d791d7a7d79cd795d795d790d794 d790d7aad799 d79bd7a7 - בקלאווה

בקלאווה

 

d791d7a7d79cd795d795d790d794 d790d7aad799 d79bd7a7 - בקלאווה

שולה - בקלאווהבקלאווה ילקוט הפרסומים

הכנה וצילום: אתי כק עם המלצה חמה מאד

הכנה וצילום: שולה

קילו בצק עלים מופשר

מלית:

200 גרם אגוזים  קצוצים קטן
100 גרם בוטנים קצוצים קטן
2 כפות סוכר
כפית קינמון
מערבבים.

סירופ:
2 כוסות סוכר
כוס מים רותחים
2 כפות דבש
כף מיץ לימון
מרתיחים ביחד 2 דקות.

משמנים תבנית עמוקה 27X33
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
מרדדים 3 עלים בעובי 1/2 ס"מ, בגודל התבנית.
מניחים עלה בתבנית המשומנת ומפזרים חצי מהמלית.
מניחים עוד עלה ומפזרים את יתר המלית.
מכסים בעלה השלישי.
חותכים בסכין חדה למעוינים.
אופים בחום 180 מעלות כ-45 דקות.
כשהמאפה מקבל גוון זהוב (חום בהיר) מוציאים מהתנור)
חותכים לפי המעוינים המסומנים.
יוצקים את הסירופ ומכניסים לאפיה נוספת של 10 דקות.

מתכון מוצלח מומלץ ומוחמא ביותר.
תהנו

50 תגובות על “בקלאווה

  1. אני מחפשת "בנרות" מתכון לבקלאווה, וידעתי שאצלך אני אמצא. מאוד רוצה להכין לשבת (בעלי מאוד אוהב את זה ואני רוצה להפתיע).

    שאלה ברשותך, זו פעם ראשונה שאני אתעסק בבצק עלים ולפי מה שראיתי בסופר, חבילת הבצק עלים מורכבת "כגלגל" ואז צריך לחתוך, או שאני טועה ואם כן איך אני יודעת בדיוק את העובי?

    תודה מראש על התיחסותך.

    • חופית
      חלקי קילו בצק ל-3 וכך כתוב המתכון:

      משמנים תבנית עמוקה 27X33
      מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. תפרסי אותו וחלקי באופן שווה.
      מרדדים 3 עלים (כל חלק) בעובי 1/2 ס"מ, בגודל התבנית

      smile

  2. חובת עדכון ;)

    הבקלאווה יצאה מהתנור לפני שעה וחצי, ונשאר חצי מהתבנית.

    פשוט מעולה :lol:

    נכנסה לספר המתכונים שלי :P

  3. פירגה יקירתי smile smile smile
    כל כך חיפשתי מתכון של בקלווה מזל שיש לנו אותךךךך smile smile
    ישר כוח smile smile smile

  4. פירגה הכנתי את המתכון גם בצורה של מלפוף [כמו סיגרים ] :lol: :lol: :lol:
    כל יום מכינה משהו חדש מהמתכונים שלך יפתי :lol: :lol:
    כל הכבודדדד :lol: המון בריאות ואושר לך ולבני מישפחתך :lol: :lol:

  5. יצאה מאוד טעימה אבל לא כל כך יפה כמו בתמונה
    קצת הסתבכתי עם החתיכה
    בכל מקרה טעים

  6. פריגוששש אין אין עלייךךךךך!

    כנראה שזאת שאלה שטותית,אבל אני חייבת לדעת.
    אני יכולה לעשות את אותו הדבר מבצק פילו????
    או שיש לך מתכון לפי הבצק הזה?
    אשמח מאד שתעני לי בהקדם

    יום נפלא,אוהבת

    • אילנה חמדתי

      בקלוואה של ילקוט המרשמים אבל עם בצק פילו

      אופן הכנה של פילו :

      סדרי בתבנית 5 דפי פילו . כל שכבה מברישים בחמאה ומפזרים קצת קינמון וסוכר (דף מעל דף)
      אחרי 5 דפים כאלה פזרי את כל מלית האגוזים
      מעל לאגוזים סדרי עוד 5 דפי פילו כשכל דף מוברש בחמאה ומפזרים עליו קינמון וסוכר
      השכבה העליונה צריכה להיות בצק מוברש בחמאה
      חותכים ואופים 20 דקות או עד השחמה של המאפה

      יוצקים סירופ קר על מאפה חם.
      בהצלחה
      smile

  7. אני מתכוננת להכין את המתכון הזה שלך ליום העצמאות אנחנו מוזמנים והחלטתי לנסות , אם אני אכין ערב לפני לשמור את זה בחוץ או בקירור? ועוד שאלונת האם הכוונה היא לתבנית חד פעמית הבינונית?
    תודה רבה לך ♥

    • לגבי התבנית תמדדי את הגודל או שכתוב על החד פעמית הגודל שרשום במתכון.
      לא צריך מקרר.שמרי בחוץ.
      בהצלחה ותהנו smile

      • smile :lol: אין עלייך את ענקית !!!! יצא מעלףףףףף עשיתי שתי תבניות כי אחת אני מביאה מחר לחברים והייתי חייבת לדעת איך יצא ואין מילים נשארה לנו רבע תבנית :P , מומלץ מומלץ מומלץ !!!!!

