d79ed7a8d7a6d799d7a4d79f d7a9d7a7d793d799d79d d793d795d7a8d799d7aa - מרציפן שקדים במעטפת שוקולד

מרציפן שקדים במעטפת שוקולד

d79ed7a8d7a6d799d7a4d79f d7a9d7a7d793d799d79d d793d795d7a8d799d7aa1 - מרציפן שקדים במעטפת שוקולד
כדאי שיהיה תמיד בפריזר ממתק מפתיע ומטריף . אצל אמא המלית היתה בטעם קוקוס.

לשים את הבצק בסיר קטן:
150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
3/4 כוס מים
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
להרתיח תוך ערבוב ולסגור את האש.
להוסיף:
200 גרם ביסקוויטים "פתי בר" מפוררים – בפסח עוגיות יין או פתי-בר כשר.
אם צריך מוסיפים כף או שתיים מים
לחלק התערובת ל-2 ולקרר כמה דקות.

את המלית לערבב בקערית:
150 גרם שקדים טחונים/קוקוס
100 גרם חמאה רכה
שקית אבקת סוכר של 100 גרם.
לערבב.

אופציה: להכין בצד עוד 12 שקדים קלויים חצויים-לא מלוחים

לרדד על ניר פרגמנט חצי מעיסת הבצק (השוקולד והביסקוויטים) לצורת מלבן.
עובי בערך… כ-4 מ"מ . גודל המלבן בערך לא מדוייק 23X17
בצד אחד לכל האורך למרוח חצי מעיסת השקדים (לא על כל הבצק)
אם רוצים אפשר גם לסדר לאורך מעל למלית, שקדים חצויים ואז כשפורסים לעיגולים, באמצע יש שקד.
לגלגל לרולדה בעזרת הניר . כל פעם מוציאים את הניר וממשיכים לגלגל .
בזמן הגלגול כשהניר עדיין צמוד לרולדה להעביר את האצבעות על הניר לאורך הרולדה וגם בקצוות ולהדק .ההידוק חשוב.
"הסבר נוסף:
מתחילים לגלגל את הרולדה בעזרת ניר הפרגמנט . אחרי גלגול ראשון מהדקים ומחליקים את הבצק על הניר לכל האורך ובשני הקצוות. מסירים את הניר מהגלגול הראשון וממשיכים בעזרת הניר לגלגל עוד גלגול ושוב להדק.כך חוזר חלילה עד שהרולדה מוכנה. "
להכין 2 רולדות.
לשמור בהקפאה עטוף בניר הפרגמנט.
לפרוס בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות ולהגיש. אין צורך להפשיר למעט כמה דקות.
"טיפ"
אפשר להחליף את השקדים באותה כמות של קוקוס ולהכין עוד רולדות עם מלית קוקוס.
תהנו

17 תגובות על “מרציפן שקדים במעטפת שוקולד

  1. פירגה שלום.
    מה זה הזכרת לי נשכחות לתחילות הנישואים שלי לפני 37 שנים.
    טעים מאוד ויפה להגשה.
    שבת שלום שרה :lol: :lol:

  2. הי פירגה!
    הכרתי את המתכון מילדותי והכנתי אותו- יצא נהדר!!! נחטף במהרה!!

    שאלה- אני זוכרת שלמחית השקדים היה "יותר" טעם. לא הרגשתי את טעם אם כי המראה מקסים…

    תוכלי להמליץ לי על תוספת לשקדים? אולי תמצית כלשהי?

    תודה רבה ;)

    • דישילי יקרה
      שימחת אותי עם ההתלהבות למרציפן הנוסטלגי.
      לגבי טעם יש תמצית שקדים אבל ליקר אמרטו (שקדים)יעשה את "העבודה" למושלמת.
      תהנו וחן חן על התגובה smile

  3. תודה רבהsmile
    מאוהבת במתכונים שלך! וגם כל מי שאכל ממה שהכנתי (ואני לא מהמכינות…)
    :lol:

    • תודה דישילי
      המתכונים שלי לא קשים להכנה והכל בקלי קלות . טוב, ;) כמעט הכל.
      אז מי שאוהב נשאר וזה הכיף שלי ושלנו.
      תודה רבה ותמשיכי להנות ולהכין smile

  4. שלום פירגה
    אני רוצה להכין מתכון זה לפסח. מה שמים במקום הפתי בר? איך זה שהמתכון מופיע בקטגוריה של מתוקים לפסח?
    תודה וחג שמח לך ולמשפחתך! laugh smile :lol: ;) :P

    • בקר אור סיון
      יש פתי-בר ויש עוגיות יין כשר לפסח.
      שניהם מתאימים למתכון. יש לכתוש היטב ולהכין כפי שרשום.
      תהני וחג שמח smile

  5. טוב לא מצאתי מרציפן , בסוף עשיתי עם חלבה למריחה הוספתי קוקוס ואגוזים וזה יצא מעולה ! תודה רבה!!

    • איזה מלית מיוחדת. תודה.
      כל הכבוד על השידרוג ואני בטוחה שהתלקקתם ונהנתם.
      המשך חג טעים smile

  6. אני רוצה לעשות את המתכון פרווה ואני לא מכניסה הבייתה מרגרינה/ מחמאה. מה אפשר לשים במקום החמאה?

    • לא קלויים,

      אפשרות:
      קונים שקדים טחונים ומוכנים על משקל בחנויות טבע עדן.

      חג שמח רבקה smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *