d793d792 d79bd791d795d7a9 - דג הרינג כבוש מבית אמא

דג הרינג כבוש מבית אמא

 

d793d792 d79bd791d795d7a9 - דג הרינג כבוש מבית אמא
מבית אמא שמכינה את הדג כל כך טעים.
לפני שנים רבות ביקרתי חברה והוזמנתי לארוחת ערב.
היו הרבה טעימים על השולחן,אבל במיוחד זכרתי את חתיכות הדג שהיו "טבועות" בגבינה הלבנה על פרוסת הלחם השחור והטרי. זה היה הרינג במיונז. זה היה טובבבבבב. זה היה מזמן…….
לארוחת "פינגר-פוד" להגיש את הדגים חתוכים עם קיסמים.

מצרכים:

צנצנת בינונית
2 דגי הרינג במשקל כולל של קילו- דגים נקיים
כדי להוריד מליחות יש להשרות את הדג במים לכל הלילה-שוטפים היטב
אם יש לדג חלב אז מוציאים ומשאירים בצד עד להכנה
פורסים את הדג לפרוסות די עבות אני משאירה את העור כדי לשמור על שלמות הפרוסות (יש אפשרות להוריד אידרה ועור לפני ההכנה)
סידור הדג בצנצנת:
תחילה מניחים שכבה של בצל פרוס
3-4 עלי דפנה מפוריים קלות
10 גרגרי פלפל אנגלי
מעל מניחים פרוסות של דג בשכבות לסירוגין עם הרבה בצל פרוס
למעלה שוב להניח עוד שכבה של עלי דפנה ופלפל אנגלי

רוטב מיונז וחומץ לדג:
שמים בקערה את החלב מבטן הדג –החלב סחוט היטב בכף היד (זורקים את מה שנשאר) שמים רק את הנוזל הלבן.
מוסיפים:
3 כפות מיונז – אפשר להוסיף עוד מיונז
3/4 כוס חומץ רגיל
מעט פפריקה אדומה מתוקה לצבע
אפשר להוסיף טיפונת חרדל לטעם – לא חובה – לא כולם אוהבים
כפית שטוחה סוכר מעורבבת עם רבע כוס מים
לערבב,לטעום ולשפר טעמים
לצקת הכל לתוך הצנצנת הרוטב צריך לכסות את הדג עד למעלה
לכסות בפרוסת לימון ולסגור היטב במכסה תואם
מוכן מיד-שומרים במקרר הרבה זמן
הערה:
כדאי לשים הרבה בצל בין השכבות-טעים טעים
באירוח- אפשר לחתוך חתיכות קטנות ולהגיש עם קיסם
תהנו

3 תגובות על “דג הרינג כבוש מבית אמא

  1. פירגה יקירתי שבת שלום
    אני רוצה לעשות עם מטיאס אבל הייתי רוצה ללא המיונז כי אני זוכרת רוטב לא לבן מה הכמויות של חומץ ומים וסוכר?
    תודה ושבת שלום :twisted: :twisted: :twisted:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *