d7a2d795d792d799d795d7aa d7a1d791d7aad790 d790d7aad7a8 - עוגיות סבתא - געגועיות

עוגיות סבתא – געגועיות

d7a2d795d792d799d795d7aa d7a1d791d7aad790 d790d7aad7a81 1 - עוגיות סבתא - געגועיות

עוגיות פשוטות מאד מחומרים שיש בבית .
הבצק עדין ואחרי האפיה מתפצפץ בפה.   כשרוצים עוגיות בטעם לימון מוסיפים כפית גרודת לימון.

מצרכים:
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
200 גרם חמאה או מחמאה או מרגרינה רכה בטמפרטורת חדר
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
נהדר להוסיף תמצית שקדים או קליפת לימון.
ביצה שלמה

ללוש לבצק ואם צריך מוסיפים קמח

לרדד על משטח מקומח (לא דק) ולקרוץ בכוס עיגולים.
להניח על ניר אפיה .
לפזר סוכר רגיל
אפיה כ-20 דקות בחום 175.
יוצאות כ-40 עוגיות.
תהנו

151 תגובות על “עוגיות סבתא – געגועיות

  1. פירגה שלום,
    טוב כמו כל בוקר – הפתעה מעניינת היום .
    אני צריכה להכין עוגיות לסופ"ש , אכין את העוגיות ואדווח לך איך יצאו.
    ( אכין גם את הגליליות עם הקינמון והחלבה – יש להן ביקוש בבית חבל על הזמן :lol: ).
    אין כמוך. smile
    תודה
    אירית

      • פירגה יקירה,
        אפיתי את העוגיות ושמחתי סוכר חום מעל, הן יצאו פריכות, וטעימות להפליא. :lol:
        הבן שלי שהוא בררן לא קטן – נתן להן ציון 10 ,ושאל אותי אמא שוב מהמתכון של פירגה , הוא כבר מכיר אותך, ההההה.
        אז תודה לך יקירה , smile
        אירית

        • אירית יופי ששיתפת במאפה העוגיות.
          חמוד הילד.תני לו חיבוקי. ;)
          תהנו ושיהיה לכם אחלה שבת :lol:

    • פירגה שלום,

      אני חייבת לציין שאין יום שאני לא נכנסת לאתר שלך לבדוק מה התחדש…
      המתכונים שלך מאוד יצירתיים וכבר יש לי קלסר ענק בבית עם מתכונים של פירגה.
      הכנתי ביום שישי את העוגיות ושלושת הילדים שלי ובעלי היו בעננים… יצא פריך וטעים מאוד!
      אז תמשיכי להפתיע אותנו ואנחנו נמשיך להנות ולנסות…
      :lol:

  2. smile :x :lol: לפירגה הגדולה………..אין כמוך כל יום באמת הפתעה..אני פותחת לראות מה חדש אצלך.יש משהו לסוכרתיים חדש…………….גם עוגיות חדשות smile smile smile

    • בולגריה השלום והברכה לך,מה שלומך?
      כמו שכולם כותבים אכתוב גם אני
      תכיני הכל עם "כמו סוכר" באותה כמות.
      בהצלחה smile
      בריאות :lol:

  3. הי פירגה,
    ניראה לך שאפשר להכין גליל ולפרוס לעיגולים? אני לא מתה על רידודים :?

    • נורית,תכיני את הבצק ותראי מה אפשר להכין ממנו.בכל מקרה תכיני ותספרי איך?
      תודה :lol:

  4. שלום פירגה
    בהחלט געגועים, גרמת לי לאפות היום ולהזיל דמעה
    אין לי מילים איך את מצליחה לרגש אותי
    תודה
    smile smile smile smile smile

  5. שלום פירגה
    כשאני אופה עוגיות הן פריכות רק כשהן חמות ואח"כ הן רכות . מה אני עושה לא נכון?

    • גילה חמדתי.יש קופסאות פח מיוחדות לעוגיות ששומרות על הפריכות.
      יום נעים smile

      • בוקר אור,

        למדתי שיטה מעולה מחמתי לשמירת טריות ופריכות עוגיות מכל סוג, והוא [לא יאומן אבל זה עובד]
        לאחר שהתקררו היטב העוגיות לאחסן אותם בקופסא או בשקית ולהכניס למקפיא. כן, כן למקפיא.
        כשרוצים לאכול אותן, פשוט להוציא מהמקפיא לחצי שעה או קצת יותר, והנה העוגיות פריכות ונהדרות.

        יש לישמור אותן כל הזמן במקפיא עד לרגע השימוש.

        מקווה שעזרתי, כי חמתי עזרה לי המון smile

        • מעולה . גם אמא שלי עושה כך. גם אני לפעמים אבל יותר במקרר ולא במקפיא.
          אז בהחלט שווה לנסות.
          תודה יפעתוש עצה מעולה. smile

        • פירגה אולי את תדעי לענות לי,

          איך אני מגיעה ליפעתוש?????????? פשוט יש לה אתר עם תמונות, וביניהם מתכון לסדנה לקציצות חזה עוף ותירס, אני לא מצליחה למצוא את המתכון…

          התוכלי לעזור לי אישה אהובה ויקרה, מוכשרת ומדהימה?????????

          לאה.

    • גילה חמודה,
      אני מאחסנת את העוגיות שלי בקופסאות של חב' TUPPERWARE (בזמנו מכרו אותם בחוגי בית-אני לא יודעת אם היום מוכרים אותן עדיין ), אלו קופסאות יקרות אבל מעולות לאיחסון, שומרות על הטריות של העוגיות לא פחות משבוע.
      כמו כן יש לי גם קופסאות של חברת LOCK&LOCK אפשר למצוא אותן ברשת שופרסל, הן עם ואקום ועם סגירה מיוחדת לשמירת הטריות.
      שווה לנסות.
      מקווה שעזרתי לך.
      אירית :P

  6. אין אין על העוגיות הפשוטות.

    נראה נפלא,כמו כול מה שאת מכינה.

    שבת שלום

    :lol:

  7. הכנתי את מרק השעועית – וממש נדהמתי ממה "שיצא לי". בדיוק מה שאני אוהב. איזה כייף.
    תודה רבה,
    וכל טוב לך.
    חגי

    • יפעתוש יקרה
      תהנו מהעוגיות הנהדרות שהכנת.יישר כח על התמונות המרהיבות. עושה חשק לצלול ;)
      תודה לך :lol:

  8. וואו פירגה כרגיל את מפתיעה
    אני אכין עם הבת הקטנה זו בהחלט תעסוקה טעימה
    המון תודה לך
    ושבת שלום smile smile smile

    • ענת תכיני עם הקטנה בטוח שזו חוויה לשתיכן. גם מהנה וגם טעימה ;)
      שבת נפלא לכם smile

  9. פירגה היי
    הכנתי היום לארוחת הצהריים את המאפה בשרי הסגור עם והבטטות
    יצא נפלא – אנחנו מודים לך מאד על מתכון נפלא שכזה לצהריי יום שישי.
    הוגש עם סלט פלפלים .
    שבת שלום
    ו….. smile – הולכת להכין את העוגית הללו.

    • גליתה יקרה
      אני מאד מודה לך בחזרה שטרחת לכתוב לנו את רשמייך מהמתכון של פאי בשר סגור.
      אודה לך שתרשמי את המחמאות מתחת למתכון עצמו שכולם יראו ויוכלו להכין לאור המחמאות שהבאת.
      אני מקווה שלא הגזמתי בבקשה ואם כן,אז לפעם הבאה.חהחהחהחהחה
      אני מקווה שהעוגיות יערבו לכם כמו שערבו לנו.
      תכיני בהנאה ותבלו בהנאה.
      שלך,פירגה
      שבת שלום וטעים לכם smile :lol:

  10. שאלה
    הי פירגקה
    אפשר להחליף את החמאה בשמן קנטלה למתבכון העןוגיות וכמה?

