ורניקס, קרעפלך – מחברת של אמא המתכון מאד ישן.
הבצק נהדר וקל לעבוד איתו. כל אחד יכול להכין בקלי קלות.
שמים בקערה:
כוס קמח
קורט מלח
50 גרם מרגרינה מומסת
כוס מים רותחים
מערבבים עם כף ומקררים .
לשים לבצק נעים ומרדדים לעלה
קורצים עיגולים בכוס , ממלאים ומהדקים היטב.
אפשר להרטיב מעט את השוליים בטיפונת מים כדי שיידבק יותר טוב.
בסיר גבוה מרתיחים מים עם מעט מלח
מכניסים את הקרפלעך עד שהם צפים.
מוציאים לקערה עם כף מחוררת
מברישים עם חמאה מומסת.
מלית גבינה מחברה של אמא מראש-פנה:
חבילה ברינזה
1/2 חבילה גבינה כנען
ביצה, מלח ופלפל לפי טעם
מגישים עם גבינה צפתית מקורית מגוררת. (עדיף של המאירי או קדוש)
————————————-
מלית ריבת דובדבנים או פובידל
———————————-
מלית "פירה"
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפה . מקלפים מועכים במזלג
הגשה:
מטגנים עוד בצל קצוץ ומגישים ביחד.
———————————-
מלית בשר או כבד (לא מערבבת)
בשר או כבד מבושלים (גם שאריות טוב) לטחון במכונת בשר
בצל מטוגן, צנובר מטוגן, מלח, פלפל, קינמון, כמון, כורכום או תיבול אחר שאתם אוהבים.
לערבב ולמלא בנדיבות
המתכון הוכן וצולם על כל שלביו ביו טיוב ע"י אבי שקדי.להלן הסרטון.תהנו.
http://www.youtube.com/watch?v=0_S2n1DeVyw&feature=youtu.be
תהנו
הכנתי במילוי תפו"א ובצל- יצא מעולה ונטרף ברגע!
וככ פשוט להכנה!
נעה
שבוע טוב פירגה
וואוו זה אחד הזיכרונות שיש לי מסבתא שלי שהיתה מכינה את זה לשבת. היא ניפטרה שהייתי קטנה אבל את זה אני זוכרת.
אפשר לשמור אותם במקרר ולחמם אחר כך או שאוכלים אותם מיד?
ואיך מחממים אם אפשר לחמם?
תודה וויני
ויני יקרה
שמחה להחזיר לך מעט מזכרונות על סבתך.
את הקרעפלך אפשר ורצוי לאכול כמובן מיד
אפשר להקפיא בצורה כזו:
לסדר במיכל פלסטיק שכבות כשכל שכבה מצופה בניר אפיה (כדי שלא יידבקו זה לזו)
מפשירים ומכניסים למים רותחים לדקותיים. אחר כך אפשר לפזר גבינה או לטגן בצל ולפזר מעל.
אוכלים אותם ח מ י ם .
פירגה יקרה!
האם הבצק נוח לרידוד ולא מתכווץ? תמיד עשיתי עם ביצים – ולאחר קריצת העיגולים הייתי צריכה לרדד כל עיגול בנפרד. ראש השנה מתקרב ואני רוצה להכין את הקרפלעך. ישנם המון מתכונים ומשום מה נראה לי שאצלך הכל אמור להיות קל יותר.
אשמח לקבל את תגובתך. יש לי כ-25 אורחים ואני רוצה להתכונן מבעוד מועד ולהכפיל את הכמויות!
בתודה
פנינית
פנינית יקרה
אין על הבצק הזה והטעם של הקרעפלך.
מעולה ומדהים וקל במיוחד להכנה.הבצק נפתח בקלות,נוח למילוי ובעיקר נוח לסגירה על המלית.
בטוחה שתקבלי מלאן מחמאות.
בהצלחה
הי פירגה
תודה רבה לך על תגובתך המהירה. רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את הקרעפלך בשלב שלפני הבישול. וביום ההגשה לבשלם. האם אפשר ל"זרוק" אותם למים קפואים? ולאחר מכן להוסיף את הבצל המטוגן? או אם אפשר לבשלם יום קודם ולחמם ביום ההגשה. פשוט יש לי משימות בישול אחרות להפקת סרט שהבן שלי עושה בדיוק ארבעה ימים רצופים לפני ערב ראש השנה.
ושוב המון תודה לך אני מתכוונת אם תאמרי לי שאפשר להכינם כבר היום או מחר
שבת שלום
פנינה
פנינה בקר אור
ניתן להכין ולהקפיא בשכבות כשכל שכבה את מפרידה בניר אפיה. עדיין לא לבשל.
מכניסים קפוא את הכמות הרצויה מהפריזר למים רותחים .
יום טוב
האם ניתן להחליף את המרגרינה בשמן?
זיגי,לגבי שמן אני לא ניסיתי ולכן אין לי תשובה
פירגה יקירתי בוקר טוב
פשוט נפלא בהחלט מתכון בית אמיתי התלבטתי אם להוסיף ביצה כי כך ידעתי מאמא אבל לא הוספתי נצמדתי למה שכתוב
עשיתי עם גבינה מתודה חלק וחלק עם דןבדבנים פשוט נפלא
תודה
ריקה,נפלא שהכנת.הבצק הוא ממש בצק לריפוי בעיסוק כל כך נוח לעבודה ולמילוי. טוב שלא הוספת ביצה.
ממליצה באמת בחום לכולם להכין.מה גם שאפשר להקפיא.
תודה ויום מתוק לך
הי,
האם אפשר להשתמש בחמאה במקום במרגרינה?
תודה :lol:
אין לי מושג לגבי שימוש בחמאה. אולי כן.
הי פירגה,
איזו כמות יוצאת מהכמות הזו של הקמח?
תודה
:P
יוצאים כ-30 יחידות
אני עושה תמיד את אותו מתכון אבל עם ביצה אחת ויצא מצויין.
מה הבעייה בלהוסיף ביצה?
האם המתכון הנ"ל בלי הביצה אמור להיות טוב יותר?
ברוך בקר אור
לא מכינה עם ביצה.לא צריך.
בצק נפלא , קל להכנה ובטעם של עוד.
אם תכין, תשתף אותי בהבדלים?
תודה ויום נפלא
הכנתי היום קרעפלך במילוי תפוחי אדמה מהבצק שלי עם הביצה, יצא מעולה
בפעם הבאה אני אעשה בלי ביצה ואבדוק מה יותר טעים. בכל אופן יקח קצת
זמן עד שאעשה שוב פעם קרעפלך.
רציתי לשאול אותך מס' שאלות:
1) לאחר הכנת הבצק כמה זמן את נותנת לו לנוח עד לשלב הרידוד? והאם את נותנת לו לנוח במקרר?,
2) האם לאחר שאת מרדדת את הבצק את מייד חותכת ממנו עיגולים ? או שאת נותנת לבצק המרודד לנוח
קצת ואז עושה מימנו עגולים?
3)לאחר שהיכנת את הקרעפלך את ממתינה קצת או מייד זורקת למים הרותחים?
4)כמה זמן את מבשלת את הקרעפלך? ובאיזה להבה גדולה או קטנה?
ברוך
הי ברוך
כל הדברים שכתבת מסורבלים.
הבצק בלי הביצה בקלי קלות וריפוי בעיסוק.מצליח לכוווולם.
תכין את הבצק ומיד תרדד,תקרוץ,תמלא ולמים.זורקים רק כשהמים כבר רותחים היטב.
ברגע שיצופו על פני המים הם מוכנים.
הבצק הזה מלהיב וטעים ברמות. אשמח לתגובה אחרי שתכין.
תודה
פירגה שבת שלום לך חביבתי,
איך אני שומרת את המתכונים יש לחצן מיוחד שאני לא מכירה?
תודה רבה ,
לאה,כנסי לאחד מפורמי האוכל של תפוז ותשאלי שם.אולי יעזרו לך גם מהתמיכה של תפוז
בהצלחה
מאת טלי:
30 ביולי 2010 בשעה 13:50 (לערוך)
המון תודה!
ודרך אגב – היום עשיתי וריניקס בפעם הראשונה. עד עכשיו היה לי פחד להתחרות עם חמותי הרומניה
ועם המתכון שלך ידעתי שזה יצליח ומה גם שעשיתי ישר כמות כפולה להקפאה מפני שהכנתם דורשת המון
עבודה.ממש לא היה משנה לי שלכלכתי את כל המטבח מהלחץ איך יצא.
יצא נהדר אמשיך להכין אותם, בטוח שהפעם השניה תהיה יותר קלה.
[הוספת תגובה]
טלי,זה בצק קל ונוח לעבודה.תתרגלי. שמחה שהעזת להכין ושיצאו טעימים ומוצלחים
תודה.
היי פירגה
אני אכין את מרק הירקות שלך עם הקרעפלך לארוחה מפסקת של יום כיפור ולארוחה אחרי יום כיפור..
איזה מילוי את מכניסה לקרעפלך למרק ? האם מילוי של כבד או תפוחי אדמה ?
כמובן שאכין אותם קטנים וסגורים לעיגול. למרות שאני ממשפחה של ייקים שאף פעם לא הכינו מאכלים
כאלו, אני מכינה קרעפלך כמו פולניה…. בד"כ בשבועות במילוי גבינה מלוחה
(מתכון דומה + ביצה, הפעם אצמד למתכון שלך).
שנה טובה וחתימה טובה
מירי,למרק אני מעדיפה תפוחי אדמה אבל את יכולה גם מלית בשרית
בהצלחה ותהנו חמודה
פירגה יקרה
היום הכנתי 30 כיסונים בדיוק כפי שכתבת עם מילוי תפוחי אדמה ובצלים – הכמויות שלך מדוי…קות :lol:
הטעם – גן עדן.
חלק מהכיסונים הקפאתי ללא בישול.
כשארצה להשתמש בהם במרק, האם להפשיר אותם לפי הבישול, או להכניס אותם ישר מהמקפיא, למרק?
(כשמחפשים את המתכון, בחיפוש באתר, תחת השם קרעפלך, לא מוצאים אותו. ניתן למצוא אותו רק אם מחפשים ורניקס – רצוי להוסיף גם כאפשרות חיפוש = כיסונים, ו/או קראפלך).
חג סוכות שמח לך ולכל בני משפחתך
מירי חמודה תכניסי למרק ה ר ו ת ח ישר מהמקפיא.
רשמתי עכשיו את שם המתכון מחדש.קרעפלך.תודה רבה
היי שוב
אכין את זה עם מילוי כבד עוף שנשארו לי אבל לא הבנתי. מה עושים איתם אחרי שמוציאים אותם מהמים? מברישים,מגלגלים בפירורי לחם ומכניסים לתנור?
מירב,את מתנהלת בדיוק מאיפה שכתוב:
הגשה:
מגלגלת את הכיסנים בפירורים ולתבנית לחימום
שלום
יש לי מרגרינה בטעם חמאה עם מלח.. יש לך אולי מתכון שאוכל להשתמש בהם (בעלי קנה בטעות 6 כאלה :?
ובמתכון הזה,אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה?
מרגרינה בטעם חמאה מתאימה לכל סוגי האפיה המלוחה : פשטידות מאפים בורקס ועוד
לא ניסיתי עם שמן.
זה יתאים גם למתכון הזה?
תודה
אושר, אין בעיה.
בוקר טוב, אתמול הכנתי את הורניקס עם מליתי תפוח אדמה והילדים מאוד אהבו.
יש לי מספר שאלות:
1. מדוע צריך מים רותחים?
2. ערבבתי בבלנדר עם וו הלישה של לחם, יצא לי לאחר הוספת הכוס השניה מאוד דליל הוספתי כמעט עוד חצי כוס עד שהרגשתי שהבצק נורמלי, האם גם לך זה קרה? או בדיוק שתי כוסות קמח.
תודה על המתכון המעולה
שושי הי,המתכון מדוייק וס"כ יש 2 כוסות קמח. המים רותחים,כן.
אולי תלוי בסוג הקמח.
העיקר שיצא לך טוב.
יום נפלא לך
למלית בשר, אפשר להשתמש בבשר טחון לא מבושל? או שצריך לעשות לו קודם משהו….?
תודה! אני מאוד נהנית מהאתר שלך
חני תודה מתוקה
חובה לבשל את הבשר קודם.
תטגני בצל
כשמתחיל להשחים תוסיפי את הבשר הטחון ותטגני ביחד עד שיהיה מוכן. כל הזמן לבחוש.
אפשר להוסיף:פטריות,תירס,ביצה קשה קצוצה,צנובר,כמובן תבלינים וירק.
בהצלחה
היי פירגה
גיסתי הבשלנית מוסרת לך אלף תודות על הבצק המעולה.
למרות ששנים היא מכינה קרעפלך – בצק כמעט זהה עם ביצה.
היא הכינה קרעפלך עם הבצק שלך והיא אומרת לי שהוא – משהו משהו והקרעפלך יצאו לה מעולים.
גם היא מצטרפת לחיבוקים שאני שולחת לך – וכמובן יישר כח על כל מה שאת כותבת ושולחת לנו.
מירי תודה לשתיכן מקרב לב
באהבה עם חיבוק
הצעה נוספת למלית בשר 'צמחונית': למעוך נקניקיות טבעול ולמלא. לא צריך לבשל לפני כן. יוצא מעולה!
כמו"כ אשמח מאוד לשמוע אם מישהו הכין עם שמן במקום מרגרינה והצליח לו, כי אני משתדלת כמה שאפשר להימנע ממרגרינה. תודה!
התמונה והמתכון כל כך מעוריי תיאבון.
תבורכנה ידיך ויבורך הראש ההוגה.
פירגה שלום
במתכון כתוב אחרי שהקרפלעך צפים להוציא להבריש בחמאה ולהוסיף חצי כפית .לא הבנתי את הקטע של החמאה והתצי כפית (אני רוצה להכין עם בשר או פירה)תודה
ענת רק להבריש חמאה ובמקרה כשרות עם מרגרינה.
בהצלחה.
תודה אני אנסה להכין.אני זוכרת שבילדותי היינו מוציאים קרפעלך מהפריזר מפשירים ומטגנים מה דעתך?
אני לא מכירה.צר לי
פירגה שלום
הכנתי בשבת עם פירה ונשאר מעט מאד להקפיא הכנתי היום עם בשר טעמנו מעט ואת היתר הקפאנו. מיותר להגיד שיצא כמובן מצויין.וממש קל להכנה.
פירגה יקרה,
לטעמך יתאים מילוי גבינה ומעל בשר מטוגן?
האם אפשר להגיש מיד לאחר הבישול או שעדיף להכניס לתנור כמו שכתבת?
תודה מראש
עוד שאלה פירגוש, מה זה ברינזה ואיפה משיגים?
עופרה שלום
זה סוג של גבינה מלוחה . אם אין ברינזה, כל בולגרית/פטה גם תתאים
כל האפשרויות פתוחות.כל אחד וטעמו ובחירתו
פירגה האם אפשר לשמור את הבצק בקירור?
הכוונה לפני הכנת הכיסונים…..
תודה ושבת שלום
אלה , אני לא יודעת.
שבת שלום
פירגה הכנתי היום, עם חמאה במקום מרגרינה
מילאתי בגבינת פטה מעורבבת עם גבינת שמנת…
הגשתי ישר מהסיר, עם פירורי הלחם ועם גבינת פרמזן מלמעלה.
יצא מעולה!הבצק כ"כ כ"כ נוח לרידוד- אין דברים כאלה!
פעם הבאה אנסה עם מילוי בשר טחון.
תודה!
אלה בקר טוב
יופי של מנה הכנת. גם אני אוהבת לעבוד עם הבצק הזה.הוא כייפי במיוחד וטעים מאד.
כל מלית מתאימה לו,לכי על זה….
בהצלחה ותהנו וחג שמח
היי פירגה
אפשר לקבל כמות מדויקת של ברינזה וכנען עלי להשתמש?
אני מכינה היום את הקרפעלך ומכניסה למקרר.איך להגיש אותם מחר להוציא לפני הזמן?לטגן? או לאפות עם פירורי לחם? תודה
ענת שלום
תכיני אותם ממולאים עד לשורה שבמתכון:
מוציאים לקערה עם כף מחוררת…… בשלב הזה תקררי ותכניסי למקרר.
למחרת תרתיחי שוב ותמשיכי כמו שרשום מאותה שורה והלאה….
אני מקווה שיצא טעים
בוקר טוב
למה צריך להרתיח שוב?
200 ברינזה
200 כנען
את יכולה לקנות חבילות ולהקפיא לשימוש אחר.
בהצלחה
תודה הספקתי כבר להכין בערך מהכמות הזאת אבל נשארה לי מהמלית.
אפשר להכניס את המלית למקרר ולהכין מחר למשל למקלות הבורקס שלך?המלית הזאת מתאימה?להוסיף למלית אבקות מרק?
ענת,מעולה למקלות בורקס. את יכולה להוסיף כרצונך וטעמך.
תהנו
בוקר טוב
למה צריך להרתיח שוב את הקרפעלך למחרת?
להכניס למים רותחים ולסנן ולהמשיך כמו שכתוב במתכון. לא לבשל שוב.
חג שמח ענת
פירגה שלום, הכנתי את הקרעפלך היום ולא הספקתי לבשל…
אפשר לשמור את הכיסונים יום אחד במקרר לפני בישול?
תודה!
אלה,צריך היה להקפיא ולהפריד בין השכבות בניר אפיה או נילון.
למחרת מרתיחים מים+מלח ומכניסים את הקרעפלך הקפואים. לא צריך להפשיר.
אז להבא……. בתיאבון ותהנו
תודה פירגה,אז את מה ששמרתי מאתמול לזרוק?
תבשלי ותראי איך יוצא,לא ממהרים לזרוק.
פירגה- מתכון מהמם. האם נראה לך שניתן יהיה לטגן את הקרעפלאך לאחר בישול. חלק מאיתנו אוהבים את זה מטוגן.
תודה- מירי
מיריגולד תודה רבה
אני מטגנת בצל ואז מכניסה להקפצה קצרה את הקרעפלך. זה לא נקרא ממש טיגון.
יופי, מעולה- תודה. את מקסימה
שלום פירגה, האם את ניסית מאז התגובות הקודמות להכין או לשמוע תגובות ממי שהכין עם שמן במקום מרגרינה?? אשמח מאד לדעת האם וכיצד ניתן להמיר. קראתי את כל התגובות ואני כבר מתכוונת להכין במלית בשרית. תודה רבה לך ושנה טובה!!
עינת,לא הכנתי אחרת ואני נצמדת למתכון שלי.,לשיקולכם אם לשנות.בהצלחה
שנה טובה.
ערב טוב, כתגובה המרתי את כמות המרגרינה בשמן ויצא מצוין. נשארו שלמים וטעימים מאד .תודה רבה לך המתכונים הנפלאים שלך. כל פעם נדהמת מחדש על כל מה שאני מכינה וכבר מעכשיו שנה טובה לך פירגה ובני ביתך ולכל עם ישראל וטעים עם כל מתכונייך.
הכנתי אותם אתמול בערב וחוסלו מיידית
נפלא אלה,תודה רבה.
המשך טעים לכל השנה
חג שמח
שלום אלה, אשמח לדעת איך עשית את ההמרה בשמן. הכוונה כמה שמן צריך לשים אם במתכון כתוב 50 גרם מרגרינה. תודה מראש :|
באמת טעים ונפלא אבל האם מישהו ניסה לאפות את זה, כי אצלי בבית זה היה נראה לילדים לא משהו…
תכיני כמו שרשום.תודה.
בשיטוטי ובחיפושים אחרי "אוצרות" מצאתי את המתכון הזה, אגב בביתי קראו לזה "פירוגן", ולקראת יום שישי הקרוב הדלקת נרות עם המשפחה החלטתי לנסות ולעשות, אין לי מילה אחרת חוץ מאשר "נפלא". הבצק קל לעשיה, קל לרידוד
מילאתי עם תפוחי אדמה והקפאתי – אבשל ביום שישי. יצאו לי בערך 40 יחידות והוא כבר אמר – זה לא מספיק – אז כנראה שאעשה עוד כמות. אדווח אחרי הבישול איך יצאו.אגב, לא היתה לי מרגרינה אז עשיתי עם חמאה, לא נראה לי שיזיק.
חג אורים שמח
הי נירה
יש הרבה מחמאות על הבצק הזה. בצק ריפוי בעיסוק וגם ילדים יכולים להכין.
אני בטוחה שתאהבו אותו כי הוא עדין ונפלא גם בטעם.
חג אורים שמח וטעים
אז עדכון לאחר בישול – עכשיו סיימתי לבשלם – כאמור עשיתי כמות כפולה ומה אומר לך – אפילו לא אחד
"התרסק". יצאו טעימים, נפלאים. תהיה חגיגה הערב. תודה על המתכונים הנפלאים שאת משתפת ועל הדיוק שלהם, מה שלא תמיד קורה במקומות אחרים.
אז חג אורים שמח ולהתראות במתכונים הבאים
תודה :lol:
נירה,כיף לשמוע שהכל מצליח לך.
תודה רבה והעונג גם שלי . שבת שלום.
פירגה היקרה , הכנתי ויצא נפלא.טעים מאוד. הבצק כפי שאמרת נוח לעבודה .יופי של מתכון , לאחר שחוויתי וראיתי מתכונים שונים זה הכי טוב בפירוש. שתהיה לך שנה טובה ופוריה .
נורית,אני שמחה שמצאת את המתכון הטעים והקל להכנה. גם כך זה פיצ'קראי להכין.חהחהחהחה,לפחות להנות.
שנה נפלאה לכולכם,שנת בריאות שלווה ונחת .
שלום, אני אף פעם לא הכנתי קראפלך
ורציתי לדעת כל המתכונים ברשת מדברם על בצק עם ביצים או חלמוני
ממש לא ביצים.
בהצלחה
איזה מהירות
יופי אוכל להכין היום.
אני רוצה מלית גבינה מתוקה יש לך רעיון.
ואם כבר מתוק
צריך את הפירורים עם החמאה
:shock:
לדעתי טוב טעם או כנען תתאים גם למתוקה אפשר להמתיק לפי הצורך.
לא יודעת לגבי הפירורים. אולי אפשר גם אותם להמתיק.
הי פירגה – עןמדת להכין קרפלך עם מילוי בשר לראש השנה. את המילוי הכנתי אתמול בערב כדי להכין היום אבל נראה לי שלא אצליח ואצטרך להכינם מחר. האם אני יכולה להכין את הבצק עכשיו ולשמור במקרר עד מחר? עדיף להכין מחר ? מודה מראש ובברכת חגים לטובה וראש השנה שמח. :lol:
נירה
המילוי זה בסדר להכין מראש. הבצק לא.
את הקרעפלך תכיני באותו יום ביחד.
שנה טובה וחג שמח
תודה תודה. אכין מחר בבוקר ואעשה את הקרפלך ויבוא לציון גואל.
שנה טובה.
היי פירגה
אני רוצה להכין קרפלך עם בשר טחון (צוואר) איזה כמות בשר להשתמש?
תודה ושנה טובה
ענת
לדעתי 200 גרם
תטגני 3 בצלים קצוצים עד להזהבה תוסיפי בבחישה את הבשר עד שהוא מוכן. לפירורים פירורים….
תוסיפי פנימה צנובר קלוי+מלח+פלפל שחור
שנה טובה
איזה כייף איתך :
הכיסונים מזכירים לי את האוכל הכי טעים בעולם (של סבתא ז"ל).
לקחתי את המתכון כפרויקט לראש השנה. הכנתי כמות כפולה, עם שמן כתחליף למרגרינה ומילאתי בפירה עמוס בבצל מטוגן, שמ"ז פ"מ ומעט אגוז מוסקט. הקפאתי.
עכשיו החלטתי לעשות ניסוי כלים.. אין מילים בפי. המרקם והטעם מדהימים. הכי טעם של סבתא. אפילו הקטנה שלי שהיא מבקרת מזון מאוד קשוחה נהנתה וביקשה עוד ועוד. :lol:
רוב תודות לך פירגה על המתכונים הנפלאים, על העובדה שאת תמיד כאן עם הרבה סבלנות כדי לענות על תהיות ושאלות..
שתהיה שנה טובה, מתוקה ומוצלחת!!
שי ערב טוב
כמה כיף וסבבה שיש כמוך ;) :lol:
תודה על הפירגון והמחמאות.
תני חיבוק לקטנה שמבינה ענין :lol: ומסרי לה תודה מעומק ליבי.
שנמשיך לעבוד :| בהנאה גמורה לתת ולקבל ולפנק ולהתפנק
חג שמח ושנה נפלאה לך ולבני ביתך
מאת ניר ה:
10 בספטמבר 2013 בשעה 11:54
תודה על זר הפרחים והברכות. ובהזדמנות זו תודה על מתכון הורניקס קרפלך שלך. ערב ראש השנה שחו במרק ולמחרת מטוגנים על השולחן. יצאו נפלא. אפילו אחד לא נפתח לי. נפלאים ממליצה בפה מלא.
כתיבה וחתימה טובה
:lol:
[הוספת תגובה]
לא צריך לחכות אנ Reply:
ספטמבר 10th, 2013 at 13:07
הי ניר,תודה רבה
אני מוסיפה את התגובה למתכון עצמו (של "הורניקס* כי כל מחמאה חשובה בגופו של המתכון עצמו.
אני מאחלת שוב שנה נפלאה וגמר חתימה טובה לכולכם
[הוספת תגובה]
תודה על המתכון, בדיוק בזמן.
כמה קמח בערך, צריך להוסיף לבצק כדי שיהיה נעים ?
אחרי שקורצים עיגולים, ניתן לאסוף את הבצק ולרדד שוב ?
ניתקלתי בתמונות, שאחרי שמוציאים מהמים הרותחים הבצק "מתקמט" כזה ולא ניראה יפה. גם פה ?
שלום ברלה,הכל רשום במתכון די מסודר.אפשר להשתמש בכל הבצק,כן.
שלום פירגה
רציתי לשאול אם יהיה מתאים פה להכין רוטב פטריות?
כי לי אין מושג לגבי הקרעפלך,אף פעם לא הכנתי ונראה לי שזה יכול להתאים…
אולי סתם מרגיש לי שחסר משהו או שכפי שציינתי אין לי מושג לגבי זה
אשמח לשמוע את תגובתך
חגית,אני לא הכנתי עם פטריות.
אולי כן,שאלת טעמים אישיים.
לשיקולך
שלום פירגה יקרה,
תודה על האתר המקסים שלך והמתכונים שתמיד תמיד מצליחים
כבר שנה שניה שאני חוזרת למתכון הנהדר הזה, הבצק באמת מאוד נוח לעבודה והטעם נפלא,
רציתי לשאול אם אני יכולה היום לעשות את קרעפלך למלא אותם וכו'… ולשמור במקרר עד מחר ורק מחר לבשל אותם במים
תודה וגמר חתימה טובה
תודה חגית יקירתי
אני לא מכירה את השיטה הזו,לכן לא אוכל להמליץ.
גמר חתימה טובה
בוקר טוב פירגה
ניסיתי, הכנסתי הכל ללילה למקרר ועכשיו בישלתי אותם – יצא נהדר
שתהיה שנה טובה טובה
איזה יופי.
אז לא נותר אלא לחכות לארוחה ולהנות
גמר חתימה טובה לכולכם
פירגה בוקר טוב,
היום אני בחופש,אז החלטתי לפנק את הילדים ולא לקנות את הכיסונים המוכנים….. הבצק נפלא, הכיסונים טעימים נורא…..מקווה שיישאר להם משהו עד שיחזרו מבית הספר. תודה
קרו הי,גם אני מקווה שכולכם תהנו ואם יחסר? תכיני להם שוב :lol:
תהנו,בכיף
הילד הקטן שלי אמר שזה מעולה
רוני,מסרי לו תודה וחיבוק
היי!
כולם פה מתמוגגים מהכיסונים ורק אני עם הלשון בחוץ :cry: כל כך רוצה כיסונים אבל אמורה לאכול קמח שיפון. מה דעתך, אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח שיפון ואולי להוסיף מים או משהו? גם אני רוצה!!!
שי ערב טוב
אין לי מושג
שלום פירגה, אני מעוניינת להכין מילוי תפו״א. תוכלי בבקשה לכתוב את הכמויות ואופן ההכנה? והאם עלי לקרר את המילוי לפני שמכניסה לכיסונים?
עכשיו ראיתי במתכון את המילוי… האם לקרר אותו?
גל,ברור שלקרר,אחרת הבצק ייקרע.
הצלחה והנאה
הי פירגה
אני עומדת להכין את הקרעפלך שלך עם מילוי כבד
השאלה שלי – לטחון את הבצל המטוגן יחד עם הכבד או להוסיף את זה לאחר הטחינה?
אשמח לתגובתך
הי הדס
אני טחנה הכל ביחד אבל יש כאלה שמוסיפים אחר כך. לפי טעמכם האישי.
תהנו.
הי פירגה
חזרתי לדווח כי מגיע לך!!!
את אלופה!
איזה קרעפלך! יצאו רכים כמו משי! איזה מרקם נפלא.
(שנים אני עשה קרפלך שאפשר לשבור איתם את השיניים ולהרגיש אותם עוד שעה אחרי שאוכלים אותם)
איזה כיף לי שיש אותך! כל כך שמחה שגיליתי אותך.
אלפי תודות!
שנה טובה
הדס
הדס2 יקרה,
שימחת אותי מאד שהכנת והצליח. הקרעפלך האלה מדהימים וטעימים מאד ואני שמחה שגילית אותם.
שמחה שיש לי אותך.חיבוק וגמר חתימה טובה לכולכם.
הכנתי יצא מעוללהההה :P
רחל,חןחן על השיתוף והפירגון למתכון.
היי פרגה. הכנתי קרעפלך. יצאה מאד טעים. סוף סוף מצאתי מתכון לבצק. אף אחד לא נפתח.
תודה תודה.
גמר חתימה טובה.
הי ברטה יקרה, תודה רבה.
אני שמחה מאד שהצליח ובעיקר שאהבתם.
אין כמו הנוסטלגיה הטעימה.
גמר חתימה טובה לכם והמשך טעים
האם אפשר להשתמש עם הקראפלך במרק?
רבקה,אם טעים לך אז כן.
פירגה יקרה,
אני כבר כמה שעות מהופנטת לאתר, תבורכי אישה יקרה על מתכונייך המדהימים.
ברשותך, רציתי לשאול, אני רוצה להכין במילוי גבינה, האם לטעמך יצאים לבשל במרק סלק שייתן להם צבע ולהגיש ע פרמזן ואגוזים מעל?
תודה אלה יקרה,
אני חושבת שאם זה נשמע לך טעים,לכי על זה.
תהנו.
פירגה יקרה ! ביום אחד פעמיים להחמיא לך, כי ביושר את רוכשת את המחמאות, מכל ליבי מגיע לך !
ניתקלתי עכשיו במתכון ורצה להכין אותו. האם לרדד דק או לאיזה עובי מומלץ, כדי שלא יהייה גס
מדי ולא דק שיקרע ? תפוחי אדמה לבנים ? בתודה על המענה ! יישר כוח על האתר הידידותי למשתמש !
מרים יקרה,תודה מקרב לב.
לא לרדד דק מידי ככה את כבר תרגישי ברידוד.
לא משנה איזה תפוח אדמה.מה שאת משתמשת ל"פירה"
לבריאות ועם המון אהבה ובעיקר,שיצליח ויהיה לכם טעים
הכנתי לערב יום כיפור
לפני הצום מסורת אצלנו לאכול קרעפלך
אחרי שהשתגעתי כל השנים ממתכון זיפתי קשה לעבודה
השנה היתה לי בזכותך חוויה נעימה
הבצק נעים וכיפי לעבודה
והתוצאה עדינה וטעימה מאד!!
מילאתי במלית עוף טחון + כבד מטוגנים עם המון בל וטחונים
הוספתי למרק העוף
יצאו טעימים וגם חתיכים ושלחתי אפילו לחברים
חבל שאי אפשר להוסיף תמונה בתגובה שיהיה לך נחת
תודה לך פירגה היקרה!
מלילה חמדתי, התמוגגתי לקרוא את התגובה הנהדרת על הקרעפלך.
אני מביאה מתכונים של בית , של מסורת ו, לכן הם טעימים ובעיקר קלי הכנה.
שככה ימשיך לך ולי
גמר חתימה טובה לכולכם