אפויות ומוקרמות עם טחינה וצנובר או ברוטב עגבניות פיקנטי-חריף
2 צורות הכנה ל-10 קציצות לבחירתם:
לערבב את החצילים עם הבשר הטחון ולהכין קציצות אפויות/מטוגנות
או למלא את החצילים בתוך הקציצות:
תחילה להכין את החצילים:
לקלף ולפרוס חציל גדול לפרוסות עבות של 2-3 ס"מ
להמליח קלות ולהשאיר 20 דקות על השיש.לסחוט מעט.(למי שיש מיקרו יקצר את ההליך וישים אותם לדקה במיקרו)
לחמם תנור לחום 200 מעלות
לשמן ניר אפיה ולהניח עליו את הפרוסות. להבריש שמן מ-2 הצדדים ולקלות
להפוך את החצילים במהלך האפיה .
המצרכים להכנת הבשר:
קילו בשר טחון
2 ביצים
כוס פטרוזיליה קצוצה (כוסברה)
1/4 כוס מי סודה
כף רוטב צ'ילי חריף או פלפל חריף קצוץ דק בלי הגרעינים.
תפוח אדמה מגורר על מגררת גסה
בצל מגורר
3 שיני שום מגורר גס
כף סלט חומוס/טחינה ,מלח, פלפל שחור, פפריקה,כמון, כורכום, קינמון. נהדר גם רק עם מלח ופלפל שחור.
מערבבים ומוסיפים כמה כפות פירורי לחם.
להוסיף את החצילים ולערבב ביד.
או להכין כדורים ולמלא בתוכם את החצילים
לטגן היטב מ-2 הצדדים. או לאפות על ניר אפיה משומן בחום 180 כ-10 דקות או יותר מכל צד.
"טיפים"
אפשר להניח את הקציצות המטוגנות/אפויות בתבנית אפיה,לצקת רוטב עגבניות פיקנטי ולאפות
כ-15 דקות לפני הארוחה.
אפשר להניח את הקציצות המטוגנות/אפויות בתבנית אפיה ולצקת עליהם טחינה גולמית + מים או מתובלת – הטחינה צ"ל דלילה
ולהקרים כמה דקות לפני הארוחה.לפזר צנובר קלוי על המנה.
תהנו
אכין לשבת ואודיע איך היה……..
טוב מאד
בהצלחה
הקציצות יצאו נהדרות אפילו נכדתי ארבל טרפה אותם והיא רק בת שנה ושלושה.
תודה רוזי אין שמחה ממני ונשיקות לקטנה.איזה כיף לך. :lol:
מעולה!
הכנתי לשבת שעברה את הקציצות והכל נטרף!
אוהבת שרי
שרי חמדתי
חן חן על התגובה הנפלאה וכיף שנטרף.
ל1 קג׳ יוצא רק 10 קציצות
נשמע טעים.לא לגמרי הבנתי אם להכניס לתערובת פרוסות חצילים שלמות או לקצוץ אותן אחרי האפיה.
יעל,לקצוץ