    אוי הכנתי את פרגיות עם בטטה תפ"א עגבניות…………… ייצא מדהים תגובות מדהימות של בני המשפחה, בפעם הבאה אוריד מכמות הבל והעגבניה הן מפרישות המון נוזל וכן את כמות המים לא להודיף וחובה להניח תבנית מלמטה למרות שכיסיתי בנייר כסף ניגרו נוזלים רבים.

    תודה פירגה מתכון מצנח מנה עיקרית בכלי אחד וחסל.
    שבת שלום

    • שולי בקר טוב
      לא כדאי להחליף לשמן.יש עוגיות אחרות על בסיס שמן.כמו העוגיות מקמח משולב מלא ורגיל. ויש גם בקטגוריה:טחינה
      כבר הורדתי את כמות הנוזלים במתכון של הפרגיות. שמחה שאהבתם את המתכון הטעים הזה smile
      תודה על ששיתפת :lol:

    • השם נשלף לו וכהרף עין נדבק לעוגיות סבתא.
      כל כך קל להכין וכאלה טעימות smile :lol: תודה.

  11. בוקר טוב לך.

    איזה כיף לבוא בבוקר לעבודה לפתוח את האתר ולראות את העוגיות הללו וכל מתכון אחר טעים.
    אלו העוגיות בדיוק כמו שסבתא שלי היתה עושה שהיינו מגיעים אליה. הייתי ממלאה שקיות.

    יש לי שאלה קטנה. 2.5 כוסות קמח זה לא מעט? באמת יוצאות 40 עוגיות בערך ולא קטנות מידי?

    טוב בכל מקרה אני הולכת לעשות אותם היום ועוד איך היום, יהיה תעסוקה לבן שלי.

    תודה רבה לך על הכל :P

    • שרון מתוקה תודה יקירתי
      המתכון והתמונה ישנים .פשוט רק עכשיו הוספתי לאתר.
      אני מניחה שאם כתבתי 40 אז ספרתי.
      בכל זאת……אשמח מאד שתספרי את העוגיות כשתכיני ותעדכני אותי.
      ;) כמובן אם תכיני כמוני בצורת קריצת כוס.
      תודה רבה smile

  12. ממממ….. הריח נפלא והטעם נהדר
    זו פעילות נהדרת עם הילדים (בן 6 ובן 2.5) הם פשוט נהנו לשתמש בקורצי הבצק שלהם (זה הצבעוני שאפשר להכין עוגיות רק בכאילו). ניקינו אותם טוב טוב, הם קרצו עוגיות בצורות שונות,אפינו אותן, והם התפלאו שאת העוגיות האלה אפשר לאכול…..
    גם יצא טעים, גם צורות מגוונות, גם פעילות נהדרת עם הילדים – והם היו כל כך גאים להגיש את העוגיות שהם הכינו…….
    אגב, לחלק קטן מהבצק הוספתי קצת קקאו כדי לשנות את הצבע ואז הם יכלו להכין עוגיות בצבעים…

    • מירי חמדתי
      נפלא לקרוא שהילדים שיחקו קרצו הכינו ובסוף אכלו את העוגיות.
      תעסוקה נפלאה שיש בה כיף לכל אורך הדרך ;)
      חיבוקי לקטנים smile

  13. פירגה יקרה!

    העוגיות פשוט "נוסטלגיה נפלאה"….ממש כמו של פעם…הילדים פשוט"זללו" וביקשו עוד….וכמובן שאכין שוב….תמשיכי לתת מתכונים נוסטלגים :| אני מקוה להכין את "מטעמיך" כי הם לא מאכזבים כלל smile smile smile יום טוב עם המון ברכות :lol: :lol: ;)

    • "מתה" על השם שלך ;) ממושקה
      שימחת אותי המון המון ומאחלת לך ולי המשך טעים וביחד :lol:

    • אורנה חמודה הבן שלי ירשום אותך. תודה על הצטרפותך לאתר שלנו.
      אני מקווה שההרשמה תתבצע עוד היום.
      תהני
      smile

  14. שלום אפשר לעשות את עוגיות גם עם צורות זה כוכבים יש כאן מתכונים טובים מאוד

  15. בוקר טוב לך,

    עשיתי את העוגיות אתמול חבל על הזמן גם קלות וגם מזה טעימות.
    יצאו לי 50 עוגיות בנוניות למרות שחלק מהם עשיתי עם צורות.
    חלק מהבצק עשיתי עם קקאו – העוגיות יצאו שחורות וממש טעימות.

    בעלי שלא אוהד עוגיות ועוגות חיסל חצי מהקופסא והילדים ביקשו כל רגע עוד.

    תודה רבה לך :P

  16. פירגה יקרה
    אפיתי היום את העוגיות, מה אגיד לך – באו החברים של הילדים והעוגיות חוסלו עוד לפני
    שטעמתי מהם.
    אז אני הולכת לעשות עכשיו נגלה שנייה.
    תודה על מתכון נפלא-ציון 10

    תבורכי
    רעות

    • רעות יקירה
      תודה על ששיתפת אותי בחוויות הנפלאות.
      ארשום לעצמי ציון 10 ;) :lol:
      תודה ותהנו smile

  17. פירגה יקרה,
    אלו היו עוגיות שסבתא שלי הייתה מכינה שנים חיפשתי את המתכון .יצא מעולה !!!!!!!!!! וזה גרם לנוסטלגיות ולגעגועים לשוב.
    ישר כוח !!!!! smile smile

  18. פירגוש…
    מה זה הצורה הזאת בתמונה של העוגיה הראשונה בשורה?נראה בערך כמו פיל… :P :|

    • לימור זה לא פיל,חהחהחהחה :lol:
      פשוט הכנתי שרוך שמן וגלגלתי אותו בצורת שבלול על השיש.
      .את יכולה להשתולל בדמיונך ולהכין צורות .בכיף שלך או של הילדים smile

  19. ענבל יקרה
    בפעם הבאה רשמי את התגובה אחרונה בתגובות ולא באמצע.
    לא מצאתי אותך כי יש המון תגובות.
    תודה רבה וכיף שאהבתם smile

  20. חחחחחחחחחחחחחחח זה נראה קצת כמו פיל laugh
    לי אין עדיין ילדים,אני נשואה די טריה אבל אולי בגן ירצו להכין עוגיות סבתא כאלה…
    יש לי מלא צורות לעוגיות,אני יכין.. smile

  21. אני יכין בבית…אבל קניתי קמח מלא ללחמניות עם הפתיתי עמק אז קודם אכין אותם.. :P

  22. בוודאי,גם קמח לבן יש לי…גם קמח שטיבל 2 ללחם בכלל יש לי מלא סוגי קמח כי אני אוהבת אפייה. laugh smile

  23. היי פירגה,
    העוגיות מאוד טעימות. מה שכן הוספתי ביצה אחת כיוון שהבצק היה יבש מדי. בתנור אצלי 20 דק' היו יותר מדי, אז בין 15-17 לבדוק.
    אהבתי מאוד את המתכון כי החומרים זמינים בבית. יש לך עוגות שנראות מעולות, אבל אז אני קוראת את המצרכים ורואה, 2-3 שמנת מתוקה, לצערי רכיבים אלו הפכו יקרים עבורי ועבור עוד חברות שאופות בזמן המיתון…
    לכן אין כמו עוגות ועוגיות עם מצרכים זמינים ולא יקרים.
    יישר כח.

    • מעיין הי
      תוספת ביצה זה כבר מתכון אחר לעוגיות אחרות.
      צריך ללוש יותר זמן ולתת לבצק להתחמם תוך כדי לישה. מקסימום מוסיפים כפית מים.
      בפעם הבאה smile בהצלחה.

  24. זכור לי מאמי עוגיות דומות במראה נראה לי פחות מתוקות, מעורבבות עם שומשום.אבי מאוד אהב אותם. מנסה להשיג את המתכון אולי את מכירה?

    • שושי בבקשה עוגיות שומושם נוסטלגיות במחברת של אמא:

      כמות גדולה אבל כדאי להכין ולשמור להרבה זמן.

      מצרכים:
      200 גרם מרגרינה
      1/2 כוס שמן
      2 כוסות סוכר
      2 כוסות שומשום
      שקית או שתיים סוכר וניל
      6 ביצים שלמות
      4 כוסות קמח תופח ומכינים עוד קמח לזמן לישה – לוקח הרבה קמח……..
      לשים תוך כדי הוספת עוד קמח עד לקבלת בצק נוח וגמיש.
      על משטח מקומח מרדדים את הבצק
      בעזרת כוס מכינים עיגולים
      דוקרים /מחוררים את פני העוגיות במזלג
      אופים בחום 170 מעלות עד הזהבה.
      מקווה שתכיני ותהנו.
      יוצאת כמות גדולה אבל הן נשמרות הרבה זמן.
      תהני מתוקה

    • בס"ד
      איזו כמות של תמצית שקדים צריך לשים?
      ואם רוצים להוסיף קינמון אז כמה?
      והאם הבצק יוצא טוב גם בלישה ידנית?
      תודה רבה!

  25. נראה לי שזה המתכון.לפי זה שכתבת שמחוררים עם המזלג-ככה אני זוכרת אותם. המון תודות
    שאלה לי :האם את ילידת ראש פינה?

  26. הכנתי אתמול את העוגיות סוכר .תבנית אחת עם סוכר חום ותבנית שניה עם סוכר חום וקינמון.הבת בת 9.5 הכינה את הבצק והעוגיות היה כיף מאוד-להכין יחד.העוגיות יצאו טעימות מאוד.
    המרשם עם העוגיות שומשום- אמי היתה מכינה אותו עם שומשום כהה מלא. יש עדיפות במתכון שלך?

    דבר נוסף ,קראתי אודותייך ועל משפחתך ורציתי לשתף אותך הורי מטבריה אבל היו מבקרים המון בראש פינה ומכירים הרבה משפחות משם(אני זוכרת את מאשה ומנפרד. ואת דודה רוחלה-שהיתה גרה בבתים הישנים). האם הכרת?

    • שושי הי חמודה
      בוודאי שאני מכירה אלה משפחות ראשונות מבני המושבה.
      הרי כשאנחנו היינו ילדות ראש פנה היתה רק רחוב אחד. ;) כולם הכירו את כולם. היינו משפחה אחת גדולה.

      שמחה שאהבתן להכין את העוגיות. יופי של שידרוגים.
      יום נפלא smile

  27. שלום לך
    ראשית תודה רבה לך על כל המתכונים הנהדרים.
    שנית, האם אפשר להכניס קקאו לבצק הזה? וכמה?
    תודה רבה לך. smile

    • לוזה הי

      יש עשרות תגובות נפלאות לעוגיות האלה…..הנה אחת מהן

      מאת מירי:
      8 בנובמבר 2009 בשעה 10:30 (לערוך)
      ממממ….. הריח נפלא והטעם נהדר
      זו פעילות נהדרת עם הילדים (בן 6 ובן 2.5) הם פשוט נהנו לשתמש בקורצי הבצק שלהם (זה הצבעוני שאפשר להכין עוגיות רק בכאילו). ניקינו אותם טוב טוב, הם קרצו עוגיות בצורות שונות,אפינו אותן, והם התפלאו שאת העוגיות האלה אפשר לאכול…..
      גם יצא טעים, גם צורות מגוונות, גם פעילות נהדרת עם הילדים – והם היו כל כך גאים להגיש את העוגיות שהם הכינו…….
      אגב, לחלק קטן מהבצק הוספתי קצת קקאו כדי לשנות את הצבע ואז הם יכלו להכין עוגיות בצבעים…

      [הוספת תגובה]

      קצת, אני מניחה שכף שטוחה.

  28. היי פירגה אהובה,

    זו שבת שניה שאני מכינה את העוגיות געגוע האלה, באמת געגוע לילדות שלי, ובשביל הילדים ובעלי ממש חוויה טעימה לחיך ולנשמה….

    תודה על מתכון מדהים ושמתחסל לי כ"כ מהררררררררררררררררר

    אוהבת,

    ליאתי smile

  29. תודה לך, קודם אני אנסה בלי קקאו ואחר כך עם קקאו. עדיין לא עשיתי אף פעם אבל בקרוב

  30. שלום פירגה,
    אני חדשה כאן .הגעתי במקרה…ונראה לי שהתאהבתי והתמכרתי לאתר שלך :lol:
    הכנתי אתמול את העוגיות געגועיות האלה. ובמקרה אחה"צ נסעתי להורי ולקחתי גם להם קצת…
    כולם אמרו שיצא ממש טעים , פריך ונמס בפה… :lol:
    גם הילדה והבעל התלהבו
    והכל בזכותך….. עשית לי חשק לנסות דברים חדשים…
    תודה לך פירגה… smile

    • פשושית יקירה
      תודה על חוות דעתך על העוגיות הטעימות. תודה לכל המחמיאים :lol:
      הגעת לאתר ביתי וחמים .שזור במתכונים ביתיים וטעימים.
      מקווה שתמצאי פה ככל העולה על טעמך.
      קליטה נעימה,שלך פירגה smile

  31. דרך אגב ,שכחתי לציין שהכנתי את הגעגועיות עם כוסית ולא עם כוס כמו שכתבת
    ויצא גודל סביר לעוגיות…
    יצא לי בערך 60 עוגיות טעימות טעימות…… :lol:

  32. פירגה יקרה, עשיתי טעות, את המרגרינה/חמאה, המרתי בכוס שמן. הבצק מתפורר ושמן, להזביל? או שאפשר לתקן? או אולי להקפיא לפעם אחרת כבסיס לפאי? אנא עזרתך… תודה רבה
    גלית

  33. :
    שלום פירגה אני מכינה הרבה דברים שלך הכול יצא טעים את מסבירה טוב רציתי לבקש אם יש לך מתכון של נשיקןת רגילות או עם משהו בפנים תודה רבה :

    • חוה ערב טוב
      תודה חמודה,כיף לי ועונג לי לקרוא שהכל מצליח לך ושאת נהנית.
      מתכון לנשיקות אני אחפש.לא זוכרת אם יש באתר.
      smile

  34. תודה לך פירגה על התשובה המהירה אם יש לך עוגיות עם חלבונים גם טוב יש לי 4 חלבונים מה לעשות עם זה

    • בבקשה כמה:

      עוגיות קוקוס שוקולד בלי קמח
      2 חלבונים מוקצפים עם 100 גרם (כוס ) אבקת סוכר
      מוסיפים לאט:
      100 גרם שוקולד מגורר
      כוס קוקוס
      לערבב בזהירות שהקציפה תישמר.
      לערום ערימות קטנות בתבנית על ניר אפיה.
      אפיה 20 דקות חום 165-170
      תהנו

      עוגיות שוקולד קפואות.
      מצרכים:
      170 גר' ( חצי שקית ) שוקולד צ'יפס.
      3 חלבוני ביצה.
      1 שקית סוכר וניל.
      1 כוס סוכר.
      1/2 כוס שקדים כתושים.

      הכנה:
      יש לחמם את התנור מראש בחום של 175 מעלות. יש להמיס את השוקולד ולהשאיר שיתקרר. יש להקציף את החלבונים וסוכר הוניל עד שיקשיחו. יש להוסיף את הסוכר בהדרגה.
      יש להוסיף את השוקולד והשקדים. על נייר אפיה להשתמש בכפית על מנת ליצור את העוגיות.
      יש לאפות במשך 15 דקות. לאחר שהעוגיות התקררו יש להוריד מהתבנית ולשמור בקרור.

      עוגיות קוקוס עם שקדיםו pirge / מתכונים ו
      15:35 | 19/03/04

      30 עוגיות תבנית מרופדת בנייר אפיה תנור 180 מעלות

      200 גרם קוקוס
      כוס וחצי סוכר
      100 גרם שקדים קלופים מולבנים טחונים
      50 גרם חמאה רכה
      קליפת לימון מגורר דק
      6 חלבונים( לא מוקצפים)
      מערבבים הכל ביחד. מאחסנים במקרר שעה. שהבצק יתקרר היטב.
      לוקחים כדור בצק ,מועכים אותו לעוגיה בין כפות הידיים ומניחים
      בתבנית. אפיה 20 דקות, עד הזהבה. לצנן. לשמור בקופסה.

  35. פירגה שלום אני מאוד מודה לך עזרת לי אתמול בעוגיות הכנתי את הראשונות מאד טעים תבורכי על כך תודה על העזרה המהירה

  36. פירגוש…
    העוגיות בתנור איזה ריח ….smile
    לבצק הייתי צריכה להוסיף ממש טיפה של מים ואז הוא נהיה נעים נעים ונוח לעבודה smile

  37. בוקר טוב לך פירגה, אמשיך את שרשרת המחמאות, היום בבוקר אפיתי את העוגיות ויצאו ממש ממש טעימות. מתאימות מאוד לאיזו כוס נס או תה נענע.
    רק רציתי לשאול אותך. אני אפיתי את זה עם מחמאה, והם מעט השתטחו באפיה ואיבדו את צורתם, את יודעת אולי מה לעשות בנידון לפעם הבאה?.. ;)

    בתודה מראש ויום טוב. :P

    • תודה אביבית
      אולי תחממי מראש את התנור ותקרצי אותם יותר עבה. מחמאה זה בסדר גמור.
      אין לי רעיונות נוספים smile
      תהנו מהעוגיות :lol:

  38. תשובה לעוגיה
    בבקשה, smile בפעם הבאה תכתבי את התגובה למטה מתחת לכל התגובות .אחרונה בשורה.
    קשה למצוא אותך כשאת כותבת בין השורות כשיש הרבה תגובות.

    שימי כמו שאת רגילה לשים בעוגיות לא פחות ולא יותר.זה שאלה של טעם.
    אם את לא רגילה לשים שימי ממש טיפה. קורט או שניים עד שתתרגלי לטעם ותחליטי כמה לשים.
    פשוט כל אחד והטעמים שלו. smile

  39. פירגה, העוגיות כרגע יצאו מהתנור והטעם – נפלא.

    הכנתי עם חמאה כי לפי דעתי אין כמו חמאה אמיתית בעוגיות מהסוג הזה.

    מה שכן עליי לציין, לא הצלחתי להגיע למרקם שנוח לרדד ולקרוץ אותו – גם לא אחרי הוספת נוזלים. לכן פשוט הכנתי כדורים פחוסים בידיים.

    הוספתי קליפת לימון מגוררת, הפחתתי את כמות הסוכר בבצק בשליש בערך וזה בהחלט אפשרי לאלו שלא אוהבים מתוק מדי. גם ויתרתי על פיזור הסוכר מלמעלה. במקום זה עיטרתי כל עוגיה בחצי בוטן.

    בטוחה שבעלי ייהנה!

    • הי אנושקה ממוש
      אם בכל זאת תרצי פעם לרדד יש כלל:
      מניחים כדור בצק בין 2 דפי ניר אפיה ומרדדים מעל לניר. אז לפעם הבאה.
      אני בטוחה שגם ככדורים זה טעים. ;)
      תשמחי את הבעל,בכיף ותודה על כל השיפצורים שעשית לעוגיות ;)

  40. עוגיות מעולות, נגמרו במהירות. בחצי מכמות הבצק הוספתי שוקולד מריר קצוץ גס – שידרוג מצויין.

  41. הכנו הילדודס ואני עוגיות לאבא ולחבר'ה מהמילואים (שיהיה לבוקר ליד הקפה שחור).
    בדרך חיסלנו כמה…
    לא יכולנו להתאפק…

  42. וואי וואי פירגה…
    שוטטתי לי באתר בחיפוש אחרי עוגה חדשה ומעניינת- ואת עיני צדו העוגיות האלה.
    לאחר שהגדלתי את התמונה נראה לי שמדובר באותן עוגיות שאכלנו בבית סבתי בילדותי
    עוגיות פשוטות וממכרות עם סוכר מלמעלה… הזכרת לי נשכחות.
    מחר בבוקר אאפה את העוגיות , אפילו אם הן לא העוגיות שאני זוכרת , אני בטוחה שיהיה טעים!
    תודה לך פירגה יקרה על הנוסטלגיה הנהדרת שהבאת לי, אין כמוך! smile

  43. פירגה יקירה
    אפיתי את העוגיות אתמול בערב.
    המחמאות שקיבלתי בזכותך היו נהדרות.
    הטעם והמרקם נפלאים.
    אמרתי לך כבר שאני מורה ובחופשה ויש לי את כל הזמן לנסות מתכונים חדשים.
    ואכן כן.
    אביבה

  44. אח שלי אומר "כחה כחה",
    האחות שלי אומרת"טאים מידי"
    ואני אומרת שאלה העוגיות "הכי טאימות בעולם!!!" :lol: :lol:

  45. היי פירגה !
    כיככבת אצלי במטבח היום ;) . התחלתי את האפייה לפורים . כמה שהעוגיות האלה טעימות ! אני ממליצה כן להוסיף גרידת לימון , זה ממש מוסיף לטעם .
    הכנתי את הבצק הלבן ממולא ממרח תמרים ואגוזים , ואת העוגיות " שחור לבן " . הכל יצא מעולה כרגיל .
    מחר נחשיך בע"ה.
    תודה .

    • גלית חמודה,היה לי וירוס במחשב.באסה.
      עכשיו בסדר.
      מאחלת לך ולבני ביתך חג שמח והכי smile הכי טעים בעולם

  46. בס"ד

    עשיתי גם את העוגיות סבתא האלו , תשמעי יש לזה ממש טעם של עוגיות חמאה .

    ממש טעימות וקלות . יישר כח !!!

    :lol: ;) :lol: ;) :lol: ;) smile

  47. הכנתי חלק עם קינמון וחלק עם קקאו ופיזרתי סוכר מלמעלה ויצא מעולה הקינמון משדרג את העוגיות בצורה נפלאה, ממליצה בחום לכל המכינים לפזר קינמון מלמעלה ואם רוצים להוסיף לתערובת קצת קקאו ;)

  48. זו הפעם השלישית שאני מכינה את העוגיות, מה אומר? טעים טעים טעים . תודה על המתכון הפשוט הקל והטעים smile

    • חיה ערב טוב,
      תהנו מעוגיות געגוע.
      תודה על ההמלצה.
      באהבה וגמר חתימה טובה לכולכם.

  49. בס"ד פירגה שלום האם ניתן להכין עם שמן במקום מרגרינה? אם כן אז כמה?ואם לא ,האם יש מתכון לעוגיות יבשות עם שמן ? smile smile

    • שרה,אולי יש עוגיות מנדלברויט עם שמן.צריך לחפש.

      את אלה כנראה אי אפשר להכין עם שמן.

  50. הכנתי עכשיו לשבת והחלפתי את המרגרינה ב3/4 כוס שמן. יצא בצק מתפורר אבל עוגיות ממש טעימות

    • הי דגנית,כנראה לא לכל בצק מתאימה ההמרה.לבריאות ותהנו ושבת שלום לכולם.

    • הי ניצה
      הכנתי את כולם עם כוס,רק את הראשונה שתבמונה,לקחתי מהבצק גוש קטן, הכנתי מעין שרוך ארוך, ושיבללתי אותו.
      smile

  51. הי פירגה , קודם כל תודה על המתכונים הנהדרים הנכדים שלי נהנים מאוד
    הכנתי את העוגיות אבל הם יצאו לי מתפוררות, לא קשות מספיק
    לא הוספתי קמח מעבר למתכון והבצק יצא דליל,
    יש לך מושג למה ?
    תודה מראש

    • דליה הי,
      באופן כללי ללא סיבה ספציפית, הבצק צריך להיות נוח ללישה ולרידוד.
      האחראים לכך הם:מים וקמח.

      לבצק דליל מוסיפים קצת קמח
      לבצק סמיך וקשה מוסיפים כמה טיפות מים.
      שהכל במינונים קטנים ותוך כדי לישה.

      זה כל הסוד להצלחה.
      בהצלחה להבא smile

  52. איך אפשר להמר את הקמח ואבקת אפייה לקמח תופח כמה צריך לקחת ממנו?

להגיב על פנינה ק. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *