מתכון מחודש . נסו ותהנו.
מצרכים:
סיר שטוח ורחב
5 בצלים קצוצים
5-6 כפות שמן
800 גרם בשר לגולש שהקצב יחתוך לקוביות גדולות (אפשר להוסיף נתח רגל קדמית)
2 עגבניות קצוצות קטנטן
6 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה , כף וחצי סוכר חום,אפשר לשלב פפריקה חריפה.מעט מלח ופלפל שחור.קורט קימל וכף חומץ סיידר.
אופן הכנה:
לטגן את הבצלים , כשמתחיל להזהיב להוסיף את העגבניות.
לטגן כ- 2 דקות על להבה קטנה בסיר מכוסה. לערבב מדי פעם.
להוציא לקערה.
לטגן את קוביות תפוחי האדמה שיזהיבו קצת ולהוציא לקערה של העגבניות.
לטגן את קוביות הבשר תוך ערבוב עד שישחים מכל הצדדים.
להחזיר הכל לסיר.
להוסיף 2 כוסות מים ותבלינים ולהרתיח. לטעום ולשפר טעמים.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל עם מכסה כ- 3 שעות או עד שהבשר יהיה רך כחמאה.
לפני תום הבישול תכינו בסיר נפרד שפצלה או קניידלך ותגישו ביחד עם הגולש .
מתכון לשפצלה. שמים בקערית:
1/2 כוס מים מהברז+ביצה טרייה מלח ופלפל ומתחילים להוסיף קמח רגיל תוך כדי ערבוב עד שנהיה בצק שאפשר להעביר דרך מסננת עם חורים גדולים.
בסיר קטן ,להרתיח מים ולהעביר את הבצק למים הרותחים (דרך המסננת). כשהפתיתים צפים,הם מוכנים.
אפשר להכין עם הקניידלך הטעימים שלי.
קישור:
http://pirge.co.il/חגים/פסח/מתכונים-לפסח/קניידלך-שמנמנים-רכים-מאד
תהנו.
אני אוהבת בשר גולש ועוד מתכון כזה.
אין על מה לדבר
חן,אני מקווה שתאהבי כמונו . יצא משגע ;)
האם אפשר להכין את המתכון עם שווארמה הודו נקבה?
(יותר זול)
תודה
ריתי,אני לא מכירה.אם הכנת פעם צלי ויצא טוב,אז תכיני.
{הונגריה אמיתית} ועוד איך שאפשר, יוצא מעולה! יש להבדיל בין מרק גולאש, ובין תבשיל בשר גולש-למרק מוסיפים את התפ"א ,לתבשיל בשר-מוסיפים תוספות לפי טעם{פירה, איטריות, אורז, "ביצקיות" מי שמכיר-מאוהב!!! הונגרים "אמיתיים" אוכלים ליד סלט מלפפונים חמוץ\מתוק! בתאבון
תודה רבה לך בתיאבון ותהנו ;)
מעולה !
שבת שלום!
שבת שלום דליוש
שלום פירגה
השאלה שלי לא קשורה למתכון אך אם תוכלי לענות לי איפה את מאחסנת קמח סגור ואיפה קמח שפתחת אותו והשתמשת כבר……..?.?
תודה ושבת שלום :x :x
גנט,
יש לי במקרר מגרה שבה אני שמה את כל השקיות הפתוחות: פירורי לחם, קמח מצה, קטניות למיניהן, קמחים.
כלים של טאפרוור
היי שוב אני
אני אופה הרבה מהעוגות הבחושות שלך ובדכ הן יוצאות יאמממי אך לעיתים רחוקות האמצע לא נאפה מספיק וזה קצת רוקד לי………למה זה קורה??????. :lol:
גנט,ה"טיפ" הוא פשוט ומתאים ל כ ל העוגות הבחושות.
אחרי 40 דקות תחדירי סכין רגילה קטנה באלכסון ועד ל מ ט ה. עדיף ב-2 מקומות שונים
זה ייתן לך את התשובה.
לפעמים כשלא בטוחים, עדיף לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך באפייה כמה זמן שצריך.לא קורה כלום לעוגות.
תכתבי לי אחרי שתכיני את העוגות הבחושות שאת מכינה אם ה"טיפ" שלי עזר לך.
תודה ובהצלחה חמודה.
תודה על התשובות אך האם בינתיים העוגה לא תתייבש מהצדדים ?.???. :eek:
למה שתתייבש?
אף פעם לא הכנתי גולש, הייתי אוכלת אצל חברים ומשפחה
אבל לא הכנתי, חששתי מהכנת הגולש שהבשר לא יצא מסטיקי………….. :x
אבל איתך פירגה ועם הוראות ההכנה שאת נותנת, זה ניראה לי ממש פשוט ולא מסובך
בהיזדמנות הקרובה אני אקנה בשר גולש ואכין.
תודה אישה יקרה!
רחלי.ג.
רחלי מתוקה
תכיני,כי זה פשוט נפלא וכולכם תתמוגגו.
בהצלחה
באיזה חלק של הבשר את משתמשת?
האם הבשר קפוא? מופשר או טרי?
תודה
לבקש מהקצב בשר לגולש .
לטעמי ולידיעתי גולש הונגרי חייב להכיל פלפלים ירוקים טריים ומעט קימל ורצוי גם פפריקה חריפה, אבל זה כבר עניין של טעם.
זה בכל אופן מה שלמדתי מהורי ההונגרים.
תודה שהזכרת לי, בחורף אני תמיד מכינה. אבל בקיץ זה מעט כבד.
שבת שלום :P
אולי יש מגוון סוגי גולש הונגרי.
בכל אופן,תכיני לטעמתכם,כדי שתהנו :lol:
אצלינו אוכלים אפילו חמין בקיץ. ;) :lol:
היי זה נכון גם אני :cool:
צודקת לחלוטין! אלו התבלינים האמיתיים! חובה גם פלפלים ירוקים עם העגבניות {מספיק עגבניה אחת גדולה, החריפות לא מחייבת, איך שאוהבים{כמובן פפריקה מתוקה באדיבות! והקימל {טחון} נפלא!מי שמכיר אוכל הונגרי-מתאהב בקלות!
תודה פירגה. הרבה זמן שאני מחפשת מתכון טוב לגולש. ועוד עם אלקה?
נשמע ממש טוב.
אני אשמור לימים הקרים של החורף.
תשמרי,בכיף
:oops:
שכחתי לשאול אותך…
ניסית להוסיף לגולש קימל?
האם כדאי או שזה רק גורע?
לא הייתי מוסיפה קימל כי הוא מאד דומיננטי. בכלל,אני מעדיפה אותו בלחם.
שוב, שאלה של טעם.
מאיזה חלק של הבשר מכינים גולש?
מודה מראש
היי פירגה
אילו תבלינם את שמה בגולש . מה עם אבקת מרק עוף?
אשמח אם תפרטי היות ואני צימחונית , אך מבשלת בשרים לילדי ובני ביתי ,
היות ואינני טועמת ,אשמח לרבל כמויות של התיבול
בהמוןןןןןןןןן הערכה
אור :lol: :l :cool:
אור הי
תוספת תבלינים תמיד בזהירות ולאט לאט.
כל פעם לטעום ולשבח.
בגולש מתאימה הפפריקה האדומה מתוקה כ-2 כפות גדושות לסיר
עדיף לתבל עם תוספת מלח ופלפל שחור.
אם את אוהבת אבקת מרק עוף את יכולה לשים כף ולהישמר מתוספת מלח לפני הטעימות.
אין בעיה לשפר עם תבלינים,רק במחשבה תחילה.
לבריאות
תודה יקירה,
את באופן אישי באילו תבלינים משתמשת?
מה שרשום :|
צר לי זה אולי גולאש אבל בטוח לא גולאש הונגרי כי
בגולאש הונגרי אין עגבניות וגם לא רסק עגבניות או כל דבר שקשור לעגבניות ובארץ נוטים להוסיף, לעומת זאת בגולאש הונגרי יש פלפל ירוק חובה ובצל, אלה בעצם 2 הירקות והמון המון פפריקה
ככה רק לידיעה
צודקת יש מליון גרסאות ושלי הטובה ;) מכולן. תנסי ותראי. יצא פשוט מהמם בטעם ובפריזורה.
יש לי מתכון הונגרי אוטנטי של אמא שלי אין טוב ממנו
הי פירגה אני מאוד גרועה בכמויות כשמדובר בבשר (עוף זה פשוט : :P פשוט שמים חתיכה לכל סועד) הכמות שרשמת כאן 80 גרם לכמה מנות זה ?
סליחה – הכוונה ל-800 גרם שרשמת …
מ-4 עד 6 מנות
פירנגה יקירה
האם יש לך מתכון לביגלה ירושלמי דל שומן ??
היכן אני יכולה להשיג קמח קל .
יש בכלל דבר כזה לצריכת הציבור?
אור
לא יודעת
הי פירגה! יש אפשרות לרסק עגבניות במקום עגבניות שרי? לכמה מנות בערך זה אמור להספיק? מזמן רציתי ללמוד להכין גולש כמו שצריך :lol: תודה רבה!!
לא הכנתי עם רסק ואני לא יודעת.
אולי עם עגבניות קוביות? נדמה לי שיש לקנות קופסה כזו אבל אני לא בטוחה.
אוהבים אותך על המתכונים המשגעים :lol:
רונית,גם אני אוהבת :lol: בחזרה.הכי בעולם
ניסיתי ויצא טעים מאוד גם נכדי אישרו זאת
דבי הי
תודה לך ותודה לנכדים.כיף לפנק אותם,זה הנחת שלנו.
היי פירגה
אני נכנסתי ללקט כמה מתכונים לנסות לגוון לילדים בתקווה שזה יצליח כמה אפשר לאכול שניצל וספטה לבנה
שאלה אולי טפשית אבל מה זה "אלקה"
תודה
יום מקסים
סילבי
סילבי,אלקה זו קציצה מקמח ;)
הכנתי את הגולש עם הקניידלך מהמתכון השני. לא הוי לי עגבניות שרי אז השתמשתי בשתי עגבניות גדולות שהוי לי וקיויתי לטוב…
בסוםו של דבר בעלי הספרדי וילדיי (הספרדים, ברור) אכלו ונהנו ואני שמחתי שסוף סוף אוכלים משהו עם טעמים שאני מכירה מילדות…… :P
נפלא רייזל
כיף ששיתפת.תודה רבה מקרב לב
הי פירגה,
הכנתי גולש עם 1 ק"ג בשר כתף והרבה תפוחי אדמה, אבל רק אישתי ואני אכלנו (הילדים התעקשו על העוף)
מה עושים עם השאריות? זו כמות לא קטנה :twisted:
לשמור במקרר ולהנות כל יום
אפשר להקפיא את המרק עם הבשר (ללא הירקות)? או שזה יפגע במרקם ו/או הטעם
מה לגבי מתכון אחר בו ניתן לנצל את כמות הבשר הלא מבוטלת?
אני שומרת במקרר. כמה ימים לא יקרה כלום.
ואם הבשר טוב ורך,תקפיאי וכדאי להכין לו רוטב חדש.
פירגה היי שוב,
עשיתי היום את הגולש הזה לקראת יום שישי
ואין מילים… פשוט נפלא.
נתתי לבעלי לטעום כדי לוודא שזה טעים
והוא כמעט חיסל לי את הסיר
אז תודה על הכל!
אודליה
באהבה אודליה
תהנו שניכם ולילה טוב.
בוקר טוב פירגה
אתמול הכנתי את הגולש עם בשר "פלש פילה" והוספתי לקראת הסוף קניידלך ויצא טעים ביותר.
בישלתי כ-5 שעות על אש קטנטנה. הבשר יצא קצת יבש והתרכך אך לא כפי שהייתי מצפה.
לדעתי צריך בשר יותר שומני -באיזה סוג בשר את משתמשת ?
המשך יום נעים וקריר ושבוע טוב.
מירי,אני אוהבת בשר מספר 5 שהוא לא כ"כ שמן אבל יוצא רך כחמאה.
תודה פירגה, עפ"י הוראותייך הנפלאות, אני משתמשת בבשר זה לצלי, ובאמת הצלי יוצא רך.
אוקיי אשתמש בבשר זה גם לגולש. :lol: :lol:
או שתבקשי מהקצב בשר מיוחד לגולש.הוא יותר יקר אבל שווה כל ביס.
נתקלתי במתכון בחיפוש אחר מתכון למנה אחרת
התפתיתי והכנתי ,המנה היתה מוצלחת מאוד
מחר אכין שוב לארוח אבל חשבתי להמיר את המיים
ביין אדום
תודה
אייל,הי
באהבה גדולה ואני מקווה שכולכם תהנו
יין זה מעולה,משבח.
שבת שלום
היי פירג'ה,
יש אפשרות להוסיף בנוסף לעגבניות גם רוטב עגבניות?
תודה!
צריך לנסות לטעם שאת רגילה
יצא מדהים! כמו כל מתכון שאני לוקחת ממך!
מומלץ מאוד!!!! שבת שלום!
שבת שלום והמשך טעים ביחד
הכנתי לשבת יצא טעים על אורז לבן פשוט
אין ושוב אין על המתכונים שלך!! הוראות ברורות קל להכנה ומצרכים שתמיד יש בבית
שתהיה בריאה ותמשיכי לפנק אותנו במתכונים ושבוע טוב
אורלי יקרה,תודה על הפירגון.
העונג שלי ובאמת התמוגגתי לקרוא את התגובה הטעימה
בשמחה והמון אהבה
היי,
הרעיון להשתמש ביין נשמע מוצלח.
במידה ואשתמש ביין אדום, כמה לדעתך מכמות המים להמיר ביין ?
הי,לגבי היין זו שאלת טעים אישי. כל אחד וטעמו.
אוקיי
תודה
היי יצא פצצה האלקה מזכיר לי את המילוי של האלזלה שאמא היתה מכינה :)אני מקווה שהיום בארוחת שישי ילדי ונכדי יואהבו .שבת קסומה ותודה
הי שוש,שימחת אותי מאד שיצא לך טעים ושעשית כמו אלזלה. מקווה שכולכם תהנו בארוחה.
שבת שלום ומבורך והרבה נחת