  8. באיזה חום לאפות את הבקלאווה ? אשמח לקבל את תשובתך. זה כבר נמצא בתנור.
    חג עצמאות שמח.

  9. היי פירגה יקירה אני נהנית מהמתכונים שלך!!

    1- אפשר לוותר על הדבש או להמיר בסילאן או להמיר במשהו?

    2- אפשר במקום 200 אגוזים ו100 בוטנים, 300 אגוזי מלך ( וכמה זה בכוסות? יש לי קילו בצנצנת בבית) ?
    תודה רבה :P

    • טל הי
      את יכולה לשים את כל סוגי האגוזים שאת רוצה..
      300 מלך זה 3 כוסות אבל את יכולה לשים גם יותר.
      דבש=סילאן זה מצויין.
      לבריאות smile המשך טעים

  10. היי פירגה
    כרגיל אני מעיינת מדי יום באתר הנפלא שלך ומנסה מתכוניםחדשים לבני ביתי.
    אני מורה וכעת יש לי זמן לאפות ולבשל
    בקלןןה טעימה
    כל הכבוד

    • אביבה חופש נעים וטעים יקירתי.
      אני שמחה שבחרת באתר שלי להכין ממנו מטעמים לבני ביתך smile

    • עינת

      אם באופן כללי מכינים כך (תבדקי בגוגל) אז כן. אני אישית מכירה עם עלים.

      שנה טובה מתוקה

  11. היי פירגה
    הכוונה לבצק עלים עם חמאה או שגם הרגיל יצא בסדר?
    שוברת את הראש כי צריכה קינוח פרווה
    ולא רוצה להשתמש במרגרינה ושאר תחליפים

  12. שבוע טוב,

    רציתי לספר לך שעשיתי וזאת הפעם הראשונה שאני מכינה בקלאווה
    יצא טעים אבל …..
    1) למה זה התפרק לי ?
    2) לפי דעתי יצא קצת יבש מדוע ?

    תודה והמשך יום טוב
    ענת

    • ענת הי,
      יכול להיות שייבשת את הסירופ באפיית יתר.
      בתנור שלך,אולי מספיק 5 דקות ולא 10 כפי שרשום.
      תהנו.

  13. היי פירגה,

    אני רוצה להכין את הבקלוואה למסיבת הצעת נישואים של חברה טובה.
    ואני חייבת שהבקלוואה תהייה פצצה (כמו כל מתכונייך;)
    מה מומלץ יותר? עם בצק עלים או פילו? יהיו מכל הגילאים.. מה את ממליצה אני ממש מתלבטת:/

    • מיטל שלום
      אני הכנתי עם עלים ויצא נהדר.
      תראי בתגובות,אולי תמצאי משהו משכנע שם.
      בהצלחה והמשך טעים ביחד smile

        • פירגה יקרה, המתכון הזה פשוט שלמווווווווות!!!!!!!
          האירוע שעשיתי אליו את הבקלוואה היה ביום חמישי ואני עד היום (יום א') מקבלת מחמאות ובקשות למתכון.

          את אלופה!!! תודה שיש אותך ;-)

          • מיטל,תודה חמדתי
            אני שמחה שהצליח ושאהבו את המתכון.
            באהבה גדולה והמשך טעים ביחד

  14. מועדים לשמחה,
    האם אפשר להכין מבצק פילו את המתכון הנ"ל? במידה וכן, האם לאפות באותו האופן, כמו עם בצק עלים? כלומר, לצקת את הסירופ ולהכניס לאפייה 10 דקות נוספות? אני רוצה להכין את העוגה ביום שישי בעוד שבועיים, עבור האזכרה של אימי ז"ל שתהייה ביום ראשון לאחר מכן. אשמח לעיצתך. בברכה מלכה

    • מלכה שלום, בגלל המורכבות של התעסקות בפילו,רצוי לחפש מתכון מסודר ספציפית עם דפי פילו.
      בהצלחה kiss

  15. פירגה יקרה,
    המתכון נראה מדהים ואני מאוד רוצה לנסות.
    ברשותך כמה שאלות:
    מה ז"א אגוזים טחונים? לאבקה או שבורים?
    באיזה חום האפייה?
    ומה משקל חבילת הבצק? אני גרה בגרמניה וכאן הגודל של החבילות הוא 325 גרם

    • עופרה יקרה, תכיני ואני בטוחה שמאד תהנו.
      התייחסתי לכל השאלות שלך, והכנסתי את התשובות בגוף המתכון.

      בכל אופן. קילו בצק עלים מחולק ל-3 ומרדדים כל חלק לפי גודל התבנית הרשומה
      האגוזים והבוטנים קצוצים דק
      אופים בחום 180 מעלות.
      בהצלחה והמשך יום נפלא.
      kiss

להגיב על שרית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *