי לילדים בבוקר ויצאתי לעבוד כשחזרו חיממו והואילו בטובם להתקשר אליי מה שלא קורה אף פעם ודרשו שאכין שוב למחרת!!! היה לי חשוב להדגיש בפניהם שיש עוד מלא מתכונים של פירגה שלא ניסיתי. כשחזרתי מהעבודה ואכלתי הבנתי את הדרישה ולמחרת הכנתי שוב!!
    הרוטב סמיך וטעים העוף רך, פשוט ומעולה!!!
    תודה תודה תודה smile

    • אוסנת יקרה
      תודה רבה על המחמאות לעוף המחמאות
      כל מי שמכין מוסיף תגובה טעימה ומחמיאה.
      המשך יום נפלא

  23. היי פירגה,
    ניראה לי שעשיתי טעות…
    הכנתי עכשיו וזה בתנור אבל את המים בטעות שפכתי מלמעלה על העוף.
    זה יהרוס לי ?

  24. אין דברים כאלההההההההההההההההה, כמה טעים.
    עכשיו שסוף סוף מצאתי שוב את המתכון, אני רואה שהיה צריך עגבניות גם לשים, נו טוב, אצלי תמיד חסר משהו, גם בטטה לא היתה, אבל לעומת זאת שמתי עדשים כתומים כתוספת, וזה היה פשוט מעדןןןןן.
    ואין לך מושג כמה זמן אני מחפשת את המתכון הזה, על מנת להחמיא לך עליו.
    פשוט מעולההההה.
    :lol: smile laugh

  25. היי פירגה, ניתן לוותר כלל על האפונה? ןאיך את חותכת את הבטטה? לריבועים?

    • אפשר לוותר על אפונה.בטטה לפרוסות עבות או ריבועים גדולים שלא תתפורר.
      שבת שלום

  26. היי פירגה.
    כבר הרבה זמן אני מתכננת לכתוב לך, עשיתי את העוף ויצא מעולה!
    עשיתי גם בתנור וגם על הגז, מידי פעם ויתרתי על הבטטה, ובמקום זה שמתי גזר.
    ומה שהכי חשוב שבעלי מאוד אהב!
    אז תודה לך !!
    smile smile smile smile smile smile

    • אחת משלנו
      גם אני הכנתי על הגז וגם בתנור ובאמת בשני האופנים יוצא מהמם.
      לבריאות ותודה.

  27. אפשר להכין יום לפני? מחפשת מתכונים לפרגית שנשמר טוב במקרר …

    • אילת יקרה,עדיף להכין את המתכון עם עוף,אבל אני חושבת שגם פרגיות זה בסדר.
      חג שמח.

  28. שלום פירגה,

    מאוד אוהבת את האתר ואת התיאורים שבו.

    אני רוצה לומר שאני ממש גרועה בבישולים, לא יודעת לתבל, כל מה שאני עושה או שחסר בו משהו, או שהוא חסר טעם
    קיצר, אני אסון למטבח..

    העניין הוא, שהעוף הזה ממש הביא לי חשק להכין לכל המשפחה.. ויש לי כמה שאלות:

    2 עגבניות חתוכות – לחתוך לקוביות?
    1/2 שקית אפונה סנפרוסט – להפשיר את האפונה? או שאפשר קפוא?
    5 כפות רוטב סויה קיקומן – אפשר כל רוטב סויה?
    שום לטעם – כמה מומלץ?
    פלפל מלח וטיפה קינמון – פה תמיד המכשול שלי. כמה מלח וכמה פלפל? (בבקשה כמויות)
    מצד אחד רשום לשים בתבנית ומצד שני בשקית קוקי – מה עדיף?

    אשמח מאוד לקבל את התשובות
    שרון

    • עגבניות לפי הבנתך,עיגולים,פרוסות,קןביות וכו'…..הכל מתאים
      לא להפשיר סנפרוסט בבישול.
      כל רוטב סויה.
      תבלינים אין כמויות חובה לטעום ולשבח. טועמים גם במהלך הבישול ותמיד אפשר לשבח.
      שום מאחד עד כמה שאוהבים.
      השקית קוקי זה לא אופציה להכנת המתכון הזה . זה טיפ בפיסקה 4 במידה והעסק יוצא קשה.
      לבריאות ובהצלחה.

  29. היי פירגה
    המתכון נראה נהדר, אנסה להכין אותו לראש השנה
    רציתי להבין מדוע אחרי 2 של אפייה בתנור יש מצב שתפ"א לא יתרככו???

    האם חובה לבשל אותם מראש?

    מחכה לתשובתך :P

    • קרה לי פעם אחת שסוג מסויים (לא זוכרת איזה) לא התרכך אחרי שעתיים באפייה. מאז אני לא לוקחת סיכונים.
      לשיקולך.

      כל מי שטעם פעם אחת,ימהר להכין פעם שניה.טעים טעים….

    • היי פירגה,

      תודה על התשובה המהירה, רציתי עוד שאלה ברשותך,

      האם באיזו שהוא שלב של סוף האפייה צריך להוריד את הנייר כסף כדי להשחים
      את העוף ? :?

  30. לפירגה המקסימה,

    אכן המתכון נפלא,
    קל להכנה והתוצאה טעימה מאוד.
    אני מכינה אותו בכול חג,ותמיד כולם נהנים, מהטעם המשובח.

    יישר כוח על האתר המעולה.
    בברכת חג שמח ,ו ט ע י ם
    רויטל.

  31. היי פירגה,

    תודה על התשובה המהירה, רציתי עוד שאלה ברשותך,

    האם באיזו שהוא שלב של סוף האפייה צריך להוריד את הנייר כסף כדי להשחים
    את העוף ? :?

  32. וואו יצא מצוין. אני הוספתי חבוש קלוף וחתוך הוסיף ארומה…מומלץ ביותר..

  33. עשיתי על הגז כי אני אוהבת שהאוכל רטוב. יצא נהדר וקצר מחמאות מבני משפחתי. תודה רבה.

    • תמר,בקר אור ותודה שחזרת לשתף.
      גם אני מכינה הרבה פעמים על הגז בעיקר כשהנכדים באים
      שבוע נפלא smile

  34. האם ניתן להמיר את העוף בפרגיות, כמה זמן לאפות ומה כמות הפרגיות?
    תודה :lol:

    • הי טלי,את יכולה כמה פרגיות שאת רוצה קילו או יותר
      זמן הבישול אותו דבר. smile

  35. היי פירגה,
    תודה על המתכונים המדהימים.

    רציתי לשאול אם אפשר לוותר על האפונה?
    ואם בכל זאת מוסיפים אפונה של סנפרוסט, האם יש לבשל אותה קודם?

    תודההההה

    • ועוד שאלה, אני פשוט ממש חדשה בבישולים..

      אם אני מחליפה את האפונה בשעועית ירוקה, יש משהו שונה שעליי לעשות?

      מורן smile
      תודה תודה תודה על האתר המדהים הזהההההההההההה ;) :lol: :lol:

      • מורן,אותו דבר.רק של סנפרוסט עדיף להוסיף ברבע שעה אחרונה כי הם כבר מבושלים וצריכים זמן קצר להתרכך.

  36. צהורים טובים פריגה
    אני יכולה להוסיף גם פרגיות עם הכרעיים זה מתאים או שהם יתייבשו?
    פשוט נשאר לי כמה חתיכות קטנות של פרגיות שאין לי מה לעשות איתם
    תודה ושבת שלום
    חני

  37. טוב אני כל הזמן אומרת היום אני אכתוב היום אני אכתוב ולא יוצא לי
    אז הנה היום אני יושבת וכותבת!!! תיכף אגש לעוד מתכונים מנצחים ואכתוב גם שם :P
    המתכון הזה מעולה!!! כ'כ טעים שבעלי חיסל את כל התבנית אם היה אפשר היה אוכל גם את התבנית!!! :-))
    מתכון מנצח שאני חוזרת אליו כל פעם מחדש.
    תודה פירגה !

    • תודה מירב,
      שימחת אותי מאד שחזרת לשתף ולהחמיא . העיקר שאתם נהנים,זה מה שחשוב לי.
      המשך טעים כל הזמן. ;)

  38. אכן נכון.
    הכנתי בקוקי, בלי עגבניות ואפונה.
    וכמובן ללא תוספת נוזלים, כיוון שהבצל מניב הרבה.
    ממש טעים ועסיסי. תודה.

  39. רק לוודא שהבנתי- בקוקי רק 30 דקות וסתם בתנור מכוסה- שעתיים? או שזה שעתיים אם עושים עוף וחצי שעה אם זה רק ירקות?

להגיב על אסתי פ. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *